Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ακόμη μια φορά για το μεταναστευτικό και τους κήνσορές του...


Όποιος θεωρεί ότι στις μέρες μας οι μετανάστες αποτελούν το «κακό σπυρί» της συνολικής κατάστασης μας, τότε ανήκει σ’ εκείνη την ιδιόρρυθμη κατηγορία που έχει συνθηκολογήσει ολοκληρωτικά με το καθεστώς κατοχής και ψάχνει στους πιο αδύναμους τα εξιλαστήρια θύμα για την δική του προσωπική εκτόνωση. Πρόκειται για μια εντελώς άνανδρη και πρόστυχη στάση όλων εκείνων που τρέμουν να θέσουν θέμα ανατροπής του καθεστώτος κατοχής κι έτσι ψάχνουν να εκτονώσουν τον άρρωστο και θρασύδειλο ψυχισμό τους πάνω στους πιο αδύναμους και ανυπεράσπιστους. Και δεν υπάρχει πιο αδύναμο και ανυπεράσπιστο θύμα σε μια χώρα από τον μετανάστη. Ιδίως όταν είναι λαθραίος. Όποιος έχει βρεθεί εξ ανάγκης να δουλεύει στο εξωτερικό ως μετανάστης, ή έχει συναναστραφεί με Έλληνες μετανάστες, το ξέρει πολύ καλά αυτό.

Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά τα εξής απλά γεγονότα:

Πρώτο, ο μετανάστης, λαθραίος ή μη, δεν έρχεται μόνος του στην Ελλάδα. Δεν ξυπνά μια ωραία μέρα για να πει, α, τι έχω να κάνω σήμερα; Δεν πάω να καταστρέψω τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα! Τον οδηγεί η ανάγκη επιβίωσης. Όταν οι μεγάλες δυνάμεις - με συμμετοχή και της επίσημης Ελλάδας - ισοπεδώνουν και καταστρέφουν την χώρα του και έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, τότε είναι απολύτως λογικό να δέχεται και η Ελλάδα τις συνέπειες. Μάλιστα, η διόγκωση της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί σήμερα σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον βασικό μοχλό αντιμετώπισης της μαζικής ανεργίας και της εξαθλίωσης σε χώρες όχι μόνο της Ασίας και της Αφρικής, αλλά και της Ευρώπης. Γι’ αυτό και ζητούν το μεγαλύτερο άνοιγμα των οικονομιών στους μετανάστες.

Δεύτερο, οι θεωρίες που θέλουν τον μετανάστη και δη τον μουσουλμάνο μετανάστη ως «έποικο» κι άλλες τέτοιες ανοησίες, εκπορεύονται καθαρά από τις μυστικές υπηρεσίες και έχουν σαν στόχο να συγκαλύψουν την τεράστια βιομηχανία εμπορίας ανθρώπινων ζωών όπου συμμετέχει ενεργά το κράτος, η ΕΕ, τα κυβερνώντα κόμματα και τα πιο μεγάλα επιχειρηματικά κυκλώματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η δράση τζιχαδιστών απανταχού γης, υπάρχει και αναπτύσσεται χάρις πρωτίστως στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, οι οποίες τους χρησιμοποιούν τόσο στο εσωτερικό μέτωπο των χωρών τους, όσο και στο εξωτερικό ως μισθοφόρους. Όπως π.χ. συμβαίνει στη Συρία. Ο μετανάστης δεν αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από οποιονδήποτε άλλο εξαθλιωμένο, ειδικά σε συνθήκες όπου βασιλεύει η μαζική ανεργία και κυριαρχεί στην κοινωνία η ιδιαίτερη τάξη των απόρων.

Τρίτο, ο μετανάστης είναι απολύτως ευάλωτος όχι μόνο από την εργοδοσία, αλλά και από κάθε λογής κυκλώματα που φροντίζουν για την μετακίνησή του από χώρα σε χώρα. Ο μετανάστης είναι διπλά υποχείριο. Τόσο του κράτους που τον υποδέχεται και τον κρατά όμηρο, χωρίς χαρτιά προς όφελος των πιο αδίστακτων κυκλωμάτων εκμετάλλευσης. Όσο και του κυκλώματος «προστασίας» των μεταναστών που φροντίζουν να τον εκμεταλλεύονται για πολιτικά και άλλα ακόμη πιο σκοτεινά οφέλη. Ο λόγος είναι απλός. Ο μετανάστης σήμερα είναι ένα από τα πιο προσοδοφόρα εμπορεύματα στην παγκόσμια αγορά. Κι ο βασικός μοχλός για το ξερίζωμα της εργατικής δύναμης. Χωρίς ιθαγένεια και ρίζες ο εργάτης γίνεται δούλος, έρμαιο της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά. Αυτό σημαίνει μετανάστης. Το κύκλωμα της μετανάστευσης σήμερα είναι μια τεράστια βιομηχανία που ανθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια χωρίς να την ενοχλεί κανείς. Είναι τυχαίο που στο αποκαλούμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για ποινικοποίηση της εκμετάλλευσης του μετανάστη ως έμπρακτη εκδήλωση ρατσισμού και διακρίσεων; Ενώ ταυτόχρονα εξαιρείται το κράτος και οι υπηρεσίες του από κάθε πιθανή καταγγελία για ρατσισμό και διακρίσεις.

Τέταρτο, η λειτουργία του μετανάστη στην οικονομία είναι ίδια με εκείνη της ανεργίας. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η υποτίμηση της ζωντανής εργασίας σε βαθμό δουλοποίησης. Η μετανάστευση και η ανεργία είναι δυο παράλληλες και αλληλοτροφοδοτούμενες συγγενείς διαδικασίες του αποκαλούμενου «εφεδρικού στρατού εργασίας». Αυτός ο «εφεδρικός στρατός εργασίας» που συγκροτείται από ανέργους και μετανάστες απασχολεί τους οικονομολόγους και το εργατικό κίνημα από τον 19ο αιώνα. Όμως το να λέει κάποιος ότι η μετανάστευση φταίει κυρίως ή αποκλειστικά για την ανεργία, τότε δεν ξέρει τι του γίνεται, ή υπηρετεί άλλες πολύ σκοτεινές αντιλήψεις και σκοπιμότητες. Πότε είχαμε εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα; Αν κοιτάξει κανείς τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι τα χρόνια έξαρσης της μεταναστευτικής εισόδου η ανεργία ήταν μεν υψηλή, αλλά δεν παρουσίασε μεγάλες εξάρσεις. Αντίθετα, η ανεργία τριπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια με μνημόνια και κατοχή, σε μια περίοδο που λόγω ακριβώς της ύφεσης υπήρξε ταυτόχρονα και σχετική ύφεση στο μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι να σημειώνεται σήμερα μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα προς το εξωτερικό - κυρίως Ελλήνων - παρά προς το εσωτερικό της χώρας. Ήρθε η ώρα των Ελλήνων και μάλιστα του ανθού της ελληνικής κοινωνίας να γίνουν ξανά μετανάστες υπό καθεστώς μαζικής εξαθλίωσης και έλλειψης ακόμη και στοιχειωδών προοπτικών. Και μην πει κανείς ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν νόμιμα, γιατί δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Ελλήνων μεταναστών δοκιμάζει κυριολεκτικά την τύχης της πηγαίνοντας χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτε σε χώρες που υποθέτουν ότι μπορούν να βρουν δουλειά. Και το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη πλειοψηφία να καταλήγει να ζει σε παγκάκια χωρίς να διαθέτει ούτε καν τα ναύλα της για να γυρίσει πίσω. Κι έτσι πέφτει θύμα κυκλωμάτων και νεοναζί που τους κατατρέχουν.

Πέμπτο, είναι τελείως ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι οι μετανάστες αφαιρούν πόρους από την χώρα μέσω των μεταναστευτικών εμβασμάτων. Κανείς εργαζόμενος δεν αφαιρεί πόρους από μια οικονομία. Αντίθετα προσθέτει πόρους με την δουλειά του. Έτσι κι ο μετανάστης. Τα μεταναστευτικά εμβάσματα είναι ένα πολύ μικρό μέρος του προϊόντος που μπόρεσε να παραχθεί με την δουλειά του μετανάστη. Η προστιθέμενη αξία που δημιουργεί ο εργαζόμενος μετανάστης στην εγχώρια οικονομία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αμοιβή κι επομένως από το μεταναστευτικό έμβασμα που βγάζει έξω. Γι’ αυτό άλλωστε τον προτιμά και η εργοδοσία. Γιατί από αυτόν μπορεί να καρπωθεί πολύ περισσότερα σε σύγκριση με έναν Έλληνα εργαζόμενο. Η μεγάλη αιμορραγία από την οποία πάσχει η ελληνική οικονομία είναι η τεράστια εξαγωγή κερδών και κεφαλαίου και όχι τα μεταναστευτικά εμβάσματα. Με άλλα λόγια το πρόβλημα δεν είναι η πενιχρή αμοιβή του μετανάστη, έστω κι αν την βγάζει έξω από την χώρα, όπως δεν είναι και το μεροκάματο του εργαζόμενου που συνθλίβεται τα τελευταία ιδίως χρόνια, αλλά η ιδιωτική ιδιοποίηση των καρπών της ζωντανής εργασίας, η ασυδοσία της εργοδοσίας και η μετατροπή των κόπων της δουλειάς του εργαζόμενου, μετανάστη και μη, σε ιδιωτική περιουσία που στο μεγαλύτερο μέρος της μέσω του τραπεζικού καρτέλ και της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας μεταναστεύει στο εξωτερικό.

Έκτο, το αίτημα ίσης αμοιβής και ίδιων δικαιωμάτων εργασίας ανάμεσα σε ντόπιους και αλλοδαπούς εργάτες ήταν από τις αρχές του 19ου αιώνα ένα κλασικό αίτημα του εργατικού κινήματος. Ήταν και παραμένει ένα καθαρά αμυντικό αίτημα, γιατί δεν απαντά στο συνολικό πρόβλημα της μετανάστευσης. Ειδικά σε μια εποχή βίαιου ξεριζωμού μεγάλων πληθυσμιακών μαζών λόγω της παγκόσμιας κατάστασης και της πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης. Η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει είναι η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας με όρους εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής αυτοτέλειας. Κι αυτό προϋποθέτει αναγκαστικά την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, όχι για να προσδεθούμε στο δολάριο, ή όπου αλλού, αλλά για να εθνικοποιηθούν οι κορυφές και οι βασικοί μοχλοί της οικονομίας με στόχο την εξασφάλιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, δηλαδή του λαού. Με τον τρόπο αυτό θα καταλυθεί το καθεστώς ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργατικής δύναμης, που έχει ως αναγκαστική συνέπεια το άνοιγμα της Ελλάδας και στα κυκλώματα, λαθραίας ή μη, μαζικής μετανάστευσης με όρους ανοιχτών συνόρων και παγκόσμιας αγοράς.

Έβδομο, μόνο σε μια εθνικά κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί ο «εφεδρικός στρατός εργασίας» είτε με την μορφή της μαζικής ανεργίας, είτε με την μορφή της μετανάστευσης. Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρος εγκλωβισμένων μεταναστών επ’ αμοιβή, όπως την θέλει η ΕΕ και οι «επενδυτές» που ονειρεύονται τον τεμαχισμό της χώρας σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες όπου θα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο δουλική εργασία μεταναστών από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Η Ελλάδα έτσι θα μπορέσει να φέρει πίσω τα παιδιά της που σήμερα φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες και με τους χειρότερους δυνατούς όρους για μετανάστες στο εξωτερικό. Γιατί σήμερα αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα: η μαζική μετανάστευση του ανθού της ελληνικής κοινωνίας με αποτέλεσμα να μένει πίσω ο κατιμάς, ο συμβιβασμένος, ο ηλίθιος και το κομματόσκυλο. Μ’ αυτούς είναι αδύνατο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, είναι αδύνατο να διεκδικήσουμε την χώρα μας για τον λαό της.

Όγδοο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μια αναγεννημένη Ελλάδα όπου ο λαός της θα είναι κυρίαρχος, αν θέλει να δώσει στην οικονομία της την αρμόζουσα δυναμική για να καλύψει γρήγορα τα τεράστια παραγωγικά ελλείμματα που της έχουν συσσωρεύσει, θα χρειαστεί πολλά επιπλέον εργατικά χέρια απ’ όσα μπορεί να προμηθεύσει το εργατικό δυναμικό της. Με άλλα λόγια, θα χρειαστεί ένα επιπλέον εργατικό δυναμικό αφού απασχοληθεί το σύνολο του εγχώριου δυναμικού. Κι αυτό αν δεν μπορέσει να καλυφθεί από τους παλινοστούντες μετανάστες, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αναζητηθεί από το εξωτερικό. Μόνο που αυτοί οι ξένοι εργαζόμενοι δεν θα έρθουν με όρους ελεύθερης αγοράς, ούτε υπό καθεστώς ασυδοσίας όπως σήμερα. Θα έρθουν μετά από συγκεκριμένες διακρατικές συμφωνίες, με συμβάσεις ισότιμης απασχόλησης και πλήρη εργασιακά δικαιώματα αντίστοιχα με τους ντόπιους και σε έργα που είναι άμεσης προτεραιότητας για την δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την βελτίωση της ζωής στην Ελλάδα για την μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η ολοκληρωτική διάλυση του ελληνικού έθνους 183 χρόνια μετά την τυπική του απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, δεν συμβαίνει λόγω μεταναστών, αλλά γιατί οι αγορές απαιτούν την μετεξέλιξη της ΕΕ και της ευρωζώνης σε Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Ο Έλληνας δεν έχασε την ψυχή του, το φρόνημά του και την συνείδησή του γιατί υπήρξε μια τεράστια εισροή μεταναστών, αλλά γιατί του διέλυσαν σκόπιμα την παιδεία, τον εκμαύλισαν συστηματικά με δάνεια, επιδόματα και ρουσφέτια από την εξουσία. Μια εξουσία που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ξένη με τον ελληνικό λαό, υποχείριο δυνάμεων που ήθελαν εξαρχής την εξάλειψη της μικρής και ασύμφορης Ελλάδας. 

Οι μετανάστες έκαναν τα παιδιά μας λειτουργικά αγράμματα, ανίκανα να σκεφτούν κριτικά και να αφομοιώσουν αληθινές γνώσεις; Οι μετανάστες μας έκαναν να ζούμε για την πάρτη μας, πατώντας επί πτωμάτων και εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατή ευκαιρία αρπαχτής; Οι μετανάστες μας δηλητηρίασαν με την ιδεολογία του λεβαντινοραγιά, την οποία σήμερα είναι τόσο δύσκολο να αποτινάξουμε από πάνω μας; Οι μετανάστες μας δίδαξαν την πολιτική αδιαφορία και την εξάρτηση από το κομματικό κατεστημένο που μας έφερε στην σημερινή κατάντια; Οι μετανάστες επέλεξαν να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε να μετατραπούν σε γκέτο όπου ανθεί η πρέζα, η πορνεία, η εγκληματικότητα υπό το άγρυπνο βλέμμα του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος; Όχι βέβαια, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα οικονομίας και πολιτικής που υπηρέτησε η δεξιά και η αριστερά εξίσου και είχε σαν βασική αναφορά του την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Είναι τυχαίο που κανένα από τα κόμματα του κοινοβουλίου δεν θέτει ως άμεσο ζήτημα την αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει την ανεξαρτησία της και ο λαός της να γίνει αφεντικό στον τόπο του; Ακόμη και το ΚΚΕ που μιλά για αποδέσμευση, το συνδέει μόνο με την δική του εξουσία – που έχει βαφτίσει «λαϊκή εξουσία» – μόνο και μόνο για να την παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες. Όταν δηλαδή με χρόνια και με καιρούς η κοινωνία βρεθεί στην ανάγκη να συρθεί στα πόδια του Περισσού. Και φυσικά ούτε λέξη για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία που συνιστούν τις μοναδικές βασικές προϋποθέσεις για την αυτοδιάθεση ενός λαού και για την κατάκτηση της δημοκρατίας.

Έτσι φτάσαμε σήμερα να κινδυνεύουμε να χάσουμε για πάντα την πατρώα γη, να χάσουμε ότι πιο ιερό για έναν λαό και οι περισσότεροι από εμάς ακόμη κοιτάμε άναυδοι και ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα σε ιδεολογίες και εικονικούς αντιπάλους στο θέατρο σκιών που μας έχουν εθίσει να εκλαμβάνουμε ως πολιτική εκείνοι που κινούν τις φιγούρες πίσω από το παραβάν. Κι εμείς ως απλοί θεατές παθιαζόμαστε πάντα με τον «κακό» ή τον «καλό» που μας πλασάρει κάθε φορά το σενάριο μιας χιλιοκακοπαιγμένης παράστασης. Κι όπως έγραφε ο Βάρναλης: Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα πίνουμε πάντα μας σκυφτοί. Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα όπου μας εύρει μας πατεί. Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!  

Με μοχλό το χρέος, το ευρώ και την τρόικα ο Έλληνας εθίζεται στην πιο δουλική υποτέλεια, δηλαδή την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας. Κι έτσι συνηθίζει στην βήμα το βήμα κατάλυση της ανεξάρτητης υπόστασής του ως έθνους και ως λαού μέσα στην ίδια την πατρίδα του. Με την δεξιά να ασκείται στην πιο χυδαία πατριδοκαπηλία, την πατριδοκαπηλία του δοσίλογου, και την αριστερά σε ρόλο χωροφύλακα της σκέψης και της συνείδησης των μαζών για να μην τολμήσουν να υιοθετήσουν τα συνθήματα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, τα αιτήματα της λαϊκής ενότητας απέναντι στο σύστημα κατοχής και αποικιοκρατίας που διαλύει την χώρα μας και εξοντώνει μαζικά τον λαό μας.
Ο μετανάστης είναι η διάδοχη κατάσταση του εργαζόμενου, η μετατροπή του εργαζόμενου σε δούλο. Ένας εργαζόμενος χωρίς πατρίδα – παρά μόνο με όρους μιας θολής ανάμνησης – χωρίς ρίζες και δικαιώματα να διεκδικεί, έρμαιο των αγορών και της φιλανθρωπίας των ισχυρών, που ταιριάζει μόνο σε επαίτες, σε ζήτουλες, σε ζητιάνους του κλότσου και του μπάτσου. Αντί λοιπόν να ζητάμε τα ρέστα από την κοτρόνα – δηλαδή τον μετανάστη – που χρησιμοποιούν οι νέοι κατακτητές της χώρας και ο ντόπιος δοσιλογικός συρφετός για να μας τσακίσουν, είναι μάλλον πιο ευφυές να τα βάλουμε με εκείνους που την χρησιμοποιούν. Αρκεί βέβαια να το λέει η καρδιά μας και να διαθέτουμε τα απαραίτητα κότσια. Αρκεί να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια που δεν συμβιβάζεται με την υποδούλωση και την υποτέλεια απέναντι σε κανέναν.

Μόνο αν η Ελλάδα αποκτήσει την ελευθερία της από τους μηχανισμούς υπερκρατικής και υπερεθνικής κυριαρχίας των αγορών, όπως είναι η ευρωζώνη και η ΕΕ, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεταναστευτικό κύμα. Τσακίζοντας πρώτα και κύρια όλα εκείνα τα επίσημα και ανεπίσημα κυκλώματα που κρατούν ανοιχτά τα σύνορα της χώρας και νέμονται τους μετανάστες. Με τον λαό αφέντη στον τόπο του θα πάψει η Ελλάδα να είναι σκουπιδοτενεκές ανθρώπινων ψυχών και τόπος κράτησης εγκλωβισμένων μεταναστών κατά πώς ορίζει και θέλει η ΕΕ. Διαφορετικά είναι καταδικασμένη και η ίδια η Ελλάδα να μετατραπεί σε τόπο μεταναστών.

132 σχόλια:

  1. Δημήτρη, πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου για τα οικονομικά αίτια της μετανάστευσης, καθώς και για ορισμένους παραδοσιακούς μύθους που σχετίζονται με αυτήν, όπως για παράδειγμα η σχέση της με την εγχώρια ανεργία, ενώ στην πραγματικότητα απλώς είναι ένα μέσο για τη συμπίεση του κόστους εργασίας. Πολύ σωστή επίσης η άποψη ότι η στοχοποίηση του μετανάστη είναι το ίδιο ηλίθια με τη στοχοποίηση της κοτρώνας που μας ρίχνουν αντί αυτού που μας τη ρίχνει. Πρόσθετα δε, και αυστηρά μιλώντας έχεις δίκιο και στην προσέγγιση του όρου εποικισμός, που καταχρηστικά κι εγώ έχω χρησιμοποιήσει, με την έννοια ότι ουσιαστικά έποικος είναι αυτός που επιλέγει ελεύθερα τη μετεγκατάστασή του σε ένα άλλο τόπο, ενώ το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι σαφώς πιο σύνθετο. Δεν έχω λοιπόν πρόβλημα, αντί του όρου εποικισμός, να χρησιμοποιήσω τον καταλληλότερο “αθρόα μετανάστευση” για λόγους οικονομίας του παρόντος.
    Λιγότερο διαφωτιστική ωστόσο μου φαίνεται η άποψη ότι εάν η Ελλάδα αποκτήσει την ελευθερία της από τους γνωστούς μηχανισμούς επικυριαρχίας, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Αυτό είναι μεν αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, το έτος 2010 για παράδειγμα, αιτήθηκαν άσυλο, με τελικό προορισμό στην Ελλάδα περίπου 15.928 άνθρωποι. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται όσοι παραμένουν στην Ελλάδα λόγω εγκλωβισμού τους (π.χ. Δουβλίνο 2) και φυσικά δεν περιλαμβάνονται όσοι με διάφορους τρόπους εισήλθαν στη χώρα χωρίς να έχουν έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και για τους οποίους τα επίσημα στοιχεία δε λένε τίποτα μπροστά σε αυτό που λέει μια απλή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια χρονιά, στις ΗΠΑ, χώρα κατεξοχήν μεταναστών, αιτήθηκαν άσυλο 64300 άνθρωποι σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Με άλλα λόγια, η ροή αιτούντων ασύλου με τελικό προορισμό την Ελλάδα, είναι 7+ φορές μεγαλύτερη από όσο στις ΗΠΑ αν λάβει κανείς τον πληθυσμό των χωρών αυτών, τη στιγμή που η Ελλάδα σαρώνεται από την οικονομική κρίση πολύ περισσότερο από τις ΗΠΑ. Συνεπώς, το να λέει κανείς ότι αποτινάσσοντας τους επικυρίαρχους βάζει μια στέρεη βάση για την αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης της μαύρης εργασίας, της μετανάστευσης κλπ, μου φαίνεται πολύ σωστό, πλην όμως απέχει από το να παράσχει μια αξιόπιστη συνολική πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
    Δεύτερον, η προσέγγιση του ζητήματος της αθρόας μετανάστευσης δε λαμβάνει υπόψη και τις εξής 2 παραμέτρους: 1) ικανότητα πολιτιστικής ενσωμάτωσης - απορρόφησης ενός ή περισσότερων εθνοτήτων που – τι πιο φυσιολογικό – να θέλουν να μεταλλάξουν την κοινωνία στη βάση των μητροπολιτικών τους αξιών 2) δημιουργία δημογραφικού τετελεσμένου. Εάν, όπως δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε σύντομα, ο ελληνικός λαός καταστεί μειοψηφία στην ίδια του τη χώρα, ποιό ακριβώς θα είναι το περιεχόμενο του αγώνα για εθνική κυριαρχία; Και καταρχήν ποίου έθνους;
    Τέλος, και όχι λιγότερο σημαντικό, ένα κίνημα που θέλει να λέγεται εθνικό και παλλαϊκό, με προσδοκία να φέρει τον ίδιο το λαό στην εξουσία και όχι μονάχα τους δικούς του εκπροσώπους, με ποιόν τρόπο μπορεί να αφουγκραστεί και να εκφράσει τη λαϊκή βούληση σχετικά με αυτό το ζήτημα; Έχει νόημα η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ή θεωρείς ότι θα έδινε αφορμή για καταπίεση κοινωνικών ομάδων με πρόσχημα τη λαϊκή εντολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μιλά για πάνω από 480 χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα οφείλει να προμηθεύσει με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπει ο νόμος και το διεθνές δίκαιο, να αναγνωρίσει το καθεστώς τους ως προσφύγων προκειμένου να ταξιδεύσουν νόμιμα από την χώρα όπου αλλού θέλουν. Και μάλιστα η Ελλάδα οφείλει να τους διευκολύνει ακόμη και με τα ναύλα τους να πάνε όπου αυτοί θέλουν. Απόδοση ασύλου δεν σημαίνει καθόλου ότι οι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία τους χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πύλη για την ΕΕ. Γιατί λοιπόν η Ελλάδα θα πρέπει να τους κρατά εγκλωβισμένους; Επειδή το απαιτεί το Δουβλίνο ΙΙ και επιδοτείται η κυβέρνηση για να τους κρατά αιχμάλωτους; Η Ελλάδα οφείλει να τους αφήσει ελεύθερους να πάνε όπου θέλουν και μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία να φροντίσει για τα νόμιμα. Αν αυτό σημαίνει καταγγελία του Δουβλίνου ΙΙ, τότε ακόμη καλύτερα γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία παραβιάζει βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου στο ζήτημα αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει αύριο το πρωί και να λύσει το πρόβλημα των εγκλωβισμένων μεταναστών.
      Ανικανότητα πολιτιστικής ενσωμάτωσης έχει μόνο ένας πολιτισμός που είναι σε τέτοια παρακμή που δεν αξίζει τον κόπο καν να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Ο δυναμισμός του ελληνικού πολιτισμού προερχόταν ανέκαθεν - από την αρχαιότητα - από την τρομακτική αφομοιωτική του δύναμη. Αυτή η αφομοιωτική του δύναμη επέτρεψε την επιβίωσή του κάτω από τόσους και τόσους κατακτητές. Αν απειλείται σήμερα από την αθρόα μετανάστευση συμβαίνει είτε γιατί ο ίδιος έχει παντελώς παρακμάσει, είτε γιατί η γκετοποίηση της κοινωνίας που επίσημα αποκαλείται "πολυπολιτισμικότητα" αποτελεί επίσημη πολιτική της εξουσίας. Στην περίπτωσή μας ισχύουν και τα δυο. Ο ισχύον επίσημος ελληνόφωνος πολιτισμός της σημερινής ελληνικής κοινωνίας έχει πέσει σε τέτοια παρακμή που δεν σώζεται με τίποτα. Είτε έχουμε αθρόα μετανάστευση, είτε όχι. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια αναγέννηση του ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας, της παιδείας, ώστε να αποκτήσει ξανά τον δυναμισμό και την αφομοιωτική ικανότητα που έχει χάσει. Κι αυτό απαιτεί μια ολόκληρη πολιτιστική επανάσταση, έναν νέο ελληνικό διαφωτισμό.
      Το δημογραφικό τετελεσμένο μην το περιμένεις από την εισροή μεταναστών, αλλά από την μαζική εξόντωση του ελληνικού λαού από τις πολιτικές των μνημονίων και την αθρόα μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό. Όταν ζούμε μια επίθεση γενοκτονίας του ελληνικού λαού, θα ήταν μάλλον αστείο να νοιάζεται κανείς για αν και κατά πόσο θα υπάρξει δημογραφικό τετελεσμένο από τους μετανάστες.
      Αν δεν ξεμπερδέψουμε το ταχύτερο δυνατό με το καθεστώς κατοχής, τότε απλά ονειροβατούμε και πολεμάμε φαντάσματα.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη με εκπλήσσει αυτό το κείμενο. Για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως γιατί είναι φανερό πως αναγνωρίζετε επί μέρους τις πτυχές του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, αλλά το υποβαθμίζετε ως σύνολο, προφανώς γιατί οι πολιτικές σας καταβολές δε σας επιτρέπουν να δείτε το προφανές... Αλλά ας σχολιάσω τα επιχειρήματά σας 1 προς 1...

    1) Ο μετανάστης σαφέστατα και δεν έρχεται μόνος στην Ελλάδα. Τον φέρνει όλη αυτή η αλυσίδα παραγόντων που έχει ΚΕΡΔΟΣ από το να τον φέρει. Οι δουλέμποροι, οι κεφαλαιοκράτες, οι εχθρικές μυστικές υπηρεσίες ίσως. Και φυσικά ο ίδιος επιθυμεί να έρθει εδώ γιατί του τάζουν λαγούς με πετραχίλια. Απο κει και ύστερα όμως, η Ελλάδα δεν έχει ισοπεδώσει και καταστρέψει καμία χώρα τους τελευταίους αιώνες. Η συμμετοχή μας στις εκστρατείες του ΝΑΤΟ είναι συμβολική. Κάτι μηχανικά τμήματα στέλνουμε που χτίζουν σχολεία και νοσοκομεία. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα απολύτως.

    2) Εδώ συμφωνούμε. Σαφώς και ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν και κάποιοι μυστικοί πράκτορες, κυρίως Τούρκοι. Αλλά οι διάφορες θεωρίες που αποκαλούν όλους τους μετανάστες ως τέτοιους είναι γελοίες, και κατά τη γνώμη μου περισσότερο διαδίδονται από "αριστερούς" για να γελοιποιούν την αντίδραση προς τη λαθρομετανάστευση, παρά από σοβαρούς σκεπτόμενους ανθρώπους...

    3) Κι εδώ συμφωνούμε. Αφού αναγνωρίζετε πως το όλο θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι στην ουσία το σύγχρονο δουλεμπόριο, γιατί δεν θέλετε να σταματήσει; Το κράτος μας αν έχει εργατικές ανάγκες μπορεί να δεχτεί μετανάστες ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ. Όπως κάνουν όλες οι σοβαρές χώρες. Αλλά φαντάζομαι, το πρόβλημα είναι πως με 30% ανεργία αν το επίσημο κράτος δώσει άδειες παραμονής σε εργάτες από το εξωτερικό θα γίνει επανάσταση... Για αυτό έρχονται απρόσκλητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ' αρέσει που μιλάς για πολιτικές καταβολές και ότι εγώ αγνοώ το προφανές και μετά εσύ παπαγαλίζεις αναπόδεικτα κλισέ με αόριστα κατασκευασμένα "επιχειρήματα" της πλάκας. Π.χ. η συμμετοχή της Ελλάδας στις εκστρατείες του ΝΑΤΟ δεν είναι καθόλου συμβολική. Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικής σημασίας εφαλτήριο για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Κι αυτό δεν έχει σχέση με τι δυνάμεις που αναπτύσσει στο πεδίο της μάχης. Αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να πούμε ότι από την στιγμή που σύμμαχοι της ναζιστικής Γερμανίας προμήθευσαν στις εκστρατείες της μόνο βοηθητικές μονάδες, τότε δεν πρέπει να τις θεωρούμε συνένοχες με την δράση των ναζί. Π.χ. η γαλάζια μεραρχία που στάλθηκε από τον φασίστα Φράνκο να πολεμήσει με τους ναζί στη Ρωσία και είχε βοηθητικά καθήκοντα.

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Πάντα ήταν. Πρώτα υπό την κηδεμονία των Άγγλων κι έπειτα υπό την κηδεμονία των Αμερικάνων, τελευταία των Γερμανών... Αλλά πάντα προτεκτοράτο...

      Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα δε μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Δε μπορείς να κατηγορείς τον Ελληνικό λαό που συμμετέχει στις Νατοϊκές εκστρατείες, έστω και με μη μάχιμα σώματα. Δε μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Και η όποια συμμετοχή έχουμε, γίνεται:

      α)Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού, ο οποίος ποτέ δεν έχει ερωτηθεί για τη συμμετοχή σε κάποια εκστρατεία, βασικά δεν έχει ερωτηθεί ποτέ για τίποτα...

      β) Όσο πιο τυπικά γίνεται, ίσα ίσα για να μη μας πουν πως δεν είμαστε "καλοί σύμμαχοι"

      γ) Η Ελλάδα δεν επωφελείται από τις εκστρατείες και φυσικά δεν συμμετέχει στις αποφάσεις που τις αφορούν

      Αν είναι λοιπόν να μας θεωρούν οι λαοί "συνένοχους" θα πρέπει να το κάνουν στο ποσοστό που μας αναλογεί. Αφού μόνο το 0,1% των εκστρατειών είναι ελληνικό, το 0,1% τον συνεπειών πρέπει να πέφτει στην Ελλάδα. Το να γεμίζει η Ελλάδα λαθρομετανάστες στο 20% του πληθυσμού της, δε νομίζω πως είναι αναλογικά δίκαιο...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 25 Μαΐου 2013 - 9:21

      Ραγιαδισμος, κλισε του κερατα και ανοητα ευχολογια. Απορω, πως σε πηρε σοβαρα ο Καζακης, και σου απαντησε στα υπολοιπα.

      Διαγραφή
  3. 4) Στην Ελλάδα, η λαθρομετανάστευση ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την ανεργία, για τον πολύ απλό λόγο πως οι μετανάστες αποτελούν τεράστιο ποσοστό επί του πληθυσμού. Και είναι η συντριπτική τους πλειοψηφία σε εργασιακή ηλικία... Είναι προφανές πως έχουμε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ξένους εργαζόμενους στη χώρα, κάποιοι μιλούν και για 2, εξάλλου ανθεί η μαύρη εργασία στους μετανάστες και αξιόπιστα επίσημα στοιχεία δε μπορούμε να έχουμε... Πόσα είναι τα εκατομμύρια των ανέργων; Περίπου το ίδιο νούμερο... Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του... Απο κει και ύστερα, ο λόγος που εκτινάχθηκε η ανεργία τα τελευταία χρόνια ενώ πριν δεν υπήρχε παρότι είχαμε πάνω κάτω τους ίδιους μετανάστες, είναι πολύ απλός... Οι εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές τους απασχολούνταν σε μη παραγωγικές-άχρηστες εργασίες, κάτι που ήταν δυνατόν χάρη στον εύκολο δανεισμό και την κρατικοδίαιτη οικονομία. Όταν κόπηκαν τα δανεικά, κόπηκε και το έξτρα λίπος από τις επιχειρήσεις, και ο κόσμος περιόρισε τα έξοδά του, με συνέπεια τα έξτρα σουβλαντζίδικα-ρουχάδικα-καφετέριες(που είχαμε φτάσει να έχουμε 100 σε κάθε δρομάκι) να κλείσουν ή να περιορίσουν προσωπικό... Αντίθετα οι μετανάστες συνέχισαν να κάνουν τις ίδιες δουλειές που έκαναν και πριν, αφού αυτές δε χάθηκαν, εκτός απο την οικοδομή που είχε κυρίως Αλβανούς, για αυτό άλλωστε και αυτοί εγκατέλειψαν τη χώρα... Επίσης η εκτίναξη της ανεργίας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην εκτίναξη της μαύρης εργασίας. Οι "άνεργοι" δε σημαίνει απαραίτητα πως δε δουλεύουν, μπορεί απλά να έπαψαν να δηλώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένεις στην αερολογία, σε επινοήσεις, όταν τα στοιχεία λένε άλλα. Αν θέλεις να μιλάς με κλισέ και προκαταλήψεις, πρόβλημα σου, αλλά τα στοιχεία λένε άλλα. Κι όσο εσύ δεν απαντάς στα συγκεκριμένα στοιχεία και επικαλείσαι αερολογίες, τότε αποδεικνύεται ότι δεν ξέρεις το θέμα, απλά λειτουργείς με τυπικές ιδεολογικές προκαταλήψεις. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι ανοησίες και δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά δεδομένα.

      Διαγραφή
    2. Τι λένε τα στοιχεία; 1μιση εκατομμύριο άνεργοι. Πόσοι είναι οι μετανάστες; Μπορεί κανείς να τους μετρήσει όταν στις "Μανωλάδες" έχουν ολόκληρες πολιτείες λαθρομεταναστών κρυμμένες από τα φώτα της δημοσιότητας; Πάντως σίγουρα λιγότεροι από ένα εκατομμύριο ΔΕΝ είναι...

      Απο κει και ύστερα, είναι ή δεν είναι γεγονός πως οι μετανάστες από το 90 και μετά απασχολούνται κυρίως σε παραγωγικές εργασίες οι οποίες δεν επηρρεάζονται από την κρίση; Δε σταματήσαμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μέσα στη κρίση πιστεύω... Ούτε να δουλεύουν πχ τα εργοστάσια ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο(τίγκα στους πακιστανούς). Αυτές οι δουλειές συνεχίζουν, γιατί είναι πάγιες ανάγκες. Αντίθετα δουλειές όπως "μανικιούρ-πεντικιούρ" που κάνανε οι Έλληνες χάθηκαν...

      Όπως και να χει, περιμένω να δω ποιά ακριβώς στοιχεία "λένε άλλα". Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ πως έχω άδικο, αλλά δε βλέπω "τα στοιχεία". Μέχρι να τα δω, επιτρέψτε μου να θεωρώ πως άλλος είναι ο ιδεολογικά προκατειλλημένος...

      Διαγραφή
    3. Τι να πει κανείς; Επιμένεις να μην διαβάζεις αυτά που θέλεις να απαντήσεις. Αερολογείς με δικές σου προσωπικές εντυπώσεις, ενώ τα στοιχεία λένε το εξής απλό: Στη δεκαετία του '90 και του 2000 που είχαμε έκρηξη στην αθρόα μετανάστευση εντός Ελλάδας, η ανεργία κυμάνθηκε από 7-10% και μάλιστα με διακυμάνσεις. Την ίδια ώρα δεν είχαμε σοβαρή αύξηση της μερικής απασχόλησης, η οποία παρέμεινε σταθερά γύρω στο 5%, ενώ εκτινάχθηκε η προσωρινή απασχόληση, που έχει κατά κύριο λόγο σχέση με τις εργασιακές σχέσεις. Στα τελευταία τρία χρόνια που λόγω της ύφεσης και των πολιτικών που επιβάλλονται η μετανάστευση βρίσκεται κι αυτή σε ύφεση, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 9% στο 28%, ενώ η μερική απασχόληση έφτασε στο 7,5%. Τα στοιχεία λοιπόν λένε ότι η μετανάστευση δεν φταίει για την ανεργία. Τόσο η μετανάστευση από και προς την Ελλάδα μαζί με την ανεργία είναι συγγενή, δίδυμα φαινόμενα που αλληλοτροφοδοτούνται, αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να πούμε ότι η μετανάστευση φταίει για την ανεργία. Πόσο πιο απλά να το πω. Τώρα αν θέλεις να πιστεύεις άλλα, δικαίωμά σου. Εδώ υπάρχουν τύποι που θεωρούν ότι οι Έλληνες μετοίκησαν στην Γη από τον Σείριο...

      Διαγραφή
  4. 5) Ο ισχυρισμός όχι μόνο δεν είναι ανυπόστατος, αλλά με εκπλήσει που ένας οικονομολόγος δε το αναγνωρίζει! Μου κάνει ακόμη περισσότερη εντύπωση να βλέπω έναν ισχυρισμό του Μίλτον Φρίντμαν να εκφράζεται από έναν Κομμουνιστή! Ο εργάτης προσφέρει πόρους στην οικονομία ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ πως η εργασία του δεν παραμερίζει την εργασία κάποιου ντόπιου. Αν πχ έχουμε έλλειψη σε μια ειδικότητα, και κανείς ντόπιος δε μπορεί να την καλύψει, ο μετανάστης όντως θα προσφέρει περισσότερα από όσα θα αφαιρέσει. Αν όμως ο μετανάστης απλά κοντράρει στον μισθό (και στην παρανομία) τον ντόπιο, και τον στέλνει στην ανεργία, αυτό αφαιρεί πόρους από την οικονομία, γιατί ο ντόπιος που θα έκανε την ίδια δουλειά, δε στέλνει εμβάσματα έξω... Επίσης όντας ντόπιος, είναι πολύ πιο πιθανό να κρατήσει τις δεξιότητες που θα αποκτήσει απο την εμπειρία του μέσα στη χώρα, ενώ ο ξένος μπορεί να φύγει πιο εύκολα. Τέλος, αν ο ξένος στείλει στην ανεργία τον ντόπιο, εισπράττει τον μισθό που θα έπαιρνε ο ντόπιος, έστω και μειωμένο, αλλά ο ντόπιος δε φεύγει από τη χώρα, εξακολουθεί να έχει ανάγκες που αφαιρούν πόρους είτε από άλλα μέλη της οικογένειάς του είτε από τη πολιτεία.

    6)Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση είναι αυτός, και για αυτό δεν εφαρμόζεται... Αν οι ξένοι είχαν ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα, δε θα προσλάμβανε ΚΑΝΕΙΣ ξένο, ούτε καν οι ξένοι εργοδότες... Γιατί οι ξένοι έχουν πολλά μειονεκτήματα σε σχέση με τους ντόπιους εργαζόμενους, και αν δεν ήταν βολικότεροι και φθηνότεροι, δε θα δούλευαν πουθενά...

    7) Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ΕΕ φταίει για πολλά, αλλά η δική μας πολιτική ελίτ φέρνει και κρατάει εδώ τους μετανάστες. Τα ελληνικά σύνορα είναι αστείο θέμα να κλείσουν αν το θέλει η πολιτεία. Εξάλλου πως κλείνουν τόσο καλά όταν πρόκειται να τους εμποδίσουν να φύγουν προς την ΕΕ, και δεν κλείνουν για να τους εμποδίσουν να μπουν; Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ξέρουμε τι συμβαίνει... Δε βγάζει η ΕΕ φράγκα από τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, η ελληνική ελίτ τα βγάζει. Ακόμα και ΕΟΖ να γίνουν που λέτε, τι όφελος θα έχει η ΕΕ; Αφού ακριβώς το νόημα της ΕΟΖ είναι πως δεν υπάρχει φορολογία ή είναι πολύ χαμηλή, άρα η ΕΕ δε θα δει δεκάρα από αυτά τα λεφτά... Το ντόπιο κεφάλαιο τη κάνει τη δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν απευθύνεσαι σε μένα καλό είναι να μην μου κάνεις μαθήματα οικονομίας. Ιδίως όταν δεν σκαμπάζεις τίποτε από το άθλημα. Κάθε εργαζόμενος συμβάλει στην παραγωγή προϊόντος αξίας πολύ μεγαλύτερης της αξίας της αμοιβής του. Αυτή είναι η χρησιμότητά του για τον εργοδότη του. Η συμβολή του εργατικού κόστους, δηλαδή των αμοιβών εργασίας στην προστιθέμενη αξία που παράγει κάθε χρόνο η οικονομία της Ελλάδας ως σύνολο, κινείται γύρω στο 36%, όταν τα ιδιωτικά κέρδη (δηλαδή το μέρος του προϊόντος που παράγει ο εργαζόμενος, αλλά καρπώνεται ο εργοδότης) κινείται στο 54%. Με τον μετανάστη η συμβολή των εργατικών αμοιβών στην παραγωγή πέφτει ακόμη περισσότερο και έτσι αυξάνεται το μέσο ποσοστό κέρδους για την εργοδοσία. Το μεταναστευτικό έμβασμα είναι μέρος της αμοιβής του μετανάστη. Επομένως συνιστά ένα πολύ μικρό μέρος του προϊόντος της εργασίας του μετανάστη. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ή τα πλισέ που έχεις στον εγκέφαλο αρνούνται να λειτουργήσουν;
      Τέλος, ξεκόλλα από την ανοησία ότι η ανεργία οφείλεται στους μετανάστες. Σ' όλη την εποχή που η μετανάστευση κορυφώθηκε στην Ελλάδα, η ανεργία δεν ακολούθησε ανάλογη ανοδική καμπύλη. Γιατί άραγε συνέβη αυτό; Κανένα στοιχείο της οικονομίας, καμιά σοβαρή μελέτη που έχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό, ο οποίος βασίζεται μόνο σε ηλίθιες δοξασίες και φασιστικά κλισέ.
      Όταν αθωώνεις την ΕΕ για την αθρόα λαθραία μετανάστευση, τότε τι να σου πω; Να σου πω ότι δεν ξέρεις για το Δουβλίνο Ι και ΙΙ που μετέτρεψε την χώρα σε φυλακή για μετανάστες; Να σου πω ότι δεν γνωρίζεις για την FRONTEX η οποία φροντίζει για την ομαλή εισροή λαθραίων μεταναστών προκειμένου να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα; Να σου πω ότι δεν ξέρει γρι για το όλο θέμα; Και λίγο είναι!

      Διαγραφή
    2. Ας δούμε ένα παράδειγμα λοιπόν:

      1) Έχουμε μια θέση εργασίας ενός Έλληνα που κοστίζει συνολικά στον εργοδότη 1000 ευρώ. Ο Έλληνας τα χρήματα που παίρνει τα ακουμπάει όλα στην εγχώρια αγορά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του( για λόγους απλούστευσης δεν αναλύουμε εισαγώμενα προϊόντα κλπ). Δεν έχει φτάσει στην χώρα ακόμα ο μετανάστης που θα του φάει τη θέση, άρα δεν έχουμε άλλα στόματα/ανάγκες που στοιχίζουν στην εγχώρια αγορά, ο Έλληνας καλύπτει τις ανάγκες του μόνος του.

      2) Ο επιχειρηματίας αποφασίζει μέσω των πολιτικών μαριονετών/ ΜΚΟ/ δουλεμπόρων κλπ που ταϊζει, να φέρει έναν μετανάστη να τον αντικαταστήσει. Ο μετανάστης κάνει ελαφρώς χειρότερη δουλειά αλλά του στοιχίζει 700 ευρώ. Ο μετανάστης ζει σε τρώγλες με άλλους 20, δεν ξοδεύει παρά ελάχιστα στην τοπική αγορά κλπ και του μένουν 300 ευρώ το μήνα να τα στέλνει έξω. Δηλαδή στην τοπική αγορά αντί για τα 1000 του Έλληνα τοποθετούνται τα 400 του μετανάστη. Αυτό όμως δεν είναι η μόνη απώλεια. Ο Έλληνας μένει άνεργος και δε μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του, αλλά εξακολουθεί να έχει ανάγκες όπως φαγητό, στέγη, περίθαλψη. Αυτές οι ανάγκες επιβαρύνουν είτε συγγενικά πρόσωπα που τον δανείζουν, είτε τον κρατικό κορβανά(πχ επίδομα ανεργίας).

      3) Το προϊόν της εργασίας, θα παραγόταν ούτως ή άλλως, είτε με Έλληνα είτε με μετανάστη εργαζόμενο. Ο μετανάστης δεν ανέβασε καμία παραγωγικότητα ούτε αποτέλεσε αφορμή επενδύσεων. Απλά επειδή αμοίβεται λιγότερα ο κεφαλαιοκράτης βάζει στη τσέπη περισσότερα. Χαμένος είναι ο Έλληνας εργάτης που είτε μένει άνεργος είτε συμβιβάζεται με λιγότερα, και η ελληνική αγορά στην οποία τοποθετούνται λιγότερα χρήματα, αφού οι περισσότεροι μετανάστες δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν τις ζωές τους εδώ κλπ.

      Διαγραφή
    3. Τα τελευταια 3 χρονια η ανεργια τριπλασιαστηκε. Ο αριθμος των μεταναστων, νομιμων και παρανομων, επισης τριπλασιαστηκε; Οχι, κανενα τετοια στοιχειο δεν υπαρχει, αλλα προωθειται τεχνητα αυτη η εντυπωση, λογω δημιουργιας γκετο. Τα απολυτα νουμερα ειναι πανω κατω τα ιδια τα τελευταια 3 χρονια. Τι αλλαξε τα τελευταια 3 χρονια; Η οικονομικη πολιτικη.
      Εχεις πεσει στα τεσσερα στο πατωμα τις κουζινας και εκνευριζεσαι με τα μυρμηγκια που σου κλεβουν τα ψιχουλα και δεν εχεις χαμπαριασει, οτι οι κυβερνωντες σου εχουν αδειασει το ψυγειο και τα ντουλαπια, και τωρα ετοιμαζονται να σου παρουν και το σπιτι.
      Το υπαρχων κρατος, δεσμιο της ΕΕ, ειναι ο εχθρος, αυτον πρεπει να πολεμησουμε και να ανατρεψουμε. Και τοτε θα χαραξουμε εκεινη την εθνικη μεταναστευτικη πολιτικη που συμφερει εμας και οχι την ΕΕ.

      Διαγραφή
    4. φιλε ανωνυμε.Αν ειχες ανοιξει λιγο τον ΜΑΡΞ θα εβλεπες την αναλυση του για την ΥΠΕΡΑΞΙΑ που δημιουργει η εργατικη δυναμη και στην προκειμενη περιπτωση ο μεταναστης που εργαζεται εδω.Το κοστος του μεταναστη στην οικονομια ειναι πολυ μικροτερο απ το κερδος που παραγει η εργασια του.
      Αλλα εσενα το προβλημα σου προφανως δεν ειναι οικονομικο αλλα ιδεολογικο κι αυτο φαινεται απ το οτι ενω σου εξηγει ο Καζακης τα δεδομενα εσυ κανεις οτι δεν καταλαβανεις[ισως και να μην καταλαβαινεις] και συνεχιζεις λες αρλουμπες που σου χουν περασει κατι αγραμματοι τυποι που κανονικα σε μια Ελλαδα δημοκρατικη θα ντρεποταν εστω και να εμφανιστουν στη κοινωνια

      Διαγραφή
  5. 8) Η Ελλάδα πραγματικά δε χρειάζεται επιπλέον εργατικά χέρια. Με 70% ανεργία στους ΝΕΟΥΣ, και με τόσο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, το μόνο που δε μας λείπει είναι εργατικά χέρια και επιστήμονες... Αν υπήρχαν οι παραγωγικές επενδύσεις για να δουλέψουν οι νέοι, θα δούλευαν. Δεν υπάρχουν. Αυτό που μας λείπει είναι ουσιαστικό παραγωγικό κεφάλαιο και καθεστώς υποτιμημένου νομίσματος για να πάρει μπροστά η παραγωγική μηχανή και να σταματήσουμε τις εισαγωγές.

    9) Προφανώς και δε φταίνε οι μετανάστες για όλα τα κακά της μοίρας του Ελληνικού λαού. Κανείς δεν το ισχυρίστηκε αυτό, εκτός από τους καμμένους χρυσαυγίτες, αλλά δε νομίζω πως απευθύνεστε σε χρυσαυγίτες... Όλο αυτό που λέτε στο τέλος του κειμένου είναι ένα τεράστιο strawman argument. Κανείς σοβαρός πολέμιος της λαθρομετανάστευσης δε τα πιστεύει αυτά τα πράγματα, άρα κακώς τα "αντικρούετε". Απο κει και ύστερα όμως, η Ελλάδα έχει καταντήσει όντως σκουπιδοτενεκές ανθρώπινων ψυχών, και η χρειάζεται "καθάρισμα" επειγόντως προτού αρρωστήσουμε όλοι απο τη "βρώμα". Και προτού με κατηγορήσουν διάφοροι "ευαισθητούληδες" για ρατσισμό, όχι δε πιστεύω πως ο Έλληνας είναι ανώτερος ή πως το σκατό του δε βρωμάει. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα. Αυτό όμως το νόμισμα έχει 2 πλευρές, δικαιώματα έχουνε και οι μετανάστες, δικαιώματα έχουμε και οι ντόπιοι. Έχουμε δικαίωμα στην κρατική περιουσία που εμείς πληρώσαμε και συντηρούμε, στις κρατικές υπηρεσίες που εμείς πληρώνουμε. Έχουμε δικαίωμα να μη μένουμε άνεργοι για να έχει ο κεφαλαιοκράτης φθηνότερα μεροκάματα από τους σύγχρονους δούλους. Έχουμε δικαίωμα να μη φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο μη μας σφάξουν για 5 ευρώ όλοι αυτοί οι απελπισμένοι με άλλα ήθη και έθιμα. Έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε ποιός κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια κι αν είναι δολοφόνος ή βιαστής, και όχι να το ανακαλύπτουμε αφού το έχουμε πληρώσει σε ελληνικό αίμα... Έχουμε και οι Έλληνες δικαιώματα, είμαστε κι εμείς άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς μέσα στην μεγαλοσύνη της παντελούς άγνοιας που διακατέχεσαι για το θέμα, έχεις και τις ανάλογες μελέτες που δείχνουν ότι δεν έχουμε ανάγκη πρόσθετων εργατικών χεριών. Προσκυνώ τις γνώσεις σου! Η αλήθεια είναι ότι η τρομακτική δημογραφική κρίση της ελληνικής κοινωνίας έχει επιδράσει δραστικά στο μέγεθος του εγχώριο εργατικού δυναμικού, όπως επίσης και οι πολιτικές απασχόλησης και παιδείας που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επιφέρει τρομακτικά πλήγματα στην επιστημονική και τεχνική διανόηση της χώρας. Αν και όταν μπει η Ελλάδα σε ταχείς ρυθμούς ανασυγκρότησης, όλες οι μελέτες δείχνουν ότι όχι μόνο θα έχουμε ταχύτατη απορρόφηση όλου του εργατικού δυναμικού, αλλά θα χρειαστούμε έως και 1 εκατομμύριο πρόσθετο εργατικό δυναμικό. Αυτά λένε οι μελέτες. Αν εσύ διαθέτεις κάποια άλλη, πολύ ευχαρίστως να την μάθω. Αλλιώς σταμάτα να επικαλείσαι ότι σου κατέβει στο κεφάλι.

      Διαγραφή
    2. Ποια παντελή άγνοια; Είναι ή δεν είναι αληθές πως το 70% των νέων Ελλήνων είναι άνεργοι; Είναι ή δεν είναι αληθές πως η επίσημη ανεργία είναι 30%; Πως είναι δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται μετά από αυτό πως η χώρα χρειάζεται εργατικά χέρια, αυτό δε μπορώ να το καταλάβω...

      Διαγραφή
    3. Προς Ανωμυμος 9.10μμ

      Αυτο σου ξεφυγε: ,,Αν και όταν μπει η Ελλάδα σε ταχείς ρυθμούς ανασυγκρότησης,, Δεν λεει για τωρα, διαβαζε καλυτερα.

      Διαγραφή
    4. Αυτό που λέει το άρθρο είναι ότι: ΑΦΟΥ η χώρα απελευθερωθεί από τα δεσμά €-ΕΕ-Χρέους και οδηγηθεί σε αυτοδύναμη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση, τότε τα εργατικά χέρια που θα χρειαστούν για να χτίσουν την Νέα Ελλάδα θα είναι πολύ περισσότερα από αυτούς που είναι άνεργοι σήμερα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    5. Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος ούτε εργατολόγος & το 70% & 30% είναι αληθές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν η ανεργία μηδενιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα πάψει να είναι ελλειμματική ως προς την παραγωγική της διαδικασία αυτό απλώς δείχνει το πόσο ελλειμματικό είναι το εγχώριο εργατικό δυναμικό & σε τι δεινή εργασιακή απραξία έχουμε περιέλθει.

      Διαγραφή
    6. Apo pou tha to pareis to epipleon 1,000,000 metanastes kazaki ? Apo to pakistan h' th somalia? An einai etsi, as onomastei Pakistanellada h xwra.

      Διαγραφή
    7. Τι να πει κανείς; Η μαλακία σε όλο της το μεγαλείο. Ελπίζω φίλε να σε φάνε κάπου εκεί στη Σομαλία που βρίσκεσαι μπας και ξεσκαρτάρει το είδος.

      Διαγραφή
    8. Den apantas. H xwra proeleyshs twn metanastwn einai terastias shmasias paragontas. Apo pou tha feroume loipon to 1,000,000 metanastes epipleon otan erthei h anaptiksh?

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος27 Μαΐου 2013 - 4:52 π.μ.

      O Καζακης τα χει πει και τα χει ξαναπει, αμα παρακολουθουσες και διαβαζες στοιχιωδως, δεν θα ειχες αυτο το υφακι στην ερωτηση σου.
      Εχει μιλησει για χαραξη εθνικης μεταναστευτικης πολιτικης, που ταιριαζει στην οικονομια της Ελλαδας. Προτεινει οι μεταναστες να ναι απο κοντινες χωρες, που εχουν κοντινοτερη κουλτουρα με μας, δηλ. βαλκανιους. Εχει μιλησει για φυλαξη συνορων απο μας και οχι απο τη φροντεξ, εχει μιλησει για τη παταξη των κυκλωματων, που φερνουν λαθρομεταναστες. Τα συνορα ειναι σουρωτηρι, γιατι τωρα θελουν να ναι σουρωτηρι. Τα κυκλωματα τα ξερει η ασρυνομια, αλλα τελουν υπο προστασια. Αμα υπαρχει η πολιτικη βουληση, ολα αυτα τσακιζονται.
      Γιατι κανετε, πως δεν καταλαβαινετε, τι σας λεει ο Καζακης; Δεν μπορει να στε τοσο στοκοι.

      Διαγραφή
    10. Αν και όποτε φτάσουμε στην ευτυχή κατάσταση να μας απασχολήσει, αφού θα έχουμε απορροφήσει την ανεργία στη χώρα μας και θα έχουμε φέρει πίσω τα παιδιά μας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, να αποφασίσουμε ως λαός με ποιες χώρες θα κλείσουμε διακρατικές συμφωνίες για οργανωμένη μετανάστευση ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας, τότε η γνώμη μου είναι ότι πρέπει κατά προτεραιότητα να κατευθυνθούμε προς τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και να χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία για σύσφιξη οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων στα Βαλκάνια.

      Διαγραφή
    11. Εχει απαντησει σε φιλε, δεν θα λεει τα ιδια και τα ιδια. Τον εχω ακουσει να μιλαει για εθνικη μεταναστευτικη πολιτικη, για διακρατικες συμφωνιες με γειτονικες χωρες, κατα προτιμηση. Δεν μπορει να κατσει να γραφει για το θεμα, οτι εχει πει τα τελευταια 3 χρονια μαζεμενα. Κατσε διαβασε τα αρθρα του στο μπλογκ για το μεταναστευτικο.

      Διαγραφή
  6. Δημήτρη συμφωνώ σε αυτά που γράφεις με μία όμως υποσημείωση. Είναι πλήρως κατανοητό ότι η μετακίνηση πληθυσμών δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομία στην στενή της έννοια αλλά είναι μια πάγια τακτική των εξουσιών από την εποχή της Ρώμης ωστε να καθαρίσουν το πεδίο από ενοχλητικούς λαούς που ήταν ριζωμένοι στα χωματά τους και απειλούσαν τα θεμέλια της ενότητας της αυτοκρατορίας.

    Στις μέρες μας η μετανάστευση εντάσσεται σε ευρύτερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς. Η κοινωνική αστάθεια, οι τριβές ανάμεσα σε διάφορες εθνότητες που αναγκάζονται να συμβιώσουν υπό τον βούρδουλα του αποικιοκράτη που ορίζει σύνορα και λαούς, είναι το ζητούμενο για την εξουσία. Και είναι λίγο ως πολύ αναπόφευκτες στο βαθμό που μεταβάλλεται ραγδαία η πληθυσμιακή σύνθεση μιας χώρας.

    Ο ίδιος ο ερχομός μιας εθνότητας σε ένα δοσμένο εθνικό και κοινωνικό χώρο είναι διχαστικό ζήτημα ειδικά όταν δεν προϋπάρχουν ψυχικοί δεσμοί με τους ημεδαπούς.

    Απο κεί και πέρα, οι ίδιες οι μεταναστευτικές κοινότητες λειτουργούν ως ξεχωριστές κοινωνίες με απίστευτα πιο σκληρές ιεραρχήσεις από την ελληνική, με απίστευτη εκμετάλλευση εντός (τα κυκλώματα διακίνησης περιλαμβάνουν πάντα αλλοδαπούς σε ρόλο "κάπο") με τα δικά τους "έθιμα" και κανόνες που ενίοτε προκαλούν ανατριχίλα με την βαναυσότητά τους.

    Πλάι λοιπόν στον τίμιο άνθρωπο που ξεριζώθηκε από τη χώρα του και δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί για να πληρώσει ένα χρέος στο Μπαγκλαντές, φυτρώνουν κάθε λογής "μπουμπούκια" που σταδιοδρομούν στο εμπόριο ναρκωτικών, στην μαστρωπεία, στο δουλεμπόριο, στις εκτελέσεις κατα παραγγελία, και πολλές φορές "αξιοποιούνται" από τις εγχώριες τοπικές αρχές με διάφορα προσχήματα.

    Από την άλλη η έσχατη φτώχεια έχει αποδειχτεί ότι είναι υπεραρκετή για να οπλίσει το χέρι πολλών αλλοδαπών με μειωμένα συνειδησιακά αντανακλαστικά και πρότυπα. Έτσι δεν καταγράφονται μόνο κλοπές αλλά τραυματισμοί και δολοφονίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων κατα κανόνα τρίτης ηλικίας και απομονωμένους από φιλικό/συγγενικό περίγυρο.

    Το τρίτο στοιχείο είναι η αξιοποίηση από την τοπική ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΉ εξουσία των ιδιαίτερων πολιτισμικών/θρησκευτικών χαρακτηριστικών κάθε "φυλής" αλλοδαπών προκειμένου να ενταθεί ακόμα περισσότερο ο διχασμός και η σύγχυση.
    Έχουμε μουσουλμάνους εδώ άρα θέλουμε τζαμί. Να χτίσουμε ένα μεγαλοπρεπές τέμενος λένε οι μεν. Οχι στα τζαμιά και στον πολυπολιτισμό λένε οι άλλοι. Γιατί ένα και όχι τριάντα τζαμιά κοκ

    Αυτά τα τρία στοιχεία εκμεταλλεύεται η ΧΑ για να κερδίζει πόντους δυσαρεστημένων που τους προσφέρουν με την σέσουλα η αριστερά και τα κόμματα της "συγκυβέρνησης" ώστε να βαθαίνει ο διχασμός. Και εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν πρέπει να αγνοούμε. Άλλο θέμα το ότι η ΧΑ εκτονώνεται σε ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς ενώ είτε δεν τολμά είτε δεν θέλει να τα βάλει με τις συμμορίες των αλλοδαπών.

    Ευρυχώς μέχρι στιγμής παρατηρώ ότι δεν έχουν "πιάσει" αυτά τα κόλπα στον κόσμο.

    Γιατί δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσα στους αλλοδαπούς άτομα, συμμορίες και μαφίες που δεν ενδιαφέρονται για κάτι περισσότερο παρά για λεηλασίες και βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος εξ αιτίας της (σκόπιμης) απουσίας αστυνόμευσης και γιατί βρίσκουν τους Έλληνες σε πολύ κακή κατάσταση και ανίκανους να αντιδράσουν. Ούτε η αλλαγή νομίσματος θα τους αποθαρρύνει ούτε η παροχή βίζας.

    Επομένως η μεταφορά μεταναστών είναι μόνο η αρχή αφού πρόκειται για μια βιαιη ενέργεια εθνοκάθαρσης και για τις δύο πλευρές. Ακόμα και αν είναι ακόμη ήσυχα τα πράγματα τίποτα δεν αποκλείει αυριο μια σφαγή και εκατέρωθεν απώλειες με την οποιαδήποτε αφορμή.

    ΥΓ είναι δυνατόν το "αντιρατσιστικό κίνημα" να ζητήσει αυστηρές ποινές για τους σωματεμπόρους; Τι λές τώρα; Να φυλακιστούν όλοι οι "πρόεδροι" και το "απαράτ" των μεταναστευτικών κοινοτήτων με τους οποίους είναι κώλος και βρακί? Μάλιστα όταν τους το λές κατάμουτρα (το έκανα μια φορά σε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ, κουνάνε το κεφάλι τάχα περίλυπα και λένε "το ξερουμε αλλά τί να κάνουμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να προσθέσω τα κάτωθι:
    1.Σε καιρούς ανάπτυξης ο μετανάστης ήταν από τους βασικότερους παραγοντές της. Η αδήλωτη και φτηνότερη εργασία έδωσε ώθηση στην υποτιθέμενη ανάπτυξη (δυστυχώς ωφέλησε μόνο το κεφάλαιο όπως γίνεται πάντα)
    2.Εφόσον ο Έλληνας έχει εγκαταλείψει δυστυχώς την πρωτογενή παραγωγή (η μεγαλύτερη ζημιά που ύπεστη η χώρα όπως και πολλές χώρες ανάλογες της Ελλάδας αφού αυτό ήταν το σχέδιο του κεφαλαίου) οι μετανάστες κάλυψαν το κενό που δημιουργήθηκε στην εργασία.
    3.Σε ένα ευνομούμενο κράτος (κανένα προφανώς) θα έπρεπε να ελέγχεται η είσοδος των μεταναστών και οι νόμοι θα έπρεπε να είναι πάντα με το πλευρό τους (σε όλες τις περιπτώσεις ο μετανάστης είναι ένας κατατρεγμένος άνθρωπος)
    4.Σε μελλοντική ορθή ανάπτυξη της χώρας (εφόσον κάνει επαννεκίνηση -reset and restart)το απαιτούμενο εργατικό δυναμικό θα είναι πολλαπλάσιο του υφιστάμενου μόνο και μόνο για να καλύψει τις ελάχιστες ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 60% του νέου ΑΕΠ, οπότε οι μετανάστες θα είναι και λίγοι και η χώρα θα πρέπει να δεχτεί και άλλους.
    5.Λόγω ανόδου του βιοτικού επιπέδου μας και προσανατολισμό των νέων μας σε ανώτατες σπουδές (μελλοντικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας)η πρωτογενής εργασία απαξιώθηκε (και εντέχνως) με συνέπεια οι νέοι να θεωρούν εκτός "μόδας" τις εργασίες αυτές οπότε οι μετανάστες κάλυψαν αυτό το κενό.
    Γεγονός είναι όταν επιτέλους η χώρα θα γίνει κυρίαρχη θα απαιτηθεί πολλαπλάσιος αριθμός εργαζομένων οπότε οι μετανάστες θα είναι και καλοδεχούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος ούτε έχω τελεύσει κάποιο πανεπιστήμιο. Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι αυτό που ζω καθημερινά . Η γειτονιά που μεγάλωσα έχει γίνει είναι μικρό Ισλαμαμπάντ!
    Και ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι οι μετανάστες δεν θα φύγουν ποτέ μα ΠΟΤΕ από την γειτονιά μου αντίθετα με εμάς που σιγά σιγά αποχωρούμε για άλλες πολιτείες.
    Καληνύχτα κύριε Καζάκη στα οικονομικά σας βγάζω το καπέλο αντίθετα με τα υπόλοιπα της καθημερινότητας που έχετε πλήρη άγνοια….
    Θα συνεχίσω να σας στηρίζω αλλά με τέτοιες αναρτήσεις με ξενερώνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζούσα επί 15 χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα και εκεί μεγάλωσα τρία από τέσσερα παιδιά μου, λες να μην ξέρω το πρόβλημα; Όμως κάθισες ποτέ να σκεφτείς τι φταίει; Ή μήπως είσαι από εκείνους που ξέρουν μόνο να εισπράττουν τις σφαλιάρες χωρίς να τους απασχολεί ποιος τις δίνει; Η διαφορά από εκείνον δέχεται τις σφαλιάρες, αλλά φροντίζει να αντιδράσει, από εκείνον που απλά δέχεται τις σφαλιάρες και απλά μέσα στη ζαλάδα του περιμένει να φάει κι άλλες, είναι το γεγονός ότι ο τελευταίος ονομάζεται καρπαζοεισπράκτορας. Για να μην είμαστε λοιπόν κοινοί καρπαζοεισπράκτορες ή τίποτε χειρότερο, οφείλουμε να αναρωτιόμαστε το γιατί συμβαίνει αυτό. Κι επειδή έτυχε να δουλέψω στο εξωτερικό, να ξέρεις ότι και τους δικούς μας μετανάστες πολλοί από τους κατοίκους της χώρας υποδοχής τους αντιμετωπίζουν έτσι και χειρότερα. Καλό είναι να μην γλείφουμε εκεί που φτύνουμε.

      Διαγραφή
    2. Bourdes. Kaneis ellinas den paei na poulaei paremporio me koureloudes sth Germania kai sthn Agglia opws kanoun oi pakistanoi. Den eimaste to idio me tous pakis kai tous allous mousoulmanous. H koultoura mas einai pio konta (para tis megales diafores) me tous allous eurwpaious.

      Διαγραφή
    3. Εσύ μισθοφόρε δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει κουλτούρα και δεν έχεις ιδέα για το τι αναγκάζονται να κάνουν οι Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία και αλλού στις μέρες μας. Οι κουρελούδες είναι το λιγότερο. Κάτι σαν και σένα με τα δικά σου μυαλά μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν και χάνουμε τα παιδιά μας. Γι' αυτό κόψε τις μαλακίες και μείνε εκεί στην κουβέρτα του πλοίου που το παίζεις φύλακας για τους εφοπλιστές για να σκοτώνεις pakis επ' αμοιβή.

      Διαγραφή
    4. Den skotwnw pakis. oi pakis skotwnoun ellines. Etsi einai h koultoura tous. thewroun opoia ginaika den foraei bourga oti thelei lithovolismo. Giauto kai exoun ginei polla petistatika me epitheseis se ginaikes (opws sth 15 xronh sth paro). sto Pakistan rixnoun oksy sta proswpa twn ginaikwn enw Tous atheous kai pollous xristianous sto Pakistan tous dolofonoun h tous diwxnoun apo sunoikies me prosxhma oti oi xristianoi ekanan vlasfhmia kata tou islam
      Den mporei na uparksei armoniki sumviwsh me islamistes. Tolma na peis se paki Kati kata tou islam. Mporei na sou parei to kefali me macheta. Oi anthropoi autoi ekapsan thn athina gia fimes oti tous eskisan to korani. Kaneis dytikos den antidra etsi to 2013 gia th thriskeia

      Διαγραφή
  9. KALIMERA KE KAZAKI EKANA 1 SXOLIO STO BLOG TOU KOU THEODORIDI KAI DITE MOINOS SAS TI LEEI GIA SAS
    Ποιος καζακης και ποια 20 χρονια ??? Ποτε εμφανιστηκε το παιδι των τραπεζων που το μονο που λεει ειναι οι κακες οι τραπεζες αλλα απο ποσά, ΦΕΚ και νομους το παγωνι εχει μικροτερη ουρα απο αυτον. !!! Ασε ρε μισθωτε του συστηματος και λιβανιστιρι του δημητρακη που δεν τολμαει με τις τοσες και ατελειωτες γνωσεις του να εχει μια δημοσια συζητηση μαζι μου . ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΕΙ !!! Και για να δει ο κοσμος επιπεδο δημητρακη ναααα .................................. http://antistasitora.blogspot.gr/2013/01/blog-post_24.html Παναγιωτης Θεοδωριδης
    KAI 2o
    Και δεν μας λεει ο δημητρακης....... τελικα ειναι 136 δις οπως λεει ο ιδιος η 233 οπως λεμε εμεις ??? ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΤΙΡΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ manos
    PERIMENO APANTISI SAS

    FILIKA MANOS SAPOUNTZAKIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτος ο τυπος ειναι αναξιος λογου. Αναγνωριζει στην ουσια το χρεος, δημοσιο και ιδιωτικο, απλα εχει ενα θεματακι με τη προσθεση, ζητα μερος απο τα χρηματα που πηραν οι τραπεζες και θελει να πληρωσουμε το δημοσιο χρεος σε ειδος!!!

      Διαγραφή
  10. http://antistasitora.blogspot.com/2013/05/blog-post_25.html?showComment=1369528599243#c574236569584373002
    AFTES EINAI TA MINIMATA METAXI ME TON KIRIO THEODORIDI...... PERIMENO KAI APO ESAS NA MOU APANTISETE......

    FILIKA MANOS SAPOUNTZAKIS MANOS GREEK TAVERNA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλετε στα σοβαρά να απαντήσω σε τέτοια σχόλια; Τι να πω; Αν πληρώνομαι από τις τράπεζες; Ή αν έχω μιλήσει αναλυτικά για τις τράπεζες; Κάντε ένα googlaρισμα στο blog και θα δείτε αν έχω μιλήσει και πόσο αναλυτικά έχω μιλήσει. Η διαφορά με τον κ. Θεοδωρίδη είναι ότι εγώ ξέρω για τι πράγμα μιλάω, ενώ αυτός δεν έχει ιδέα. Τα βρήκε μπαστούνια ο εν λόγω κύριος όταν τον ξεμπρόστιασα με τα εξώδικα που διακινούσε μέσω διαδικτύου τα οποία στην καλύτερη περίπτωση στοχοποιούν όποιον τα χρησιμοποιήσει. Δυστυχώς υπήρξαν κάποια θύματα του κ. Θεοδωρίδη, αλλά ευτυχώς έγκαιρα οι περισσότεροι τον πήραν χαμπάρι. Όσο για την δημόσια συζήτηση που επικαλείται, του έχω απαντήσει: Δεν έχει παρά να το αιτηθεί από την κεντρική γραμματεία του ΕΠΑΜ και τότε θα εισπράξει τα δέοντα. Μέχρι τώρα ουδεμία αίτηση έχει παραλάβει η κεντρική γραμματεία. Κάνει τον "άνδρα"(;) μόνο στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
    2. ΜΑΝΟ μετα την απαντηση σου που βγαινεις με ονοματεπωνυμο οπως και εγω αποδεικνυεις οτι εισαι ενταξι και φυσικα δεν ισχυουν οσα ανεφερα ποιο πανω τα οποια ανεφερα διοτι εμφανιζοσουνα ουσιαστικα ανωνυμος . Στα ποιο πανω που αναφερονται περι διχονοιας , δεν υπαρχει καμια διχονοια στον Ελληνικο λαο , απλα οι περισσοτεροι που εμφανιζονται σαν αντιμνημονιακοι ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ που το παιζουν αντισταση για να μπερδευουν τον κοσμο . Οταν θελεις να ξεχωρισεις τον καθαρο, πολυ απλα το πετυχαινεις δινοντας του το θεμα των 233 δις να το πει και να βγει ευθεως κατα των τραπεζων . Αν το κανει ειναι ενταξι , αν οχι σημαινει οτι δεν μπορει να στραφει εναντιον των αφεντικων του, των τραπεζων, που τον εχουν βαλει δουρειο ιππο αναμεσα μας. Για δε τον καζακη αυτα που λεει εγγραφως στην σελιδα του στο facebook φανερωνουν και τι ειναι . Ο μεγας οικονομολογος ουτε μια φορα δεν εχει πει για την υπεξαιρεση των τραπεζων και την απατη συγκεκριμενα ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΕΚ οπως εμεις . Γενικα και αοριστα χωρις νουμερα , παρ οτι ειναι γνωστης των φεκ και των στοιχειων που εχουμε βγαλει στην δημοσιοτητα απο τον 1/2012. Αυτος δουλευε σε μεγαλη τραπεζα του εξωτερικου και οχι εγω. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ???? ΚΑΠΟΙΕ... ΦΑΝΕΡΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ . ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ .

      Απάντηση

      ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ26 Μαΐου 2013 - 3:19 μ.μ.
      ΜΑΝΟ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ειπε οτι αποθεματικο θα ειναι 60 δις μετα την αλλαγη σε εθνικο νομισμα ???? Μα μονο οι καταθεσεις ειναι 165 δις που θα παρει το κρατος απο τις τραπεζες , γιατι λεει 60 ??? . Βλεπεις πως ο καζακης μπερδευει τον κοσμο ??? αλλο 60 και αλλο 165 δις και σκεψου οτι, οτι υπαρχει στις τραπεζες ειναι επι 10 τουλαχιστον δηλ. στα 165 δις , ειναι 1 τρις 650 δις , για να μην πουμε τα υπολοιπα ....... παρακουλουθα συνεχως το καινουργιο σαιτ .... yperbasi.gr , και διαβασε το καταστατικο και την ιδρυτικη διακηρυξη και θα δεις πως σε μικρο χρονικο διαστημα θα τους βγαλει ολους στην σεντρα τους δηθεν πατριωτες .

      Απάντηση

      Διαγραφή
    3. μανος στο τετραγωνο,

      εχετε ενα θεματακι με τις προσθοαφαιρεσεις, ετσι;
      Παμε απο την αρχη: Δεν προσθετουμε μηλα και αχλαδια μαζι.


      Διαγραφή
    4. Αυτη ειναι ενα παλαιοτερο σχολιο του Θεοδωριδη:

      ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ10 Απριλίου 2013 - 5:03 μ.μ.

      ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΙΣΦΥΜΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ? ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΗΓΟΡΕ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΣΗ . ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ . ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ,ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΜΑΣΟΝΑΚΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΙΑ ! Η ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ !!! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ !!!


      Προσεξτε:
      ,,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,, Ο τυπος ειναι απαραδεκτος. Θελει να συνεχισουμε να τα σκαμε κανονικα στις τραπεζες, απλα θελει αποζημιωση το παιδι.

      Διαγραφή
    5. Ακούστε με τον Θεοδωρίδη δεν αξίζει να ασχολείται κανείς. Πρώτο, ο τύπος δεν ξέρει τι λέει. Γιατί, αφενός, η συνολική χρηματοδότηση των τραπεζών δεν είναι 233 δις ευρώ, όπως νομίζει γιατί βρήκε τα ΦΕΚ, αλλά 360 δις ευρώ τουλάχιστον. Όποιος ψάχνει τα στοιχεία το γνωρίζει επακριβώς και το έχω αναλύσει δεκάδες φορές. Από αυτά πάνω από 132 δις ευρώ είναι ακόμη ανοιχτά, δηλαδή χρωστούμενα από τις τράπεζες, ενώ 50 δις ευρώ έχουν ήδη περάσει στο δημόσιο χρέος της χώρας που το οφείλει ο Έλληνας φορολογούμενος. Αυτά λένε τα στοιχεία και τα γνωρίζει όποιος ασχολείται επισταμένα μ' αυτά και ξέρει να διαβάζει αριθμούς. Πράγμα που αποκλείει τον Θεοδωρίδη και την παρέα του που ξέρουν να ψάχνουν μόνο ΦΕΚ. Επίσης ο κ. Θεοδωρίδης έφτιαξε ένα εξώδικο που ζητά έναντι της χρηματοδότησης των τραπεζών να γίνει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση των ιδιωτικών δανείων. Από μόνο του το εξώδικο αυτό αποτελεί ύβρη για όποιον διαθέτει νομικές και οικονομικές γνώσεις, αλλά ας το πάρουμε στα σοβαρά. Τι ζητά; Να νομιμοποιηθεί η πρακτική καταχρηστικής χρηματοδότησης των τραπεζών - που εγώ καταγγέλλω και αναλύω πολλά χρόνια πριν ξυπνήσει ή υπάρξει θεοδωρίδης - έναντι ανταλλάγματος υπέρ των ιδιωτών οφειλετών. Κι αυτό εμφανίζεται ως δράση κατά των τραπεζών. Αντίθετα, εγώ ισχυρίζομαι ότι πρέπει να πάψει η χρηματοδότηση, να αφεθούν να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο και εκκαθάριση - ώστε να καθίσουν στο σκαμνί οι λωποδύτες τραπεζίτες - και να διαγραφεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών δανείων προς νοικοκυριά και μικρομεσαίους. Η θέση αυτή προφανώς είναι υπέρ των τραπεζών κατά την λογική Θεοδωρίδη.
      Δεν θα αναφερθώ στην θέση του κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι υπέρ της αναγνώρισης του χρέους και της πληρωμής του με είδος. Πρώτο γιατί δεν ξέρω με τι είδος εννοεί. Με τα παιδιά του ίσως στην πορνεία για να ξεχρεωθούμε; Όπως και να έχει, εγώ υποστηρίζω την μονομερή καταγγελία του χρέους ως παράνομου και την διαγραφή του ώστε να σταματήσουμε να το πληρώνει ο ελληνικός λαός καθ' οιονδήποτε τρόπο. Προφανώς η δική μου θέση είναι υπέρ των τραπεζών και του κ. θεοδωρίδη εναντίον.
      Τέλος ο κ. θεοδωρίδης δεν είναι ικανός ούτε να αντιγράψει αυτά που αναλύω. Πότε και που μίλησα για αποθεματικό 60 δις ευρώ; Ξέρει σε τι αναφέρεται ο κ. αυτός; Προφανώς όχι. Γιατί αν ήξερα δεν θα έμπλεκε το όποιο αποθεματικό κι αν εννοεί με την καταθετική βάση "που θα πάρει το κράτος από τις τράπεζες". Όποιος ασκείται στο άθλημα που λέγεται οικονομική γνωρίζει ότι η καταθετική βάση σήμερα των 165 δις ευρώ είναι εικονική, δηλαδή λογιστική εγγραφή χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Οι καταθέσεις έχουν φαγωθεί από τους τραπεζίτες. Γι' αυτό και λέω σ' όλους όσοι με ρωτούν από την αρχή της κρίσης να πάρουν να χρήματά τους από τις τράπεζες γιατί οι καταθέσεις τους δεν υπάρχουν και αργά ή γρήγορα θα φανεί. Αυτό έγινε στην Κύπρο και, αν θυμάμαι καλά, εγώ το πρόβλεψα, όχι ο κ. Θεοδωρίδης. Όπως και πολλά άλλα που έχουν επιβεβαιώσει τις αναλύσεις μου. Προφανώς κι αυτή η θέση μου είναι υπέρ των τραπεζών, ενώ του κ. Θεοδωρίδη που δεν ξέρει τι λέει, εναντίον!
      Αμίμητος πάντως είναι ο υπολογισμός του 1 τρις 650 δις ευρώ! Ο οποίος, άκουσον, άκουσον, βγαίνει από τον 10πλασιασμό των 165 δις ευρώ που είναι η εικονική καταθετική βάση των τραπεζών. Από που προκύπτει αυτό; Μόνο η αυτού μεγαλοφυΐα του κ. Θεοδωρίδη το γνωρίζει. Αυτή κι ο Θεός! Κανείς άλλος επί του πλανήτη. Γι' αυτό και να μου επιτρέψετε να με τρομάζει, να με πιάνει σύγκρυο για το τι θα ακουστεί, τι ανοησία κρύβει το "για να μην πούμε τα υπόλοιπα...".

      Διαγραφή
    6. Τέλος, σας είπα ότι όποιος θέλει δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου δεν έχει παρά να κάνει αίτηση στην κεντρική γραμματεία του ΕΠΑΜ; Έχει κάνει τέτοια αίτηση η παρέα Θεοδωρίδη; Ουχί! Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι εγώ είμαι μέλος του ΕΠΑΜ, και υπακούω στις συλλογικές διαδικασίες του Μετώπου, όπως όλα τα μέλη του. Εδώ ο Θεοδωρίδης δεν κατόρθωσε να τα βγάλει πέρα στην αντιπαράθεσή του στην Συμμορία της Δραχμής με μέλη του ΕΠΑΜ που δεν είναι ούτε καν οικονομολόγοι και θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου; Πάντως, αν όντως θέλει δεν έχει παρά να κάνει την αίτηση. Γιατί δεν την κάνει να δει πόσα απίδια χωρά το καλάθι; Εγώ θα εισηγηθώ να το δεχτούν τα όργανα του ΕΠΑΜ την δημόσια αντιπαράθεση ώστε να γελάσει λιγάκι το χειλάκι μας. Θα είναι μια καλή παράσταση με πολύ γέλιο. Αλλά μην νομίζετε η παρέα Θεοδωρίδη είναι μόνο λόγια. Επί της πράξης κλανομεντόλ!

      Διαγραφή
  11. Καλα, απορω με τα σχολια καποιων εδω μεσα. Σχολιαζετε μ ενα υφος λες και ο Καζακης γουσταρει τη κατασταση ή την καταβρισκει με τη μεταναστευση, λαθρο και μη. Ειστε σοβαροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ” Όταν οι μεγάλες δυνάμεις – με συμμετοχή και της επίσημης Ελλάδας – ισοπεδώνουν και καταστρέφουν την χώρα του και έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, τότε είναι απολύτως λογικό να δέχεται και η Ελλάδα τις συνέπειες”.
    Πότε οι “μεγάλες δυνάμεις – με συμμετοχή και της επίσημης Ελλάδας” ισοπέδωσαν το Μπάγκλα Ντες, το Πακιστάν, τη Νιγηρία, ή τη Βουλγαρία και δεν το πήραμε χαμπάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι; Ποιος βομβαρδίζει το νότιο Πακιστάν νυχθημερόν δημιουργώντας ένα μεταναστευτικό κύμα πάνω από 20 εκατομμύρια από τους ντόπιους; Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Από που ανεφοδιάζονται τα αεροπλάνα τους; Από Σούδα. Από που συντονίζονται οι επιχειρήσεις τους; Από Άκτιο. Η ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Καμπούλ τι κάνει; Εκδρομή; Περίπατο; Ή ευκαιρία για καμιά αρπαχτή για τους στρατιωτικούς; Ποιος ισοπέδωσε την Βουλγαρία το 1990; Αν γυρίσεις στις εφημερίδες της εποχής θα διαπιστώσεις ότι με κέντρο επιχειρήσεων την Θεσσαλονίκη έγινε η πολιτική ανατροπή στην Βουλγαρία τότε που μπήκε το ΔΝΤ στην χώρα και την ισοπέδωσε. Για να μην πούμε για την Αλβανία και προπαντός για την Γιουγκοσλαβία. Ποιο έδαφος χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο οι δυνάμεις "ειρήνευσης" του ΝΑΤΟ που μετέτρεψαν την Νιγηρία σε κόλαση εμφυλίου; Την Κρήτη. Ούτε αυτό το γνωρίζεις; Απ' ότι φαίνεται πληροφόρηση μηδέν.

      Διαγραφή
    2. Oi perioxes tou Pakistan pou ginontai epixeiriseis einai sta synora opou menoun diafores fyles. Oxi sta astika kentra. Sth nigiria sfazontai gia th thriskeia. kai pera apo auto, autes oi xwres htan panta kathisterimenes logw kai koultouras enw exoun terastious plithismous afou kanoun 5-6 paidia ana oikogeneia. Epeidh, oi amerikanoi anakateuontai ekei den simainei oti prepei na th plirosei o aplos ellinas. oi pakis kai oi nigirianoi den pane na meinoun sth geitonia tou papandreou, mazevontai ekei pou menei o aplos kosmos kai tou katastrefoun thn kathimerinotita me thn egklimatiki tous sumperifora, to paremporio, to prezemporio, kai ta alla polupolitismika pou fernoun. Den tairiazoun sthn ellada.

      Διαγραφή
    3. Γιατί απαντάς ανοησίες; Γιατί δεν βουτάτε, βρε παιδιά, την γλώσσα σας στο μυαλό σας πριν κάτσετε στο καταραμένο πληκτρολόγιο και γράψετε ότι κατεβάσει η κούτρα σας; Ποιος είπε και πότε ισχυρίστηκα ότι πρέπει να την πληρώσει ο κακομοίρης Έλληνας για τον ρόλο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ; Αυτό που είπε είναι κάτι εξαιρετικά απλό: Δεν μπορούν ορισμένοι να τα βάζουν με τους μετανάστες, όταν χειροκροτούν, ή τέλος πάντων δεν τους ενοχλεί η επίσημη εμπλοκή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις καταστροφής και ισοπέδωσης που πυροδοτούν σε μεγάλο βαθμό το κύμα μετανάστευσης. Αυτό είπα. Έχει κανείς να πει τίποτε επί αυτού ή πάλι θα καθίσει να παίξει με το πληκτρολόγιο; Τέλος οι μετανάστες δεν επιλέγουν μόνοι τους σε ποια γειτονιά θα πάνε, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό το κύκλωμα που τους ελέγχει. Π.χ. το οξύτατο πρόβλημα με τους λαθραίους στον Άγιο Παντελεήμονα προέκυψε όταν η αστυνομία τους έφερνε από τα σύνορα και τους στοίβαζε σε γνωστές πολυκατοικίες της οδού Λιοσίων που ανήκαν σε σεσημασμένα πρόσωπα με υψηλά κονέ. Κανείς δεν έκανε ποτέ τίποτε, αν και όλοι γνώριζαν τι γινόταν σ' αυτές τις πολυκατοικίες όπου στοιβάζονταν κυριολεκτικά οι λαθραίοι από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Όταν η επιδότηση τελείωνε, η σπείρα πέταγε έξω τους λαθραίους και τους έλεγε να πάνε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου η εκκλησία είχε συσσίτιο. Έτσι πολύ γρήγορα μερικές χιλιάδες λαθραίοι, χωρίς χαρτιά, χωρίς δουλειά, χωρίς στον ήλιο μοίρα, βρέθηκαν να στοιβάζονται στην πλατεία, να κοιμούνται στα παγκάκια, να κάνουν την ανάγκη στα παρτέρια και στην παιδική χαρά της πλατείας και να παραμένουν εκεί γιατί υπήρχε το συσσίτιο από την εκκλησία. Πάνω σ' αυτό το οξύτατο πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η αστυνομία και οι σπείρες που συνδέονται μαζί της πάτησε ο υπόκοσμος των φασιστοειδών κι επέβαλε το νόμο της νύχτας υπέρ των εμπόρων ναρκωτικών, της πορνείας και των λαθρομεταναστών, που ανθεί στην περιοχή με αντάλλαγμα το κυνήγι των αδέσποτων λαθραίων. Έτσι στήνονται τα γκέτο.

      Διαγραφή
  13. Λοιπον,,, εγω πρωτος σε ακουσα και σε παρακολουθησα για 2+ χρονια αναγνωριζοντας ως εξαιρετικα σημαντικες τις αποκαλυψεις σου και τις προτασεις σου.
    Μετα το 'πεμπτο' στο κειμενο σου σταματησα να διαβαζω. Με τα πρωτα 4 εβρισκα τροπο να τα δικαιολογησω στην ιδεολογια μου. Αλλα για μενα ο διεθνισμος ειναι κατι που πρεπει να θανατωθει. Ειναι η κοκκινη γραμμη μου. 47000 - 1 λοιπον, αν και για τις προτασεις σου, σε ευχαριστω και τις προτεινω. Αρχιζω να σκεφτομαι την λεξη προπαγανδα και ταχυδαχτυλουργια και τρομαζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι ικανός για να προπαγανδίζεις τι προτάσεις που υποστηρίζω και αναλύω. Ο πατριώτης, ο αληθινός πατριώτης που αντλεί την καταγωγή του από τον Ρήγα, αντλεί τη δύναμή του από την ρήση "όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά" όπως είχε αναγράψει ο Ρήγας στο βιβλίο του «Φυσικής απάνθισμα». Κι εσύ δεν μπορείς ούτε καν να συλλογισθείς. Είσαι βαθιά μέσα σου δούλος, ραγιάς, ανίκανος να σκεφτείς ελεύθερα. Όσο για τον διεθνισμό, ανάξιε και ανίκανε να σκεφτείς, έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Ο διεθνισμός είναι προϊόν του πατριωτισμού, του αληθινού λαϊκού πατριωτισμού. Άκουσε - αν κατέχεις ακόμη αυτή την τέχνη, μιας και την τέχνη του διαβάζειν μάλλον την έχεις ξεχάσει - τι γράφει ένας από τους πιο σημαντικούς διανοητές του εθνικισμού στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου: "Αι σημεριναί κοινωνικαί αντιθέσεις προκαλούν, ως είναι φυσικόν, δυσαρέσκειαν, πικρίαν εις τας εργατικά τάξεις. Η συναίσθισις ότι το Κράτος αντιπροσωπεύεται από τους πλουτοκρατικάς τάξεις και δεν προστατεύει τους εργάτας, επί πλέον οι κοινοί όροι της ζωής των εργατών όλων των χωρών και τα κοινά συμφέροντα τους έκαμαν να συνδεθούν μεταξύ τους και να πλάσουν διεθνιστικά ιδανικά. Αυτά όμως δεν στρέφονται εναντίον της ιδέας της πατρίδος, ούτε αποτελούν άρνησιν τουεθνικισμού, αλλ' εντελώς αντιθέτως αποβλέπουν εις την πρακτικήν αναγνώρισίν του." Κατάλαβες; Ή κι ο Παπαναστασίου ήταν πράκτορας; Ο διεθνιστής είναι ταυτόχρονα πατριώτης. Αυτό που πλασάρει ως διεθνισμό η αριστερά, είναι ο κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου που δεν αναγνωρίζει πατρίδες και έθνη, αντιλαμβάνεται μόνο αγορές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Ο διεθνισμός δεν έχει καμιά σχέση με τον κοσμοπολιτισμό, έστω κι αν τον χρησιμοποιούν ως άλλοθι οι αριστεροί πράκτορες του κεφαλαίου, των πλουτοκρατικών τάξεων, όπως λέει ο Παπαναστασίου. Βέβαια, όλα αυτά είναι γι' αυτούς που ξέρουν να συλλογίζονται ελεύθερα. Κι εσύ δεν είναι ανάμεσά τους, γι' αυτό και δεν έχεις το ανάστημα του αληθινού πατριώτη.

      Διαγραφή
    2. Θα σε ευχαριστησω για την απαντηση, αν και δεν εχεις πετυχει στο ψυχογραφημα που μου εκανες. "Συλλογιεμαι" ελευθερα για δεν ζω με τα λογια των αλλων. Εχω ζησει σε 3 ηπειρους και εχω δει τα εργα των ανθρωπων. Οσο για τον http://www.sansimera.gr/biographies/566 Αλέξανδρο Παπαναστασίου, απο την στιγμη που πιστευω οτι η πατριδα μου βρισκεται πανω απο 1600+ χρονια σε κατοχη και προδοσια, κανενας πολιτικος και δη πρωτος τη ταξη, δεν θα ειναι σημειο αναφορας. Τα εισαγωμενα κομματα μετα το 1821 ηταν το σημειο παρακμης του συστηματος. Και θελουμε την Ελλαδα να κυβερναται απο Ελληνες και οχι κομματικους μηχανισμους.
      Οι χαρακτηρισμοι δεν με ενοχλουν γιατι ποτε δεν ημουν στο συστημα και παντα "τα ακουγα". Εδω και 3 χρονια ομως δικαιώνομαι.

      Διαγραφή
    3. Όλοι οι αγράμματοι θεωρούν την αγραμματοσύνη τους φορέα της αλήθειας. Και μόνο που έψαξες να μάθεις για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου από το διαδίκτυο, δείχνει το τραγικά χαμηλό επίπεδο σου. Επίσης και μόνο που λες ότι η πατρίδα σου (ποια άραγε;) είναι επί 1600 χρόνια σε κατοχή και προδοσία δείχνει πλήρη άγνοια ιστορίας. Γιατί 1600 κι όχι 10.000 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος Κρο Μανιόν, ο οποίος κατοικούσε σ' αυτή την περιοχή που εσύ ονομάζεις πατρίδα, εξαφανίστηκε βίαια από τον μετανάστη εξ Αφρικής Homo Sapiens-Sapiens; Νομίζω ότι αν θα το ψάξεις καλύτερα, θα ανακαλύψεις ότι οι αντιλήψεις σου έχουν να κάνουν περισσότερο με τον άνθρωπο του Κρο Μανιόν, ή του Σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής για να σου είναι πιο οικείος.
      Μια συμβουλή: Πριν φτάσεις στο σημείο να απορρίπτεις ιστορικές φυσιογνωμίες σαν τον Παπαναστασίου, προσπάθησε τουλάχιστον να έχεις τα φόντα της δικής του μόρφωσης και παιδείας, ώστε να απαντάς με επιχειρήματα σ' ότι διαφωνείς. Προσωπικά ο Παπαναστασίου δεν εκφράζει αυτό που πιστεύω, αλλά δεν είμαι ηλίθιος για να σβήνω έτσι απαξιωτικά φυσιογνωμίες σαν την δική του, έστω κι αν βρίσκεται ή βρισκόταν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Διαφορετικά, δεν είσαι παρά φανατικός που αντικαθιστάς την λογική, την γνώση, το επιχείρημα με την κραυγή, το σύνθημα και την πνευματική αποβλάκωση ως υπέρτατο προσόν. Και οι φανατικοί πάντα δικαιώνονται όταν η κοινωνία υποφέρει τα πάνδεινα πρώτα και κύρια από τους ίδιους!

      Διαγραφή






    4. ,,Ανώνυμος26 Μαΐου 2013 - 5:36 μ.μ.

      Λοιπον,,, εγω πρωτος σε ακουσα και σε παρακολουθησα για 2+ χρονια αναγνωριζοντας ως εξαιρετικα σημαντικες τις αποκαλυψεις σου και τις προτασεις σου.
      Μετα το 'πεμπτο' στο κειμενο σου σταματησα να διαβαζω.,,

      Ο πρωτος;; Κοψε κατι, μεγαλε!
      Αφου σταματησες, πως βρεθηκες εδω μεσα;

      Ρε κατι, νουμερα!

      Διαγραφή
    5. To πεδιο της ανταλλαγης αποψεων μεταξυ μας κριθηκε απο τον Ανώνυμος 27 Μαΐου 2013 - 1:05 μ.μ.

      Διαγραφή
  14. 1) Apo to 1990 eixame 1,000,000 alvanous kai anatolikoeurwpaious metanastes sth xwra. Enas idiaItera simantikos arithmos gia mia xwra molis 10,000,000. Opote ta opoia dimografika problimata ipirxan veltiwthikan kapws apo thn terastia eisroh olwn autwn.
    2) Oso gia auta pou les oti xreiazomaste epipleon 1,000,000 epipleon metanastes sto mellon meta thn draxmh, einai gia gelia. Eimaste xwra me mikro plithismo kai 40% anergia, den xreiazomaste kai allous metanastes. Oi opoies theseis ergasias dimiourgithoun, tha prepei na kalifthoun apo gigeneis kai anatolikoeurwpaious, oxi apo lathro-pakistanous kai islamistes.
    3) Epishs, exeis terastia agnoia gia tous mousoulmanous kai to dimografiko kinduno pou apoteloun. Einai asumvatoi me tis dutikes koinwnies kai th koultoura mas. Exoun polu ipsiloterh gennitikotita apo tous leukous kati pou mporei na mas metatrepsei se meionotita. Ola auta den ta lene mustikes ipiresies, ta leei h empeiria mas apo th kathimerinotita alla kai h diethnhs empeiria kai ta terastia problimata apo xwres pou dextikan paliotera pollous mousoulmanous metanastes (Ollandia, Agglia, Gallia, Belgio, Germania, 'Skandinavikes xwres klp.). pantou ta idia problimata
    4) Oi ellines den pane xwris xartia. Ws kratos melos ths E.E oi ellines mporoun na metakinountai opou theloun entos E.E. Sthn Australia epistrefoun twra kapoioi apo osous eixan ipikootita afou iparxoun konta 100,000 ellino-australoi sthn Ellada.
    5) Polloi ellines eidikeumenoi den plironontai ligotera apo tous allous europaious kai ligotera apo auta pou orizoun oi nomothesies. Vevaia ola eksartwntai kai apo th diapragmateush ekanan gia to sumvolaio ergasias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να μην παπαγαλίζεις την προπαγάνδα της ΕΕ και μάθε ότι περισσότεροι Έλληνες πάνε ακόμη και σε χώρες της ευρωζώνης όπου δεν τους αναγνωρίζουν ούτε καν τα χαρτιά σπουδών ή της εμπειρίας που διαθέτουν. Υπόκεινται σε άγρια εκμετάλλευση και στην Γερμανία ακόμη και επίσημα εκτιμούν ότι 2 στους 3 μετανάστες από τον ευρωπαϊκό νότο δεν δουλεύουν με όρους ισότιμους με τους Γερμανούς, αλλά με πολύ χειρότερα μεροκάματα, πολύ χειρότερα ωράρια και συνθήκες εργασίας. Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων μεταναστών δεν πάει σε χώρες της ευρωζώνης, αλλά σε χώρες εκτός, κι εκεί πάει κατά κανόνα χωρίς χαρτιά. Στην Νορβηγία πρόσφατα μας ειδοποίησαν ότι γίνεται τακτικά έρανος για να βρεθούν τα ναύλα προκειμένου να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες μετανάστες που ζουν στα άσυλα και στα πάρκα της χώρας. Ανάλογα φαινόμενα έχουμε στη Σουηδία. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αυστραλία, όπου οι εκεί προξενικές αρχές έχουν σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου μια και θεωρείται "επιδημία" ο ερχομός Ελλήνων μεταναστών - συχνά ολόκληρες οικογένειες - που δεν βρίσκουν δουλειά και καταλήγουν στα προξενεία να παρακαλάνε για τα ναύλα της επιστροφής διότι έχουν καταντήσει να μένουν σε παγκάκια.
      Φοβάμαι ότι αυτός που είναι για γέλια είσαι εσύ. Δεν νοιάζεσαι να διαβάσεις αυτό που αναφέρει το κείμενο, αλλά σαν πορδή που ξεφεύγει εκεί που δεν το περιμένεις πρέπει κι εσύ να πεις κάτι. Δεν δίνεις καμιά σημασία τι στ' αλήθεια γράφω για τα πρόσθετα εργατικά χέρια και για την δημογραφική κρίση στην Ελλάδα που με καταλύτη τα μνημόνια έχουμε για πρώτη φορά απόλυτη μείωση πληθυσμού στην απογραφή. Πρέπει να πεις το δικό σου κουλό, όπως και να 'χει. Ακριβώς όπως η πορδή! Μάθε πρώτα να διαβάζεις κι ύστερα μάθε να ασκείς κριτική.
      Τέλος, μιλάς σε Έλληνα και μάλιστα σε Έλληνα που ξέρει πολύ καλά ιστορία. Τα παραμύθια της δυτικής προπαγάνδας όχι εδώ! Οι χώρες που είχαν προβλήματα με τους μουσουλμάνους ήταν αποτέλεσμα των δικών τους ρατσιστικών πολιτικών αντιμετώπισης και ηθελημένης γκετοποίησης αυτών των πληθυσμιακών ομάδων προκειμένου να τους συμπεριφέρεται το κράτος με όρους καταστολής και εξιλαστήριου θύματος. Το έχω δει με τα μάτια μου στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στην Γαλλία. Όταν συμπεριφέρεσαι σε κάποιον σαν σκουπίδι και δεν τους επιτρέπεις να αφομοιωθεί στην κοινωνία σου, αλλά τον αντιμετωπίζεις ως παρείσακτο, τότε θα έχεις προβλήματα και μάλιστα εκρηκτικά προβλήματα. Όσο για τον κίνδυνο του μουσουλμανισμού, ένα έχω να σου πω: Ετούτος ο τόπος έζησε 400 χρόνια υπό μουσουλμανικό ζυγό και μάλιστα ο λαός του ως μειονότητα του κερατά. Όμως κατόρθωσε να κρατήσει την ταυτότητά και να την διεκδικήσει με την απελευθέρωσή του. Γι' αυτό κι αυτά τα περί μουσουλμανικού κινδύνου κράτα τα για τα αμερικανάκια που τρομάζουν με τις σαπουνόπερες της τηλεόρασης, όπου κάτι μαυριδεροί μουσάτοι φωνάζοντας Αλλάχ-Αλλάχ θα έρθουν να βιάσουν τις γυναίκες τους...

      Διαγραφή
    2. Autoi pou theloun mazikh metanasteush plithismwn einai oi elit pou prowthoun thn oikonomikh pagkosmiopoihsh. Theloun ftino ergatiko dinamiko. Esy vevaia anamasas tis bourdes pou lene ta systimika MME pou dikaiologoun tis islamikes akrotites ws apotelesma ...anergias kai "ratsismou". Ta idia kanoun kai stis xwres tous. Nomizeis oi mousoulmanoi einai antiratsistes? Stis aravikes xwres oi xristianoi einai deuterhs kathgorias polites. Oi mousoulmanoi stis dutikes xwres exoun parei ipikootita, epidomata kai dikaiwmata. Ti allo theloun gia na niwsoun aneta? na ginoume Oloi mousoulmanoi? Oso afora ta peri ghetopoihshs, auto einai apotelesma oti se polles perioxes oi mousoulmanoi einaI polu perissoteroi apo tous gigeneis kai oti h kathisterimeni koultoura tous einai logiko na prokalei ahdia se pollous dutikous

      Διαγραφή
    3. "Γι' αυτό κι αυτά τα περί μουσουλμανικού κινδύνου κράτα τα για τα αμερικανάκια που τρομάζουν με τις σαπουνόπερες της τηλεόρασης, όπου κάτι μαυριδεροί μουσάτοι φωνάζοντας Αλλάχ-Αλλάχ θα έρθουν να βιάσουν τις γυναίκες τους.."

      Oi epitheseis kai oi viasmoi apo mousoulmanous metanastes einai pragmatikotita. Eidika sth Skandinavia (opou exoun paei ekatontades xiliades araves kai somaloi) exoun auksithei katakorufa oi viasmoi. H astynomia kai oi kiverniseis vevaia prospathei na apokriptei oso mporei thn ethnikotita twn drastwn kai suxna tous anaferoun ws "youths".
      Kai sthn Ellada akoma exoun ginei polles epitheseis apo lathraious se ellinides. Eixe ginei o viasmos kai h dolofonikh epithesh se 15 xrono koritsi sth paro apo lathro-pakistano pou douleue paranoma gia ksenodoxo. Xthes, sth kerkura lathro-afganos petakse apo gremo mia ellinida foithtria afou prwta prospathise na th klepsei. Kai polla alla peristatika. Den htan etsi h Ellada paliotera. Kai se auto euthinontai oi lathrometanastes. Den einai oloi oi lathraioi egklimaties, alla sxedon oloi oi egklimaties einai lathraioi.

      "Ετούτος ο τόπος έζησε 400 χρόνια υπό μουσουλμανικό ζυγό και μάλιστα ο λαός του ως μειονότητα του κερατά."

      Ston Elladiko xwro kata th Tourkokratia oi xristianikoi plithismoi htan pleiopsifeia. Upirxan arketoi mousoulmanoi alla oxi pleiopsifeia. Kai pera apo auto, ti les?? Na to riskaroume? Na ksanaginoume "meiopsifeia" kai deuterhs kathgorias polites (dhimmi) mesa se mia xwra gemath islamistes?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27 Μαΐου 2013 - 4:24 π.μ.
      Ανώνυμος27 Μαΐου 2013 - 8:09 π.μ.

      Eχεις πολυ πλακα. Λες, ο Καζακης αναμασα τις μπουρδες των συστημικων ΜΜΕ;;;;

      Μετα απ αυτην την επικη ατακα με επεισες και για τα υπολοιπα. Αχαχαχαχαχαχαχ... κλαιω απο τα γελια.

      Οτι και να σου σουρει ο Καζακης με τα απ αυτο, ειναι λιγο.

      Διαγραφή
    5. Δεν ξέρεις τι λες! Πουθενά και κανένα επίσημο στοιχείο, ούτε στην Σκαδιναβία, ούτε πουθενά αλλού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν υπάρχει που να πιστοποιεί αύξηση βιασμών από μουσουλμάνους! Πουθενά και καμιά εγκληματολογική μελέτη δεν πιστοποιεί κάτι τέτοιο! Μόνο οι φασιστικές ιστοσελίδες του διαδικτύου βρίθουν από αναφορές τέτοιες. Μόνο τα ΜΜΕ στήνουν σκόπιμα την εντύπωση ότι υπάρχει τέτοια έξαρση. Είσαι τελείως ηλίθιος αν νομίζεις ότι έχουμε έξαρση στην Ελλάδα βιασμών και εγκλημάτων βίας που οφείλονται σε λαθρομετανάστες. Τα στοιχεία λένε ότι γενικά οι βιασμοί και τα εγκλήματα που συνδέονται με σεξουαλική βία έχουν έξαρση στην Ελλάδα, που οι δράστες τους κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι λαθρομετανάστες. Κι αυτό συνδέεται άρρηκτα και με την τρομακτική έξαρση της πορνείας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτά όμως δεν οφείλονται στην λαθρομετανάστευση, αλλά στην συστηματική διάλυση του κοινωνικού ιστού που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα τελευταία τρία χρόνια από την τρόικα.
      Όσο για τις γνώσεις ιστορίας που έχεις, βράστα κι άστα. Ποιο σου είπε, που βρήκες τέλος πάντων αυτή την ανοησία ότι οι χριστιανικοί πληθυσμοί επί Οθωμανών ήταν πλειοψηφία; Μεγαλύτερη ανοησία δεν υπάρχει. Την εποχή της επανάστασης οι μουσουλμάνοι στον Μωριά (τούρκοι, τουρκαλβανοί, εξισλαμισμένοι, κοκ) ήταν περίπου ο μισός πληθυσμός. Να γιατί ο Κολοκοτρώνης και φατρία των οπλαρχηγών που ήθελαν αληθινή λευτεριά της πατρίδας, πάσχιζαν να φέρουν τουλάχιστον τους τουρκαλβανούς με την μεριά της επανάστασης. Και θα το είχαν πετύχει με την πρώτη εθνοσυνέλευση, αν γινόταν με τους όρους που προγραμμάτιζε ο Δημήτρης Υψηλάντης στην Τριπολιτσά. Δυστυχώς, τα πράγματα έγιναν διαφορετικά και οι κοτσαμπάσιδες μαζί με τους κόντηδες και τους πρίγκιπες από την εσπερία την υφάρπαξαν και έτσι την έκαναν όργανό τους με αποτέλεσμα να αποτύχει κι αυτή η προσπάθεια να ενταχθούν στην επανάσταση τα πιο μάχιμα τμήματα του μουσουλμανικού στοιχείου στον Μωριά. Έτρεμαν το όραμα του Ρήγα που έτσι θα άρχιζε ν' αποκτά σάρκα και οστά. Ο Ρήγας έλεγε στο Θούριο: "Να σφάξωμεν τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν, και Χριστιανούς και Τούρκους, σκληρά τους τυραννούν." Άραγε γιατί ο Ρήγας και οι άλλοι του κόμματος της επανάστασης που ιστορικά εκφράστηκε κυρίως από την φατρία των οπλαρχηγών με επικεφαλής τον Δημήτρη Υψηλάντη, δεν θεωρούσαν τότε ότι το θρήσκευμα δεν αποτελούσε πρόβλημα; Το γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο, οφείλεται όχι σε θρησκευτικούς λόγους, αλλά σε κοινωνικούς και πολιτικούς.

      Διαγραφή
  15. Kazaki, gia tous mousoulmanous den ksereis ti sou ginetai pantws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ προφανώς ξέρεις. Ως τι; Ως νταβατζής! Ή ως αποπλανηθείσα νεανίς;

      Διαγραφή
    2. Einai fanatikoi kai akatalilloi gia dutikes xwres. Exoun kapsei thn Athina 3 fores gia to korani. Poios dutikos tha ekane vandalismous gia th thriskeia? Kaneis! Ean theloume metanastes mono apo anatoliki eurwph, valkania kai latiniki ameriki tha eprepe na dexomaste. Ean ftasoun oi mousoulmanoi se megalo dimografiko pososto, tote teleiwse h ellada.

      Διαγραφή
    3. Είσαι μετά καλά σου; Ποια Αθήνα έκαψαν οι μουσουλμάνοι και μάλιστα τρεις φορές; Την Αθήνα που κατοικώ; Οι Αθηναίοι το ξέρουν, ή πρόκειται για άλλη Αθήνα; Ποιος δυτικός θα έκανε βανδαλισμούς για την θρησκεία; Είσαι μετά καλά σου, ξαναρωτώ; Που κατοικείς; Σε άλλο πλανήτη; Οι δυτικοί δεν ξεκίνησαν τον θρησκευτικό πόλεμο που βιώνει ολόκληρη η Ανατολή; Και μάλιστα με σημαία την σύγκρουση των πολιτισμών! Επί τρεις αιώνες οι Δυτικοί εξοντώσουν συστηματικά τους λαούς της Ανατολής για λόγους θρησκευτικούς, γιατί, λένε, η θρησκεία τους το Ισλάμ, αλλά και η Ανατολική χριστιανοσύνη δεν επιτρέπει τον εκπολιτισμό τους. Απανωτές εκστρατείες αποικιοκρατών έγιναν με τους ιεραποστόλους να ανοίγουν δρόμο για την σφαγή των ντόπιων πληθυσμών. Ξεχνάς ότι νομιμοποίησαν και εξακολουθούν να ενισχύουν ένα από τα πιο ρατσιστικά φονταμενταλιστικά θρησκευτικά κράτη της υφηλίου, δηλαδή το Ισραήλ; Κι έτσι από το 1948 έως σήμερα είναι αδύνατο να ησυχάσει η Μέση Ανατολή, είναι αδύνατο να υπάρξει ειρήνη και ηρεμία στους αραβικούς πληθυσμούς.
      Όταν η Γαλλία νομοθετεί εναντίον των μουσουλμάνων που δεν τους επιτρέπει να φορούν μαντίλα σε δημόσιους χώρους - σε δημόσιους χώρους, αν είναι δυνατόν! Όταν η Ελβετία κάνει δημοψήφισμα για να εκδιώξει μετανάστες με βάση το θρήσκευμα. Όταν οι ΗΠΑ θέτουν υπό στενή παρακολούθηση οιονδήποτε έχει έστω και μακρινή συγγενική καταγωγή από την μουσουλμανική Ανατολή, είναι τουλάχιστον ανόητο να αναρωτιόμαστε αν και κατά πόσο οι δυτικοί κάνουν βανδαλισμούς για την θρησκεία. Για να μην θυμηθούμε την θρησκευτική ακροδεξιά που ανθεί στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη που σε συνεργασία με νεοφασιστικές δυνάμεις κρούσης συστηματικά επιδίδεται σε εγκλήματα ρατσιστικού μίσους. Οπουδήποτε κι αν πας από τις ΗΠΑ μέχρι την Ρωσία, αυτές οι οργανώσεις ξυλοκοπούν, σκοτώνουν, ή καίνε οποιονδήποτε μοιάζει με σκουρόχρωμο μετανάστη. Και μάλιστα με την μικρή ή μεγάλη συγκάλυψη του επίσημου κράτους. Κάνε τον κόπο και ψάξε στις στατιστικές π.χ. των ΗΠΑ και σύγκρινε τα εγκλήματα ρατσιστικού ή θρησκευτικού μίσους των χριστιανών λευκών με εκείνα των μουσουλμάνων. Ψάξτο και θα εκπλαγείς! Τέλος, για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: ο λαός που απειλείται από την κάθοδο αλλοεθνών είναι εκείνος που το έθνος του και ο πολιτισμός του βρίσκεται ήδη σε βαθιά παρακμή εκ των έσω. Τόσο βαθιά παρακμή που δεν σώζεται με τίποτε. Έτσι η κάθοδος των μυρίων αλλοεθνών απλά δίνει την χαριστική βολή. Αυτό αποδεικνύουν τα τελευταία 5 χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Όποιος νομίζει ότι κινδυνεύει η εθνική ταυτότητα του Έλληνα από τους μετανάστες, είναι σαν να ομολογεί ότι ο εθνισμός του Έλληνα ήδη βρίσκεται στην Δύση του κι επομένως μόνο με τεχνητές αναπνοές μπορούμε να τον κρατήσουμε λίγο ακόμη στη ζωή, έστω και παραποιημένο. Προσωπικά πιστεύω ότι ο εθνισμός του Έλληνα κινδυνεύει μόνο από το καθεστώς κατοχής και αποικιοκρατίας που όπως παλιά συνοδευόταν από την ιεραποστολική πνευματική καταστολή, σήμερα συνοδεύεται από τα ανοιχτά σύνορα και την πολυπολιτισμική κοινωνία των γκέτο. Το μεταναστευτικό κύμα είναι μόνο μία από τις μεθόδους του.

      Διαγραφή
    4. 3 φορες καηκε η Αθηνα; Εν μερει ή τελειως;

      Διαγραφή
    5. Ta epeisodia gia to upotithemeno "skisimo" tou koraniou ta thimase? H astynomia ekane elegxo se lathrometanasth pou eixe narkwtika kai autos diedwse oti tou eskisan to korani. Meta akolouthise eksegersh islamistwn sthn Athina kai eginan vandalismoi se autokinita kai katastimata. Epishs, oi mousoulmanoi ekanan epeisodia gia mia tainia pou eixe bgei sto youtube kai eixan bgei sthn omonoia me plakat "islam is coming - democracy on death row". Sth sunexeia petagan petres kai antikeimena sthn astynomia. Yparxoun ola auta sto internet, mporeis na ta vreis. Autes oi sumperifores deixnoun anthropous apolitistous, varvarous, fanatikous kai epikindunous me antilipseis exthrikes ston elliniko kai ston dutiko politismo.
      Prepei na fugoun apo th xwra mas oloi autoi.

      Διαγραφή
    6. Να μου επιτρέψεις να γνωρίζουμε πολύ καλύτερα την αβρότητα με την οποία διεξάγει ελέγχους η αστυνομία. Η προσβολή προς τα θεία δεν υφίσταται μόνο για την Βίβλο, αλλά και για το κοράνι. Καμιά εξέγερση ισλαμιστών δεν υπήρξε στην Αθήνα. Αυτό που έγινε ήταν μια μαζική διαδήλωση και επισόδεια, όχι γιατί κάποιος διέδωσε κάτι, αλλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι - γιατί δεν ξέρω αν το λένε τα εγχειρίδια που διαβάζεις, αλλά άνθρωποι είναι κι αυτοί - ξεσηκώθηκαν γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει συμπεριφορά καταστολής. Δεν επρόκειτο για κάποιους σκοτεινούς τύπους που βρήκαν την ευκαιρία - στα καλά καθούμενα - να ξεσπάσουν, αλλά για άγρια καταπιεσμένους ανθρώπους που την οργή τους πυροδότησε μια είδηση προσβολής στα δικά τους θεία. Κατά πόσο η είδηση ήταν στημένη ή όχι, είναι άλλο θέμα. Ο μετανάστης και μάλιστα που βρίσκεται σε μια χώρα λαθραία, αντιμετωπίζει την θρησκεία του ως τελευταίο αποκούμπι. Ιδίως όταν προέρχεται από κοινωνίες με έντονο ή και κυρίαρχο το θρησκευτικό στοιχείο. Για πήγαινε σε συγκέντρωση Ελλήνων στην Αστόρια της Νέας Υόκρης και βρίσε τα θεία της Ορθόδοξης εκκλησίας και να δούμε αν θα βγεις αρτιμελής. Πόσο μάλλον αν αυτός που τα προσβάλει είναι οι εκπρόσωποι της επίσημης πολιτείας. Ας γινόταν ένα ανάλογο περιστατικό με ομογενή βαποράκι στις γειτονιές των Ελλήνων της Νέας Υόρκης με Αμερικανό αστυνομικό να ποδοπατάει ιερό βιβλίο της Ορθοδοξίας καθώς τον ελέγχει για ναρκωτικά και θα σου έλεγα εγώ τι θα γινόταν. Εκτός από την επίσημη οργισμένη διαμαρτυρία των ομογενών, που θα ανάγκαζαν το αστυνομικό τμήμα και τον Δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη από την ελληνική κοινότητα, τον αστυνομικό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα του έδιναν επίσημα μετάλλιο γιατί έδωσε τη ζωή in the line of duty, όπως θα ήταν η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας για να μην πυροδοτήσει νέο γύρο συμπλοκών και βίας με τις κοινότητες των Ελλήνων και άλλων. Κι αυτό που σου περιγράφω έχει συμβεί, είναι αληθινό και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι το να ανάγεις το θέμα σε χτύπημα από την μαφία είναι εκδήλωση ανώτερου πολιτισμού, από το να βγαίνεις να διαδηλώσεις μαζικά και να συμπλακείς με τις δυνάμεις καταστολής που εξαρχής πυροδότησαν το όλο συμβάν. Βεβαίως υπήρξαν οι διαδηλώσεις και οι συμπλοκές, αλλά η Αθήνα δεν κάηκε, ούτε υπήρξαν τέτοιας έκτασης έκτροπα όπως πολλοί ήθελαν και προσδοκούσαν. Κι εγώ, φίλε, δεν τα ξέρω από το διαδίκτυο, τα έζησα σαν μόνιμος κάτοικος των Αθηνών. Αυτό μου έλειπε να μου πεις εσύ με "στοιχεία" από το διαδίκτυο, τι συμβαίνει στην πόλη μου. Πάει πολύ. Οι μόνοι που έκαψαν στ' αλήθεια την Αθήνα και μάλιστα με πολύ προκλητικό τρόπο, μπροστά στα μάτια μας, ήταν οι παρακρατικοί με την βοήθεια των δυνάμεων καταστολής για να τσακιστούν οι μαζικές διαδηλώσεις των Αθηναίων. Αυτοί είναι οι μόνοι που μέχρι στιγμής καίνε την Αθήνα.

      Διαγραφή
  16. Η προπαγάνδα δουλεύει πάρα πολύ καλά.
    Όμως...
    Ο πατέρας του μακαρίτη Steve Jobs, είναι Σύριος μετανάστης. Το αποτέλεσμα που έφερε στην Apple και γενικά στον κόσμο θα προκαλεί βραχυκύκλωμα στους "Ελληναράδες" σχετικά με τους μετανάστες. Φυσικά δεν ξεχνάμε και τον Mike Lazaridis, συν-δημιουργό της R.I.M. (και του Blackberry). Από την Κωνσταντινούπολη στον Καναδά, όπου μεγαλούργησε. Θα έπρεπε να ρωτήσουμε: Γιατί πήγε στον Καναδά και δεν ήρθε στην Ελλάδα;
    Και φυσικά αν θα τον ρωτούσατε αν θα επένδυε στην Ελλάδα, ως πατριώτης πρώτα και μετά ως επενδυτής, τι πιστεύετε ότι θα σας απαντούσε;
    "Πόσους πρέπει να λαδώσω και πόσοι υπουργοί θα πρέπει να τα αρπάξουν, ενώ θα έχω να κάνω και με ντόπια και άλλα Miezens συμφέροντα. I will stay to Canada, better..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O steve Jobs htan uiothetimenos apo amerikaniki oikogeneia. O pateras tou ton egkateleipse.

      Oso gia ameriki kai kanada, einai xwres pou dhmiourgithikan apo eurwpaious apoikous kai metanastes. To polupolitismo ton anakalipsan meta ta 70's ekei.

      Διαγραφή
    2. Με αφορμή το σχόλιο του "έχω μείνει άφωνος" Άσχετο θα είναι το σχόλιό μου, οπότε γνωρίζω ότι είναι μικρή και η πιθανόητα να δημοσιευτεί. Το θέμα του είναι σχετικό με την με μια άλλη αναπηρία (εκτός της ξενοφοβίας).

      Λοιπόν,

      μας τα έχετε ΠΡΗΞΕΙ με τον Jobs.

      Και ο Jobs μόνος του τα κατάφερε
      Και ο Jobs ξεκίνησε μόνος του
      Και ο Jobs πίστεψε στον εαυτό του
      Και ο Jobs ήταν τρομερός
      Και ο Jobs θα ήθελε να μιλήσει με το Σωκράτη (το Σωκράτη τον ρώτησε;)
      Και ο Jobs περπατούσε στη θάλασσα κ.λπ.

      Αντε να μάθετε τι είναι το Internet και οι νέες τεχνολογίες που ξέρετε μόνο τα τηλέφωνα και τα φωτεινά μήλα.

      Μάθετε τι είναι το PGP και πως θα στέλνετε ένα email χωρίς να μπορεί να το διαβάζει ο μισός πλανήτης ή τι είναι τα -δήθεν- κοινωνικά δίκτυα και τι κερδίζετε τελικά όταν εκθέτετε ακόμα και τα παιδιά σας σε αυτά.

      Προσπαθείστε να καταλάβετε κάτι που σας αφορά, αντί να αντιγράφετε συνεχώς. Η ζωή δεν είναι εξεταστική.

      Ασκέρια του life style. Ε, ασκέρια...

      Διαγραφή
    3. Επίσης η ανάρτηση σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική των Η.Π.Α. αποτελεί μια απάντηση, αλλά παράλληλα:
      1. Ότι και να ήταν ο μακαρίτης κατάφερε πολλά, που δεν μπορείς να συλλάβεις αγαπητέ φίλε. Ο τύπος είχε μεροκάματο που δεν θα το βγάλεις ποτέ σου. (Που δεν στο εύχομαι).
      2. Φυσικά και δεν είπα πως τα κατάφερε όλα μόνος του. Φυσικά είχε και πολύ καλούς συνεργάτες.
      3. Ποιος μίλησε για κοινωνικά δίκτυα;
      4. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται να ξέρουν να εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το περιεχόμενο. Εξάλλου λίγοι θα καταλάβουν.
      5. Κάνε κάτι ανάλογο με αυτά του Steve Jobs και ας μας τα πρήξουν με το πατριωτάκι μας, πράγμα όμως που δεν το βλέπω λόγω συμπεριφοράς καταρχάς και κατά αντίληψη δεύτερον...

      Διαγραφή
  17. Έχει δίκιο ο Δημήτρης συμπατριώτες. Οι Έλληνες μετανάστες είναι το ίδιο πράμα με τους Αφγανούς, τους Τυνήσιους, τους Πακιστανούς κλπ.
    Πάνε κι αυτοί χωρίς χαρτιά στις χώρες υποδοχής κι αν τύχει και δε βρουν δουλειά σφάζουν, έτσι για πλάκα, κανένα γέρο Σουηδό για να του πάρουν εκατό ευρώ. Βλέπετε, όλοι οι λαοί του κόσμου έχουμε τις ίδιες αρχές και αξίες, μεγαλώσαμε με τα ίδια πρότυπα και οι θρησκείες μας είναι το ίδιο ανθρωποκεντρικές και άκακες.
    Έχω αμφιβολίες αν ο εγωισμός του Καζάκη του επιτρέπει να σκεφτεί ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει δίκιο σε κάποιο θέμα.
    Όλοι οι άνθρωποι που εξαθλιώνονται, μετατρέπονται σε παράνομους προκειμένου να επιβιώσουν.
    Είναι παραφροσύνη όμως να επιμένει κανείς, ότι ο εξαθλιωμένος Έλληνας είναι το ίδιο επικίνδυνος με ένα εξαθλιωμένο Πακιστανό ή Αφγανό ή ακόμη και Γεωργιανό ή Ρουμάνο.
    Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που μεγάλωσε κανείς. Κι αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωσαν σε άλλες κοινωνίες πολύ πιο σκληρές και απάνθρωπες σε σχέση με την Ελλάδα. Γι αυτό γίνονται αδίστακτα σαρκοβόρα όταν απειλείται η επιβίωσή τους.
    Επίσης θα συμφωνήσω με προηγούμενο σχολιαστή σε ότι αφορά τα εμβάσματα των μεταναστών στο εξωτερικό. Υπεραξία έχει και η δουλειά του Έλληνα και η δουλειά του μετανάστη, άρα και οι δύο παράγουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που πληρώνονται. Αυτό που ο Καζάκης αδυνατεί (ή κάνει πως αδυνατεί λόγω εγωισμού) να κατανοήσει, είναι ότι ο Έλληνας καταναλώνει όλη τη δική του αμοιβή στην εγχώρια οικονομία, ενώ οι μετανάστες στέλνουν ένα ποσοστό στις πατρίδες τους. Άρα για την Ελληνική αγορά, είναι προτιμότερο οι μισθοί να πηγαίνουν σε Έλληνες εργάτες γιατί έτσι οι εδώ επιχειρήσεις κάνουν μεγαλύτερους τζίρους.
    Ο εγωισμός κάνει κακό. Ελπίζω ο εγωισμός του Καζάκη, να μη σκοτώσει την ελπίδα του ΕΠΑΜ για σύμπνοια μεταξύ των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ηλιθιότητα και η βλακεία θα σκοτώσει την ομοψυχία των Ελλήνων. Πόσες φορές απειλήθηκε η ζωή σου, βρε ανόητε, από μετανάστη; Στα 15 χρόνια που έζησα στον Άγιο Παντελεήμονα, μόνο μια φορά απειλήθηκα. Κι αυτή την φορά ήταν από ντόπιο πρεζόνι. Αν είχες ζήσει στην Αστόρια (Νέα Υόρκη) θα γνώριζες ότι οι Έλληνες μετανάστες είναι η πιο σημαντική εφεδρεία της μαφίας μετά τους Ιταλούς.
      Η βλακεία στο απόγειό της: "Είναι παραφροσύνη όμως να επιμένει κανείς, ότι ο εξαθλιωμένος Έλληνας είναι το ίδιο επικίνδυνος με ένα εξαθλιωμένο Πακιστανό ή Αφγανό ή ακόμη και Γεωργιανό ή Ρουμάνο. Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που μεγάλωσε κανείς. Κι αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωσαν σε άλλες κοινωνίες πολύ πιο σκληρές και απάνθρωπες σε σχέση με την Ελλάδα. Γι αυτό γίνονται αδίστακτα σαρκοβόρα όταν απειλείται η επιβίωσή τους." Αυτό ακριβώς το έχω ακούσει να λέγεται για τους Έλληνες γενικά στην Αμερική ουκ ολίγες φορές στους κύκλους που επαγγελματικά βρισκόμουν στην δεκαετία του '90. Σε κύκλους δηλαδή αγγλοσαξώνων. Βέβαια, όποιος διαθέτει σώας τα φρένας και είναι στοιχειωδώς ευφυής - όχι πολλά πράγματα, απλά σε επίπεδο κοινής λογικής - τότε γνωρίζει ότι αδίστακτος γίνεται ο οποιοσδήποτε οδηγείται σε ανέχεια και τον καταδικάζουν να βρίσκεται στον απόπατο της κοινωνίας. Κι ο μετανάστης είναι ένας από αυτούς, ανεξάρτητα από που προέρχεται, ή πώς έχει μεγαλώσει. Εγώ φίλε σου εύχομαι να μην βρεθείς στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία βιώνουν την κατάσταση του μετανάστη μέσα στην ίδια την πατρίδα τους και τότε θα δούμε πόσο ρόλο θα παίξει η ανατροφή. Όταν θα σου λήψει και το τελευταίο χαρτζιλίκι από την μαμάκα και τον μπαμπάκα, όταν δεν θα μπορείς να βολευτείς με το δέμα από το χωριό, όταν θα γίνεις του κλότσου και του μπάτσου κάθε τυχοδιώκτη εργοδότη της πλάκας, τότε έλα να μου πεις για τις διαφορές που προάγει η ανατροφή.
      Τέλος, εγωιστής είναι εκείνος που καμώνεται πώς τα ξέρει όλα και θεωρεί περιττό να διαβάσει τι ακριβώς γράφει ο άλλος. Εγώ απάντησα στην ηλιθιότητα που λέει το εξής: ο μετανάστης κλέβει τη θέση εργασίας από τον Έλληνα κι έτσι η ελληνική οικονομία αιμορραγεί από τα μεταναστευτικά εμβάσματα. Ξαναλέω λοιπόν - για όσους βέβαια βρίσκονται σε επικοινωνία με τον εγκέφαλό τους: Η μετανάστευση είναι συγγενική κι αλληλοτροφοδοτούμενη διαδικασία με την ανεργία και δεν ευθύνεται αυτή για την δεύτερη. Τα στοιχεία το λένε κι ο όχι ο εγωιστής Καζάκης. Ο εργαζόμενος μετανάστης επομένως δεν είναι βάρος για την οικονομία γιατί εξάγει μεταναστευτικό έμβασμα - μιας και το έχει δουλέψει πολλαπλάσιες φορές - είναι βάρος γιατί μ' αυτόν η εργοδοσία και το κράτος διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική συνοχή, συμπιέζει τις αμοιβές και αυξάνει δραματικά τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους. Γκε-γκε ή νο γκε-γκε, όπως θα λέγανε στην μητρική σου διάλεκτο. Αν θέλεις να απαντήσεις σε κάτι, φρόντισε τουλάχιστον να απαντάς σ' αυτό που λέω. Αυτό απαιτεί η προσωπική αξιοπρέπεια. Αν διαθέτει έστω και λίγη...

      Διαγραφή
    2. ,,Είναι παραφροσύνη όμως να επιμένει κανείς, ότι ο εξαθλιωμένος Έλληνας είναι το ίδιο επικίνδυνος με ένα εξαθλιωμένο Πακιστανό ή Αφγανό ή ακόμη και Γεωργιανό ή Ρουμάνο.,,
      Πεστα ρε πατριωτη!!! Εμεις οσο και να εξαχρειωθουμε, θα προτιμησουμε να πεθανουμε απο τη πεινα, παρα να κλεψουμε ή να σκοτωσουμε και παραλληλα στις τελευταιες μας στιγμες θα απαγγελουμε Σεφερη και Αριστοτελη, εναλλαξ.

      Καλα, καλα, πεινασε πρωτα πραγματικα και μετα θα δεις, ποσο πολιτισμενα θα φερθεις.

      Διαγραφή
    3. "Αυτό ακριβώς το έχω ακούσει να λέγεται για τους Έλληνες γενικά στην Αμερική ουκ ολίγες φορές στους κύκλους που επαγγελματικά βρισκόμουν στην δεκαετία του '90. Σε κύκλους δηλαδή αγγλοσαξώνων. "

      Oi ellines sthn Ameriki einai ena elaxisto pososto epi tou sunolou kai den exoun idiaiterh paravatikh sumperifora. Ase pou oi pio polloi einai 2-3hs genias pleon kai vale. Oi agglosaxones pou milises mallon sth fantasia sou htan. H egklimatikotita sthn ameriki proerxetai kuriws apo Maurous kai latinous pou einai allwste kai to 30% tou plithismou. Opote ase tis saxlamares. Statistika uparxoun, des to kai monos sou

      Διαγραφή
    4. "Πόσες φορές απειλήθηκε η ζωή σου, βρε ανόητε, από μετανάστη; Στα 15 χρόνια που έζησα στον Άγιο Παντελεήμονα, μόνο μια φορά απειλήθηκα"

      Epeidh den sou etuxe kati, den simainei oti den simbainoun se allous. Oi fylakes korudallou einai pantws gemates apo mousoulmanous pou apeiloun me ratsistikes prokliseis tous ligous ellines kratoumenous. Para polloi ellines exoun pesei thimata listeias apo simmories boreio-afrikanwn enw kai polles dolofonies ellinwn exoun ginei apo lathraious. H katastash den paei allo

      Διαγραφή
    5. Οι φυλακές είναι γεμάτες με αλλοδαπούς γιατί στην πλειοψηφία τους έρχονται παράνομοι και από κυκλώματα που ελέγχουν την παρανομία. Κι έτσι είναι πιο ευάλωτοι στην παραβατική συμπεριφορά. Ένας απλός έλεγχος χαρτιών αρκεί για να τους οδηγήσει στον Κορυδαλλό κι εκεί θα μάθουν να οργανώνουν και να οργανώνονται σε συμμορίες για να επιβιώσουν. Είναι ο νόμος της φυλακής. Ανέφερα το προσωπικό μου παράδειγμα για να δείξω ότι άλλο τι "ακούγεται" - ιδίως όταν δεν εξετάζει κανείς από ποιους ακούγεται - κι άλλο τι συμβαίνει στ' αλήθεια. Όταν μεγαλώνεις παιδιά σε μια τέτοια γειτονιά και τα παιδιά σου κυκλοφορούν για να πάνε σχολείο, φροντιστήριο, κοκ και βγαίνουν με φίλους στην πλατεία, τότε έχεις τα αυτιά σου και τις κεραίες σου ανοιχτές για τέτοια περιστατικά. Αν λοιπόν είχε πέσει επιδημία βιασμών, σίγουρα θα το ξέραμε εμείς που κατοικούμε σ' αυτές τις περιοχές κι όχι διάφοροι άλλοι περίεργοι τύποι.

      Διαγραφή
    6. Όσο για τους Έλληνες των ΗΠΑ δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Διάβασε, ρώτα πρώτα και ύστερα μίλα.

      Διαγραφή
    7. Gia tous ellines tou 1900 milas? Kala krasia.
      Egw milaw gia to simera. Oi fylakes stin ameriki einai gemates maurous kai latinous kai exoun kai summories me vash fyletikh katagwgh kai den xwneuontai metaksu tous. genika pantws, bourdologeis kazaki kai ginesai eristikos. Asxoleisou me ta oikonomika mono, sta alla eisai gia ta mpaza

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Από ένα μπάζο σαν κι εσένα είναι σίγουρο ότι θα τις πάρω πολύ σοβαρά υπόψη. Πάντως δεν υπάρχει λόγος να με απασχολείς. Μπορείς να εκτονώνεσαι στην τουαλέτα σου. Άσε το δικό μου blog γι' αυτούς που μπορούν και συζητάνε. Μην με αναγκάζεις εσύ και το συνάφι σου να σας σβήνω. Έλεος. Εδώ δεν είναι δημόσιος χώρος για να αφοδεύσεις κοινή θέα, όπως συνηθίζεις εσύ και το συνάφι σου. Εδώ είναι προσωπικός χώρος και δεν επιτρέπεται το αφοδεύειν. Υπάρχει άπλετος χώρος στο βοθρολείβαδο του διαδικτύου να επιδείξεις την τόσο επάξια ανατροφή σου που δείχνει από τι θαυμαστή οικογένεια προέρχεσαι.

      Διαγραφή
  18. Καζάκης έγραψε:
    "Όταν συμπεριφέρεσαι σε κάποιον σαν σκουπίδι και δεν τους επιτρέπεις να αφομοιωθεί στην κοινωνία σου, αλλά τον αντιμετωπίζεις ως παρείσακτο, τότε θα έχεις προβλήματα και μάλιστα εκρηκτικά προβλήματα"

    Θα ήθελα να μας εξηγήσει με την οικονομική του ιδιοφυία πώς μπορεί μια χώρα 10.000.000 να αφομοιώσει 2.000.000 μαζεμένους λαθρομετανάστες. Και όταν λέμε να αφομοιωθούν εννοούμε να γίνουν Έλληνες. Δηλαδή να ασπαστούν την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά μας, με σημαντικότερο απ' όλα, την επικρατούσα θρησκεία. Και δεν είμαι Θεούσα να πηγαίνω στις εκκλησίες, αλλά αν κάποιοι γύρω μου είναι θρησκευόμενοι, προτιμώ να είναι όλοι Χριστιανοί, για να μην υπάρχει λόγος να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Φτάνουν οι Ολυμπιακοί και οι Παναθηναϊκοί, οι Αρειανοί και οι Παοκτζήδες. Μην έχουμε τώρα και Τζιχάντ.
    Γιατί αν είναι να αφομοιωθούν στο ντύσιμο για να μην ξεχωρίζουν και να μάθουν και τη γλώσσα μετά από κάποια χρόνια, αυτό το κάνουν και οι ξένοι πράκτορες.
    Σε ποια σχολεία θα τους στείλει και πώς μπορεί μια τόσο μικρή χώρα να επωμιστεί ένα τόσο δυσβάσταχτο φορτίο;
    Ο ίδιος έχει πει πρόσφατα (άλλο που φάσκει και αντιφάσκει) ότι κάθε Ελληνόπουλο κόστισε στην κοινωνία 1.000.000€ για εκπαίδευση.
    Το να το παίζει κανείς ανθρωπιστής είναι εύκολο.
    Στοιχηματίζω ότι κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα είχε πρόβλημα ακόμη και με 20.000.000 αφομοιωμένους μετανάστες.
    Αφομοιωμένους όμως. Δηλαδή Έλληνες πλέον στη συνείδηση.
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν αφομοιώνονται με τίποτα σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Και δεν είναι 2.000.000 μόνο. Σύμφωνα με το στρατηγό εν αποστρατεία Γεώργιο Αϋφαντή, πέρυσι η Ελλάδα πήρε επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για 5.850.000 κεφάλια.
    Ποιος λέει ψέμματα και σε τι κίνδυνο βρίσκεται η εθνική μας ταυτότητα και η ασφάλειά μας αν αληθεύει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ασχοληθώ με το γεγονός οτι αποσπάτε μια φράση από αυτά που λέω και την μεταφράζετε όπως σας αρέσει, εγώ απλά θα ρωτήσω: Έχετε διαβάσει Βυζάντιο; Κυρίως την Βαβυλωνία; Προφανώς Όχι. Μήπως έχετε ακούσει για την επικράτηση του ελληνικού πολιτισμού στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, όπου - καθώς λένε οι ιστορικοί - ο πολιτισμός του κατακτημένου επικράτησε στον πολιτισμό του κατακτητή; Δεν νομίζω. Μ' αυτά θέλω να πω ότι η αφομοιωτική δύναμη ενός έθνους εξαρτάται πρωταρχικά από την ζωτικότητα του πολιτισμού του σ' όλα τα επίπεδα. Ολόκληρη η ιστορία είναι γεμάτη από καθόδους βάρβαρων φυλών, οι οποίες αφού κάψουν, σφάξουν, ισοπεδώσουν τελικά εγκαθίστανται κι αφομοιώνονται από τον κυρίαρχο πολιτισμό εναντίον του οποίου είχαν πολεμήσει. Όταν απελευθερώθηκε και συγκροτήθηκε το επίσημο Ελληνικό κράτος σχεδόν ο μισός πληθυσμός της τότε ήταν χριστιανοί Αρβανίτες που δεν μίλαγαν καν ελληνικά, αλλά αρβανίτικα χωρίς γραφή. Ο Βυζάντιος επιχειρεί να δώσει την πανσπερμία εκείνης της εποχής. Η αληθινή κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη. Πρωτίστως οι Μωραϊτες και λιγότερο οι Ρουμελιώτες θεωρούσαν τον εαυτό τους Έλληνα του νέου Ελληνικού κράτους και σε πολλές περιπτώσεις δεν αναγνώριζαν αυτή την ιδιότητα σε κανέναν άλλο. Μπορεί να δει κανείς τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη πώς μιλάνε για τους ξενοτοπήτες από την Ήπειρο, την Μακεδονία και από άλλες περιοχές του παροικιακού ελληνισμού της Οθωμανικής Ανατολής. Η αντιπαράθεση έπαιρνε πολλές φορές χαρακτήρα φυλετικής αναμέτρησης ακόμη και με όπλα. Κάτι που ενίσχυαν τότε και οι πολιτικές μερίδες επενδύοντας σε φυλετικές έριδες. Πώς έγινε και αφομοιώθηκαν όλοι; Φυσικά ένα από τα στοιχεία που διευκόλυνε τελικά την αφομοίωση ήταν η θρησκεία, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα της εποχής δεν διέθετε κοινωνικές υποδομές αφομοίωσης αλλοεθνών, όπως π.χ. η δημόσια εκπαίδευση.
      Δεν γνωρίζω σε ποιον απευθύνεστε όταν λέτε: "Ο ίδιος έχει πει πρόσφατα (άλλο που φάσκει και αντιφάσκει) ότι κάθε Ελληνόπουλο κόστισε στην κοινωνία 1.000.000€ για εκπαίδευση." Ποιος είπε κάτι τέτοιο; Πάντως εγώ δεν έχω πει ποτέ τέτοια ανοησία.
      Το να το παίζει κανείς ανθρωπιστής είναι εύκολο, γιατί το να είσαι αληθινός ανθρωπιστής είναι όντως πολύ δύσκολο όταν κατατρέχεσαι από φοβικά σύνδρομα. Πάντως καρδιά του ελληνικού πολιτισμού ήταν ο ανθρωπισμός του.
      Το πρόβλημα με την αφομοίωση των μεταναστών δεν είναι ο αριθμός τους, αλλά ο τρόπος που μπαίνουν στην χώρα υπό τον έλεγχο συγκεκριμένων κυκλωμάτων, η άθλια κατάσταση στην οποία οδηγούνται σκόπιμα, η γκετοποίηση που τους επιβάλλεται, κοκ. Εδώ έχουμε φτάσει να μην μπορεί να αφομοιωθεί ο Έλληνας στην ελληνική κοινωνία. Γι' αυτό και η έξαρση των αντικοινωνικών φαινομένων. Από την στιγμή που επίσημα έχουμε την επιβολή μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, αυτό σημαίνει ότι ο λαός αυτής της χώρας υποβιβάζεται σε γκετοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες με διακριτά χαρακτηριστικά και εθνοτικές ταυτότητες. Αυτό δεν επιχειρείται μόνο με τους μετανάστες, αλλά και με την δημιουργία εθνοτικών μειονοτήτων, την διάσπαση της εθνικής επικράτειας, κοκ. Σε τέτοιες συνθήκες κανένας δεν έχει την δυνατότητα αφομοίωσης είτε είναι ντόπιος, είτε ξένος.
      Για να υπάρξει δυνατότητα αφομοίωσης θα πρέπει να υπάρχει αληθινή δημοκρατία σε ενίαια και αδιαίρετη εθνική επικράτεια και ένα σύστημα παιδείας που προάγει τον πολιτισμό, την συνοχή και την μόρφωση για ολόκληρη την κοινωνία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει η Ελλάδα να έχει ανοιχτά τα σύνορά της και να μετατραπεί σε χώρα διαμετακομιδής μετανάστευσης.

      Διαγραφή
    2. Κατ αρχην , απο που καταλαβες εσυ, οτι ο Καζακης θελει ντε και καλα να κρατησει εδω 2 εκ. κοσμο; Μισο εκατομυριο τουλαχιστον δεν θελει να καθησει εδω, θελει να φυγει, το κρατανε με το ζορι, ομηρο, οπως ειπε περσυ ο Σαμαρας στη Μαλτα. Και απο γειτονα, που δουλευει στο Αλλοδαπων, ξερω, θετικα, οτι και παρα πολλοι, που ενω εχουν χαρτια, θελουν να φυγουν για Ευρωπη στους συγγενεις τους.
      Εν μερει λυση την εδωσες εσυ, στη τελευταια σου παραγραφο. Η Ευρωπη δινει λεφτα για να τους κραταμε εδω. Αρα για να το παρουμε αναποδα. Βγαινουμε απο ΕΕ, ανοιγουμε τα συνορα για να φυγουν, ελεγχουμε την εισοδο, οχι οπως τωρα, που τα συνορα ειναι ξεφραγο αμπελι, πιανουμε τους δουλεμπορους, που ειναι γνωστοι στην αστυνομια, αλλα δεν συλλαμβανονται και μεσα σε λιγες εβδομαδες θα εχουμε μια τελειως διαφορετικη κατασταση.

      Διαγραφή
    3. Edw h bretannia twn 60 ek. den mporei na afomoiwsei 3 ek. mosuoulmanous, kai h Elladitsa twn 10 ek. ellinwn tha afomoiwsei 3 ek. pakistanous kai afganous. Eleos. Mallon emeis tha afomoiwthoume apo tous islamistes

      Διαγραφή
    4. Άλλο δεν μπορεί κι άλλο δεν θέλει. Εδώ η Βρετανία δεν θέλησε ποτέ να αφομοιώσει τους Ουαλούς, τους Σκωτσέζους, τους Ιρλανδούς. Πάντα τους αντιμετώπιζε η επίσημη πολιτική της ως κατώτερες φυλές, ή κατακτημένες φυλές έναντι των Άγγλων. Τους μουσουλμάνους θα αφομοίωνε;...

      Διαγραφή
  19. Mia pou exoume gemisei gnostes peri musulmanon. As doume ligo apo pou antloun ta arthra ta site pou diabazoun kathe mera autoi oi "gnostes"

    Diabaste edo to site pou moirazei uliko se kathe fasisto-blog.
    To arthro me titlo 1 stis 4 souhdezes tha biastei apo musulmanous.
    Exoun polu plaka oi sumboules gia thn anadimosieush tou sugkekrimenou arthrou to opoio theorite apo ta polu petiximena.
    Epifaniaka ola deixnoun sosta. To wikipedia leei pos ta numera einai sosta! diethis ektheseis len oti ta numera einai sosta.

    kiomos einai OLA mia pseutikh eikona
    Olh h pseutia , einai ston orismo tou biasmou o opoios einai polu diaforetikos se kathe xora. Etsi sthn souidia pou o orismos einai polu pio "euaisthitos" , katagrafonte , polaplasioi arithmoi sta episima stoixeia tous. Oi souhdoi to kseroun kai to diaminioun oti h eikona einai streblh, alla den tha allaksoun to dikaio tous , fusika.

    Deite edo ti leei o kataskeuasths tou arthrou misous. Gelaste authona me tis sumboules tou (sta aristera) pros tous reblogers. "When I have “rape” in the title will increase visits to your blog dramatically" kai alla tetoia,
    http://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/20/the-living-hell-for-swedish-women-5-muslims-commit-nearly-77-6-of-all-rape-crimes/

    Ayta exo na po gia tous gnostes.

    Anebenei h mlkia ston eggefalo 5 mauroi 1 ksanthia uparxei tautoxrona kai ideologikh sugxhsei kai misos. E kai apo auth th sunousia paragonte tekna pou katagonte apo ton planhth Surio,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sthn Agglia einai polla ta peristatika opou oi simmories twn pakis viazoun agglides.

      Sth souhdia : "48% of convicted rapists in Sweden in 2009 were born abroad" , "Immigrants were five times more likely to commit sex crimes" (wikipedia)

      Διαγραφή
    2. Εξακολουθείς να γράφεις βλακείες και να αντιγράφεις δήθεν ειδήσεις από φερέφωνα του ρατσισμού και του φασισμού στην Ευρώπη. Ξεκόλλα. Δες τα επίσημα στοιχεία και μελέτες στις χώρες που αναφέρεσαι. Δες τα και θα εκπλαγείς...
      Μήπως οι Αγγλίδες που βιάζονται από pakis, όπως τους ονομάζουν οι μαλακοπίτουρες αγγλόφρονες John Bull που θα τους δεις να κυκλοφορούν με τατουάζ στο κορμί τους εμβλήματα της παλιάς Βικτοριανής Αγγλίας, δηλαδή της πιο διεφθαρμένης περιόδου της αγγλικής ιστορίας, είναι σαν κι αυτές που μαζεύονται στα Μάλια και αλλού στην Ελλάδα με την ελπίδα να τις βιάσει κανένας σαβουρογάμης Έλληνας τύπου "greek kamaki"; Κι ύστερα να διηγούνται την τρομακτική τους περιπέτεια στην Αγγίλα με τις ανοργασμικές φίλες τους over tea and cookies. Μάλλον γι' αυτές πρόκειται, γιατί διαφορετικά οι έρευνες και οι μελέτες κάτι θα έδειχναν. Πάντως να σου κάτι που μπορείς να τσεκάρεις: Όταν μετά την απαγόρευση του δουλεμπορίου σε βρετανικό έδαφος το Λονδίνο κατακλύστηκε κυριολεκτικά από απελεύθερους μαύρους, οι εφημερίδες της εποχής ξεκίνησαν ολόκληρη εκστρατεία εναντίον των πρώην δούλων γιατί, λέει, λόγω σεξουαλικής ασυδοσίας που διακρίνει τις κατώτερες φυλές, θα ορμήξουν και θα βιάσουν τις παρθένες Αγγλίδες κυρίες. Η αναπόφευκτη αιμομιξία θεωρούσαν ότι αποτελούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον καθαρόαιμο Αγγλικό πολιτισμό της εποχής. Ο πανικός που προκάλεσαν ήταν τέτοιος που διευκόλυνε τις βρετανικές κυβερνήσεις να θέσουν με νόμο δραστικούς περιορισμούς όχι μόνο στην παραμονή και στην εργασία των απελεύθερων, προς δόξα των poorhouses και των workhaouses, όπου ο εργαζόμενος μεταβαλλόταν σε δουλοπάροικο για την βρετανική βιομηχανία, αλλά και στους μικτούς φυλετικά γάμους. Έτσι οι Αγγλίδες κράτησαν την πολύτιμη παρθενία τους και η Αγγλία έγινε το πρώτο κράτος με οργανωμένη ρατσιστική νομοθεσία, segrecation laws, που αργότερα ενέπνευσαν τους ναζί, το απαρτχάιντ, τις ΗΠΑ, τον σιωνισμό του Ισραήλ, κοκ.

      Διαγραφή
    3. Eisai grafikos. Milaw me stoixeia, apantas me vlakeies. Giauto pairneis 0.1%

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για τα εύσημα. Οι βρισιές από τύπους σαν κι εσένα αποτελούν βάλσαμο για μένα. Πρόσεχε μόνο μην σε βιάσει κανένας pakis και χάσεις την παρθενία σου που με τόσο κόπο θέλεις να ξεπουλήσεις, αλλά μόνο στις ανώτερες φυλές...

      Διαγραφή
    5. To apartheid htan mia xara sistima. H notia afriki htan polu kaluterh se ola ta epipeda apo oti twra pou exei terastia egklimatikotita kai diafthora apo tous maurous. Opws kai h Rhodesia (Zimbabwe) pou tote htan sitovolwnas ths afrikis, twra exei ton Mugabe ,terastio uperplithwrismo, xolera kai peina afou oi mauroi paranoma katesxesan tis ektaseis twn leukwn kalliergitwn kai h paragwgh katerreuse. Gia na mhn poume gia tis dolofonies leukwn sthn afriki pou thumizei olo kai pio polu genoktonia.oi mauroi me meso oro iq gurw sto 65 einai dianoitika anikanoi gia na zoun se ekseligmenes koinwnies

      Διαγραφή
    6. Όντως μια χαρά σύστημα για το 13% των λευκών που είχαν το υπόλοιπο 77% για δούλους με δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω τους. Αυτό που άλλαξε στην Νότια Αφρική και στην Ζιμπάμπουε και όπου αλλού επικράτησε ο δυτικός πολιτισμός της αγοράς και της αρπαχτής, είναι να μετεξελίξη το σύστημα του άπαρτχάιντ σε διαφορετική μορφή. Αντί με νόμους να εξοντώνεται ο εργάτης-δούλος, τότε εξοντώνεται από τους νόμους της αγοράς. Στη Νότια Αφρική το μόνο που άλλαξε είναι ότι εξαγοράστηκε η ηγεσία του Αφρικανικού Κογκρέσου και επιτράπηκε να εισέλθει στην άρχουσα τάξη που ήταν μια κλειστή λευκή κάστα κι ένα μικρό κομμάτι Αφρικανών που παλιά μάχονταν κατά του απαρτχάιντ όχι για το καλό όλων, αλλά γιατί οι αφρικάνερς τους στερούσαν το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν κι αυτοί μέχρι θανάτου τους ντόπιους συμπατριώτες του. Τους το επέτρεψαν με την κατάργηση του επίσημου Απαρτχάιντ για να συνεχίσει το ανεπίσημο διαμέσου της ελεύθερης αγοράς. Αυτό ήταν το μεγάλο κατόρθωμα του Νέλσον Μαντέλα. Το ίδιο συνέβη και στην Ζιμπάμπουε όπου η απελευθέρωση από την αποικιοκρατία συνοδεύτηκε από την εξαγορά της νέας ηγεσίας από πολυεθνικές και δυτικούς με σκοπό να δολοφονήσουν τον λαό τους με την μιζέρια ώστε πολυεθνικές και δυτικοί να νέμονται ήσυχοι τα πλούτη της χώρας. Αυτό το καθεστώς, που δικαίως ονομάστηκε από τους ειδικούς ως νεοαποικιοκρατία, αντιπροσωπεύει ο Μουγκάμπε και οι υπόλοιποι.
      Κι έτσι όπως σκέφτεσαι για τους κακούς μαύρους σκέφτονταν και συνεχίζουν να σκέφτονται οι δυτικοί για τους Έλληνες από την εποχή που πρωτοϊδρύθηκε το ελληνικό κράτος. Κι επειδή ήθελαν τους Έλληνες δικούς τους υποτελείς προσπαθούσαν να βρουν δικαιολογίες στην φύση. Έλεγαν, δηλαδή, ότι λόγω ζεστού κλίματος δεν μπορούν να σκεφτούν πολύ κι έτσι δεν μπορούν να αναπτύξουν πολιτισμό. Η πρώτη πράξη της απελευθέρωσης ήρθε όταν τα καλύτερα μυαλά, που οι ιστορικοί ονομάζουν νεοελληνικό διαφωτισμό, απάντησαν και σε τέτοιους είδους "επιχειρήματα".

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος27 Μαΐου 2013 - 2:55 μ.μ.

      To apartheid htan mia xara sistima.

      ΤΙ λεει το ατομο!!! Το απαρτχαιντ ηταν μια χαρα συστημα;;; Κοιτα ρε τι σοι ατομα ερχονται και γραφουνε εδω μεσα.

      Διαγραφή
  20. Δεν ειναι ειρωνικο που οι πιο ,,πατριωτες,, γραφουνε με το λατινικο αλφαβητο και ενω ωρυωνται για τον αφελληνισμο, δεν κανουν ουτε το κοπο να προσθεσουν την ελληνικη γλωσσα στο πισι κια να γραψουν με το ελληνικο αλφαβητο;;;

    Και ποιος σας ειπε ρε παληκαρια, οτι Καζακης θελει να τους κρατησει ΟΛΟΥΣ τους μεταναστες στην Ελλαδα; Ουτε που καταλαβαινετε, τι διαβαζετε. Χαραξη εθνικης μεταναστευτικης πολιτικης ειναι η λυση. Το χει πει πολλες φορες. Και μονο με την αποχωρηση απο το Δουβλινο 1 και 2 θα φυγουν αμεσως μισο εκατομυριο εγκλωβισμενοι. Και εχει πει ποσα αλλα, αλλα εσεις εκει. Μην τυχον και δεν τον κατηγορησετε, μην τυχον και δεν παραποιησετε τα λογια του. Μην τυχον και δεν του προσαψετε τα κολληματα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καζάκη, από τον πολιτικό λόγο που ακούω στην Ελλάδα, τον δικό σου πιστεύω πιο πολύ! Γι'αυτό και ελπίζω σε σένα και εύχομαι να συνεχίσεις αληθινός! Αυτό όμως που ελπίζω περισσότερο από όλα είναι να μην είσαι άλλος ένας που μας κοροιδευει...Γιατί αν συμβαίνει αυτό, δε θα μου μείνει τίποτα περισσότερο από ατόφια και επικινδυνη απελπισία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν πείστηκες μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να πειστείς ποτέ...

      Διαγραφή
    2. Αν είναι να γίνουν αυτά τα όμορφα που ονειρεύεσαι και λαχταράς για την πατρίδα ας πειστώ και τελευταία στιγμή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

      Διαγραφή
  22. Xαρα στο κουραγιο σου Καζακη, που απαντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλα, εδω μεσα η παραποιηση και η παρανοηση των γραφομενων του Καζακη παει συννεφο. Αλλα γραφει, αλλα καταλαβαινουνε, αλλα σχολιαζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχει γεμισει η Ελλαδα χαφιεδες και φασιστες. Δημητρη μη μασας ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ σε σενα μονο πλεον και σε κανεναν αλλον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απο επιχειρηματολογια, επιπεδο αντιπαραθεσεων, αυτονομια σκεψης και ικανοτητα ερευνας, αναλυσης και εκφρασης παντως ολοι αυτοι παραπανω οι διαφωνουντες "Πολιτισμενοι Δυτικοι" σκιζουν. Πραγματικα, αφοδευση χωρις ιχνος προσωπικης αξιοπρεπειας. Αντε να τους πεισεις οτι κι ομως, η Γη κινειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όλα είναι θέμα πολιτικής. Ακόμα και η "οικονομική κρίση", μπορεί να λυθεί πολιτικά. Η πολιτική και οι πολιτικοί, αποφάσισαν πως οι χειρότεροι εγκληματίες είναι οι... "οικονομικοί". Το ότι χρωστάς είναι αιτία να πας φυλακή. Σε λίγο θα καταντήσουν σαν τους Εβραίους, μπορεί να έχουν και κάποιο κομμάτι ύφασμα ραμμένο πάνω τους για να δείχνει τι είναι μέχρι την οδήγηση τους σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
    Όσο για τους μουτζαχεντίν, τους ταλιμπάν κ.λ.π.), ας ακούσουμε τι έλεγαν οι Αμερικανοί : http://www.youtube.com/watch?v=WaiJtLrEwVU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κυριε καζακη,
    πριν πω οτιδηποτε πολυ σπανιο να δω η να διαβασω ατομο ιδιου επιπεδου σε γνωσεις και αναλυση σαν την δικη σου.
    δεν λεω οτι ξερεις τα παντα η το παιζεις παντογνωστης,αλλα ακομη κ στα λαθη σου δεν βλεπω δολο η φαντασματα οπως αλλοι.
    αν θα εβαζα μια λεξη για σενα θαταν ΧΡΗΣΙΜΟς τιποτα αλλο.
    και χρησιμα ατομα στην κοινωνια λιγα.
    για το θεμα τωρα.νομιζω οτι ενα αστειο κρατος οπως η ελλαδα επρεπε να προβλεψει το προβλημα απο το 1990.
    Μπορει κ σκοπιμα να το αφησε.
    το"κενο" που δημιουργηθηκε λογο ελειψης εργατων κ αλλα μπορουσε να καλυφτει εκ των εσω...
    αλλα ολοι θελαν να σπουδασουν κατι το οποιο δεν αγαπουσαν απλα για να παρουν ενα χαρτι η να ικανοποιησουν επιθυμια γονεων-
    το αποτελεσμα ειναι αν βγεις εξω κ ρωτησεις αν μετα απο χρονια κανα σωστη επιλογη το 70% θα σου πει οχι.
    η λυση ηταν π.χ ακομα κ στις τεχνικες οι αγροτικες δουλειες αν ο καθενας ηταν υποχρεωτικο να χει μερικες γνωσεις για το αντικειμενο του θα χαμε καλυτερους επαγγελματιες κ υπηρεσιες κ θα φευγε κ το κοπλεξ του ανιδικευτου εργατη.
    π.χ ενας αγροτης θα μπορουσε να μαθει πολλα σχετικα με καλλιεργια η νεα προιντα-
    ενας ταξιτζης π.χ ιστορια της πολης του+ξενες γλωσες
    ο.κ υπαρχουν κ δουλειες που δεν αναβαθμισονται π.χ ενας που κανει απολυμανσεις.
    μετα καποιες δουλειες που καταπονουν το σωμα θα μπορουσαν ανετα να βγαινουν στην συνταξη τα ατομα πολυ πιο νωρις ωστε να υπαρχει κινητρο να ασχοληθουν.
    Αλλα οταν τα λεφτα στα ταμεια εχουν φαγωθει τι σχεδιασμο να κανεις-
    Οπως ειπα το προβλημα θα μπορουσε να λυθει απο το 1990,
    και μην συγκρινουμε ασχετες χωρες αμερικη,γαλλια κτλ..
    οδηγος μας ο καναδας χαμηλοι δεικτες καθε φυσης εγκληματος κ εχουν κ μεταναστες με την διαφορα οτι πηραν οσους ηθελαν κ τους αντιμενοπιζουν ισο προς ισο σε ολα υγεια,παιδεια-
    οσο για το παραμυθι κ οι ελληνες πηγαν χυμα δεν ειναι κ τοσο 100% αληθινο.
    1958 οταν γυρισαν τον θειο μου απο αμερικη πισω επιδη δεν ειχε χαρτια να κατσει παραπανω...(κ πιαστηκε σε ελληνικο εστιατοριο,ειχε επιθυμια για ελληνικο φαγητο)-πτηση παρισι κ καπακι ελλαδα ΠΙΣΩ/...
    σημειωση 1958 οχι 1998 ουτε 2008....
    συν ειχε δουλεια,δεν ηταν περιπλανομενος-
    Υπαρχουν ξενοι στην ελλαδα 30-40 χρονια αυτους δεν μπορουμε να πουμε αντε στο καλο,δουλεψαν βοηθησαν την ελλαδα κ για μενα ειναι ελληνες-
    Το θεμα ειναι οτι ειναι βασικος μοχλος πιεσης περικοπης του μεροκαματου γενικα κ αυτο συμβαινει παντου(π.χ ελληνες στην κυπρο).
    ΑΠΟ την μια μερια δεν μπορουμε να πουμε ειστε 2εκ ολοι νομιμοι τωρα...αλλα ουτε σε καποιον που ειναι σημερα 50 ετων με παιδια ηλικιας 25 ετων γεννημενα εδω να του πουμε φυγε...-
    οσο για κουλτουρα συμφωνω 400 χρονια σκλαβιας δεν εξαφανισαν τον ελληνα αυτο τα λεει ολα-
    Κυριε καζακη μπορει να μην συμφωνω στα παντα μαζι σου,
    αλλα εχω μαθει ηδη παρα πολλα π.χ(δανεια παλια ρολο παλαιων πολιτικων κτλ).
    απο την αλλη ειστε ο μονος που λεει οτι μια χωρα δεν μπορει να στηριζεται μονο στον τουρισμο...
    ηδη τα παπαγαλακια λενε για αυξηση τουρισμου φετος...
    δεν λενε μισθους 400 ευρω(280 επαιρνα σαν μαθητευομενος το 1992!!)
    ουτε για ποσα πραγματικα χρηματα θα μεινουν στην ελλ.οικονομια.
    Οταν ο αλλος δεν ξοδευει τιποτα οταν ολα τα κανει μεσα στο ξενοδοχειο,η ο τουριστικος κολοσσος γραφειο εχει παρει μεγαλη προμηθεια ανα κλινη(κεφαλι)-
    Δεν ξερω αν το ΕΠΑΜ παρει ποτε 40-50%...
    το θεμα ειναι εστω κ με αλλα μικρα κοματα να γινει κατι...
    βρειτε τι σας ενωνει κ οχι τι σας χωριζει..
    γιατι ετσι θα χουμε οτι γινοταν παντα(1974-2012)..
    και ευθηνη θα χετε ΟΛΟΙ...
    βρειτε μια κοινη γραμμη 1,2,3 κ αφηστε τα αρνητικα στην ακρη..
    δωστε στον κοσμο Μια ΕΠΙΛΟΓΗ..
    Ο ΚΑΘΕΝΑς ΜΟΝΟς ΤΟΥ ΜΕ 2,5,12% ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ..
    η εαν γινει θαναι το 2020,,,,
    και δεν εχουμε τοσο χρονο..
    ΥΓΕΙΑ Κ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, ελπίζω να μην μου αποδίδεις απόψεις που δεν έχω, όπως π.χ. να μείνουν όλοι οι μετανάστες, λαθραίοι και μη. Αντίθετα, εγώ πιστεύω ότι όποιος δουλεύει εδώ και έχει κάνει οικογένεια με παιδιά στο σχολείο, αυτός - αν θέλει να μείνει - θα πρέπει να μείνει. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι να φύγουν όλοι οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα. Όσοι είναι λαθραίοι, το κράτος οφείλει να τους προμηθεύσει με τα κατάλληλα χαρτιά που προβλέπει ο νόμος και να τους αφήσει να φύγουν, να πάνε όπου θέλουν. Αυτό βέβαια σημαίνει καταγγελία του Δουβλίνου 1 και 2. Ταυτόχρονα, πρέπει να τσακιστούν όλα τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών προς Ελλάδα και αναλάβουμε εμείς κι όχι η FRONTEX την φύλαξη των συνόρων. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί άμεσα και δραστικά η ροή μεταναστών, ενώ η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα κάνει πολύ λιγότερο ελκυστική την χώρα στα μεταναστευτικά κυκλώματα.
      Τέλος, αν περιμένεις λύση μέσα από τις εκλογές, τότε δυστυχώς σου λέω ότι θα απογοητευτείς. Όχι γιατί το ΕΠΑΜ δεν θέλει συνεργασίες. Αντίθετα, το έχουμε αποδείξει ότι όταν λέμε συνεργασίες χωρίς παρασκήνιο ή ντεσού το εννοούμε. Απλά γιατί ακόμη και 60% να πάρει μια τέτοια συνεργασία και πάλι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Ούτε καν θα αναγνωριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως έγινε στην Ιταλία, όπου κυβερνά ένας εγκάθετος του οποίου αν ο συνασπισμός που τον στηρίζει σήμερα κατέβαινε στις εκλογές θα έπαιρνε με βία λίγο πάνω από 30%. Δεν έχεις αντιληφθεί ότι μας οδηγούν στο σφαγείο και την χώρα στον αποτεφρωτήρα. Χρειάζεται οργάνωση. Χωρίς παλλαϊκή οργάνωση έτοιμη να διεκδικήσει εξουσία, ακόμη και 80% να πάρει ο όποιος συνασπισμός δυνάμεων στις εκλογές, απλά θα βγει το ραμολί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ανακοινώσει ότι για λόγους εθνικούς δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και προχωρά σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Το δικαίωμα το έχει με βάση το σύνταγμα και με αρκετή δόση αυθαιρεσίας που όλοι γνωρίζουμε ότι διαθέτουν με το παραπάνω. Αν ο λαός δεν είναι οργανωμένος για να απαντήσει αποφασιστικά, οι διαδηλώσεις του θα τσακιστούν από κράτος και παρακράτος. Να γιατί το ΕΠΑΜ επιμένει στην οργάνωση του ίδιου του κόσμου. Διαφορετικά θα ζήσουμε στην Ελλάδα τα κρεματόρια του θανάτου.

      Διαγραφή
  28. Καλα κε Καζακη

    Δεν μπορει να παει καποιος να κανει Πασχα στο χωριο του και εσεις αρχισατε το πανυγυρι?

    Που στο διαολο το βρισκεις αυτο το κουραγιο, πρωτα να διαβαζεις Λατινικα και μετα να κανεις μαθηματα Ιστοριας, σοσιολογιας, οικονομικα , θρησκεθτικα και κουλτουρας, σε ανθρωπους που ποτε δεν διαβαζουν και καταλαβαινουν τι ακριβως γραφεις και απαντουν με ασυναρτησιες?

    Κανε μας μια χαρη, σε εμας που σε παρακολουθουμε παντου και διαβαζουμε τι γραφεις....... να απαγορευσεις αυτα τα ΛΑΤΙΝΙΚΑ Ελληνικα...... με πιανει εμετος οταν τα βλεπω.

    Ρε ασχετοι ποσο δυσκολο ειναι να τοποθετησετε τους χωρις τονους Ελληνικους χαρακτηρες στο πληκτρολογιο σας εαν χρησιμοποιητε Windows???? Παιρνει μονο 1 λεπτο .... και δεκα λεπτα να συνηθησετε να γραφετε...... Ελληνικα, οπως και εγω!

    Δημητρη η Γκετοποιηση των Ισλαμιστων στην Αγγλια και αλλων εθνικοτητων με τα παραγωγα και αυτα που συμβαινουν σημερα, ειναι αποτελεσμα της νεοφιλελευθερης πολιτικης που εισηγαγε η Θατσερ καθως και της εξωτερικης πολιτικης που εφαρμοζουν ολες οι Βρετανικες κυβερνησεις που αποτελουνται απο Σιωνιστες η μηπως σου διεφυγε το γεγονος αυτο?

    Κατα τα αλλα ειδα στην Επαρχια Κερκυρα και Γιαννινα τα χωραφια ολα καλιεργουνται τωρα και οι Εληες κλαδευονται, κατι πο δεν γινοταν μεχρι περυσι το Πασχα. Οσο για την οικονομικη δυστυχια..... τα καφενια και εστιατορια....... δεν εβρισκα αδειο τραπεζι!

    Και για να μην ξεχασω.... καλα δεν ηξερες να βγαλεις το βιβλιο σου ποιο γρηγορα ωστε να το αγορασω οταν ημουνα κατω.... τωρα πρεπει να βρω καποιον να μου το στειλει!

    Τελος ποτε θα βγαλεις Δελτιο ανακοινωσεων στο μπλοκ ωστε να γνωριζουμε προκαταβολικα που θα μιλησεις και που θα εμφανιστεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για πια Γκετοποιηση μιλάς ?
      Oι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να αφομοιωθούν από τις δυτικές κοινωνίες.
      Έλεος πια ότι θέλει ο καθένας λέει !!!

      Διαγραφή
    2. Είσαι απίστευτα αμόρφωτος και απαίδευτος. Γνήσιο παιδί της τηλεόρασης και του διαδικτιακού βοθρολίβαδου. Σου εύχομαι να χρειαστείς δουλειά και να πας να δουλέψεις για ένα ξεροκόμματο σ' αυτές τις δυτικές κοινωνίες που λες ότι δεν μπορούν να αφομοιώσουν τους μουσουλμάνους. Και τότε θα νιώσεις στο πετσί σου την χαρά του γκέτο...

      Διαγραφή
  29. Πρώτο, όντως είναι προκλητικό να βλέπεις να γράφουν σε greeklish και μάλιστα "ελληναράδες" του κερατά. Λάθος μου που τους επέτρεψα να δημοσιεύσουν στο blog. Δεν θα ξαναγίνει.
    Δεύτερο, προφανώς και η γκετοποίηση πήρε κυρίαρχη μορφή με την Θάτσερ. Αν και η Βρετανία έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα από την εποχή του Τσαρλς Ντίκενς.
    Τρίτο, τα γεμάτα εστιατόρια και κυρίως οι γεμάτες καφετέριες δεν είναι δείγμα ευημερίας, αλλά βαθιάς παρακμής. Να σου θυμίσω ότι ο Βάρναλης έχει περιγράψει πολύ εύστοχα αυτήν την γενικευμένη παρακμή της κοινωνίας στο ποίημά του Οι Μοιραίοι. Αντικατέστησε στο ποίημα την "υπόγεια την ταβέρνα" που αναφέρει με την καφετέρια και θα δεις πώς ταιριάζει με σήμερα.
    Τέταρτο, οι ομιλίες μου αναρτώνται αφενός στο FB και στην κεντρική ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ (epamhellas.gr). Εκεί θα βρει κανείς όλες τις ερχόμενες ομιλίες μου.
    Πέμπτο, το πότε βγαίνει ένα βιβλίο δεν το κανονίζει ο συγγραφέας, αλλά ο εκδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. H νέο ταξική αριστερά είναι το φερέφωνο του πολύπολιτισμού που επιβάλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις σαν τον Καζάκη που παλεύει μόνος του με τα θηρία.
    Καζακη μην μασάς δεν σύμφωνο με την ιδεολογία σου δεν είμαι αριστερός δεν έχω κομματική ταυτότητα . Είμαι Έλληνας πατριώτης και είμαι με την αλήθεια .
    Απλά είμαι μαζί σου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 1) Είστε πολύ βαθιά νυχτωμένος κύριε μου αν νομίζετε πως οι λαθρομετανάστες έρχονται από μόνοι τους στην Ελλάδα επειδή πεινάνε. Κάποιοι ελάχιστοι έρχονταν και έρχονται. Η μεγάλη όμως μάζα αλλοδαπών ειδικά από το 2000 και μετά που καταφτάνουν στην χώρα μας, έρχονται βάσει οργανωμένου σχεδίου του παγκόσμιου ισλαμικού τόξου με χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας πρωτίστως και φυσικά τη καίρια συμμετοχή της Τουρκίας. Σκοπός είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης. Το ότι καταφθάνουν το 98% των αλλοδαπών στην Ελλάδα δεν συμβαίνει μόνο λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά λόγω του ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό ξέφραγο αμπέλι της Ευρώπης. Στην Ιταλία και την Ισπανία τους πυροβολούσαν και τους βούλιαζαν ανέκαθεν αν δεν το γνωρίζετε…. Μάλιστα πάρα πολλοί εξ αυτών είναι εγκληματίες οι οποίοι στις χώρες τους θα τιμωρούνταν για τα εγκλήματά τους με κομμένα χέρια και με θάνατο. Έρχονται λοιπόν στην Ελλάδα για να τη γλιτώσουν και έχω μαρτυρίες από Αιγύπτιους ψαράδες επ’ αυτού.

    2)Όταν δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική σε ένα κράτος και μάλιστα αυτό το κράτος επιτρέπει να ανεξέλεγκτη διακίνηση και παραμονή αλλοδαπών παρανόμων μέσα σε αυτό, λογικό επόμενο κάποιοι να τους εκμεταλλεύονται εργασιακά. Η εργασιακή όμως εκμετάλλευση δεν είναι «αποκλειστικό προνόμιο» των αλλοδαπών αλλά και οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται το ίδιο γιατί αυτό το κράτος και πάλι δίνει στους εργοδότες αυτό το δικαίωμα αφού δεν εφαρμόζονται ποτέ οι νόμοι στο κράτος αυτό.

    3)Η διαιώνιση της σκλαβιάς είναι η μετανάστευση είπε ο Μάρξ. Εσείς που υποστηρίζετε λοιπόν τη συνέχιση της μετανάστευσης και ειδικά της λαθρομετανάστευσης, δεν μπορείτε ούτε νομιμοποιείστε να μιλάτε για εκμετάλλευση ανθρώπων, για εφεδρικούς στρατούς εργατικών χεριών κλπ. Εσείς και οι όμοιοι σας, οδηγήσατε αυτή την χώρα στο σημείο αυτό και στην εκμετάλλευση των ανθρώπων. Όταν υπάρχει αθρόα προσφορά εργατικών χεριών πάντα υπάρχει ταυτοχρόνως και εργασιακή εκμετάλλευση. Η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαίως όταν έχουμε προσφορά εργατικών χεριών παρανόμων οι οποίοι και προτιμούνται εις βάρος των νομίμων για ευνόητους λόγους που θα έπρεπε να γνωρίζετε καλύτερα ως οικονομολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα φιλε απο που τα βγαζεις αυτα;Μαλλον απ την κοιλια σου.Αλλα ακομη κι αν δεχτουμε τα 'σοβαρα' που λες. Η Σαουδικη Αραβια τι χωρα ειναι;;Το πατημα των αμερικανων στην ευρυτερη περιοχη καθως και ασφαλες καταφυγιο των κεφαλαιων των επιφανων του Δυτικου κοσμου.Επομενως το εμποριο της μεταναστευσης εκπορευεται απ τη Δυση..που τοσο πολυ αγαπαμε.
      Δευτερον παντα τα κινητρα ενος πολεμου κλπ ειναι οικονομικα.Ποτε δεν ειναι θρησκευτικα ή πολιτισμικα.Απλως ετσι αγηνουν να εννοηθει ωστε να αποκτησει ιεροτητα και φανατισμο ο πολεμος.
      Τριτον,δηλαδη θες να πιστεψουμε οτι ο καθε ρακεντητος μεταναστης ειναι στο κολπο για την αποσταθερωποιηση της Ευρωπης ή της Ελλαδας;;
      Κι αν ειναι ετσι γιατι τα περιστατικα βιας ειναι πολυ μικροτερα απ την πρωτη εισρροη μεταναστων το 90 με τους αλβανους;;Τα περιστατικα βιας σε σχεση με την πρωτη περιοδο ειναι μετρημενα σ ενα αριθμο που εξηγειται ασφαλως αν υπολογισεις τα κοινωνικα χαρακτηριστικα της χωρας μας[Φτωχεια,ανεργεια,μηδενικη κοιν.προνοια]
      Τελος το ΕΠΑΜ ειναι η μονη δυναμη που εχει αναδειξει το προβλημα της αθροας προσελευσης μεταναστων στη ριζα και το μονο που εχει δωσει διεξοδιακα ενα σχεδιο για τη λυση του προβληματος.Η διαφορα με τους φασιστες ειναι οτι εμεις δε θελουμε να τους αφανισουμε απο προσωπου γης η να τους πεταξουμε στη θαλασσα οπως αυτοι γιατι εμεις ειμαστε ανθρωποι και μαλιστα ανθρωποι που σεβομαστε την ιστορια μας..
      Γι αυτο τραβα αλλου να το παιξεις εξυπνος.Σε κανενα ΣΥΡΙΖΑ κλπ.Εκει θα συναντησεις ακομη πιο χαφιεδες και τσατσους απο σενα και θα ικανοποιησεις το κουφιο σου

      Διαγραφή
  32. συνέχεια...

    4) Ο ισχυρισμός ότι οι μετανάστες αφαιρούν πόρους από την χώρα μέσω των μεταναστευτικών εμβασμάτων και όχι μόνο, όχι απλά είναι βάσιμος αλλά αποτελεί και μία απίστευτη τραγωδία για την οικονομία της χώρας. Όταν οι αλλοδαποί εργάζονται ανασφάλιστοι, όταν εργάζονται παρανόμως χωρίς να πληρώνουν φράγκο στο Κράτος σε ασφαλιστικές εισφορές και στην Εφορία, όταν στέλνουν στις χώρες τους 20 δις κάθε χρόνο μαύρα και αφορολόγητα, όταν το Κράτος τους παρέχει τα πάντα εντελώς δωρεάν από την παιδεία μέχρι την υγεία και κοινωνικές προσφορές μέχρι και συντάξεις , ενώ ήδη το ασφαλιστικό σύστημα κατέρρεε και πολύ πριν εμφανιστούν οι αλλοδαποί στην χώρα, τότε μιλάμε για μία μη αναστρέψιμη καταστροφή εάν συνεχιστεί η παρουσία τους στην Ελλάδα. Τη στιγμή που οι υποδομές τις χώρες όχι μόνο αυξήθηκαν από το 90 αλλά αντιθέτως μειώθηκαν και από τη στιγμή που η προσφορά εργασίας μειώθηκε στο ελάχιστο και όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης και κυρίως όταν οι κοινωνικές, συνταξιοδοτικές παροχές, τα επιδόματα και η προσφορά πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής προστασίας εξανεμίστηκαν, πείτε μου εσείς ως οικονομολόγος, πως θα κληθεί ξαφνικά το κράτος αυτό να πληρώσει εκατομμύρια συντάξεων αλλοδαπών χωρίς να καταρρεύσει; Σε ποιο άλλο κράτος του κόσμου και εν καιρώ ειρήνης, μέσα σε 20 χρόνια, απέκτησε τόσους αλλοδαπούς όσους αντιστοιχούν στο 30 μη σας πω 40% του ποσοστού του ημεδαπού πληθυσμού; Πείτε μου μία χώρα άλλη πλην της Ελλάδος.

    5)Μιλάτε για αίτημα ίσης αμοιβής. Μα κύριε μου στις φράουλες σήμερα πληρώνουν στους παρανόμους μετανάστες 25 ευρώ μεροκάματο μέχρι και 30 καθαρά. Ξέρετε πόσος είναι ο βασικός μισθός σήμερα στην Ελλάδα καθαρά; Περίπου 460 ευρώ. Δηλαδή οι αλλοδαποί παίρνουν μισθό σχεδόν διπλάσιο από αυτόν που λαμβάνουν οι Έλληνες οι οποίοι πολλοί εξ αυτών δουλεύουν σε καφετέριες με μεροκάματο 15 ευρώ!!!! Ολόκληροι εργασιακοί κλάδοι εξάλλου όπως η Οικοδομή που σχετίζεται με 200 διαφορετικά επαγγέλματα, η ναυτιλία κλπ έπεσαν στα χέρια αλλοδαπών ρημάζοντας στην ανεργία τους Έλληνες. Γιατί όλα αυτά; Και τι προσέφεραν οι αλλοδαποί στην Εθνική Οικονομία τόσα χρόνια παίρνοντας στα χέρια τους την Οικοδομή και τα 200 συσχετιζόμενα με αυτή επαγγέλματα; Εξάγονται οι πολυκατοικίες, τα γιοφύρια, οι δρόμοι και οι κατασκευές μήπως για να εισρέει στην χώρα χρήμα;

    Πάρτε το χαμπάρι. Εάν δεν αποφασίσει το κράτος επιτέλους το κράτος αυτό να δει πόσους και εάν χρειάζεται αλλοδαπούς και όλοι οι άλλοι να απελαθούν άμεσα και να πάψει η συνεχής ροή μεταναστευτικών κυμάτων στην χώρα, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να ορθοποδήσει οικονομικά αυτή η χώρα όσο και να προσπαθήσουν οι Έλληνες όσες θυσίες και να κάνουν. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και είτε την χαρακτηρίσετε φασιστική, είτε ρατσιστική είτε ναζιστική, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική και αυτή ακριβώς που ανέπτυξα και το ξέρετε πολύ καλά αλλά για καθαρά ιδεολογικούς λόγους δεν την παραδέχεστε. Θα πρέπει όμως να αποφασίσετε. Ιδεολογία ή ρεαλισμός; Προσωπικά διαλέγω το δεύτερο. Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς υπάρχουν τέτοιοι τύποι που θέλουν σώνει και καλά να σχολιάσουν και λένε ηλιθιότητες. Έλεος! Σταματώ να αναρτώ την κάθε ασυναρτησία που λέει ο καθένας.

      Διαγραφή
    2. Η βλακεία είναι πραγματικά ανυπέρβλητη! Ομολογώ ότι με κατέβαλε η απίστευτη συσσωρευμένη ηλιθιότητα του κόμματος της καφετέριας που μορφώνεται από τα κουτσομπολιά που ακούει ή διαβάζει!

      Διαγραφή
    3. Ποσο γελασα με τα ψεμματα του Imaginos, δε λεγεται. Διαβασε το κειμενο του Καζακη και δε καταλαβε χρηστο, τυφλωμενος απο την -θεος να την κανει- ιδεολογια του. Του προσαπτει ενω σωρο βλακειες, που ποτε ο Καζακης δεν τα χει πει, παραποιει λεγομενα και γραφομενα, χρησιμοποιει τη γενικη και αναποδεικτη παραφιλολογια του διαδυκτιου και εκει που εξεφτελιζεται τελειως ειναι, οταν χρησιμοποιει δηθεν στοιχεια. Πχ οτι οι αλλοδαποι στελνουν καθε χρονο εξω 20 δις!!! Αφορολογητα και ΜΑΥΡΑ!!! Παλι καλα που δεν ειπε την αυθαιρετη κοτσανα του Λοβερδου, αξιοπιστη πηγη κι αυτος φυσικα, οτι οι αλλοδαποι κοστιζουν κατι μυρια παραπανω στο συστημα υγειας.

      Απο ολες τις παπαριες που διαβασα, το σχολιο του IMAGINOS παιρνει το ΟΣΚΑΡ παραρολογιας. Ηταν βεβαια πολυ κοντα κι ο τυπος, που βρισκει το απαρτχαιντ μια χαρα.

      Διαγραφή
    4. Ο IMAGINOS ανεβασε στο μπλογκ του κι αλλο σχολιο για το θεμα και εξεφτελιζεται περαιτερω. Γραφει, οτι οι μεταναστες κανουν ζημια 35 με 40 ΔΙΣ!!! το χρονο. Το χει υπολογισει ο ιδιος, λεει. Θα ηθελα πολυ, να εγραφε και πως τα υπολογισε τοσα για να γελασω κι αλλο.

      Διαγραφή
  33. Αγαπητέ κύριε Καζάκη,

    είμαι κάτοικος της πλατείας Αμερικής και τα τελευταία δύο χρόνια ζω σε ένα γκέτο Αφρικανών, δίπλα στο διαμερισμά μου ζουν πόρνες με ατέλειωτες επισκέψεις, ζω το εμπόριο ναρκωτικών, την απέραντη βρωμιά μπροστά στα μάτια μου, δεν μπορώ να αντιδράσω σε τίποτα, δεν μπορώ να μετακομίσω σε άλλη γειτονιά και δεν έχω καμμιά ελπίδα για την καλυτέρευση της ζωής μου, σαν μειοψηφία αβοήθητη πια στην γειτονιά μου.
    Αν δεν βαριέστε δόστε μου μια συμβουλή μήπως και με βοηθήσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νιώθεις μειοψηφία γιατί έχεις αποδεχτεί να ζεις σ' ένα γκέτο. Οργανώσου, οργανώσου, οργανώσου. Αν θέλεις να κάνεις κάτι γι' αυτά που ζεις, αν θέλεις να κερδίσεις όχι την γειτονιά σου, αλλά την πατρίδα σου ολόκληρη, τότε οργανώσου. Οργάνωση σημαίνει συλλογική ένταξη και δράση. Σημαίνει ότι βρίσκομαι με άλλους που πήραν την απόφαση να πολεμήσουν την μετατροπή της χώρας μου σ' ένα τεράστιο γκέτο και απόπατο των δανειστών, των αγορών και των Ευρωπαίων. Εντάσσομαι για να παλέψω οργανωμένα για την δημοκρατία και την ελευθερία στην πατρίδα μου. Να τα βάλω μ' αυτούς που μ' έχουν μετατρέψει σε σκουπίδι κι έχουν μετατρέψει την γειτονιά και την πατρίδα μου σε σκουπιδοτενεκέ. Αυτό μπορείς να κάνεις. Στην περιοχή σου υπάρχουν πυρήνες του ΕΠΑΜ που κάνουν αυτό ακριβώς που σου περιγράφω. Αν έχεις τα ψυχικά αποθέματα, έλα μαζί μας να σου δείξουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι δεν είσαι μόνος σου.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ μένω στην Κολιάτσου και ζω μία κόλαση. Με ποιον να οργανωθώ κύριε Καζάκη; Με 5 γριές και 3 γεροντάκια που έχουν απομείνει; Και εάν έλθω σε εσάς τι θα κάνετε δηλαδή; Θα ξαναδώ την γειτονιά μου όπως ήταν πριν το 2000 έστω με ελάχιστους αλλοδαπούς; Εδώ σας λέμε πως το κέντρο έχει γίνει πια Λάγκος, Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ. Τι θα κάνετε δηλαδή για να το απελευθερώσετε; Μία λύση δυστυχώς υπάρχει πια, τανκς και αίμα και όποιος κερδίσει τον πόλεμο. Οτιδήποτε άλλο δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα απολύτως. Θα το κάνετε αυτό; Εάν το κάνετε να έλθω μαζί σας. Εδώ προσπαθούμε επί 3 χρόνια να κλείσουμε ένα μαγαζί αφρικανών στην Ιωάννου Δροσοπούλου 183 με το όνομα Πριγκιπέσα, με πόρνες, ναρκωτικά, σφαγές και μουσική από τα μεσάνυκτα μέχρι τις 10 το πρωί και δεν μπορούμε γιατί η αστυνομία μας αντιμετωπίζει ως άλλο κράτος και δεν έρχεται ποτέ, ο Δήμος τα κονομάει προφανώς από το μαγαζί ο ιδιοκτήτης του οποίου πρέπει να είναι κολλητός του Σουδανού Μοάβια φιλαράκου του Παπανδρέου και του Καμίνη και εάν τελικά πάμε να το κάψουμε το μαγαζί αφού όλοι μας έχουν γραμμένους και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε επί 3 χρόνια, θα μας βγάλουν και φωτογραφίες στα ΜΜΕ ως ρατσιστές χρυσαυγίτες οπότε θα έλθουν μετά και οι αναρχοαυτόνομοι από την Εκάλη να μας βομβαρδίσουν... Πείτε μου εσείς λοιπόν μία λύση εκτός από τα τανκς και το αίμα.

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειάζεται να οργανωθείς. Δεν έχεις να προσφέρεις απολύτως τίποτε. Δεν ξέρεις καν ότι η γειτονιά σου έχει ήδη οργανωθεί και παλεύει. Άτομα σαν εσένα συνιστούν απειλή για την πατρίδα μεγαλύτερη από τους γκετοποιημένους μετανάστες και το οργανωμένο έγκλημα που τους ελέγχει. Είσαι τελειωμένος. Έχεις πεθάνει και δεν το γνωρίζεις. Μιας και απόψεις σαν τις δικές σου είναι απόψεις ψυχικά, ηθικά και πνευματικά νεκρού. Αν είχες τσίπα αυτογνωσίας θα ήξερες ότι το πρόβλημα δεν είναι το μαγαζί στην γειτονία σου, αν και η οργανωμένη δράση όχι μόνο της γειτονιάς σου θα το είχε λύσει ήδη. Όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιοχές. Είσαι νεκρός γιατί δεν σου πέρασε καν από το μυαλό ότι ο δρόμος που ακολουθείς είναι τελείως λάθος γι' αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. Μόνο η οργανωμένη συλλογική δράση ενάντια στο καθεστώς κατοχής μπορεί να καταφέρει να λύσει, έστω και προσωρινά, τέτοια προβλήματα σαν αυτό που αναφέρεις. Αλλού το έχουν κατορθώσει και μάλιστα σε πολύ χειρότερες συνθήκες από αυτές που αναφέρεις. Μόνο που αυτοί είχαν κότσια, ελληνική ψυχή και οργάνωση, πλατιά οργάνωση του κόσμου κι όχι συμμορία που ονειρεύεται πογκρόμ όπως κάθε απόβρασμα του υποκόσμου.

      Διαγραφή
    4. Αυτό καταλάβατε κύριε Καζάκη; Ότι το πρόβλημα της περιοχής μας είναι ένα μαγαζί μόνο; Είπατε στον από πάνω να έλθει μαζί σας για να οργανωθεί και να πετύχει έτσι την καλυτέρευση της ζωής του και εγώ σας ρώτησα πως θα το πετύχει αυτό όταν ένα εντελώς απλούστατο πρόβλημα όπως αυτό με το μαγαζί που αναφέρω δεν μπορεί να λυθεί γιατί το κράτος αυτό δεν θέλει να λύσει ούτε το απλούστερο και πιο εύλογο πρόβλημα, θα το λύσετε εσείς; Εδώ γελάμε. Λέτε να μην έχουμε οργανωθεί όπως λέτε έστω και με 5 γριές και 3 γεροντάκια; 700 καταγγελίες έχουμε κάνει εδώ και 3 χρόνια από το Δήμο μέχρι και τον Τέντε του Αρείου πάγου και αυτό το κωλοκράτος μας γράφει εντελώς αλλά μας κυνηγάει εάν δεν κόψουμε μία απόδειξη ενώ το μαγαζί που αναφέρω δεν έχει ούτε ταμειακή μηχανή αλλά δεν το αγγίζουν γιατί εκείνοι είναι αλλοδαποί καλωσορισμένοι ενώ εμείς προφανώς Έλληνες λαθρομετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα. Και τολμάτε μετά να μου κάνετε και μαθήματα. Ας είχες εσύ κύριε Καζάκη δίπλα από το σπίτι σου για 3 χρόνια ένα μαγαζί με αφρικάνικα ταμ ταμ όλα τα βράδια και να ουρλιάζουν κάθε βράδυ οι αραπίνες πόρνες που τρώνε το ξύλο της ζωής τους από τους νταβατζήδες τους επίσης αφρικανούς επειδή δεν τους φέρνουν στο μαγαζί τα απαιτούμενα κέρδη και θα σου έλεγα εγώ μετά τι θα μας έλεγες. Για πες μας λοιπόν εσύ που μένεις και εάν έχεις ταμ ταμ συντροφιά κάθε βράδυ; Και εγώ είμαι νεκρός; Κάνεις λάθος. Θα διαπιστώσετε όλοι σας πολύ σύντομα πόσο νεκροί είμαστε εμείς οι γκετοποιημένοι κάτοικοι που μας γκετοποίησαν χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν.

      Διαγραφή
    5. Όχι μόνο δεν έχεις ιδέα από οργάνωση, αλλά είσαι νεκρός. Αν νομίζεις ότι με αιτήσεις και υπογραφές απλά μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις, τότε τι να σου πω. Στις περιοχές αυτές που εσύ και οι όμοιοί σου τολμάτε και αποκαλείται γειτονιά σας, μεγάλωσα. Εσείς την καταντήσατε έτσι. Ποτέ δεν πολεμήσατε ενάντια στην υποβάθμισή της, παρά μόνο τώρα που έγινε γκέτο. Που ήσουν όταν πλημμύριζε από οίκους ανοχής και πιάτσες με πρεζόνια; Ή μήπως δεν σε πείραζε όταν ήταν Έλληνες νταβατζίδες με Έλληνες θύματα. Που ήσουν όταν η περιοχή αυτή πνιγόταν από τις νεροποντές και στα υπόγεια οι οικογένειες υπέφεραν; Μήπως είσαι τελικά νταβατζής και το μόνο που σε ενοχλεί είναι ο ανταγωνισμός; Αν ήθελες πραγματικά να ξεφορτωθείς το συγκεκριμένο πρόβλημα θα το είχες κάνει. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια και δικαιολογίες. Το βασικό σου πρόβλημα είναι η εισβολή των ξένων νταβατζίδων στην περιοχή σου όπου κάποτε κυριαρχούσαν οι δικοί σου νταβατζίδες. Τέλος, τις απειλές σου στον υπόκοσμο όπου κατοικείς, γιατί έτσι και κουνηθεί ο υπόκοσμος που υπονοείς δεν πρόκειται να κάτσει κανένας με σταυρωμένα χέρια για να δει την πατρίδα να την σκλαβώνουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Και τότε θα δεις πόσα απίδια χωρά ο σάκος.

      Διαγραφή
  34. Να μου εξηγήσει κάποιος πώς γίνεται οι εξαθλιωμένοι να μπορούν να στέλνουν στο εξωτερικο 20 δις ευρώ το χρονο. Πόσα βγάζουν το μήνα ώστε να τους περισσεύουν 850 ευρώ για το εμβασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου απαντησω Unknown

      Πόσες ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ εχει η Ελλάδα ;

      Σε καθε μια υπαρχουν τουλαχιστον 2 αλλοδαπες βοηθοί για το σπίτι ή για τους ηλικιωμενους. 500-600 τον μηνα επι δυο.

      Δεν ξερω αν ειναι 2 δις ή 1 δις ή 10 δις. Ειναι ενα υπαρκτο προβλημα.

      Διαγραφή
    2. πολλα φιλε..Εγω με FERRARI βλεπω του πακιστανους συνεχεια,και ρολεξ ρολογακι

      Διαγραφή
    3. Ειδες Οφαρας; Μολις τους στριμωξεις λιγακι με κοινη λογικη αρχιζουν τις εκπτωσεις, απο 20 επεσε ακομα και στο 1 δις. Το οτι περσυ οι τραπεζες εβγαλαν εξω δεκαδες δις δεν τους ενοχλει, το 1 δις των μεταναστων τους ποναει. Το πρωτο εξαμηνο του ΄12 οι τραπεζες εβγαλαν, αν θυμαμαι καλα, περ. 80 δις εξω, και τα τοποθετησαν σε διαφορες επενδυσεις εκτος Ελλαδας και με καμια προθεση να τα επαναπατρισουν ποτε.
      Θα ειχε ενδιαφερον, ο κ Καζακης, που ξερει τα στοιχεια, να φτιαξει ενα πινακακι, που να δειχνει, ανα χρονια, τι εβγαλαν οι τραπεζες εξω και τι βγηκε εξω σαν συναλλαγμα απο τους ξενους. Βαζω στοιχημα, οι τραπεζες εβγαζαν δεκαδες και δεκαδες δισεκατομυριων εξω, ενω το χρημα απο τους μεταναστες δεν θα υπερβαινει το 1,5 δις το χρονο.

      Διαγραφή
    4. Αναλυτικά για τα οικονομικά και όχι μόνο της μετανάστευσης μπορεί να βρει όποιος θέλει στο "Το μεταναστευτικό και η σπέκουλα σε βάρος του λαού" που αναρτήθηκε σ' αυτό το blog 13/8/2012 στην κατηγορία ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Εκεί θα βρει τα αληθινά στοιχεία για τα μεταναστευτικά εμβάσματα.

      Διαγραφή
    5. Πηγα το διαβασα το κειμενο κι εκανα κατι προσθεσεις. Ελπιζω καλυτερα απο τον Θεοδωριδη. (γκουχ, γκουχ, δεν αντεξα, ηθελα να ριξω τη μπηχτη μου)

      Λοιπον εχουμε και λεμε:
      2004-2011 Οι μεταναστες εστειλαν εξω 9,5 δις στα 9 χρονια.
      2004-2011 Οι πολυεθνικες εστειλαν εξω 95 δις στα 9 χρονια.
      2010-2012 Οι τραπεζες εστειλαν εξω 72,3 δις σε 2,5 χρονια.

      Ε ναι ρε παιδια, οι μεταναστες απομυζουν την οικονομια με τα 9,5 δις και οχι οι πολυεθνικες και οι τραπεζες με τα 167,3 δις. Απλο, τι δεν καταλαβαινετε;

      Διαγραφή
  35. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ανάλυση σχετικά με την μετανάστευση στις Η.Π.Α.
    http://www.businessinsider.com/mary-meekers-immigration-presentation-2013-5#meeker-on-immigration-page-02-2
    Μακαρόνι η διεύθυνση αλλά αρκετά ενδιαφέρον μιας και δείχνει ότι χρειάζονται ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ προσωπικό για τις εταιρίες τους, μπρος στον διεθνή ανταγωνισμό...
    Και φυσικά γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αποτελεί ένα "χαστούκι" για τους κυβερνώντες, αφού μας δείχνει πως ανάπτυξη είναι κυρίως οι άνθρωποι και όχι η ανάπτυξη σαν κάτι απροσδιόριστο.
    Διώχνοντας το εξειδικευμένο αυτό προσωπικό εκτός Ελλάδος, βάζουμε άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της ανάπτυξης, αν δεχτούμε τα συμπεράσματα της ερευνήτριας.
    Έμμεσα μας δείχνει πως οι Αμερικανοί εξακολουθούν να είναι κυνηγοί "εγκεφάλων" και φυσικά πως προτίθενται να αναπτυχθούν στο τόπο τους, με έτοιμο δυναμικό από άλλες χώρες.
    Εδώ ούτως ή άλλως έχεις να αντιμετωπίσεις και τις κλίκες όλων των επιπέδων.

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χαχααα! Το αποκορυφωμα ηταν η φραση οτι ο Χριστιανισμος ειναι ακακη και ανθρωποκεντρικη θρησκεια!

    Πως ειναι δυνατον μια οποιαδηποτε θρησκεια να ειναι ανθρωποκεντρικη αφου στρεφεται γυρω απο μια ανωτερη οντοτητα;
    Και μαλιστα στηριγμενη σε ενα θεο που το μονο που κανει ειναι να βασανιζει τους πιστους του για μια θεση στο γαμημενο τον παραδεισο. Ολη η βιβλος ειναι γεματη απο τις διαστροφες του.

    Αν αυτη η γαμημενη κοινωνια που ζουμε φτασει ποτε στο ανωτερο σταδιο της με τις αλλελπαλληλες συγχωνευσεις εταιριων, ομιλων, καρτελ και τραστ σε μια παγκοσμα οικονομικη διακυβερνηση οπου ολα θα ειναι μονοπωλιο τοτε θα δειτε το θεο καθ'εικονα και ομοιωση. Ανθρωπακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είμαι ένας "νέος" κι εγώ που ζω για να περνούν οι μέρες και ελπίζοντας στο αύριο.
    Όλοι μέσα μας όσο "αγράμματοι" κι αν είμαστε αισθανόμαστε την ανάγκη να αλλάξουμε την κατάσταση και μας θλίβει η εικόνα της Ελλάδος.
    Προσπαθώ να καταλήξω στο πώς μπορώ να προσφέρω με την δράση μου στην ανάταξη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι είμαστε αδύναμοι.
    Η εμφυτευμένη ιδέα είναι ότι είμαστε ανίσχυροι και μόνο ως κατέχων και εξουσιάζων έχεις επίδραση, έχεις επιρροή στους υποτελείς. Πνευματώδης αντίληψη, απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για την πραγματική υποδούλωση.
    Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα πάντα και τα μέγιστα, αρκεί ο καθένας στον ρόλο , στον χρόνο και τον τόπο που βρίσκεται να είναι αξιοπρεπής, ηθικός, παραγωγικός, αξιοκρατικός και να βάζει το κοινό καλό πάνω από όλα. Στην οικογένειά του, στην εργασία του, στις σχέσεις του, στην πολιτική, στην παιδεία και μόρφωσή του, στις οικονομικές συναλλαγές του, στην ζωή του. Και να ασχολείται με τα κοινά! Για το καλό του!
    Ίσως αυτό που λείπει είναι η διάθεση να αλλάξουμε τις ζωές μας και η ηθική να την αντιμετωπίσουμε. Από τεχνοκράτες εκλεγμένους χορτάσαμε, από ανιδιοτελείς, ηθικούς υστερούμε.
    Κύριε Καζάκη έχω διαβάσει πρσφάτως κάποια άρθρα σας και έχω θετική εικόνα από την τεχνοκρατική σας κατάρτιση. Έχετε σπουδάσει, έχετε αρθρογραφήσει, έχετε εκδόσει βιβλίο και δείχνετε να έχετε μελετήσει οικονομικά το θέμα.
    Θα μπορούσατε να συμμετείχατε σε ένα κόμμα με ακριβό μάρκετινγκ και υψηλή προβολή αλλά δεν το κάνατε. Διαλέξατε έναν δυσκολότερο δρόμο.
    Για το τελευταίο έχετε την προσοχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή