Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η Κύπρος σε κίνδυνο!

Οι Αναστασιάδης και Σαμαράς συνωμοτούν για την ολοκληρωτική εκποίηση της Κύπρου. Μετά την καταστροφή που υπέστη η Κυπριακή δημοκρατία από την ευρωζώνη, μια καταστροφή πολύ χειρότερη από εκείνη του Αττίλα, σέρνεται σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα αποικιοκρατικά συμφέροντα Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Το κράτος της ελεύθερης Κύπρου καλείται να αυτοκαταλυθεί προς όφελος της Τουρκικής επικυριαρχίας υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την οικονομία παραδομένη κυριολεκτικά στους αποικιοκράτες της ευρωζώνης, η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αντί να σταθεί στο ύψος του πατριωτικού καθήκοντος και να ευθυγραμμιστεί με την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κυπριακού λαού που ζητά την έξοδο από το ευρώ, νοιάζεται μόνο για την παραμονή της στην ΕΕ.


Η δήλωσή του Αναστασιάδη ότι το επιδιωκόμενο Κοινό Ανακοινωθέν «θα διασφαλίζει την παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το πιο σημαντικό: θα εξασφαλίζει ανθρώπινα δικαιώματα και την υλοποίηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», τα λέει όλα. Υλοποίηση του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» σ’ όλη την επικράτεια του νησιού, σημαίνει παράδοση άνευ όρων της οικονομίας της Κυπριακής δημοκρατίας στην Τουρκία υπό την αποικιοκρατική επιτήρηση των Βρυξελλών.

Με τον τρόπο αυτό θα εισαχθεί στην κυπριακή οικονομία η τουρκική λίρα και επίσημα ως διπλό κατοχικό νόμισμα δίπλα στο ευρώ.

Τώρα φαίνεται καθαρά πώς η Κύπρος δεν δέχτηκε απλά το ολέθριο πλήγμα από την ευρωζώνη μόνο και μόνο ως πειραματόζωο προκειμένου τα επιτελεία της να εισάγουν το «κούρεμα» των αποταμιεύσεων ως πολιτική στήριξης των τραπεζών. Η Κύπρος φαίνεται επίσης να έχει επιλεγεί για να δοκιμαστεί και μια ακόμη συνταγή απελπισίας, το διπλό νόμισμα. Δίπλα στο όλο και πιο δυσεύρετο για του Κυπρίους και την κυπριακή οικονομία «σκληρό» ευρώ, θα εισαχθεί επίσημα ως δεύτερο «μαλακό» νόμισμα για εσωτερική κατανάλωση η τουρκική λίρα.

Με τον τρόπο αυτό θα ανοίξει η κατεστραμμένη οικονομία της κυπριακής δημοκρατίας στην επιδοτούμενη από την Τουρκία οικονομία των κατεχόμενων και κυρίως στις τούρκικες τράπεζες. Το νησί έτσι θα αλλάξει χέρια, χωρίς καν να χρειαστεί ένα νέο σχέδιο Ανάν, ή κάτι παρόμοιο που ίσως να προκαλέσει την πατριωτική έγερση των Κυπρίων.

Η οικονομική δυσπραγία είναι πολύ καλύτερος τρόπος για να επιβάλλουν οι νέοι καταχτητές τις βλέψεις τους. Όταν ο Κύπριος δεν θα έχει εισόδημα και δουλειά, θα είναι πιο εύκολο να αποδεχθεί τα τετελεσμένα. Έτσι σκέφτονται οι αποικιοκράτες.

Το προετοιμαζόμενο Κοινό Ανακοινωθέν ισοδυναμεί με πράξη εσχάτης προδοσίας χειρότερης από την υποστήριξη του σχεδίου Ανάν. Ο Αναστασιάδης, σεσημασμένος εθνοπροδότης από την εποχή που είχε πάρει εργολαβία την υποστήριξη του σχεδίου Ανάν, έρχεται τώρα να ολοκληρώσει την αποστολή του. Αφού πρώτα κατάστρεψε ολοσχερώς την οικονομία του νησιού, προκειμένου οι Κύπριοι να αισθανθούν ανήμποροι να αντισταθούν.

Μαζί αυτή την φορά με την ηγεσία του ΑΚΕΛ που ευθυγραμμίζεται φοβούμενη την ποινική δίωξη της κλίκας Χριστόφια για τις ατασθαλίες και την διαφθορά στην οποία επιδόθηκαν κατά την διακυβέρνηση του κομμουνιστή προέδρου. Για άλλη μια φορά ο κομματικός πατριωτισμός αποδεικνύεται το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων και μάλιστα των προδοτών.

Οι Κύπριοι αδελφοί οφείλουν να έχουν ξεκάθαρο ότι χωρίς να ξεμπερδέψουν με τους κομματικούς μηχανισμούς της δεξιάς και της αριστερής προδοσίας, χωρίς να φύγουν το ταχύτερο δυνατό από το ευρώ και την ΕΕ δεν πρόκειται να γλυτώσουν τα πολύ χειρότερα. Δεν πρόκειται να γλυτώσουν το νησί τους.

Κύπρος μία, ενιαία, δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη με έναν λαό και μια ιθαγένεια, δίχως να στοιχειώνεται από το σαράκι του διαμελισμού διαμέσου της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, που έχει εισάγει στο κυπριακό πρόβλημα από την δεκαετία του ’50 η αποικιοκρατία, μπορεί να υπάρξει μόνο αν έχει σαν αφετηρία την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ και τώρα. Πριν είναι πολύ αργά για όλους του Κυπρίους.   

12 σχόλια:

  1. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=558399
    Κυριε Καζάκη θα θέλατε να κανετε ενα μικρό σχόλιο για τη συνέντευξη του Παναγιώτη Καρακούση στο Βήμα;
    Υπήρξε επι 38 χρόνια γενικός διευθυντής Θησαυροφυλακείου και Προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομίκων. Υποστηρίζει μέσες άκρες:

    1)«Οχι μόνο είναι πραγματικό [το πλεόνασμα], αλλά με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο στον προϋπολογισμό. Με τη μέθοδο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (δηλαδή το ESA-95), με την οποία μετρούνται τα δημοσιονομικά αποτελέσματα όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το πλεόνασμα θα πλησιάσει και ίσως ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ το 2013..."

    2)"Θέλω να είμαι ειλικρινής. Το ασφυκτικό πλαίσιο του προγράμματος δεν άφηνε περιθώρια εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής... Εδώ θέλω να επισημάνω την άδικη επίθεση και κριτική που δέχεται ο κ. Στουρνάρας από μερίδα του πολιτικού κόσμου."

    3)"Η χώρα μπήκε σε αυτή την περιπέτεια εντελώς απροετοίμαστη. Δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία ούτε στη διοίκηση ούτε στο πολιτικό προσωπικό που κλήθηκε να διαχειριστεί πρωτόγνωρη κατάσταση."

    4)"Δεν έχω κάποια ιδεολογική συγγένεια με τη Νεα Δημοκρατία, αλλά οφείλω να πω ότι η χώρα μέσα στην ατυχία της φαίνεται πως είναι και τυχερή με την παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού. Εχουν γίνει πάρα πολλά και στην ορθή κατεύθυνση, τουλάχιστον στα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας."

    5)"Τον Δεκέμβριο του 2011, πριν από το PSI, το χρέος ήταν 365 δισ. ευρώ, με μέση διάρκεια 7 έτη και μέσο επιτόκιο 4,75%. Σήμερα το χρέος ανέρχεται σε 321 δισ. ευρώ (στην ουσία κάτω από 300 δισ., αφού θα πρέπει να αφαιρέσουμε την αξία των μετοχών των τραπεζών και τα ομόλογα του ΤΧΣ από το EFSF), το μέσο σταθμικό επιτόκιο είναι λίγο πάνω από 2%, ενώ έχει μέση διάρκεια περίπου 17 έτη. Η αναδιάρθρωση αυτή του χρέους έγινε με την ονομαστική μείωση κατά 105 δισ. ευρώ και κατά 20 δισ. από την επαναγορά νέων ομολόγων, την κάλυψη του ελλείμματος και της αντικατάστασης των παλαιών δανείων με δάνεια από το ΔΝΤ και κυρίως με χαμηλότοκα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό και την αναβολή για μία δεκαετία της καταβολής τόκων από δάνεια EFSF και πολλά άλλα. Ετσι οι τόκοι για το 2014 θα είναι λίγο πάνω από 6,3 δισ. ευρώ, από 17 δισ. ευρώ που ήταν το 2012."

    Σ'ευχαριστώ

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά εντυπωσιάζομαι με το πόσο ψεύτης και επίορκος είναι ο συγκεκριμένος τύπος. Τίποτε απ' ότι ισχυρίζεται δεν ισχύει. Υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα; Ας πάρουμε τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΚΤ που έχουν δημοσιεύσει τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2013. Το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2013 είναι, σύμφωνα πάντα με την eurostat, είναι πρωτογενές έλλειμμα άνω των 17 δις ευρώ. Τι έγινε δηλαδή το τέταρτο τρίμηνο και επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα; Βρέθηκαν αυτά τα 17 δις ευρώ και τα επιπλέον του πρωτογενούς πλεονάσματος; Πόθεν; Θα μας τρελάνουν οι αλιτήριοι.
      Επίσης, πάλι σύμφωνα με την eurostat, ο αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης (όπου συμπεριλαμβάνονται τα πάντα) τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2013 είναι έλλειμμα 22,6 δις ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης από το 2009 που έπιασε τα πρώτα τρία τρίμηνα τα 25,7 δις ευρώ. Δηλαδή, τι έγινε και βγήκε πλεόνασμα στο τέταρτο τρίμηνο; Γέννησε χρήμα το κράτος;
      Όσο για το PSI τι να πει κανείς; Τα έχω γράψει πολλές φορές. Πρώτο η ονομαστική μείωση του χρέους δεν οφείλεται στο PSI, αλλά στην επαναγορά από την δευτερογενή αγορά ελληνικών ομολόγων τον Νοέμβριο του 2012. Αν δεν είχε γίνει αυτή η επαναγορά, το χρέος στο τέλος του 2012 θα κατέληγε μεγαλύτερο από το χρέος πριν το PSI τουλάχιστον κατά 5 δις ευρώ. Γι' αυτό και έγινε η επαναγορά. Για να μην φανεί η τρομακτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού. Όσο για τα επιτόκια, ο άνθρωπος είτε είναι ηλίθιος, είτε πρόστυχος γιατί νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Πότε θα πληρώσουμε περισσότερα για τα δάνεια; Όταν είχαμε 4,75% και μέση διάρκεια 7 έτη, ή τώρα με 2% - η αλήθεια είναι ότι το μέσο σταθμικό επιτόκιο κινείται στο 2,45% - και διάρκεια 17 έτη; Όποιος λύσει την εξίσωση του ανατοκισμού θα δει ότι τώρα θα πληρώσουμε τελικά περισσότερα για την αποπληρωμή των δανείων απ' ότι παλιότερα. Ειλικρινά, πιστεύω ότι αυτούς του απατεώνες δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε. Είναι δυνατόν ο τύπος αυτός να μην αντιμετωπίσει ποινικές κυρώσεις για τα ψέματα που λέει; Είναι δυνατόν να μην δικαστεί ως επίορκος, αν είναι δημόσιος υπάλληλος και να του αφαιρεθεί ακόμη και η σύνταξη που δικαιούται ως ανώτατος δημόσιος υπάλληλος; Η κόπρος του Αυγεία ξεχειλίζει και η μυρωδιά του βόθρου ξεπερνά τις αντοχές ακόμη και του πιο ανεκτικού.

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο, ακριβώς αυτά σημείωσα και γω διαβάζοντας τον. Δεν είναι μόνο η καθημερινή εμπειρία που χλευάζει το ήρεμο και νηφάλιο ύφος του καλοπληρωμένου λογιστή του μεταπολιτευτικού κράτους - Αλ Καπόνε (ή μήπως αντίστροφα το ύφος του χλευάζει τη πραγματικότητα;) αλλά και τα στοιχεία που παραθέτεις (τα οποία βρήκα αναλυτικά απο άλλα αρθρα σου στο blog).
      Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή
  2. Ειναι δεδομένο ότι πάνε σε διχοτόμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την άποψη της μη συμφωνίας εκφράζει και το Ισραήλ .
    Από την άλλη μεριά η βιασύνη των Αμερικανών δείχνει ένα πράγμα: Αδυναμία, δείγμα και η αποχώρηση του 6ου στόλου τους από την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα έχουμε κοινές ασκήσεις Κινέζων με Ρώσους.
    Ότι όμως και αν κάνουν, τον πρώτο λόγο τον έχει ο Κυπριακός λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αναστασιάδης και ο Σαμαράς δεν πήραν την εξουσία με τη βία. Τους δόθηκε από Κυπρίους κι ελλαδίτες «πολίτες» αντίστοιχα. Τώρα αμφότεροι λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει.
    Οι Κύπριοι αποφάσισαν για το μέλλον της Κύπρου και οι ελλαδίτες για το μέλλον της Ελλάδος. Ως δούλοι αποφάσισαν οι χώρες τους να είναι προτεκτοράτα και δουλοπαροικίες.
    Ας κυττάξουν αυτοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι τι θα κάνουν κι ας σταματήσουν να ασχολούνται με τους δούλους και το τι παθαίνουν αυτοί.
    Ο καθείς λαμβάνει αυτό που του ταιριάζει/αξίζει.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας λαμβάνει αυτό που διαπραγματεύεται...

      Διαγραφή
    2. ΛΑΘΟΣ!!!.
      Ειπαν ποτε την αληθεια στο λαο; Εκαναν ποτε αυτα που ειπαν οτι θα κανουν προεκλογικα;
      Οχι, δεν εχουμε τους πολιτκους που αξιζουμε.
      Αποφασισε ποτε απ ευθειας ο λαος γνωριζοντας ολα τα δεδομενα; Οχι.
      Πως τολμας να λες οτι εχουμε οτι αξιζουμε;
      Οχι δεν εχουμε αυτο που αξιζουμε. Αξιζουμε πολυ περισσοτερα.

      Διαγραφή
  5. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ Κ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κε Καζάκη ευχαριστούμε για τα 'μεστά' άρθρα σας αναλύσεις. Διερωτώμαι που είναι οι ακαδημαϊκοί, οι άνθρωποι του πολιτισμού, κάποιοι να αντισταθούνε στην 'απώλεια' της Κύπρου. Τέλος που είναι η εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος , ξέχασαν το 1821, 1912,1940???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ περαστικέ,σοβαρολογείς;Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι φταίνε οι λαοί,που τους "φοράνε"μέσω και της καλοπληρωμένης προπαγάνδας όποιους θέλουν οι επικυρίαρχοι και οι ευρωμαφιόζοι τοκογλύφοι;Ή μήπως νομίζεις τόσα χρόνια ότι έχουμε δημοκρατία και κυβερνάνε τα ανδρείκελα τα Σαμαροβενιζελικά;Απλά όλο αυτό το σύστημα είναι ελεγχόμενο και ξεπουλημένο εδώ και πολλά χρόνια,κι ήρθε η ώρα να το αλλάξει ο λαός,που το μόνο δίλημμα πια που έχει είναι να ζήσει ή ο λαός ή το δοσιλογικό πολιτικό σύστημα της τραπεζοκρατίας!Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι μας θυματοποιούν ,μας ενοχοποιούν για να μας εξοντώσουν και να ξεπουλήσουν εμάς και τη γη μας,πάμε χαμένοι!ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ,και μόνο εμείς ,ο λαός μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους ,πριν είναι αργά!Οργάνωση,συντονισμός αφοσίωση και στράτευση όλων μας στον κοινό μας αγώνα..Αυτό φωνάζουμε οι επαμίτες τόσο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή