Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ένας νέος πόλεμος της Κριμαίας στα σκαριά...

Η φιλοναζιστική «προσωρινή κυβέρνηση» του Κιέβου που επιβλήθηκε μετά από αιματοβαμμένο πραξικόπημα στις 22-24 Φεβρουαρίου απειλεί με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, με ευρεία σύρραξη την περιοχή της Κριμαίας. Ο λόγος είναι απλός. Οι ναζιστικές ομάδες κρούσεις που στάλθηκαν από το Κίεβο να καταλάβουν τα κυβερνητικά κτήρια στην Συμφερούπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, απωθήθηκαν από τον εξεγερμένο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο πληθυσμός της Κριμαίας δεν είναι ούτε ρωσόφωνος, ούτε φιλορώσος, αλλά ρωσικός κατά 90%. Κι επομένως δικαίως ανησυχεί βαθύτατα για την ζωή του από τους ναζί και τα άλλα τσακάλια, οι οποίοι από την πρώτη ημέρα που κατέλαβαν την κυβέρνηση της Ουκρανίας τι έκαναν; Απαγόρεψαν να μιλούν την μητρική τους γλώσσα οι Ρώσοι, οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες που κατοικούν στην Ουκρανία. Ενώ ταυτόχρονα η ιδεολογία του ναζισμού και του ρατσισμού είναι πλέον νόμιμη.


Με άλλα λόγια η νέα διακυβέρνηση της Ουκρανίας επιτρέπει πλέον τις ρατσιστικές εκκαθαρίσεις εναντίον αλλοεθνών και Εβραίων από τους Ουκρανούς ναζί. Αν και δεν έχουν αρχίσει ακόμη για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Μόνο σποραδικοί βιασμοί και δολοφονίες «φιλορώσων» συμβαίνουν από ναζί «πολιτοφύλακες», που όμως δεν βρίσκουν το φως της πλατιάς δημοσιότητας. Ιδίως στη Δύση. Κι επειδή δικαίως μεγάλες μάζες ετοιμάζονται τόσο από το Κίεβο, όσο και από άλλες πόλεις της Ουκρανίας όπου επικράτησαν οι «διαδηλωτές» να επιχειρήσουν την μεγάλη έξοδο προς το νότο, προς την Κριμαία, ναζί «πολιτοφύλακες» περιπολούν ώστε να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η κατάσταση όμως είναι φρικιαστική. Η εβραϊκή κοινότητα του Κιέβου, τρομοκρατημένη από την παρουσία ένοπλων ναζί ομάδων κρούσης που αντικατέστησαν τις μονάδες ασφαλείας στους δρόμους του Κιέβου, κάλεσε σε συνδρομή το Ισραήλ. Ο Νετανιάχου απάντησε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά τις οργανικές σχέσεις σιωνισμού και ναζισμού.

Έβαλε μάλιστα κάποιους «εκπροσώπους» της εβραϊκής κοινότητας στην Ουκρανία να δηλώσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται. Με τον ίδιο τρόπο κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι ναζί συνεργάστηκαν με τους σιωνιστές προκειμένου να καθησυχάσουν τις εβραϊκές κοινότητες λίγο πριν αρχίσουν το μαζικό ξεκλήρισμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Έλληνες. Τα μηνύματα που φτάνουν από Έλληνες στο Κίεβο και αλλού στην Ουκρανία είναι άμεσου κινδύνου. Η ζωή και το βιός τους είναι σε άμεσο κίνδυνο. Παρακολουθούνται από το νέο καθεστώς και οι απειλές είναι διαρκείς. Η γλώσσα τους είναι παράνομη πια στην Ουκρανία και δεν τολμούν να την μιλήσουν σε δημόσιους χώρους από φόβο αντιποίνων και πογκρόμ. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι χιλιάδες Έλληνες από το Κίεβο και άλλες πόλεις ετοιμάζονται να επιχειρήσουν έξοδο προς τον νότο και κυρίως την Κριμαία προκειμένου να βρουν προστασία σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Ρώσους.

Μήπως ανησύχησε το ελληνικό κράτος για όλα αυτά; Ούτε κατά διάνοια. Δεν τόλμησε ούτε καν να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση της Ελληνικής γλώσσας. Ούτε ενδιαφέρεται για τους εκεί Έλληνες. Μήπως κανένας άλλος «πατριώτης» εθνικιστής; Όχι βέβαια. Μάλιστα τα πορνοκάναλα της διαπλοκής και της κατοχής έβγαλαν δήθεν εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας να δηλώσουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Παρ’ όλα αυτά οικογένειες Ελλήνων, αλλά και άλλων αλλοεθνών – σύμφωνα με τον ορισμό των Ουκρανών ναζί – δέχτηκαν «φιλικές» επισκέψεις όπου τους τονίστηκε ότι θα αποτελούσε «έγκλημα» τόσο η όποια «εχθρική» δήλωση προς τα ΜΜΕ της Δύσης, όσο και μια έξοδος προς το νότο. Ωστόσο, αν τελικά επικρατήσουν και εδραιωθούν οι δυνάμεις που επέβαλαν με αιματηρό τρόπο την εξουσία τους στην Ουκρανία, να είστε σίγουροι ότι πάμε ολοταχώς σε μαζική εθνοκάθαρση με τους Έλληνες να κινδυνεύουν άμεσα.

Με την Κριμαία να ελέγχεται από ένοπλες «δυνάμεις αυτοάμυνας» υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της αυτόνομης δημοκρατίας, αλλά και του τοπικού κοινοβουλίου, οι δυνάμεις των Ουκρανών ναζί δεν έχουν δυνατότητα να εισβάλουν στην περιοχή. Οι τοπικές αρχές της Κριμαίας έχουν αποφασίσει δημοψήφισμα τον Μάιο, την ίδια ημέρα των εκλογών στην Ουκρανία. Το δημοψήφισμα αναμένεται να επικυρώσει την πλήρη αυτονόμηση της Κριμαίας.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της Οδησσού, αλλά και της υπόλοιπης νότιας Ουκρανίας όπου κατοικείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από ρωσικό πληθυσμό. Οι Ουκρανοί ναζί προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή, αλλά η εχθρότητα του ντόπιου πληθυσμού είναι έκδηλη και δεν θα αργήσει να ανάψει την σπίθα. Ιδίως όταν οι Ουκρανοί ναζί επιχειρήσουν να επιβάλλουν το καθεστώς απαρντχάιντ εναντίον των αλλοεθνών που έχει ψηφίσει ήδη το τύποις κοινοβούλιο του Κιέβου.

Τα πράγματα οδεύουν ολοταχώς σ’ έναν νέο πόλεμο της Κριμαίας με εντελώς αβέβαιες προεκτάσεις. Τα επιτελεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ φαίνονται αποφασισμένα να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις της Ρωσίας, όπως έκαναν το 2008 όταν έβαλαν την Γεωργία να επιτεθεί στην Νότια Οσετία για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Κυρίως οι ΗΠΑ και η Γερμανία εξοπλίζει αυτή τη στιγμή πυρετωδώς τους Ουκρανούς ναζί και τους ενισχύει με κάθε λογής υπόκοσμο στρατολογημένο από το ΝΑΤΟ σε Δύση και Ανατολή. Σε λίγο τζιχαδιστές που πολέμησαν στην Λιβύη, στη Συρία και αλλού, μαζί με παρακρατικούς ναζί από όλη την κεντρική Ευρώπη, όπως και επίλεκτες ειδικές δυνάμεις από χώρες του ΝΑΤΟ κυρίως τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θα συγκροτούν την ομάδα κρούσης των νέων Ουκρανικών SS με στολές Ουκρανών πολιτοφυλάκων, εναντίον των Ρώσων στο νότο.

Απ’ ότι φαίνεται η καταρρέουσα παγκόσμια οικονομία και το απόλυτα ρεαλιστικό ενδεχόμενο ενός νέου παγκόσμιου κραχ εξωθούν τα επιτελεία των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε πολύ επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Η επιτάχυνση της ολοκληρωτικής διάλυσης των συγκροτημένων κρατών και χωρών προκειμένου να επωφεληθούν οι αγορές κεφαλαίου για νέες τοποθετήσεις και ευκαιρίες κερδοσκοπίας, αποτελεί μονόδρομος γι’ αυτούς προκειμένου ακόμη και σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και αποπληθωρισμού να συνεχίσει η τρομακτική συσσώρευση κερδών των τελευταίων ετών. Φαίνονται λοιπόν αποφασισμένοι να τελειώνουν ακόμη και με την Ρωσία. Έστω κι αν κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την υφήλιο.

21 σχόλια:

  1. MPRAVO DIMITRI PES TA, GIATI MONO ESY TA LES OPOS EINAI, O XONTROS FLERTARY STH GERMANIA ME TON YPOPHIFIO, WOW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μας αρεσε ιδιαιτερα αν εγραφες τις σκεψεις σου στα Ελληνικα..δεν θα μας πειραζε καθολου αν θα ηταν ανορθογραφες!

      Διαγραφή
  2. Κατά πάσα πιθανότητα, οποιαδήποτε κίνηση εναντίων των Ρώσων θα αποτύχει στο τέλος. Η Ουκρανία βρίσκεται στην πόρτα της Ρωσίας και ζωτικής σημασίας για αυτήν.
    Με λίγα λόγια οι Ρώσοι "παλεύουν" για τη ζωή τους. Οι μισθοφόροι και τα τσιράκια για την "πάρτη" τους. Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
    https://pbs.twimg.com/media/BhqWqbfCcAArvz0.jpg:large

    Θα άρεσε στους Αμερικανούς ένα Μεξικό ή ακόμα χειρότερα ένας Καναδάς με χαρακτήρα φιλικό προς τους Ρώσους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ηρεμήστε λίγο ολοι οι πιστοι της έλευσης του ξανθου γένους και επιτέλους ξεκολλήστε απο το μύθο της πανισχυρης ρωσίας και του νεου Βοναπάρτη Πούτιν. Απο τα ίδια προβλήματα με την Ουκρανία ταλανίζεται και η Ρωσία. Για ρίξε μια ματια στα ανθρωπινα δικαιωματα, την ελευθερία του τυπου και την ανοδο των νεοναζι εκει. Όσο για το ρωσικό στρατό, τι να πω, για πολλά χρόνια δεν μπορουσαν να φυλάξουν τις αποθηκες με τα πυρηνικα τους, ρίξε και μια ματια στις απώλειες που ειχαν στο πόλεμο με τη Γεωργία, μια χωρα που τους επιτέθηκε με 20-25 χιλιάδες στρατό.

      Διαγραφή
    2. Δεν λέει κάτι το γεγονός κάποιων απωλειών στο πόλεμο της Γεωργίας. Η Ρωσία επανεξοπλιζεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια

      Το Ισραήλ στο πόλεμο κατά της χεζμπολάχ στο Λίβανο είχε μεγάλες απωλειες και απέτυχε στους στρατηγικους του στόχους.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ισραηλινός στρατός είναι άχρηστος....

      Διαγραφή
    3. Ο Χίτλερ και ο Ναπολέων έχουν τουλάχιστον ένα κοινό σημείο.Έχασαν τον πόλεμο με την Ρωσία ή αλλιώς τη Σοβιετική Ένωση για τον πρώτο.
      Πανίσχυρη ή όχι την επέλαση στην Κριμαία την έκανε. Τους σταμάτησε κανένας;

      Διαγραφή
    4. Όχι, δε με κατάλαβες. Σε συμβατικό πόλεμο κλασικού τύπου δεν αρνούμαι οτι ή Ρωσία είναι αντικειμενικά και τεράστια χώρα και με μεγάλη στρατιωτική ισχύ. Αλλά μέχρι εκεί. Η οικονομία της είναι πλήρως ετερόνομη. Ήδη τα χρηματιστήρια στη Μόσχα σημειώνουν κατακόρυφη πτώση. Και ναι, τη Κριμαία τη πήρε και κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος να χτυπήσει τη Ρωσία για τη Κριμαία. Αλλά για σκεφτείτε τι έχασε. Έχασε όλη την υπόλοιπη Ουκρανία, και μάλλον απ'ότι φαίνεται το χει αποδεχτεί (βλ. επικοινωία Πούτιν- Μέρκελ).

      Διαγραφή
    5. Συγνώμη αν δε κατάλαβα, αλλά ακόμα βέβαια δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τα χρηματιστήρια το έχουν αυτό με τους πολέμους http://www.euro2day.gr/markets/usa/article-market/1189653/tripshfies-apoleies-gia-ton-dow.html
      Μην ξεχνάμε και άλλους παίχτες όπως η Κίνα http://www.presstv.ir/detail/2014/03/03/353041/russia-china-in-agreement-on-ukraine/
      Και επίσης οι Ρώσοι πάντα ήταν καλύτεροι στο σκάκι από τους Αμερικανούς: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0VHhmOG3qP8#t=0
      Δεν κάνω τον ειδικό, καμία σχέση. Βάσει της κοινής λογικής οι Ρώσοι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Πρόλαβαν και είχαν πρόχειρη στρατιωτική άσκηση δίπλα στα σύνορα με την Ουκρανία; Αυτοί λοιπόν που έπεσαν στη παγίδα είναι οι Αμερικανοί αλλά πιο πολύ οι Ευρωπαίοι που ούτως ή άλλως στην Ευρώπη ο καθένας κάνει ότι τον συμφέρει... Είπαμε οι άνθρωποι ξέρουν από σκάκι. Για την Ουκρανία οι Η.Π.Α. "πέταξαν" 5 δις δολάρια. Παρόλα αυτά η ιστορία θα δείξει.

      Με εκτίμηση στον ανώνυμο φίλο.
      Κέρδισε την Κριμαία, από εκεί που θα έχανε όλη την Ουκρανία ;-)

      Διαγραφή
    6. Μάλιστα... δηλαδή, μας λες πως ο δείκτης του χρηματιστηρίου δείχνει την εικόνα μιας οικονομίας... μου φαίνεται πως ακόμη ζεις στη δεκαετία του '90... και διαβάζεις Κλικ !!!

      Διαγραφή
    7. Δεν εχασε ολη την Ουκρανια η Ρωσια.

      Τα νοτια-ανατολικα εδαφη της Ουκρανιας θα ακολουθησουν τη Ρωσια

      Διαγραφή
    8. Όπως ανέφερα, ορίστε και οι Κινέζοι: http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=171371 Κίνα: «Aφήστε ήσυχη τη Ρωσία, θα απαιτήσουμε το χρέος των ΗΠΑ σε χρυσό» Ιδίως μετά την επίθεση στο σταθμό...
      Επίσης κάπου θέλουν να μπλεχτούν και οι Τούρκοι: http://www.geopolitics.com.gr/2014/03/f-16.html
      Κατόπιν δε θα μιλάμε για χρηματιστήρια, αλλά για παγκόσμιο πόλεμο.

      Διαγραφή
    9. Ανοησίες, το Αμερικάνικο χρέος προς την Κίνα είναι σε ομόλογα δολαρίου και όχι χρυσού, δεν δύναται να απαιτηθούν πληρωμές σε χρυσό, ούτε σε τίποτε άλλο εκτός από δολάρια. Από δολάρια οι αμερικάνοι δεν γίνεται να στερέψουν.

      Διαγραφή
  3. Oι σιωνιστές πάντως που παντού και πάντα βλέπουν σαν υστερικοι ναζιστικά φαντασματα, τώρα δεν βγάζουν άχνα για τους ουκρανους ακροδεξιούς παραστρατιωτικους.

    Θέλουν αλλαγη καθεστώτος στην Ουκρανία, οπότε δεν μιλάνε περί "ναζιστικού" κινδύνου. Αντίθετα, σε όλες τις άλλες χώρες κάνουν υστερική προπαγάνδα περί αντί-σημιτισμου εναντίων πολιτικών κινημάτων που δεν εκπροσωπούν τα σιωνιστικα συμφέροντα.

    Τα εβραϊκά λόμπυ μας τα έχουν πρήξει με τη ΧΑ (και ανακατεύονται σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα ριχνωντας και άλλο λάδι στη φωτιά). Ενώ είχαν σε μαυρη λίστα και το σβομποντα, τώρα μούγκα από τους σιωνιστές για το σβομποντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι ότι τι λέει ψέματα! αλλά πώς τα γνωρίζει όλα αυτά?
      Άλλοι είναι οι Εβραίοι και άλλοι oi σιωνιστές ?
      (οργανικές σχέσεις σιωνισμού και ναζισμού) ?
      "Λίγο" τραβηγμένο το βλέπω!
      Ο Νετανιάχου απάντησε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά τις οργανικές σχέσεις σιωνισμού και ναζισμού.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ .

      Διαγραφή
  4. Όλες οι κινήσεις των δυτικών ελίτ δείχνουν οτι θέλουν να τελειώσουν με τη Ρωσια μετατρέποντας τη σε προτεκτοράτο της Νέας τάξης πραγμάτων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποιησης.

    Το θέμα είναι, κατά πόσο η Ρωσική οικονομία είναι απεξαρτημενη από την οικονομική παγκοσμιοποίηση ?

    Εαν θέλουν να επιβιώσουν ως εθνικά κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος κράτος, πρέπει να απεξαρτηθουν από τη διεθνοποιημένη οικονομία.

    Διαφορετικά, είναι θέμα χρόνου να πέσει η Μόσχα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρωσία αντέχει και αντιστέκεται χάρις στην υπεροπλία που διαθέτει και την έκταση της χώρας. Το καθεστώς του Πούτιν δεν διαθέτει αυτονομία οικονομική κι επομένως μπορεί να πιεστεί μέχρις σημείου κατάρρευσης. Γι' αυτό και ο βασικός μοχλός της Ρωσίας ήταν και παραμένει ο πολιτικοστρατιωτικός βραχίονας.

      Διαγραφή
  5. Κυριε Καζακη αυτο το άρθρο σας, όπως και την προηγούμενο ("Η Ουκρανία υπό διάλυση με εντολή των ΗΠΑ-ΕΕ και όργανο την άνοδο της φασιστικής ακροδεξιάς") είναι εξαιρετικα. Διαβάζω πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον όλα τα άρθα σας γιατι τα θεωρω μια ολοκληρωμενη πηγη ενημερωσης.

    Θα ήθελα να σας ζητησω να κάνετε μια ιστορική αναδρομη για την ΕΣΣΔ και να θίξετε μερικα θέματα όπως :

    1)Πως επηρρέασε τις ισορροπίες στην Ευρωπη αλλα και παγκόσμια ;
    2)Γιατι διαλύθηκε και ποιοι ωφελήθηκαν - ζημιώθηκαν απο την διάλυση της ;
    3)Ποια ήταν τα αντικρουόμενα συμφέροντα ανάμεσα σε ναζι - σοβιετικούς ;
    3)Η διάλυση της είχε επιδράσεις για την χώρα μας (μετανάστες, οικονομική κατάσταση)
    4)Τι έχει απομείνει σήμερα απο την παλιά ΕΣΣΔ ;

    Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και θα το εκτιμούσα πολύ αν μας διαφωτίζατε.

    Ειμαι βέβαιος πως αν ασχοληθείτε με το θέμα, θα έχετε να γράψετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν και την σημερινη (ίσως και την ελληνικη) πραγματικότητα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει αρκετή ανάλυση το τι συνέβη με την ΕΣΣΔ. Έχω γράψει σχετικά, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω.

      Διαγραφή
    2. Με την ΕΣΣΔ συνέβη ότι μια επανάσταση του ανθρώπου μέσα στη φύση δεν μπορεί να στηριχθεί σε μια εκμεταλλευτική κατανόηση της οικονομίας, στη γνωστή. Έχει διαφορά αν είναι η ΕΣΣΔ ή αν είναι ο Ισημερινός ή Ελλάδα; Εδώ μας έχουν βγάλει χρεωμένους και αγιάτρευτους, από την πρώτη μέχρι την τελευταία αναπνοή μας, όλους.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα,

    Σε διαφορα μεσα λετε οτι οι τραπεζες πηραν στην ΕΛλαδα 360 δις στο μνημονιο.Μπορειτε να μου πειτε που στεκει αυτο εφοσον τα συνολικα δανεια ειναι πολυ λιγοτερα και κοστολογουνται στα 320 δις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποσό αυτό προέκυψε από την άρθροιση των ποσών που δόθηκαν διαμέσου της Τραπέζης της Ελλάδος και καταγράφονται στον ισολογισμό της. Εξαιρούνται τα κεφάλαια ανακεφαλαιοποίησης. Τα συνολικά δάνεια έχουν πέσει στα 280 δις ευρώ.

      Διαγραφή