Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πυκνώνουν τα σύνεφα του πολέμου πάνω από την Ευρώπη

Στη Βαρσοβία φτάνει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα,  πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην Ευρώπη με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις για την Απόβαση της Νορμανδίας, με άμεσο στόχο την γενίκευση της οικονομικής, πολιτικής και πολεμικής αναμέτρησης με την Ρωσία. Η προετοιμασία της κλιμάκωσης της έντασης με την Ρωσία, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Ομπάμα.


Η επίσκεψη ακολουθεί λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ενδεχόμενη προσωρινή ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Πολωνία που πρόκειται να εξετάσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο, με φόντο την ουκρανική κρίση και την στάση της Ρωσίας.  Όπως ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση της Τρίτης στις Βρυξέλλες. H συζήτηση θα περιστραφεί, όπως αναφέρει το Reuters, σε ενίσχυση της πολυεθνικής δύναμης στο Στσέτσιν.

Παρόντες στη Βαρσοβία θα είναι επίσης οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ και πολλοί πολιτικοί ηγέτες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει στην Πολωνία τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίο είναι πιθανόν να συζητήσουν την παροχή αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Με άλλα λόγια μιλάμε για κλιμάκωση και επέκταση του πολέμου με την Ρωσία.

Μπορείτε να θυμηθείτε πότε τελευταία φορά είχαμε στην κεντρική Ευρώπη διεξαγωγή θερμού πολέμου; Ποτέ μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα, βλέπουμε να διαλύεται κυριολεκτικά μια χώρα όπως η Ουκρανία εν μέσω ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην καρδιά της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Και το χειρότερο. Ο πόλεμος αυτός δεν είναι εμφύλιος. Πρόκειται για έναν τυπικό περιφερειακό πόλεμο ανάμεσα σε υπερδυνάμεις, από εκείνους που τις περασμένες δεκαετίες βλέπαμε να ξεσπούν και να ισοπεδώνουν ολόκληρες ηπείρους στην Ασία, την Αφρική, την Λατινική Αμερική.

Να λοιπόν ένα εντελώς καινούργιο δεδομένο. Μια περιφερειακή σύγκρουση στην καρδιά της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Χάρις πρωτίστως στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μια σύγκρουση που παίρνει χαρακτήρα ολοκληρωτικού πολέμου σαν αυτόν που έζησε η ίδια η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στην ΕΣΣΔ από τον Ιούνιο του 1941.

Έτσι ένας μισθοφορικός στρατός "εθνοφυλακής" που οργάνωσε μέσα σε δυο μήνες η κυβέρνηση των νεοναζί του Κιέβου με την συνδρομή ιδιωτικών εταιρειών μισθοφόρων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, έχει ξεκινήσει την μαζική σφαγή του πληθυσμού των "αλλοεθνών" της Ουκρανίας. Τελευταίο επισόδειο η αεροπορική επιδρομή στην πόλη Λουχάνσκ, όπου πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν με βόμβες διασποράς τον πληθυσμό της πόλης.

Η κατάσταση είναι άκρως εκρηκτική και επικίνδυνη. Τόσο που έκανε ακόμη και παλαίμαχους πολιτικούς της έντασης από την εποχή του ψυχρού πολέμου να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου. Ένας από τους πρώτους ήταν ο Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος σε άρθρο του στην Washington Post (6/5/2014) προηδοποιούσε την εξουσία των ΗΠΑ να μην προχωρήσει σε αναμέτρηση στην Ουκρανία:  "Στη ζωή μου, έχω δει τέσσερις πολέμους να ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό και στήριξη της κοινής γνώμης, τους οποίους τον έναν δεν ξέραμε πώς να τον τελειώσουμε και από τους τρεις αποσυρθήκαμε μονομερώς. Η σημασία της πολιτικής είναι πώς τελειώνει, όχι το πώς αρχίζει."

Με την σειρά του ένας άλλος παλαίμαχος πολιτικός της έντασης επί ψυχρού πολέμου, ο Χέλμουτ Σμιτ, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Bild (16/5/2014): "Δεν θέλω να ενθαρρύνω ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και κυρίως δεν ζητώ περισσότερα χρήματα για όπλα του ΝΑΤΟ, αλλά ο κίνδυνος ότι η κατάσταση εντείνεται, όπως το 1914, αυξάνεται μέρα με τη μέρα."

Η ανησυχία τους είναι δικαιολογημένη. Ο Ομπάμα στις 28/5/2014 μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης του Ουέστ Πόιντ ξεκαθάρισε ως εξής το δόγμα των ΗΠΑ: "Ιδού η κατακλείδα μου: Η Αμερική πρέπει πάντα να ηγείται στην παγκόσμια σκηνή. Αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Ο στρατός που έχετε ενταχθεί είναι και θα είναι πάντα η ραχοκοκαλιά αυτής της ηγεσίας... Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη, μονομερώς, εάν είναι απαραίτητο, όταν το απαιτούν τα θεμελιώδη συμφέροντά μας - όταν οι άνθρωποι μας απειλούνται, όταν τα προς το ζην μας βρίσκονται σε κίνδυνο, όταν η ασφάλεια των συμμάχων μας είναι σε κίνδυνο. Υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει απασχολήσουν σκληρά ερωτήματα σχετικά με το αν οι πράξεις μας είναι αναλογικές, αποτελεσματικές και δίκαιες. Η διεθνής γνώμη έχει σημασία, αλλά η Αμερική δεν πρέπει ποτέ να ζητήσει άδεια για να προστατεύσει τους ανθρώπους μας, την πατρίδα μας, ή τον τρόπο ζωής μας."


Ούτε στις παλιές αυτοκρατορίες δεν θα βρει κανείς μια τόσο ξεκάθαρη διατύπωση του δόγματος ενός παγκόσμιου καισαρισμού. Ο πόλεμος πλέον για την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ένα νόμιμο μονομερές εργαλείο άσκησης παγκόσμιας ηγεμονίας. Φυσικά της δικής της παγκόσμιας ηγεμονίας που δεν ανέχεται πλέον κανένα έστω οιονεί ανταγωνιστή. Κι επομένως θα δούμε τον πόλεμο να κλιμακώνεται σαν προληπτικό χτύπημα εναντίον οποιουδήποτε η οικονομία των ΗΠΑ δεν μπορεί να γονατίσει. Καλώς ήλθατε στην κόλαση ενός νέου μεσοπολέμου. 

23 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΚΙΚΗΤΩΝ και πότε θα τελειώσει?
    Πως οι εγχώριοι τραπεζίτες υπερδάνεισαν σε απλούς εργαζόμενους με 100% χρηματοδότηση της άξιας του ακίνητου (δηλ εργαζόμενος με 0% ιδία κεφάλαια) και τώρα ζητούν να τους πληρώσεις σε μεγαλύτερο βέβαια χρόνο αποπληρωμής το δάνειο+τόκους για ένα ακίνητο που έχει μικρότερη αξία!
    Δεν σας θυμίζει την φούσκα των στεγαστικών δανείων με χαμηλή εξασφάλιση στην Αμερική το 2008?
    Δεν σας θυμίζει τον τρόπο δανεισμού της Ελλάδος με επιτόκια κοντά στο Γερμανικό στην Χρυσή εποχή του υπερδανεισμού στο Ευρω? Ακριβώς το ίδιο έγινε, δάνειζαν υπερβολικά σε ένα κράτος που δεν είχε μετρήσει ούτε πόσους δημόσιους υπαλλήλους έχει, ούτε αν δίνει συντάξεις σε πεθαμένους, μη αναπήρους , σε ένα κράτος χωρίς παραγωγική δομή, σε ένα κράτος που δεν έχει καταγράψει ποια είναι η περιουσία του (Εθνικό κτηματολόγιο) και το σημαντικότερο σε ένα κράτος με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Με λίγα λόγια έδιναν δάνεια χαμηλής εξασφάλισης, όπως στην πρώτη περίπτωση των ιδιωτών εργαζόμενων στο 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου (που ήταν βέβαια φουσκωμένη λόγω υπερβολικής ζήτησης)
    Και τι έκανε η σημερινή Κυβέρνηση και η προηγούμενη? Η χαμηλή εξασφάλιση για τον δανειστή εξαλείφτηκε εκ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ με την Παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας και Ασυλίας του Κράτους υπέρ του Δανειστή. Αυτό ονομάζεται ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ με μη παραγωγικά μέσα σε όρους εργασίας, δημιουργίας παραγωγικού πλούτου αλλά με κομπίνα.

    Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευτεί με τους κομπιναδόρους, κορόιδα Έλληνες......

    Όπως είχε πει και ένας άλλος που συναναστρέφεται με τον φασισμό: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να «Θα έχουμε πάλι νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα “παραδώσουν τα όπλα”», υποστηρίζει ο Π. Μπαλτάκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ "ΑΓΟΡΑΣ“ είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους». Αυτός τους ξέρει από το καφενείο της Βουλής πολύ καλά!!!

    Ακολουθούν τα στοιχεία…

    Οπως επισημαίνει η Ενωση Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ), με βάση τα επίσημα νούμερα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Τράπεζας της Ελλάδος, η ανεργία στην κύρια ηλικιακή κλάση αγοραστών (35-44 ετών) αυξήθηκε από 6,9% το 2007 σε 23,7% στο τέλος του 2013 και μαζί ανέβηκε και το ποσοστό των στεγαστικών δανείων σε καθυστέρηση, το οποίο εκτοξεύθηκε από το 3,6% το 2007 στο 25,8% το 2013. Το ίδιο διάστημα 2007- 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τιμές των ακινήτων υποτιμήθηκαν στο 69,9% της τιμής που είχαν το 2007.Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα από τα διαμερίσματα που είχαν αγορασθεί με δάνειο την πρό κρίσης περίοδο, του 2007, με χρηματοδότηση κατά 100% από στεγαστικό δάνειο σήμερα το υπόλοιπο του δανείου είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με την πραγματική αξία του ακινήτου:“Ενδεικτικά αναφέρεται ένα διαμέρισμα το οποίο είχε αγορασθεί το 2007 με μία τιμή στα 100 χιλ. ευρώ με ένα δάνειο επίσης στα 100 χιλ. ευρώ- σύνηθες για την περίοδο εκείνη- στο τέλος του 2013 το υπόλοιπο του δανείου ήταν στα 88 χιλ. ευρώ, όταν η τιμή του ίδιου ακινήτου σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αντιστοιχεί στα 70 χιλ. Ευρώ.Επομένως προκύπτει μία διαφορά- ζημιά του δανειολήπτη της τάξεως των 18 χιλ. ευρώ ως προς τη σχέση της πραγματικής τιμής και της υποθήκης του ακινήτου”, αναφέρει ο κ. Δ. Μπινιάρης, σύμβουλος ακινήτων και μέλος της Ενωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ). “Για το ίδιο διαμέρισμα των 100 χιλ. ευρώ, το ποσό ενός ''σωστού'' δανείου το 2007 θα ήταν στα 80 χιλ. ευρώ. Επομένως, το υπόλοιπο του δανείου στο τέλος του 2013 θα ήταν στα 70 χιλ. ευρώ, όσο δηλαδή και η τιμή του σήμερα, μετά την πτώση των τιμών που έχει μεσολαβήσει στην εγχώρια κτηματαγορά λόγω της κρίσης”.

    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύγκρουση της Δύσης και της Ανατολής έχει ξεκινήσει ήδη και θα είμαστε μάρτυρες ενός νέου Παγκοσμίου πολέμου αυτή της φορά. Η ηγεμονία του δολαρίου σαν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα μετά τον Β Πόλεμο έχει τελειώσει. Ήδη η Κίνα – Ρωσία προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο Παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και ένα δικό τους ΔΝΤ, και αυτό οι ΗΠΑ δεν θα το επιτρέψουν, θα επιτεθούν προληπτικά με στρατιωτικά μέσα.

    Να μην ξεχνάμε πως η ΗΠΑ είναι Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ που χρησιμοποίησε ΠΥΡΗΝΙΚΑ σε ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ (κανένας βέβαια δεν δικάστηκε για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το θεώρησαν σαν το λιγότερο αναγκαίο κακό ή όπως λέει και ο πρόεδρος Ομπαμα «αλλά η Αμερική δεν πρέπει ποτέ να ζητήσει άδεια για να προστατεύσει τους ανθρώπους μας, την πατρίδα μας, ή τον τρόπο ζωής μας»). Η ΗΠΑ είναι η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ που έδωσε αμνηστία και χρησιμοποίησε πρώην ΝΑΖΙ (πχ Walter Hallstein , Fritz ter Meer , Ludger Westrick, Hans Globke, Wernher von Braun, Kurt H. Debus, Arthur Louis Hugo Rudolph, Reinhard Gehlen είναι μόνο από τα λίγα αλλά πολύ γνωστά ονόματα σε σύνολο περίπου 1.500 πρώην ΝΑΖΙ) βεβαρημένους με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (σχέδιο paperclip -Operation Paperclip-) για τους στόχους της Παγκόσμιας ηγεμονίας.

    Ακούστε και μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις:
    1.Μαρτίου του 2012 «Η χώρα (σ.σ. οι ΗΠΑ) ζει με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές της και εναποθέτει ένα μέρος του χρέους της στην παγκόσμια οικονομία. Παρασιτεί την παγκόσμια οικονομία χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός Πουτιν καταχειροκροτούμενος στην διάρκεια συνάντησης στη λίμνη Σέλιγκερ με μέλη ενός ϕιλοκυβερνητικού κινήματος νέων.

    2.Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Αμερικανός διαχειριστής hedge fund, Kyle Bass, αναμένει "μαύρη" κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους που παρακολουθήσαμε πρόσφατα. «Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass, ιδρυτής του Hayman Capital Management με έδρα το Ντάλας. «Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιον αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί».Ο Bass στηρίζει την προκλητική του πρόβλεψη στο γεγονός ότι το χρέος της πιστωτικής αγοράς έχει ανέλθει στο 340% του παγκόσμιου ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως ο κόσμος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ στο παρελθόν ειρηνικά με τέτοιο φορτίο. Ο ίδιος εξηγεί πως ορισμένες κοινωνίες δεν θα αντέξουν τις πιέσεις τη στιγμή που χρέος τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, επιφέροντας βαριές απώλειες σε εκατομμύρια επενδυτών.

    3. Η Κίνα έχει προτείνει στον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama τη μετατροπή των αμερικανικών ομολόγων που διαθέτει σε επενδύσεις στις ΗΠΑ σύμϕωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Η κινεζική αυτή πρόταση ήρθε για πρώτη ϕορά στην επιϕάνεια το 2009 και έκτοτε προωθείται σιωπηλά έτσι ώστε το χρέος ύψους 1 τρισ. $ που έχουν οι ΗΠΑ με τη μορϕή ομολόγων προς την Κίνα ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ καθεστώς αμερικανικών επιχειρήσεων, υποδομών καθώς και ακίνητης περιουσίας. Η κινεζική αυτή πρόταση ήρθε για πρώτη φορά στην επιφάνεια το 2009. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ λένε ότι είναι 14,5 φορές παραπάνω το χρέος των ΗΠΑ στην Κίνα από ότι το ετήσιο ΑΕΠ τους. Με άλλα λόγια θα πρέπει να δουλεύουν για 14,5 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ τίποτα για να το ξεχρεώσουν!! Καλό ΕΕΕΕΕΕΕΕ
    Και στην Ελλαδίστα μας παράδωσαν ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ απο την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ για να ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ !!!

    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αμερική φαίνεται ότι παίζει τα τελευταία χαρτιά της τώρα για να διατηρήσει κυρίως την έκδοση από το μηδέν του πετροδόλαρου, δηλαδή των δολαρίων που αγοράζουν απ' αυτή οι χώρες ως μέσου συναλλαγών εμπορευμάτων με άλλες χώρες. (Με δυό λόγια με μηδέν κόστος δημιουργούσε και δημιουργεί ποσά δολαρίων με αυτό τον τρόπο). Σε συνδυασμό με το ότι θέλει να κρύψει το πολύ πιθανό γεγονός ότι έχει φάει το χρυσό όλων των χωρών που της είχαν εμπιστευτεί για φύλαξη ακόμα και τον δικό της. Και σε συνδυασμό με το τεράστιο συνολικό χρέος της που ξεπερνά τα 120 τρις δολάρια απ ότι πληροφορούμε.

      Η Ρωσία και η Κίνα όμως έχουν την δύναμη, σύμφωνα με την εκτίμηση των στοιχείων που έχουν πέσει στην αντίληψή μου, να χτυπήσουν την δυνατότητα της Αμερικής να εκδίδει πετροδολάρια, παύοντας οι ίδιοι να τα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους, και δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες χώρες, κάτι το οποίο έχει ήδη αρχίσει. Ένας λόγος που η Ρωσία και Κίνα μπορούν να το κάνουν αυτό είναι ότι έχουν πολύ περισσότερο πραγματική οικονομία απ' ότι η Αμερική ως κράτος της οποίας η οικονομία είναι πολύ περισσότερο τζογαδόρικη από τις πρώτες.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  3. Κύριε Καζάκη, αφού σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα Web Radio μια ιδέα που μου ήρθε πριν από λίγο είναι η εξής:
    Θα μπορούσατε να έχετε συχνά (και με επαναλήψεις για όσους θέλουν να τα ξανακούσουν) εκπομπή με τραγούδια που οι εμπνευστές τους ήταν απλοί αγωνιζόμενοι άνθρωποι για τα ανθρωπινά δικαιώματα και καλύτερη ποιότητα ζωής. Νομίζω ότι θα δώσει κουράγιο, έμπνευση και συναισθηματική δύναμη σε στιγμές που όλοι μας χρειαζόμαστε.

    Για να γίνω πιο κατανοητός σας παραθέτω μερικά παραδείγματα τραγουδιών. Βέβαια θα πρέπει με κάθε τραγούδι να γίνεται και η ιστορική του ανάλυση δηλ τις κοινοοικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε ώστε να το καταλάβουν οι ακροατές το πνεύμα του δημιουργού αλλά και της τότε εποχής και πως οι αγώνες τους δημιούργησαν νέες για την εποχή συνθήκες εργασίας αλλά και πολιτισμού.

    "Which Side Are You On?" is a song written by Florence Reece in 1931.
    «Imagine» by John Lennon
    "Here's to you" is a song by Joan Baez, Ballad Of Sacco And Vanzetti.
    και πολλά ακόμα τραγούδια.

    Καλή δύναμη
    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συζητήσουν, άφησε την Τρίτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. ... Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών, είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα σε μία δυνητική συζήτηση που θα αφορούσε -και - στην κατάρτιση κοινής διαπραγματευτικής στάσης της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με το θέμα του ελληνικού χρέους..... Την ίδια τοποθέτηση έκανε χθες και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να φανεί πιο δημοκρατικός και να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν όλα τα μεγάλα θέματα.. -------- AΠO ΠOY TA KATEBAZETAI AYTA ;; ME TO ΠAΛIO, KATAΣTPOΦIKO, ME TA 3 "Y" (YΠOTEΛEIΣ-YΠOTAKTIKH-YΠOΔOYΛOI=ΠPOΔOTIKO ANΘEΛΛHNIKO AΠOIKIOKPATIKO BOΘPOΣYΣTHMA), ΔEN ΔIAΠPAΓMATEYEΣAI, ΔEN ΣYZHTAΣ, AΛΛA KAI OYTE KAN ΔAKTYΛAKH BOHΘEIAΣ !! TO NEO EPXETAI AΠO TO NEO !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κουλτούρα "τρώει" τη στρατηγική για πρωινό. Οι Αμερικανοί παίζουν σε άγνωστο "γήπεδο". Βέβαια δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς θα συμβεί, αλλά ήδη κατάλαβαν πως δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, χωρίς κάποιο κόστος. Οι Πολωνοί πάντως έχουν ενημερώσει με έναν εντελώς (έμμεσο) απίθανο τρόπο Η.Π.Α. και Ευρώπη με τι έχουν να κάνουν στην Ουκρανία: http://www.youtube.com/watch?v=syMhJMmGEIc και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη
    Με έκπληξη σε άκουσα και σε δεύτερη συνέντευξή σου να επαίρεσαι για το εξής
    Οτι εαν ήθελες, έχεις την ικανοτητα να παρουσιάζεις τα πράγματα με τέτοιο τρόπο που αν επέλεγες να υποστηρήξης το ευρώ τοτε θα ήσουν ο ανδιαμφισβήτητος μούμερο ένα .Πρώτον εδώ μπαίνει ηθικό θέμα με αυτή τη δήλωση και δεύτερον θέμα άκρατου εγωισμού .Πως κρίνεις το εκλογικό αποτέλεσμα του ΕΠΑΜ εσύ που υποτηρήζεις τη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα κλπ σε σχέση με τη δήλωση που ανέφερα προηγουμένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Το θέμα του νομίσματος το ξέρω τόσο καλά, ώστε εάν ήθελα θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω υπέρ του ευρώ χωρίς να μπορεί κανείς να αντιταχθεί στα σοβαρά. Αυτό δεν είναι εγωισμός και μάλιστα άκρατος, απλά ξέρω πολύ καλά το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι σε σχέση με όσους μιλούν ως "ειδικοί" είτε υπέρ, είτε κατά του ευρώ. Το έχω αποδείξει άλλωστε στην πράξη.
      Το τι πιστεύω για το εκλογικό αποτέλεσμα, πρώτο, μπορείς να το βρεις στην ανακοίνωση τη ΠΓ του ΕΠΑΜ. Αναλυτικότερα στην εισήγηση προς το ΕΣΣ το επόμενο σαββατοκύριακο. Όμως, τι σχέση έχι το πόσο καλά γνωρίζω το ζήτημα του νομίσματος με το εκλογικό αποτέλεσμα; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Μήπως κατά την Φυντανείδιο λογική θα πρέπει να μιλάμε μόνο όταν και όποτε υπάρχει συναφές εκλογικό αποτέλεσμα; Ή μήπως το εκλογικό αποτέλεσμα κρίνει το επίπεδο επιστημονικής ανάλυσης ενός ζητήματος; Ελεος!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχουν απόλυτα, ούτε στην επιστήμη.
      Άμα σε κατακλύζει κάποιος με αναλύσεις και αποδείξεις μην είσαι ούτε εύπιστος ούτε δύσπιστος. Μην κάνεις ούτε τον επιστήμονα αυθεντία στην ζωή σου, εσύ έχεις ερευνήσει;
      Προτείνω να είσαι εσύ η αυθεντία της ζωής σου όχι οι άλλοι όποιοι και να είναι αυτοί και ανεξάρτητα με ποιό τρόπο προσπαθούν να σε πείσουν.
      Είναι καλό να είσαι εγωιστής όπως είναι καλό να είναι εγωιστής ο καθένας. Το να προσπαθείς να επιβληθείς στους άλλους όμως θα δημιουργήσει δυσαρμονία την οποία πάλι κάποιοι μπορεί να επιλέγουν, τίποτα δεν είναι απόλυτο. Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί για την Αλήθεια.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    3. Δημητρη, δεν ξερω αν ο σχολιαστης απο πανω εννοουσε αυτο, αλλα θα προσπαθησω να το ερμηνευσω.
      Αν το ευρω ειναι ενα νομισμα που δημιουργηθηκε για καποιο συγκεκριμενο σκομο και εχει 100 μειονεκτηματα, πως γινεται να υπαρχει καποιος που ειναι υπερ του ευρω και να μπορει να "νικησει" σε ενα π.χ. debate;;;
      Δηλαδη ειναι σαν να λες "δεν εχει σημασια ποιο νομισμα ειναι καλυτερο, ξενο ή εθνικο, αλλα εχει σημασια ποιος ειναι καλυτερος να το υπερασπιζεται".
      Κατι το οποιο ισχυει μερικες φορες στην δικηγορια.
      Δηλαδη οτι υπαρχουν μερικοι δικηγοροι που δεν τους νοιαζει τι θα υποστηριξουν (το σωστο ή το λαθος), αρκει στο τελος να ειναι αυτοι οι νικητες!

      Παρε για παραδειγμα ενα αλλο οποιδηποτε πολιτικο θεμα, οπως ειναι τα γενοσημα φαρμακα. Ή θα ειναι προς συμφερον του πολιτη ή δεν θα ειναι. Το συμπερασμα δεν θα βγει αναλογα τις ικανοτητες του υπερασπιστη τους, αλλα απο τα ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεια που ισχυουν για αυτα.

      Ισως να κανω λαθος στην ερμηνια των λογιων σου, αλλα για μενα αυτο το νοημα εχει. Ισως να μην το ειπες καλα, δεν ξερω.
      Γιατι για να νικησει καποιος υπερασπιστης του ευρω, θα πρεπει να το υποστηριξει με ψεματα. Και οσο καλος και να εισαι, αν ενας οποιοσδηποτε ερθει και σου φερει τα αληθινα στοιχεια και σε διαψευσει, εισαι αναγκασμενος να χασεις.
      Γι'αυτο εγω διαφωνω με τη φραση σου. Μπορει να παρεις και βραβειο νομπελ (που λεει ο λογος) στην υπερασπιση ενος θεματος, αλλα αν εισαι αντικειμενικα λαθος συμφωνα με τα πραγματικα στοιχεια, δεν γινεται να εισαι εσυ ο τελικος νικητης.

      Διαγραφή
    4. (συνεχεια)
      Αυτο που λεω μπορεις να το ελεγξεις και εσυ ο ιδιος.
      Υπεθεσε οτι εισαι υπερασπιστης του ευρω και βρες ενα καλο επιχειρημα που δεν μπορει κανεις να το κοντραρει.
      Οταν το βρεις, βαλε απεναντι τον εαυτο σου και προσπαθησε να το διαψευσεις. Θα τα καταφερεις αναγκαστηκα γιατι η αληθεια παντα θα νικαει το ψεμα. ;)

      Επειτα, καποια πραγματα πανε συμφωνα με τη ζυγαρια.
      Μπορει να βρει καποιος 10 πλεονεκτηματα για το ευρω, αλλα αν υπαρχουν 100 μειονεκηματα απο την αλλη, δεν γινεται να παει η ζυγαρια υπερ του ευρω.

      Διαγραφή
    5. Δημήτρη
      Γιά το δεύτερο σκέλος, της κριτικής που σου έκανα συμφωνώ με την απάντησή σου αν και δυστυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ πικρό για όλους μας και εν μέρει καθορίζει τα πράγματα ομως υπάρχει το αλαφριντικό του κυριολεκτικά άνισου αγώνα .Στο πρώτο μέρος όμως δεν συμφωνώ .Ανθρωποι που πίστεψαν στα επιχειρήματά σου δεν είναι σωστό να ακούν απο τον ιδιο το εκφραστή τους τη δήλωση ότι είναι θέμα ικανότητας που σε έκανα να πιστέψεις και όχι θεμα ορθότητας επειχειρημάτων .Δεν παιζουν με αυτά ούτε εν τη ρήμη του λόγου.

      Διαγραφή
    6. Και πάλι ερμηνεύεις κατά το δοκούν. Όταν είπα ότι μπορώ να διατυπώσω επιχειρηματολογία υπέρ του ευρώ που δεν μπορεί κανείς να απαντήσει σοβαρά, δεν σημαίνει καθόλου ότι αυτή η επιχειρηματολογία δεν μπορεί να απαντηθεί γενικά. Αντίθετα, αυτό που ήθελα να σημειώσω είναι ότι κανένας δεν επιχειρηματολογεί υπέρ ή κατά του ευρώ, αναλύοντας την λειτουργία του νομίσματος. Με εξαίρεση τον υποφαινόμενο, Η δική μου επιχειρηματολογία εναντίον του ευρώ δεν βασίζεται ούτε στην ηθική, ούτε στις συνεπειες, αλλά στην εσωτερική λογική του νομίσματος. Αυτό την κάνει ανυπέρβλητη από οποιονδήποτε προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ευρώ. Γι' αυτό και όσοι θέλουν να απαντήσουν στους "δραχμιστές" επιλέγουν να απαντήσουν σε απόψεις και σκιάχτρα άλλων κι όχι στην δική μου επιχειρηματολογία και προτάσεις. Άνοιξε λίγο το μυαλό σου και μάθε να ακούς. Δεν κάνει κακό.

      Διαγραφή
    7. Δημητρη, αρα καλα ειπα οτι δεν το ειπες σωστα.

      Λες "αυτό που ήθελα να σημειώσω είναι ότι κανένας δεν επιχειρηματολογεί υπέρ ή κατά του ευρώ, αναλύοντας την λειτουργία του νομίσματος", που σημαινει οτι αλλο εννοουσες και αλλο ειπες.
      Δεν ειναι οτι εμεις δεν ξερουμε ν'ακουμε. Ειναι οτι ετσι οπως το ειπες βγηκε αλλο νοημα απο αυτο που ηθελες να περασεις.

      Μην κατηγορεις παντα τους αλλους οτι δεν ξερουν ακουν και παραδεξου καποια φορα οτι δεν το ειπες καλα. Δεν εισαι και τελειος.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Καζάκη μπορούμε να μάθουμε την θέση του Ε.ΠΑ.Μ και για τους απαράδεκτους προπηλακισμούς τον καθαριστριών απ΄τα Μ.Α.Τ,ζήτημα το οποίο εκτός των άλλων ξεμπροστιάζει και την ίδια την κυβέρνηση με την άρνηση της να εφαρμόσει απόφαση της δικαιοσύνης στέλοντας την αστυνομία(!),μιας και δεν έχει τοποθετηθεί δημοσιώς το μέτωπο αλλά δεν έχει πάει να τις συμπαρασταθεί και εμπράκτως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο, το ΕΠΑΜ είναι από την πρώτη στιγμή υπέρ των καθαριστριών και του αγώνα τους. Δεύτερο, προφανώς και η θέση του είναι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που τις δικαιώνουν. Τρίτο, είναι εναντίον του προπηλακισμού τους, όπως και εναντίον κάθε προπηλακισμού εργαζομένων όταν διεκδικούν τα αιτήματά τους, που εκτός όλων των άλλων έχουν δικαιωθεί. Τέταρτο, το ΕΠΑΜ από την πρώτη στιγμή έχει συμπαρασταθεί στον αγώνα των καθαριστριών. Μέλη και φίλοι του έχουν συνδράμει στον αγώνα τους εμπράκτως. Το ΕΠΑΜ δεν είναι από εκείνες τις δυνάμεις που όταν προσπαθούν να βοηθήσουν πάνε με κάμερες, ούτε με σημαιάκια και τυμπανοκρουσίες.

      Διαγραφή
  8. αμερικανικό Πεντάγωνο ανέπτυξε αιφνιδιαστικά στην Βρετανία τρία αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofotress

    Εντείνουν οι ΗΠΑ τη συγκέντρωση στρατιωτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις αεροπορικές δυνάμεις και μάλιστα αυτές της διοίκησης παγκόσμιας κρούσης AFGSC (Air Force Global Strike Command) - η οποία υπάγεται στην στρατηγική Διοίκηση STRATCOM- και που περιλαμβάνει όλα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της αμερικανικής Αεροπορίας.

    Λίγες ώρες ύστερα από την δήλωση του Αμερικανού προέδρου επί ευρωπαϊκού εδάφους ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν και άλλο την στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέπτυξε αιφνιδιαστικά στην Βρετανία τρία αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofotress τα οποία προσγειώθηκαν σήμερα (04/06/2014) στην αεροπορική βάση στο Fairford

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 05.06.2014 Ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ ξαναχτύπησε.

    Είπε χαρακτηριστικά πως το ευρώ είναι μια «καταστροφή» και ότι η Ελλάδα δεν θα αντέξει να παραμείνει εντός της νομισματικής ζώνης.

    «Θα έχουν τεράστια υποτίμηση» προέβλεψε «κατά πάσα πιθανότητα της τάξης του 75% και όσο εσείς θα είστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα η Ελλάδα θα γίνει ο Νο1 τόπος για τις διακοπές στον κόσμο. Εγώ τότε θα μιλήσω με τον πράκτορά μου, γιοα να μου κλείσει ένα επταήμερο πακέτο διακοπών».

    Ο ίδιος εξηγεί τη δυσοίωνη πρόβλεψή του ως εξής: «Δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης για τις χώρες της Μεσογείου. Τώρα μπαίνουν σε ένα αποπληθωριστικό... σπιράλ. Το ευρώ πέρασε στον κόσμο ότι είναι καλό διότι όταν θα ταξιδεύεις δεν θα χρειάζεται να αλλάξεις νόμισμα. Ωστόσο μια από τις χαρές του ταξιδιού ήταν όταν παλαιότερα αλλάζαμε τις λίρες μας σε πεσέτες και φράγκα».

    Ο Βρετανός αρχηγός του UKIP τόνισε πως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη επιβλήθηκε στους λαούς παρά το γεγονός ότι οι επιθυμίες τους είναι άλλες. Επισήμανε πως δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση για περαιτέρω ολοκλήρωση εντός της Ευρώπης και όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε στην άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

    Η δική του πρόταση είναι: «Να ζήσουμε μαζί, να είμαστε φίλοι και συνεργάτες στο εμπόριο. Αλλά δεν θα ησυχάσω μέχρι να σκοτώσω το τέρας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o Φάρατζ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, όπως μεταδίδουν τα Μεσα Ύπνωσης στους κυρίους τίτλους της είδησης, απλά ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ :

    Ο Φάρατζ πρόσθεσε πως η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 28% από το 2008, ποσοστό που ΞΕΠΕΡΝΑ τον ρυθμό συρρίκνωσης 16% της βρετανικής οικονομίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησε στη δημιουργία κράτους πρόνοιας και εθνικού συστήματος υγείας.!!!!!!!!! ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ αυτό εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ που θέλετε να διαπραγματευτείτε με τους κομπιναδόρους.

    «Δεν υπάρχει απολύτως καμία προοπτική οποιασδήποτε βελτίωσης, επειδή η Μεσόγειος θα εισέλθει τώρα σ' ένα αποπληθωριστικό σπιράλ» εξήγησε.

    ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

    Η ΥΠΟΤΊΜΗΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ απλά τα Μέσα Μαζικής Ύπνωσης απλά συζητούν οτι αν επιστρέψουμε σε νέο Εθνικό νόμισμα ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ και φυσικά θα καταστραφούμε.

    Απλά σκεφτείτε ότι οι μισθοί στην Ευρωζωνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ για όλους. Τα προϊόντα όμως διατροφής στην Ελλάδα φτάνουν μάλιστα σε μερικά βασικά να πωλούνται ακριβότερα. Παράδειγμα το φρέσκο γαλα 1 λιτρο εχει 1,5 - 1,70 ευρω με βασικό μισθό 563 ευρω, ενω ενας βασικός μισθός στην Γερμανία είναι 1500 ευρω.

    Για ποιά υποτίμηση του 75% μιλάμε που θα γίνει ΑΝ βγούμε από το Ευρω?

    ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΝΤΟΣ του ΕΥΡΩ.

    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που ειναι αντιπολίτευση γιατί οι άλλοι παράδωσαν την ασυλία του Κράτους, αυτοί δεν υπολογίζονται έχουν ενσωματωθεί στην ξένη δύναμη κατοχής)

    Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευτεί την επόμενη δόση του ΝΕΟΥ ΔΑΝΕΊΟΥ, για να διαπραγματευτεί με τους κομπιναδόρους
    του ΕΥΡΩ,

    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5/6/2014

    οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα διατηρούν πλέον ΣΤΑΘΕΡΗ παρουσία στη μαύρη θαλάσσια αυτή περιοχή με πολεμικά σκάφη τα οποία θα περιπολούν εκ περιτροπής.

    Η Βρετανία ανακοίνωσε την αποστολή 25 αρμάτων μάχης, 40 ΤΟΜΑ Warrior και στοιχεία πυροβολικού στην Πολωνία μαζί με 1000 περίπου στρατιωτών ως μια ένδειξη προβολής ισχύος απέναντι στη Ρωσία

    Το γεγονός είναι ότι το ΝΑΤΟ επιμένει στην αποστολή σκαφών στη Μαύρη Θάλασσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης δείγμα ότι έχει αποδοθεί σε μια προσπάθεια «χαρτογράφησης» ηλεκτρονικά των ρωσικών δυνάμεων εκεί αλλά και στην Κριμαία. Στο πλαίσιo αυτό κινείται και η προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου άφιξη του ιταλικού σκάφους ηλεκτρονικής παρακολούθησης Electra .

    Ένα ιταλικό σκάφος ηλεκτρονικής παρακολούθησης και καταγραφών πρόκειται να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα στις 15 Ιουνίου. Έτσι το ΝΑΤΟ διατηρεί ΣΤΑΘΕΡΑ σε εκ περιτροπής βάση κατασκοπευτικά σκάφη στην περιοχή.Το Electra πρόκειται να αντικαταστήσει ένα άλλο σκάφος ηλεκτρονικής κατασκοπείας το γαλλικό “Dupuy de Lome” το οποίο εγκατέλειψε τη Μαύρη Θάλασσα στις 29 Μαΐου.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με ευθύνη των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένας νέος "Ψυχρός Πόλεμος" 6/6/2014

    Μια από τις επιλογές αξιόπιστης «απάντησης» της Ρωσίας στην ανάπτυξη του συστήματος της ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής άμυνας είναι η εγκατάσταση στην περιοχή του Καλινινγκράντ του τακτικού βαλλιστικού συστήματος Ιskander-M, οι πύραυλοι του οποίου διαθέτουν βεληνεκές 480 χλμ. και μπορούν να φτάσουν ως την αμερικανική βάση στο Ρεντζίκοβο. Συν τοις άλλοις, πρόκειται για ένα σύστημα υψηλής ακρίβειας, το οποίο είναι αδύνατο να αναχαιτιστεί από οποιαδήποτε αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα, καθώς ο πύραυλος πετά με απρόβλεπτη τροχιά.

    Η δεύτερη απάντηση είναι στην κυριολεξία πιο συντριπτική, είναι η κατασκευή στη Ρωσία του ογκωδέστατου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου υγρών καυσίμων Sarmat, ο οποίος προγραμματίζεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο το 2018.

    Αυτός μπορεί να φέρει 10 πυρηνικές κεφαλές και δύναται να πλήξει στόχους όχι μόνο μέσω του Βορείου, αλλά και του ΝΟΤΙΟΥ Πόλου. Ενώ ο πύραυλος, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί στη Σιβηρία,
    θα είναι αδύνατο να αναχαιτιστεί από οποιοδήποτε αντιπυραυλικό σύστημα, ούτε από το σύστημα Aegis με τα βλήματα SM-3, από επίγειες είτε ναυτικές βάσεις εκτόξευσης

    Με ευθύνη των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένας νέος "Ψυχρός Πόλεμος", αυτές έχουν προβεί σε επιθετικές ενέργειες εναντίον των έτερων υπερδυνάμεων του πλανήτη, οδηγούν τον κόσμο σε ρεσιτάλ εξοπλισμών, και έχουν ως αντικειμενικό σκοπό το ξεσπασμα ενός Γ' ΠΠ, με την ψευδαίσθηση της τελικής και άνετης επικράτησης, με απώλειες που θα μπρούν να διαχειριστούν, μια επικράτησης που θα εξασφαλίσει στις ΗΠΑ και στα νεοταξικά κέντρα της Ανατολικής Ακτής παγκόσμια κυριαρχία για αιώνες.

    Έρχονται δύσκολα χρόνια ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ παιχνιδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημήτρη γειά σου

    Ναι Πυκνώνουν τα σύννεφα του Πολέμου πάνω από την Ευρώπη
    Αυτό ακολουθεί μετά την οικονομική κατάρρευση. Τί μένει τώρα για την ΕΕ ??? Μία γενναία υποτίμηση του euro.

    Επειδή το βιβλίο μου Ψυχολογικές Επιχειρήσεις σε Βάρος λαών τυπώνεται και αρχίζει να διανέμεται εκτός Ελλάδας με την εκπαίδευση και τα βοηθήματα που έχω από το 1973, αναφέρω ότι μετά την κατάληψη υποχρεωτικά εφαρμόζεται η μετακίνηση πληθυσμών βίαια ή μη.

    Σήμερα άκουσα ότι η κυβέρνηση πιλοτικά σε δύο (2) δήμους θα εφαρμόσει πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος.

    Ξέρεις τι είναι αυτό ???
    Η πολιτισμένη ονομασία της μετακίνησης των πληθυσμών. Δηλ όσοι θα έρθουν να μείνουν στην τάδε πόλη, (νυν άνεργοι κλπ)αφού παραχωρήσουν την ιδιοκτησία στο κράτος (αν δεν την έχει κατάσχει το ίδιο το κράτος) θα σας εγγυηθούμε ένα εισόδημα και στέγη.

    Ότι και όπως εφαρμόστηκε με τους ινδιάνους στους καταυλισμούς του Καναδά.

    Σε ποια χωριά και πόλεις θα εφαρμοστούν ???
    Σε αυτά που παραχωρούνται για λιμάνια, εμπορευματικές ζώνες, περιοχές με πετρέλαιο και φυσικό αέριο. πχ. Κοκκινιά, πέραμα, Παξοί, Καλπάκι, Κάμπος της Αρτας, Κάμπος Λάρισας

    Πχ. Καλπάκι, Κεφαλονιά όσοι μετοικίσουν στα Ιωάννινα και Πάτρα θα λάβουν το ωφέλιμα.

    Που θα μείνουν ????
    Μα φυσικά σε στέγη που θα κτιστούν και έτσι θα μειωθεί και η ανεργία. Και για φαγητό ??? Απλό θα εκδοθούν κουπόνια για να μπορείς να ψωνίζεις στα τοπικά Super Market.

    Ποιος τα πληρώνει σε χρήμα όλα αυτά για να γίνουν ???
    Μα φυσικά ένα ποσοστό το κράτος, ένα ποσοστό οι επενδυτές, ένα ποσοστό οι κατασκευαστές.

    Όπως έχω αναφέρει και πιο παλιά είμαστε οι Λευκοί Άραβες και για την ΕΕ οι Ινδιάνοι της ΕΕ.

    Αλλοίμονο ο Λαός σαν τα πρόβατα, δεν έχει κριάρια, (αλλά και ο Χριστός σε όλες τις εικόνες εμφανίζεται με αμνούς για σφάξιμο και οχι με κριάρια ή γίδια) και δεν ειναι προετοιμασμένος να τα αντιμετωπίσει.

    Μια βροχή μας Σώζει δηλ ένας πόλεμος

    Και πάλι ο Κοντρατίεφ είναι παρόν.στο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΡΑΧ !!!!!

    Αυτοεξόριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή