Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ε.ΠΑ.Μ.: ΕΝΦΙΑ ένας νόμος που πρέπει να καταργηθεί στην πράξη.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κλήση της εφορίας για την πληρωμή στο τέλος του μήνα της 1ης δόσης του περίφημου ΕΝΦΙΑ, δηλαδή του φόρου που επιβλήθηκε από την μνημονιακή κυβέρνηση σε κάθε εμπράγματο δικαίωμα επί της ελληνικής γης, όπου και ο τελευταίος πολίτης αντιλήφθηκε την σκοπιμότητα αυτής της ληστρικής σε βάρος της περιουσίας των πολιτών φορολόγησης, το κατοχικό καθεστώς έκανε ένα βήμα πίσω.

Οι βουλευτές και οι υπουργοί του αναγκάστηκαν να παραδεχθούν «λάθη» στον υπολογισμό του φόρου και τελικά παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης κατά ένα μήνα, προκειμένου να διορθωθούν αυτά τα «λάθη», με την πασίγνωστη πλέον μέθοδο της «εντολής» Σαμαρά, που ανακοίνωσε περιχαρής ο έτερος των συμβαλλομένων και συναγωνιζόμενος σε εθελοδουλία και δωσιλογισμό τον πρώτο, Βενιζέλος.


Στην πραγματικότητα, το καθεστώς πέτυχε αρχικά τον στόχο του. Αφού και με αυτή ακόμα την «υποχώρηση» και την αναγνώριση «λαθών» στον υπολογισμό του ληστρικού φόρου, κατόρθωσε να μεταφέρει -βοηθούντων και των γνωστών ΜΜΕ- τη συζήτηση για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα της επιβολής της εξοντωτικής αυτής φορολόγησης, στο πεδίο των υποτιθέμενων λαθών που χρήζουν διόρθωσης, ή των όποιων ελαφρύνσεων τελικά θα αποφασιστούν, για να «χρυσωθεί το χάπι».

Για το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο το θέμα είναι απολύτως ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται για την ανάγκη διόρθωσης των όποιων λαθών, υπαρκτών, ή μη, ούτε για το ύψος του φόρου που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες, ούτε ακόμα αν αυτός εξοφληθεί σε τρεις, πέντε, ή περισσότερες δόσεις. Ο φόρος αυτός είναι ληστρικός, παράνομος και καταχρηστικός στη σύλληψή του και αποβλέπει στη σταδιακή εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των πλέον αδυνάτων, καθώς και των ταχύτατα φτωχοποιούμενων «μεσαίων» στρωμάτων του πληθυσμού, που διαθέτουν -μετά το Δημόσιο- το μεγαλύτερο μέρος των εμπραγμάτων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας επί του ελληνικού εδάφους.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, ήδη από το 2011: Η πολιτική της βάρβαρης εσωτερικής υποτίμησης ένα και μόνο σκοπό είχε, την απαξία κάθε περιουσιακού στοιχείου, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού και τη σταδιακή εκποίησή του με κάθε πρόσφορο μέσο. Τη δημόσια περιουσία ανέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ. Την ιδιωτική περιουσία οι τράπεζες και η εφορία. Και ο ΕΝΦΙΑ είναι το εργαλείο για την επίτευξη του τελικού στόχου εκκαθάρισης από κάθε διεκδίκηση και εμπράγματο δικαίωμα που υφίσταται επί ελληνικού εδάφους και η παράδοση καθαρού του «οικοπέδου» στους «γύπες» των διεθνών αγορών και στα εγχώρια «κοράκια», που προσδοκούν σε ό,τι απομείνει από τη λεία.

Για το λόγο αυτόν, το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τους πολίτες να μην παρασυρθούν και πέσουν στη παγίδα. Ο μόνος δρόμος είναι να αρνηθούν να πληρώσουν αυτόν τον φόρο, αλλά και κάθε φόρο από εδώ και πέρα.

Η πιο δίκαιη πράξη, η πιο έντιμη στάση, η πιο ταξική, αλλά και συνάμα πατριωτική ενέργεια, που οι συνθήκες των καιρών επιβάλλουν σε όλους, είναι η άρνηση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και όχι μόνον αυτού.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε σωματείο καταναλωτών, κάθε ένωση πολιτών να προσφύγουν μαζικά κατά της νομιμότητας και της συνταγματικότητας του νόμου.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί επίσης ανοιχτά όλες τις εξωκοινοβουλευτικές, αλλά και τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, να αφουγκραστούν τις ανάγκες των καιρών και όλοι μαζί να εργαστούμε για την οργάνωση ενός παλλαϊκού μετώπου άρνησης πληρωμής και τελικής κατάργησης των ληστρικών φόρων.

Αθήνα 7 Αυγούστου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ. 

7 σχόλια:

  1. Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την τακτική της πολιτικής γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ με το να καλεί συνεχώς τον κόσμο απλώς να αρνηθεί το ένα και να μην υπακούσει το άλλο όπως κάνει και το Κ.Κ.Ε,ο ΣΥ.Ρ.ΙΖΑ αλλά και όλα τα εξωκοινοβουλευτικά γκρουπούσκουλα και να μην παίρνει το ίδιο ποτέ καμία πρωτοβουλία με το να καταθέσει ένα σχέδιο αντεπίθεσης δικό του(άλλωστε η εμπειρία τεσσάρων χρόνων έχει αποδείξη πως κανένας απ΄τους προαναφερθέντες δεν έχει την διάθεση για κάτι τέτοιο πέρα απ΄τα βαρύγδουπα λόγια)και να το θέσει σε εφαρμογή παίζοντας έτσι και τον καταλυτικό ρόλο που διακυρείτεται πως θέλεται να παίξει(άλλωστε αυτός νομίζω είναι και ο λόγος ύπαρξης του Ε.ΠΑ.Μ) αλλά και βάζοντας επιτέλους κάπου και "το κεφάλι σας στον τορβά" που έχουμε βαρεθεί να ακούμε αλλά πουθενά δεν βλέπουμε(αν κάνω λάθος περιμένω να ακούσω κάποια συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη ένσταση και όχι αοριστολογίες του τύπου "το κάνουμε στους χώρους δουλειάς" και άλλα τέτοια γιατί αυτό δεν είναι απάντηση αλλα "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε").Επίσης δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης του νομικού τμήματος του Ε.ΠΑ.Μ αν δεν έχει ετοιμάσει και καταθέσει είδη σχέδιο προσφυγής κατα της νομιμότητας και της συνταγματικότητας του νόμου και στην συνέχεια να καλέσει και τον κόσμο να ακολουθήσει το Ε.ΠΑ.Μ κάτω απ΄την κάλυψη του ίδιου το όποίο ως επίσημο κόμμα,πλέον,μπορεί να παράσχει όπως και τα νομικά πλεονεκτηματα τα οποία του δίνει η ιδιότητα του αυτή έναντι των απλών πολιτών όπως και το να παράσχει(το νομικό του τμήμα)νομικές συμβουλές για όλα αυτά τα ζητήματα αλλά και δωρεάν δικηγόρους για τους πολίτες,επίσης αν δεν κάνω λάθος και το Ε.ΠΑ.Μ συλλογικότητα είναι οπότε φαντάζομαι πως για να καλείται τις υπόλλοιπες συλλογικότητες να προσφύγουν κατα της νομιμότητας του συγκεκριμένου νόμου θα πρέπει εσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ήσαστε έτοιμοι να το κάνεται στο προσεχές διάστημα αν δεν το έχεται κάνει είδη!Τέλος θα ήθελα να μου λύσεται μία απορία,γιατί εφόσον κατηγορείται όλη την αντιπολίτευση εντός κι εκτός κοινοβουλίου(και πολύ καλά κάνεται)για την αδράνεια που έχει επιδείξει όσες φορές την καλέσαται σε κρίσιμα ζητήματα για να οργανώσεται απο κοινού διάφορες δράσεις,δεν τις ξεκινάτε απο μόνοι σας γραφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια όλους τους υπολλοίπους και στην συνέχεια να πείτε απλώς την πολύ απλή φράση "όσοι πιστοί προσέλθεται";Eκτός κι αν είναι ένας τρόπος αυτός για να δικαιολογείσεται την δικιά σας αδράνεια πίσω απ'την,εκ προοιμίου γνωστή,κωλυσιεργεία των υπολλοίπων.
    Υ.Γ Δεν κατάλαβα γιατί η πρόσκληση για οργάνωση παλλαϊκού μετώπου δεν έγινε απευθείας στον ίδιο τον λαό μιας και αυτόν αφορά ή μήπως πιστεύεται πως ο λαός δεν μπορεί να εκφραζεται αδιαμεσολάβητα παρα μόνο μέσω τρίτων που να μιλούν εξ'ονόματος του και ποιός απ'τους εν δυνάμει νταβατζήδες στους οποίους απευθύναται την πρόσκληση,έστω εντός του κοινοβουλίου μόνο,έχει αποδείξει κατα την γνώμη σας πως δείνει δεκάρα για τον λαό και δρά για το συμφέρον του;;;
    #ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Η τακτική του ΕΠΑΜ είναι μία και μόνη. Η συγκέντρωση δυνάμεων διαμέσου της ενότητας του λαού. Κι αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οφείλει να παρεμβαίνει με σκοπό την συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων, ανεξάρτητα από το τι εκτίμηση κάνει για τον χαρακτήρα και την ταυτότητά τους. Ο λόγος απλός. Τις δυνάμεις αυτές επιρεάζουν μάζες που οφείλουν να στρατευθούν στον αγώνα. Απευθυνόμενοι λοιπόν στις δυνάμεις αυτές δεν το κάνουμε γιατί τρέφουμε κάποια ψευδαίσθηση για τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, αλλά γιατί διαμέσου αυτών απευθυνόμαστε στον κόσμο που επιρεάζουν. Κι αυτόν τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας.
      Δεύτερο: σε οτιδήποτε έχει καλέσει το ΕΠΑΜ τις άλλες δυνάμεις και φυσικά τον κόσμο, το κάνει πρώτα και κύρια το ίδιο. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που συνεχίζει την στάση πληρωμών προς το κράτος, που σταματά πλειστηριασμούς και ενσχύει στην πράξη κάθε προσπάθεια νομικής αποτροπής της κυβερνητικής πολιτικής, είτε συμμετέχουν οι νομικοί της δικής της επιτροπής νομικής αλληλεγγύης, είτε όχι. Κι αυτό είναι γεγονός. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπόθεση του ΕΝΦΙΑ.
      Τρίτο: η πρόταση παλλαϊκού μετώπου του ΕΠΑΜ απευθύνεται πρωτίστως και σχεδόν αποκλειστικά στον λαό απευθείας. Γι' αυτό δημιουργήθηκε το ΕΠΑΜ πρωτογενώς ως Μέτωπο κι όχι ως συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων, ή συνιστωσών. Απευθυνόμαστε στις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις όχι για να φτιάξουμε παλλαικό μέτωπο, αλλά για την οργάνωση κοινών δράσεων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Κι ούτε σημαίνει ότι θα περιμένουμε πότε θα ανταποκριθούν οι δυνάμεις αυτές. Η πράξη έχει δείξει πάντως ότι σε επίπεδο βάσης, το ΕΠΑΜ έχει κατορθώσει πολλές φορές να συσπειρώσει πολλές απ' αυτές τις δυνάμεις σε κοινές δράσεις. Κυρίως τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κι ο λόγος που το κάνουμε είναι να διευκολύνουμε τη συμμετοχή πλατύτερων στρωμάτων. Σε συσπειρώσεις πάντως που είναι μόνο κατ' όνομα και λειτουργούν ως βιτρίνα κομματικών ή άλλων συμψηφισμών, το ΕΠΑΜ δεν συμμετέχει, ούτε στηρίζει.

      Διαγραφή
  2. Το βιώνουμε όλοι πια ότι η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.Η λύση δεν είναι μια απλή προσφυγή,που ελάχιστοι θα μάθουν ότι κάνει το ε.πα.μ-που είναι αποκλεισμένο από τα ΜΜ "Ε"-και μετά αυτή θα "κολλήσει"στη γραφειοκρατία,στην εθελοδουλία των δικαστών και στις γνωστές χρονοκαθυστερήσεις ή αναβολές,αλλά στο πώς ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ από συλλογική δράσεις και πρωτοβουλίες,που θα στοχεύουν ακριβώς σε αυτό.Σίγουρα είναι πολύ σημαντικές οι ζυμώσεις,η οργάνωση μετώπων πάλης,αλλά μεμονωμένα κανείς και τίποτα δεν καταφέρνει...και εισπράττει και απογοήτευση.Χρειάζεται οργάνωση μετωπική από τα κάτω και συντονισμός με στόχο μια Γενική πολιτική απεργία,ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ,που θα καταλήξει στην ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ Ιδιους.Ο εχθρός όμως είναι ο κακός μας εαυτός και οι κομματικοί "θεματοφύλακες του καθεστώτος".Αν δεν κατανοήσουμε ότι το ζητούμενο είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα προτάσσει το κοινό καλό,τη δημοκρατία,την αξιοκρατία,την δικαιοσύνη,τη λαική κυριαρχία,την ισονομίακλπ,κι ότι τίποτε από αυτά δε μπορούμε να διεκδικήσουμε αν δεν απελευθερώσουμε τη χώρα από το δοσιλογικό καθεστώς,ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΚΑΤΩ",δεν καταφέρνουμε τίποτα.Οι πιο πολλοί δεν έχουν κατανοήσει το πόσο οδυνηρή και καταστροφική είναι η θέση μας κι ότι αν διαλυθούμε ως έθνος-κράτος,τελειώσαμε.Γι'αυτό πρωταρχικό μέλημα οφείλει να είναι η σωτηρία της πατρίδας ΑΠΌ ΤΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ-ΑΓΥΡΤΩΝ.Οι νεοφεουδάρχες-κερδοσκόποι τη γη μας θέλουνε και τους φυσικούς μας πόρους,κι όχι τα χρήματά μας...Αναγκαστικά πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα δώσουν το "σύνθημα",γιατί έχουμε το πιο ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα στον πλανήτη,όπως λέει κι ο Δημήτρης...Αν τώρα δεν ενωθούμε για την ανατροπή τους και τη σωτηρία της πατρίδας,πότε ακριβώς θα το κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο νόμος δεν είναι απλά άδικος. Ούτε έχει ή είχε λάθη. Ο νόμος αυτός είναι ο "οργασμός", το "αποκορύφωμα" της απληστίας τους. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Απλά έπρεπε να βρουν μια μικρή δικαιολογία για να τα δώσουν στους εγκληματίες "φίλους" τους.
    Ας τους δείξουμε τι πρέπει να πάρουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι δυο έχετε δίκιο. Και ο Ανώνυμος και ο Καζάκης .Γίνεται ; Ναι γίνεται. "Έκαστος ανθρώπων δύο πήρας φέρει την μεν έμπροσθεν δια τα αλλάτρια την δε όπισθεν δια τα ίδια ελαττώματα"... έλεγε ο μέγας Διογένης , που σημαίνει ότι κανένας δεν βλέπει τα δικά του σφάλματα, γιατί τα έχει κρεμμασμένα στο σακούλι που είναι στην πλάτη του, αλλά βλέπει ξεκάθαρα τα λάθη των άλλων που τα έχει μπροστά του . Εσύ Ανώνυμε περιμένεις τα κόμματα να σε σώσουν ; Τα κόμματα πουλούν ελπίδα, πολύ χρήσιμη για απελπισμένους πολίτες Και οι απελπισμένοι περιμένουν το θαύμα. Στην τελική ξέρετε και οι δυο , υπό τις παρούσες συνθήκες, ποιοι δεν θα πληρώσουν. Δεν θα πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν. Εκτός κι αν είναι τόσο μ......που θα δανειστούν για να πληρώσουν. Υπάρχουν και τέτοιοι Και ποιος θα τους δανείσει; Έχει και απ αυτούς το σύστημα. Τα έχει όλα προβλέψει. Οι υπόλοιποι θα γκρινιάζουν, αλλά θα πληρώνουν . Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Και ως πότε; Πότε θα σταματήσει αυτό; Θα σταματήσει όταν οι μικρές περιουσίες των πολλών , που τους δένουν όμως με τον τόπο τους περάσουν στα χέρια των λίγων που ποτέ δεν ήτανε δεμένοι με τον τόπο τους , στα χέρια αυτών που δεν έσκαψαν ένα μέτρο γη να φυτέψουν ένα δέντρο , που δεν αλμύρισε η μούρη τους απ΄ τον ίδρώτα της γης. Αυτοί λοιπόν οι προδότες θα λάβουν τα αργύρια απ τα γεράκια που παραμονεύουν και μην τους είδατε . Αυτό είναι όλο . Και δεν είναι καινούριο . Η αγροτική γη εκποιήθηκε ή εγκαταλείφθηκε ή πουλήθηκε από αρκετούς τα τελευταία χρόνια για ένα πολυτελές κλουβί στην πόλη και ενδυνάμωσαν την αστική τάξη που άγεται και φέρεται Αυτοί που πούλησαν το χωράφι του παππού τους και στην πόλη γίναν μεγάλοι και τρανοί, (από χωριάτες μικροαστοί και μεγαλοαστοί )σιγά μην πονέσουν που θα χάσουν τα χωραφάκια τους κάποιοι χωριάτες
    (βαρβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (συνεχεια)
    Αυτό που δεν κατάλαβες ανώνυμε και ο Καζάκης που το ξέρει δε σου το λέει πολύ καθαρά είναι ότι οι συνθήκες έχουν διάρκεια ζωής το πολύ εκατό χρόνια Μετά παραβιάζονται . Σήμερα αυτό που ζούμε είναι μια βιαιη αιματηρή ή "αναίμακτη" αναδιανομή της γης η οποία , όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι πεπερασμένης έκτασης. Επίσης θα διαβάσατε όλοι ότι στα επόμενα εκατό χρόνια η κλιματολογική αλλαγή θα μειώσει ακόμα περισσότερο την κατοικήσιμη και καλλιεργήσιμη γη, ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται με γεωμετρική -αν δεν κάνω λάθος- πρόοδο. Τι σημαίνει αυτό . Θα μπω στο βρώμικο μυαλό των οραματιστών της παγκοσμιοποίησης και θα με ρωτήσω στη γλώσσα τους .—«Ποια είσαι εσύ που νομίζεις ότι,επειδή ο παππούς σου σου κληροδότησε ένα χωράφι με ελιές θα το έχεις ισόβια ; Εγώ με το χρήμα μου θα το αξιοποιήσω θα το χτίσω , ενώ εσύ που το είχες τόσα χρόνια ούτε ένα φράχτη δεν έκανες». Θα μου πείτε ,γιατί να πάρουν το δικό μου το χωράφι , αφού με τα χρήματά τους μπορούν να αγοράσουν Όχι μόνο γιατί είναι κλέφτες, αλλά επειδή νιώθουν πιο φτωχοί από εμένα αυτοί οι κύριοι που έχουν στα χέρια τους τα παράγωγα (χρήμα φούσκα είναι αυτά , κ. Καζάκη, έτσι το κατάλαβα εγώ) . Ό,τι και να γίνει εγώ που έχω τη γη και τους σπόρους μου και τη θάλασσα μου και τον ήλιο μου και το νερό μου , δεν θα πεινάσω, ακόμα κι αν καταργηθεί το χρήμα .Αυτοί ,αν ξεφουσκώσουν οι φούσκες τους θα ψοφήσουν. και το ξέρουν πολύ καλά . Μας έφεραν μέχρι εδώ , για να αγοράσουν στην τιμή που θέλουν αυτοί. Να γίνει η γη (που είναι ο πραγματικός πλούτος)δική τους και εμείς δουλοπάροικοι . Αν δεν τους πουλήσουμε τη γη μας με όσο χρήμα κι αν διαθέτουν, θα είναι πιο φτωχοί από εμάς. ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ !!! Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα Και οι μεσίτες που μας κυβερνούν μειώνουν μισθούς και συντάξεις, για να μη μπορούμε να ζήσουμε και να πουλάμε. . Αυτοί θα εισπράξουν το ποσοστό της μεσιτείας , γι' αυτό χαίρονται για το ξεπούλημα , που το λεν επένδυση ή αξιοποίηση ή όπως διάολο αλλιώς θα το πουν. Έτσι ήπια όπως θα το πάνε , ούτε που θα το καταλάβουμε εμείς τα κοιμισμένα . Αλίμονο στα άνεργα παιδιά μας . Κοντεύω τα εξήντα και τα παιδιά μου είναι άνεργα . Εγώ έχω ακόμη χρήματα, για να πληρώσω το ΕΝΦΙΑ. Τα παιδιά μου σε δέκα χρόνια δεν θα έχουν και θα είναι ακτήμονες και άστεγοι. Άντε Καληνύχτα. Τα λέμε, ξεθυμαίνουμε και "πάμε για ύπνο Κατερίνα", τραγουδούσε κάποτε ο Πουλόπουλος, που την ίδια εποχή έλεγε κι ένα άλλο τραγούδι αν το θυμάστε "Πατρίδα ζητάμε για τους ταπεινωμένους " Διαλέγουμε και παίρνουμε
    Έχετε τα κότσια αύριο να ζητήσετε δημοψήφισμα για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ; Όσοι θα πουν όχι , ας πάνε στις Ευρώπες να τους δίνει Ευρώ η Μέρκελ . Εμείς δε θέλουμε να φύγουν τα παιδια μας απ τη γή μας. (βαρβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με συγκινησες Βαρβαρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή