Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη θετική αντίδραση της νέας κυβέρνησης...

Η νέα ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη δήλωση που εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και ότι η δήλωση δεν έχει τη συναίνεση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, η Αθήνα και ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το σκληρό λεκτικό της Δήλωσης στην οποία καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις "τυφλές" βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη. Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Κι όλα αυτά ενώ αποκαλυφθεί από τα διεθνή μέσα η άμεση εμπλοκή παραστρατιωτικών μονάδων του Κιέβου στη σφαγή του πληθυσμού της Μαριούπολης, όπως και μισθοφόροι από τις ΗΠΑ.

Η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση εξέφρασε δυσαρέσκεια τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Μογκερίνι.

Περιμένουμε να δούμε αν η κυβέρνηση Τσίπρα θα προχωρήσει σε χρήση βέτο εναντίον των υπολοίπων της ΕΕ, ώστε να σταματήσει την κλιμάκωση εμπλοκής στη σφαγή από τους νεοναζί του πληθυσμού της Ουκρανίας. Κι αφετέρου να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στην όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσία.

8 σχόλια:

  1. οι σημερινες δηλωσεις Μερκελ και Σοιμπλε για τη διαπραγματευση επαληθευουν αλλη μια φορα τα λεγομενα σου...Υπομονη Δημητρη ..και επιμονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποια πηγή για την εμπλοκή παραστρατιωτικών και μισθοφόρων από τις ΗΠΑ στην επίθεση στη Μαριούπολη;
    Διάβασα ότι οι αυτονομιστες ισχυρίστηκαν ότι η οβίδα προήλθε από στρατόπεδο έξω από τη Μαριούπολη και δήλωσαν πως θα κινηθούν για την κατάληψή του.

    Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό δεν το γνωρίζω, παρακαλώ μπορείτε να δώσετε πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφαγή αμάχων άνευ προηγουμένου από τους προστατευόμενους του ΝΑΤΟ και ΕΕ νεοναζί του Κιέβου. http://www.washingtonsblog.com/2015/01/mariupol-donetsk-frunza-can-poroshenko-escape-crimes-humanity-trial.html …
      Αμερικανοί στρατιώτες ή μισθοφόροι ντυμένοι Ουκρανοί στην Μαριούπολη; https://www.youtube.com/watch?v=kiwIUsX63Hk … Στο 2:36 ακούγεται η απάντηση του "Ουκρανού".

      Διαγραφή
  3. Πολυ θετικη τοποθετηση, θερμο ευχαριστω για την πληροφορηση.
    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δοσιλογος Σαχλαμαρας εκτος που κατεστρεψε και ξεπουλησε την χωρα συνεχιζει ακομη να ξεφτιλιζει την χωρα μας.........διοτι εφυγε και δεν παρεδωσε οπως επρεπε να κανει ενας αποχορων πρωθυπουργος.

    Ριχτε μια ματια στην επισημη σελιδα του Ελληνα Πρωθυπουργου

    http://www.primeminister.gov.gr/


    Περιουσιακά στοιχεία απογυμνωθηκαν στο Μεγαρο Μαξιμου, γραφει σημερα ο Guardian.

    Στο νικητή τα λάφυρα?

    Όχι στην Αθήνα, όπου ο νέος πρωθυπουργός έφτασε στην επίσημη κατοικία του το βράδυ της Δευτέρας για να ανακαλύψει ότι οι υπολογιστές, γραφική εργασία και ακόμη και τα καλλυντικά/σαπουνια είχαν αφαιρεθεί από την απερχόμενη κυβέρνηση.

    Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Αλέξης Τσίπρας ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς κάποιες βασικές ανάγκες. «Πήραν τα πάντα», είπε. "Έψαχνα για μια ώρα για να βρω το σαπούνι."

    Παραδοσιακά, ένας ηττημένος Έλληνας πρωθυπουργός περιμένει έως ότου ο διάδοχός τους έχει χριστεί να τους ευχηθει καλη τυχη. Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σε μεγαλη βιασύνη για να φυγει ωστε και απέτυχε ακόμη και να δωσει τον κωδικό πρόσβασης στο Wi-Fi.

    «Καθόμαστε στο σκοτάδι. Εμείς δεν έχουμε internet, ουτε email, δεν υπάρχει τρόπος για να επικοινωνούν μεταξύ τους, τα μελη της κυβερνησης," είπε ένας εργαζόμενος στο Γερμανικο
    Der Spiegel.

    Πήρε μέχρι την Τρίτη το βράδυ για τον Τσίπρα να πάρει τα χέρια του τον επίσημο πρωθυπουργικο λογαριασμό στο Twitter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη, τώρα που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση η οποία περιλαμβάνει όπως ήταν επόμενο, πασόκους, δημαρίτες, οικολόγους και λοιπούς συγγενείς....

    αν σου είναι εύκολο, κάνε μια αναφορά στην εκπομπή σου για το παρελθόν του καθενός, κυρίως για την ντουλάπα τους και τους σκελετούς που κρύβουν εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα αυτα τα εχει πει ο νεος υπουργος δημοσια κ αν το παρακολουθουσατε θα γνωριζατε οτι ειχε προσθεσει οτι ολα αυτα εγιναν για να διασωθει το ευρο κ οι τραπεζες που κατειχαν τα τοξικα ομολογα....επισης εχει μιλησει για την διασωση των πτωχοτραπεζητων που μαστηζει την παγκοσμια οικονομια κ τον λογο που δημιουργηθηκαν τα ελλειματα στα κρατη....αν δεν τον εχετε παρακολουθησει μην τον κρινετε τοσο ευκολα κ τοσο λαθος γιατι κ εσεις θα κριθειτε....επισης εχει μιλησει οτι αυτη η πτωχευση για την διασωση των τραπεζητων αντιμετοπιστηκε ως ελλειψη ρευστοτητας.!!!!!....διαβαστε κ την βιβλιογραφια του περι παιγνιων....αλλωστε ολοι εκ του αποτελεσματος δεν κρινωμαστε.!!!...υπομονη κ ολα θα εξελιχθουν κ τοτε να εχετε αποψη...ΥΠΟΜΟΝΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νεός υπουργός έχει πει τα πάντα και όλα. Χαρακτηριστικό του ανθρώπου που κάνει δημόσιες σχέσεις κι όχι επιστήμη. Ξέρω τι λέει από την εποχή που η πλατεία Συντάγματος του χάρισε το παρατσούκλι Μπαρουφάκης, όταν στη συζήτηση των οικονομολόγων το καλοκαίρι του 2011, δεν ήξερε τι έλεγε.

      Διαγραφή