Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πώς καταβάλοντας 1,8 εκατ. ευρώ γλυτώνεις πάνω από 5 δις ευρώ;

Αν είσαι Μπόμπολας, δηλαδή ο γνωστός "εθνικός εργολάβος", όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Κ. Καραμανλής πριν γίνει πρωθυπουργός και του δώσει το 95% των έργων, μπορείς άνετα να συλλαμβάνεσαι για χρέη προς την εφορία και ταυτόχρονα να υπογράφεις σύμβαση με το δημόσιο. Πώς γίνεται αυτό; Α, πολύ απλά. Τα συμφωνείς με την κυβέρνηση στο παρασκήνιο κι έτσι όλα γίνονται πολύ εύκολα.

Προσέξτε σκηνοθεσία. Συνελήφθη (22/04/2015) ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Φυσικά ο κ. Μπόμπολας πλήρωσε το πρόστιμο των 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος. Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια οργίαζαν. Ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τη δέσμευσή του προς τον ελληνικό λαό ότι θα πληρώσουν όλοι αυτοί που επί χρόνια απολάμβαναν την ασυλία του πολιτικού συστήματος. Ωραίο το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο, όπως θα έλεγε κι ο κ. Τσίπρας.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα έχει άνοιγμα υποχρεώσεων πάνω από 3 δις ευρώ με ίδια κεφάλαια γύρω στο 1 δις ευρώ. Πρόκειται κυρίως για μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κοινώς θαλασσοδάνεια), αλλά και χρέη προς το δημόσιο. Ταυτόχρονα οι εταιρείες του ομίλου και ειδικότερα η ΑΚΤΩΡ δεν ικανοποιεί εδώ και χρόνια τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς το δημόσιο αποδίδοντας ως όφειλε το μέρισμα από τα διόδια που εισπράτει. Το συνολικό χρέος εκτιμάται ότι έχει υπερβεί πια τα 2 δις ευρώ.

Χώρια τα χρέη των υπόλοιπων εταιρειών συμφερόντων Μπόμπολα, όπως π.χ. ο όμιλος Πήγασος, του οποίου οι υποχρεώσεις είναι σχεδόν 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων πάνω από 145 εκατ. ευρώ είναι βραχυχρόνια δάνεια. Δάνεια δηλαδή που ανακυκλώνονται διαρκώς με νέα δανεικά κεφάλαια κίνησης για μια εταιρεία που διαθέτει αρνητικά ίδια κεφάλαια και που καμιά σοβαρή τράπεζα δεν θα δάνειζε. Εκτός κι αν έχει στο τσεπάκι της την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα λοιπόν έκλεισε μια συμφωνία με το Μπομπολαίικο. Μας δίνεις 1,8 εκατ. και ξεχνάμε τα πάνω από 5 δις ευρώ υποχρεώσεις προς τράπεζες και δημόσιο. Απόδειξη της ομερτά είναι το γεγονός ότι την ίδια ημέρα που συλλαμβάνεται ο Δ. Μπόμπολας για χρέη προς την εφορία, υπογράφεται η σύμβαση της ΑΚΤΩΡ ΑΕ με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για περίπου 60 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία και συντήρηση του έργου. Η σύμβαση είχε κατοχυρωθεί στην εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα ήδη από τις 12/12/2014 με σκανδαλώδη τρόπο.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του σκανδάλου, θα πρέπει να πούμε ότι αν θελήσει μια εταιρεία να εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποιο έργο δημόσιου συμφέροντος, ακόμη και για μελέτη, θα πρέπει να είναι ενήμερος φορολογικά και ασφαλιστικά ο κάθε μέτοχός της, να μη χρωστά η εταιρεία στο κράτος, αλλά και η οικονομική της θέση θα πρέπει να υποδηλώνει ευρωστία. Αν κάτι απ' όλα αυτά δεν ισχύει, τότε δεν την αποδέχονται καν στο διαγωνισμό.

Εκτός βέβαια κι αν είσαι εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα. Τότε μπορείς να πάρεις έργα έχοντας τον βασικό σου μέτοχο να έχει όχι μόνο χρέη προς το δημόσιο, αλλά και ποινικές εκκρεμότητες με την εφορία. Μπορείς να πάρεις έργα ακόμη κι αν δεν έχεις τηρήσει ουσιαστικές συμβατικές σου υποχρεώσεις από παλιότερα έργα που έχεις αναλάβει. Μπορείς να πάρεις έργα ακόμη κι αν οι εταιρείες σου παρουσιάζουν τρομακτικά ανοίγματα στις τράπεζες και άθλια λογιστική εικόνα.

Κι έτσι από τη μια η κυβέρνηση έκανε το κομμάτι της για το φιλοθεάμων κοινό, κι από την άλλη ο "εθνικός εργολάβος" μπορεί να συνεχίσει ακάθεκτος το θεάρεστο έργο του με δαπάνη των φορολογουμένων. Δεν έχει να ανησυχεί για εισαγγελείς και εκκαθαριστές του δημοσίου, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί στις εταιρείες του για να τις κάνουν φύλλο φτερό. Ο νόμος δεν είναι για ολιγάρχες σαν κι αυτόν.

Άλλωστε η κυβέρνηση Τσίπρα από πολύ νωρίς ξεκαθάρισε με την κοινή υπουργική απόφαση αριθμ. 28388 "Διατιθέμενες Πιστώσεις Συνεχιζόμενων Έργων Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2015" (ΦΕΚ, Β΄ 518/3-4-2015), ότι τα έργα και η χρηματοδότησή τους θα συνεχιστεί όπως ακριβώς είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου. Ούτε αναθεώρηση συμβάσεων και χρηματοδοτήσεων για να απαλλαγεί το δημόσιο συμφέρον από τυχόν καταχρηστικούς όρους, ούτε τίποτε. Απ' αυτά οι εταιρείες συμφερόντων Μπόμπολα έχουν να λαμβάνουν τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ μέσα στο 2015.

Εκεί που είχαν συμφωνηθεί, εκεί θα πάνε οι Πιστώσεις Συνεχιζόμενων Έργων Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2015. Στους ίδιους, με πρώτο τον Μπόμπολα, που λυμαίνονται αδίστακτα τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων για δεκαετίες. Κανένας μιζαδώρος πολιτικός, ή αξιωματούχος της διοίκησης, κανένας διαπλεκόμενος εργολάβος δεν έχει να ανησυχεί για κάτι. Η νέα κυβέρνηση είναι στο ίδιο κόλπο. Άντε το πολύ-πολύ να δοθεί καμιά παράσταση τύπου "σύλληψη Μπόμπολα" και να αλλάξουν κάπως οι όροι της μίζας για να επωφεληθούν οι νέοι κυβερνήτες. Όπως άλλωστε συνηθίζεται όταν σ' αυτόν τον δύσμοιρο τόπο αλλάζει η κομματική σύνθεση μιας κυβέρνησης.

Κατά τ' άλλα τα ίδια και χειρότερα. Την ίδια ώρα που χαρίζονται δις ευρώ στους εθνικούς εργολάβους δημοσίων έργων και ενημέρωσης, ληστεύονται με πρωτοφανή τρόπο τα ταμειακά διαθέσιμα ασφαλιστικών φορέων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, ΟΤΑ, κοκ. Για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, όπως προφασίζονται οι λωποδύτες της νέας κυβέρνησης.


18 σχόλια:

  1. Σιγα μην πληρωσε, αφου συμφωνα με τις πραγματικες δηλωσεις του Μπομπολα, εδωσε λεει ολα τα δικαιολογητικα, αρα;

    Οτι πληρωσε, ειναι τρολλια ενος παροντυ ακκαουντ στο τουιτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Καζακη πιστευετε οτι μπορει να λειτουργησει ''ο καπιταλισμος'' χωρις φαινομενα ολιγαρχων και διαπλοκης της κυβερνησης? Απο τα λιγα που ξερω μου ερχεται στο μυαλο ο ''υγιης καπιταλισμος'', οπου εκει υπαρχει αντιστοιχο μοντελο αναπτυξης, χωρις φαινομενα διαπλοκης. Και τελος δεν εχω καταλαβει αν στην αμεση δημοκρατια που νομιζω οτι προτεινετε, απο τη στιγμη που η παραγωγη θα γινεται καπιταλιστικα, τετοια φαινομενα δεν θα συμβαινουν? Απο τα ελαχιστα που ξερω ο καπιταλισμος με τη διαφθορα πανε μαζι, και στην αμεση δημοκρατια δεν εχω καταλαβει πως ξεπερνιεται αυτο το προβλημα. Ελπιζω να βγαζουν νοημα αυτα που ειπα, ευχαριστω για το χρονο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπιταλισμός δεν είναι ένα δεδομένο και στατικό σύστημα. Δεν αφορά απλά στην εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης από το κεφάλαιο, αλλά στην ανάδειξη της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού σε δύναμη υπέρβασης του καπιταλισμού. Όχι γιατί υποφέρουν στον καπιταλισμό, αλλά γιατί στα πλαίσια και στο γενικό έδαφος του καπιταλισμού μπορούν να αντλήσουν όλα τα μέσα και τους πόρους προκειμένου να επιβάλλουν τα δικαιώματά τους, να έχουν κατακτήσεις και να διεκδικήσουν δημοκρατία. Όλα αυτά είναι προϊόντα όχι του καπιταλισμού γενικά, αλλά της ταξικής πάλης, των κοινωνικών αγώνων και του συσχετισμού δύναμης. Επομένως το κάθε μέτρο ή άιτημα που προτείνεται πρέπει να το εκτιμάς πρωτίστως από το αν διευκολύνει τους κοινωνικούς αγώνες, ή όχι, αλλά κι από το κατά πόσο βοηθά να ανατραπεί το ισοζύγιο του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των εργαζομένων. Και βέβαια κάθε κατάκτηση που κερδίζει με αγώνες ο εργαζόμενος στο πεδίο της εργασίας, της κοινωνίας και της δημοκρατίας, το κεφάλαιο μπορεί να προσαρμοστεί με αντίμετρα. Όμως κάθε νέα κατάκτηση δυναμώνει τους εργαζόμενους, τους επιτρέπουν από καλύτερη θέση να δώσουν νέους αγώνες και να πετύχουν μεγαλύτερες κατακτήσεις, θέτοντας άμεσα και πρακτικά σε αμφισβήτηση τον καπιταλισμό ως σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Είναι λοιπόν θέμα αναμέτρησης και συσχετισμού δύναμης ποιός θα επικρατήσει τελικά.

      Διαγραφή
    2. Προτείνω να μην ταυτίζεσαι με ρόλους που έχουν κατασκευάσει άλλοι, διότι έτσι αφήνεσαι να σε παρασύρουν.
      Δεν είσαι εργάτης.
      Δεν είσαι υπάλληλος.
      Δεν είσαι διευθυντής.
      Δεν είσαι επιχειρηματίας.
      Δεν είσαι επενδυτής.

      Να είσαι ο εαυτό σου.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  3. Κύριε Καζάκη αληθεύουν τα λεγόμενα του Βασίλη Λεβέντη και πολλών άλλων ότι το Ποτάμι είναι φτιαγμένο ΑΠΟ τον Μπόμπολα ΓΙΑ τον Μπόμπολα; Εάν ναι, θα ήθελα να μάθω πως συνδέονται ο Θοδωράκης και τα μεγάλα υπόλοιπα κεφάλια του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναταν μόνο ο Θεοδωράκης. Ο Μπόμπολας βρίσκεται πίσω απ' όλα τα κόμματα διακυβέρνησης. Ακόμη και τα σημερινά. Είναι η σταθερά τους.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Καζάκη αξίζει σταλήθεια τον κόπο να αγωνίζεσαι όταν σχεδόν ΟΛΟΙ δίπλα μας είναι παραδομένοι στην ηττοπάθεια και στην ενοχή της συνενοχής τους στην διαφθορά της χώρας?
    Πολύ λυπάμαι ότι είστε μόνος σας και θα έχετε το τέλος του Κου Λεβέντη όχι γιατί δεν είστε ικανός αλλά διότι η αποχαύνωση και η αποβλάκωση εχουν τελειώσει την Ελλάδα.....
    Δεν μας αξίζει πιστεύω η ΠΑΝΈΜΟΡΦΗ αυτή χώρα που κάποτε λεγότανε ΕΛΛΆΔΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συναγωνιστες το επαμ δε φαινεται καθολου στις γειτονιες.Πρεπει οι πυρηνες με δικα τους εξοδα να βγαλουν φυλλαδια να μοιρασουν που να λενε τισ θεσεις του επαμ για διαγραφη χρεους και εθνικο νομισμα.5 σεντς η φωτοτυπια δηλ 50 ευρω 1000 φυλλαδια δεν ειναι πολα λεφτα για ενα πυρηνα 10 ατομων.οπως καναμε στο κκε πριν 30 χρονια,φυλλαδια φυλλαδια και αφισσεςΑ3.Ειναι λαθος η ανυπαρξια των πυρηνων επειδη η πολ γραμματεια και οποιο οργανο δεν εκδιδει υλικο.Αυτοι οι πυρηνες των 10 ατομων να εκδοσουν και να μοιρασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι 1000 πλουσιώτεροι άνθρωποι στη Μεγάλη Βρεταννία αύξησαν τις περιουσίες τους απ'το 2008 κατα 112% (Κυριακάτικοι Times, 26/4) κυρίως, λέει, χαρη στην άνοδο των χρηματιστιριακών δεικτών. Αυτο έχει να κάνει με αυτό που περιγράφεις εσυ Δημήτρη ως "συσσώρευση περιουσιών". Αυτη η αύξηση γινεται εις βάρος του υπόλοιπου πληθυσμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τὰ παραμύθια τοῦ κομμουνισμοῦ ἔχουν δράκο, δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμετάκλητα και ανευ όρων ...
    http://monaxeros.blogspot.gr/2015/04/blog-post_56.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δομή του πολιτικού συστήματος και η λειτουργία του κράτους είναι τριτοκοσμικη και ευνοεί μια μικρή ολιγαρχικη κλεπτοκρατική ελίτ. Πολιτικοι, εφοπλιστες, εργολαβοι, καναλαρχες εχουν σχεσεις αιματος.

    Την ιδια ώρα που υπήρχαν σημαντικές ανάγκες για άλλες υποδομές, το καθεστώς ξοδευε χρηματα για αυτοκινητόδρομους (της κακιας ωρας) για να να τα παίρνουν τα λαμογια οι μπομπολαίοι απο τα διοδια.
    Οπως και τη περιοδο των Ολυμπιακών, οπου οι εργολάβοι-μπετατζήδες εβγαλαν δις και έχτισαν τα υπερ-κοστολογημένα γήπεδα χρησιμοποιωντας ανασφαλιστους λαθρομεταναστες. Τωρα ολα αυτα τα εργα δις της ... "ισχυρης" Ελλαδας της εποχης του πολιτικου καθαρματος και μαφιοζου Κωστα Σημιτη εχουν λεηλατηθει και σαπιζουν θυμιζωντας τα εγκαταλελειμμένα κτιρια στο Τσερνομπιλ. Βέβαια το εκαναν τοτε το πανυγηράκι τους οι πολιτικάντιδες πουλώντας φουμαρα για μεταξωτες κορδέλες στον ελληνικο λαο και τα χαϊβανια το είχαν χάψει. Που να ήξεραν τι θα συνεβαινε μερικα μολις χρονια μετα το 2004...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυο ενδεικτικες ειδησεις για τη σαπιλα του σημερινου καθεστωτος που αφορα πολιτικους, αστυνομικους, δικαστικους και (μαφιοζους) επιχειρηματιες.


    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=698107&h1=true#commentForm

    Αναφερουν οτι μεσα στην ΕΛΑΣ ανωτατα στελεχη εμπλεκονται στη μαζικη διακινηση λαθρομεταναστων ενω κανουν και "διευκολυνσεις" για εγγραφα με το καταλληλο αντιτιμο (με 12,000 ευρω οι Γεωργιανοι ελληνοποιουνται). Ενω το κυκλωμα αυτο εχει και καιρια ποστα και στα αεροδρομια στον ελεγχο εξοδου ωστε να διευκολυνουν την παρανομη εξοδο με πλαστα εγγραφα των λαθρομεταναστων. Μαλιστα ενω απο το 2013 ειναι γνωστα, κανεις πολιτικος δεν εχει απομακρυνει τα στελεχη της ΕΛΑΣ.
    Ενω οι δουλεμποροι ανοιγουν και καταστηματα βιτρινα για το ξεπλυμα χρηματος απο το δουλεμποριο.

    Απο οτι φαινεται λοιπον, υπαρχει ενα τεραστιο μαφιοζικο κυκλωμα διακινησης λαθραιων και τα παιρνουν πολυ χοντρα τοσο πολιτικοι, οσο και λιμενικοι, αξιωματικοι κλπ Και απο κοντα ολοι αυτοι φτιαχνουν "αντι-ρατσιστικες¨ ΜΚΟ κλπ. Γιαυτο και η αλλοκοτη σταση των "ελληνων" πολιτικων σε αυτο το σοβαροτατο θεμα.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=699020

    Ο νταβατζης-σωματεμπορος ιδιοκτητης αλυσιδας φουρνων που αφεθηκε ελευθερος με μικρο προστιμο

    "Το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη, καθώς και εγγυοδοσία 20.000 - 200.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα (και την εγγυοδοσία ασφαλώς). Αναλυτικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων Άγγελο Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ίγκορ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας. Για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου. Ο Μ. Κρέτου καταδικάστηκε επίσης για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ενώ ο Φλ. Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως"

    Ωραια δικαιοσυνη δηλαδη. Καταδικαστηκαν για σωματεμπορια και εγκληματικη οργανωση αλλα οι μαφιοζοι αυτοι που βγαζουν εκατομμυρια απο σωματεμπορια και αλλες βρωμοδουλειες (ενω εμπλεκονται και σε ποιος ξερει ποσα αλλα) απλα με ενα γελοιου ποσο 20,000 - 200,000 ευρω προστιμο καθαριζουν και σουλατσαρουν ξανα ελευθεροι.

    Και αλλοι απλοι πολιτες πληρωνουν τα κερατα τους για μικρο-πραγματα




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ.Καζάκη μήπως κλέβεις εκκλησία με το να αντιπολιτεύεσαι απλά την κυβέρνηση; Ο λαός σφυροκοπάται από πόλεμο νεύρων και προπαγάνδας από πλευράς των δανειστών οι οποίοι πότε λένε οτι πάμε στα βράχια και πότε οτι υπογράφεται μνημόνιο.Μήπως αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι λίγη συμπαράσταση και θάρρος να μην φοβάται έτσι ώστε να πιέζει και να προειδοποιεί την κυβέρνηση οτι δεν θα ανεχτεί αλλα μνημόνια; Φοβάμαι οτι στο τέλος ο λαός κουράσμένος θα πανηγυρίζει το μνημόνιο Τσίπρα.
    Για μένα δεν υπάρχει πια λόγος να αντιπολιτευεται κανείς την κυβέρνηση συριζα και να την καταγγέλει ως ασυνεπή,μνημονιακή κλπ.Η κυβέρνηση Τσίπρα είνα ήδη τελειωμένη αφού αυτό που ήθελε (αξιοπρεπή συμφωνία στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης Ε.Ε) ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
    Αυτό που είναι σημαντικό είναι να επαγρυπνεί ο κόσμος κ να φύγουμε από καναπέδες προειδοποιώντας οτι δεν θα ανεχθούμε ξανά την επιστροφή των Ζόμπι με τσόντα τον Σταύρο Θεοδωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Καζάκη ποιά είναι η άποψή σας για το ενδεχόμενο κυκλοφορίας "Χρυσής Δραχμής" όπως αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο:

    http://www.deite-to.com/%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B5-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83/27743

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "χρυσή δραχμή" δοκιμάστηκε τόσο στο 19ο αιώνα, όσο και στο μεσοπόλεμο. Το αποτέλεσμα; Αναπόφευκτη χρεοκοπία. Ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να πάμε σε "χρυσή δραχμή". Δεν αποτελεί λύση για το λαό.

      Διαγραφή
  13. ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ATM ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 150. € !!!!!! ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως χρωστάτε στην εφορία, ή στην οικεία τράπεζα; Εσείς ή η μητέρα σας; Αν ναι, τότε σας παρακράτησαν από την σύνταξη. Διαφορετικά θα πρέπει να απευθυνθείται στον ασφαλιστικό φορέα το ταχύτερο δυνατό.

      Διαγραφή