Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Μάθημα δημοσιογραφίας από την Ιρλανδία για όλους τους επώνυμους Έλληνες δημοσιογράφους

Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne, πολύ γνωστός στη χώρα του, φέρνει σε αδιέξοδο τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ στην τρόικα, Klaus Masuch, μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας. (http://www.videoman.gr/25839)
Ο Klaus Masuch ήταν μέλος της τρόικας και στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα. Φαντάζεστε να κάνει τέτοιες ερωτήσεις οι Χατζηνικολάου, Παπαδάκης κι όλοι οι άλλοι δήθεν αδέκαστοι επώνυμοι δημοσιογράφοι της χώρας μας; Με τι κότσια, με τι ανάστημα;

Ένας από τους θεμελιώδεις λόγους που αυτή η χώρα επιλέχθηκε ως πειραματόζωο για να την οδηγήσουν στον αφανισμό, είναι το γεγονός ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη τα ΜΜΕ δεν είναι τόσο διαπλεκόμενα και διεφθαρμένα όσο στην Ελλάδα. Ο θάνατος του πολιτικού διαλόγου και της ενημέρωσης, που σήμερα έχει ξεπεράσει ακόμη και την εποχή της χούντας, ήταν βασική προϋπόθεση για να μας οδηγήσουν οι δανειστές και το εξαγορασμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας στα βράχια. 

Λειτούργησαν και λειτουργούν όπως οι ψευδοφάροι που χρησιμοποιούσαν παλιά οι κουρσάροι για να οδηγήσουν τα πλοία στα βράχια ώστε να σκοτώσουν πλήρωμα και επιβάτες και να κουρσέψουν το ναυάγιο. Και καθώς μας οδηγούν στο χειρότερο ναυάγιο της ιστορίας μας, οι ψευδοδημοσιογράφοι κοκορεύονται για το θεάρεστο έργο τους.


4 σχόλια:

  1. "Λειτούργησαν και λειτουργούν όπως οι ψευδοφάροι που χρησιμοποιούσαν παλιά οι κουρσάροι για να οδηγήσουν τα πλοία στα βράχια ώστε να σκοτώσουν πλήρωμα και επιβάτες και να κουρσέψουν το ναυάγιο." Στην αρχή τα καταφέρνουν... μετά αλλάζουν καταστάσεις. Και στον Βασίλη Λεβέντη τα ίδια κάνανε το 1993 στις εκπομπές του, όταν του κόβανε τις τηλεφωνικές γραμμές, όταν τα γκάλοπ γράφανε 0% Λεβέντης και όταν έστειλαν αστυνομικούς να δείρουν τον ιδιοκτήτη του καναλιού. Επίσης μην ξεχνάμε ότι το 1996 παρολίγο να καταφέρουν να τον σκοτώσουν με εικονικό ατύχημα. Πάραυτα, εν έτει 2015, οι εκπομπές που έκανε το 1993, έχουν μισό εκατομύριο views στο Youtube και βάλε, συν το γεγονός ότι παρολίγο να μπει στην βουλή. Ο Λεβέντης είναι πλέον φαινόμενο στα social networks. Τον Χατζηνικολαού πρέπει να τον προκαλείς σε αναμέτρηση στον αέρα ώστε να ισοπεδώνεις τα ψέματα αυτού, του καναλιού του και των καθεστωτικών κυβερνήτων που τροφοδοτούν τον υπόκοσμο της τοκογλυφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, εαν θέλεις στην εκπομπή σου ή εδώ κάνε ένα σχόλιο για το κείμενο του Μηλιού

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113493239

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη σε αυτό το σημείο είναι χρήσιμο να προσθέσουμε και ένα άλλο ντοκουμέντο, με τη συνέντευξη ενός δημοσιογράφου από το Γερμανικό WDR στον πρώην επίτροπο εμπορίου (Karel De Gucht) σχετικά με το TTIP. Παρακάτω παραθέτω το βίντεο.

    Ο επίτροπος επαναλάμβανε το ότι το TTIP θα έχει θεαματικές επιπτώσεις στην οικονομία, δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Mόλις ο δημοσιογράφος του παρέθεσε την έρευνα που η ίδια η Κομισιόν είχε παραγγείλει (για να βασίσει κάπου το TTIP), λέγοντάς του: "Μα καλά, για 0,5% αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ στα επόμενα 10 χρόνια, δεν είναι και τόσο θεαματικά τα αποτελέσματα", τότε άρχισε το γλέντι...

    Για 10 λεπτά ο επίτροπος ψαχνόταν να δει αν αυτό το νούμερο είναι της έρευνας, και μετά άρχισε να χάνει την υπομονή του και να γίνεται "ευγενικά" επιθετικός στο δημοσιογράφο.

    Το βίντεο είναι στα αγγλικά, αλλά είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό να το δει και κάποιος μη-αγγλομαθής, παρατηρώντας απλά τη γλώσσα του σώματος... Από αυτό και μόνο μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Μία απλή ερώτηση, και ο άλλος έχασε τη μπάλα. Τόσο εύκολη είναι η δημοσιογραφία, αρκεί να την ασκείς όπως πρέπει...

    https://www.youtube.com/watch?v=vnOTyOjV4I4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φοβερη η συν/ξη, οσο για τους δημ/φους νομιζω αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι ξερουν να κανουν απλες και δυσκολες ερωτησεις, αλλα προτιμουν να ειναι πουλημενα τομαρια οπως οι πολιτικαντηδες, για τους δικους τους λογους βεβαιως..

      Διαγραφή