Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!

Ο Τσίπρας σε τριμερή με Ολάντ και Μέρκελ. Ο Γιούνγκερ διαμηνύει ότι του κρατά μούτρα. Με το χθεσινό τρισέλιδο υπόμνημά της η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πιο κοντά στις απαιτήσεις των δανειστών, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες. Αλλά η απόσταση δεν έχει ακόμη καλυφθεί για να υπάρξει συμφωνία.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση, για να δώσει δείγμα γραφής στους δανειστές, ενεργοποιεί το ΚΕΑΟ έτσι ώστε να υποθηκευθούν τα σπίτια και ακίνητα όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Στα ίδια ταμεία που η ίδια λεηλάτησε τα ταμειακά διαθέσιμα. Κι επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την διέξοδο του άρθρου 99, στόχος αυτής της κίνησης είναι να εξοντωθούν τελειωτικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι. Ότι ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, το τελειώνουν οι τωρινοί κυβερνώντες.

Στις βρυξέλλες ανακοινώθηκε με ευχαρίστηση ότι επήλθε συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ. Η αύξηση αυτή θα επιβληθεί κατά μεσής της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να εξοντωθεί ολοκληρωτικά η μόνη δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας αποφέρει ακόμη ένα πενιχρό εισόδημα.

Με την ελληνική οικονομία σε κατάσταση ολοκληρωτικού στραγγαλισμού, θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο οι "διαπραγματεύσεις" για το νέο πακέτο "διάσωσης". Χρειάζεται να είσαι μάντης για να προβλέψεις το τι θα επακολουθήσει;

Τελικά όλοι αυτοί που μας έλεγαν περιμένετε, σε τι βοήθησαν; Τώρα μας λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Να δείτε ότι θα αποδειχθούν χειρότεροι από τον Άδωνη στην υπεράσπιση του μνημονίου και του ξεπουλήματος με αριστερό πρόσημο.

Μόνη λύση γενική παύση πληρωμών προς το τρισάθλιο αυτό κράτος που έχει μεταβληθεί σε βιτρίνα των δανειστών. Δεν πληρώνουμε σε κανέναν από δαύτους, τίποτε. Η επιβίωση η δική μας και των δικών μας αποτελεί πρώτη προτεραίοτητα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τοκογλύφο, ή κυβερνητικό του υπάλληλο. Δεν πληρώνουμε τίποτε.


Πρέπει να πέσει αυτή η άθλια κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό για να τελειώσουμε οριστικά με τα μνημόνια και τους τοκογλύφους. Για να ανοίξει ο δρόμος μιας νέας διακυβέρνησης υπέρ του λαού με ανατροπή της σημερινής κατοχής από τους δανειστές.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνω και επαυξανω. Το εχω αποφασισει ηδη καθ' οτι ανεργος πλεον και δεν βρισκω δουλεια με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης και εκλογές, το ΕΠΑΜ θα συμμετέχει; Πραγματικά το ελπίζω, αλλιώς η μόνη λύση που βλέπω για την ψήφο μου είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος εντύπωση, αντίληψη, διατύπωση και αντιμετώπιση της σκευωρίας. Γενικά μέγα λάθος η αναμετάδοση της "είδησης" οτι οι τράπεζες χρειάζονται σωτηρία και ότι τα χρήματα των φορολογουμένων κλείνουν αόρατες μαύρες τρύπες στους ισολογισμούς τους. Αντίθετα με τα όσα διαχέονται τόσα χρόνια από τα εξαρτώμενα απο τις διαφημίσεις των τραπεζών ΜΜΕ πως οι τράπεζες κάθε τόσο ανακαλύπουν "ελλείματα και ζημιές" φορτώνοντας τις επόμενες γενιές με χρέη που δήθεν εξασφαλίζουν τη διατήρηση του χρηματοπιστωτικού συτήματος, πρόκειται περί στημένου παιχνιδιού για να πτωχεύουν τα κράτη που ήδη ελέγχουν μέσω της χρηματόδότησης ολων των κομμάτων.

    Ο νεο-φεουδαλισμός είναι ήδη πραγματικότητα οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός και το δανείζουν σε λαούς από τους οποία έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα έκδοσης νομίσματος χωρίς χρέος και τόκους με αποτέλεσμα την πλήρη εκμετάλευση τους ή, όπως πολύ πετυχημένα έχει περιγραφεί απο τον Ρον Πωλ, τη μοντέρνα δουλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή