Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Με δήλωση μετανοίας και πρόγραμμα σφαγείο λέει ΝΑΙ ο Τσίπρας στους δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδι για έναν προϋπολογισμό λιτότητας €13 δις σε μια έσχατη προσπάθεια να εξασφαλίσει μια συμφωνία χρέους με τους πιστωτές της ΕΕ.

Η πρόταση που εστάλη στις Βρυξέλλες την Πέμπτη το βράδυ (9 Ιουλίου), αφορά στην εξοικονόμηση περίπου €13 δις με οριζόντιες περικοπές. Επίσης, έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την Παρασκευή, ώστε να δοθεί η εξουσιοδότηση στον Τσίπρα να υπογράψει την θανατική καταδίκη της χώρας.

Περιέχει πολλά από αυτά που απαιτούσαν οι πιστωτές πριν από δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, αλλά προχωρά περισσότερο στους τομείς του ΦΠΑ και των συντάξεων. Το σχέδιο θα καταργήσει επίσης Ελλάδα και το ΕΚΑΣ στους φτωχότερους από το 2019, ένα χρόνο νωρίτερα από την προθεσμία του 2020 που είχε προταθεί παλαιότερα. Το ίδιο και οι επικουρικές.


Περιλαμβάνει επίσης τις αυξήσεις στο ΦΠΑ με στόχο την εξοικονόμηση πόρων ύψους 1% του ΑΕΠ, και επιπλέον € 300 εκατομμύρια σε περικοπές στις αμυντικές δαπάνες για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση προτείνει να αυξηθούν οι φόροι για τους χαμηλόμισθους, αν οι προτάσεις της οδηγήσουν σε «δημοσιονομικά ελλείμματα». Αν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος € 13 δις, η κυβέρνηση θα αυξήσει τους φόρους σε εισοδήματα κάτω των € 12.000 από 11% στο 15 %, και 35% σε εισοδήματα άνω των € 12.000.

Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση ελπίζει σε ένα τρίτο πακέτο δανείου τριετούς διάρκειας και ύψους € 53,5 δις. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ελπίζει να αποσπάσει μια δήλωση από τους δανειστές για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα ξεπεράσει το 185% έως το τέλος του 2015.

Το χειρότερο όμως απ' όλα είναι η δήλωση μετανοίας: "Με την πρόταση αυτή ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν ότι η Ελλάδα θα παραμένει μέλος της ευρωζώνης, καθώς και τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Είναι προφανές πώς αυτή η δήλωση μετανοίας ήταν απαίτηση των δανειστών. Οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες ερμήνευσαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, όχι όπως το ερμηνεύει ο Τσίπρας, αλλά όπως ήταν πραγματικά. Ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για όλα. Ακόμη και για έξοδο από το ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει συμφωνία σε βάρος του.

Οι δανειστές τρόμαξαν με το απρόσμενο ηχηρό ΟΧΙ της Κυριακής και έβαλαν τον Τσίπρα να τους στείλει επιστολή με δήλωση μετανοίας. Σαν κι αυτές που απαιτούσαν οι δυνάμεις του δοσιλογισμού από τους έγκλειστους αγωνιστές στους τόπους μαρτυρίου. Πρόκειται για μια δήλωση μετανοίας που ντροπιάζει τον ελληνικό λαό και τις παραδόσεις του. Και φυσικά μετατρέπει επίσημα τον Τσίπρα σε τοποτηρητή των Ευρωπαίων αποικιοκρατών.

Αν περάσει αυτή η πρόταση μαζί και δήλωση μετανοίας, η Ελλάδα χάνει την κρατική της υπόσταση. Υπό αυτό το καθεστώς, δεν έχει πλέον κανένα νόημα η προσφυγή του λαού στην κάλπη, η λεγόμενη ετημυγορία του λαού. Ούτε βέβαια η ίδια η ύπαρξη της Βουλής, παρά μόνο ως εκ των υστέρων μηχανισμός νομιμοποίησης των έξωθεν και άνωθεν εντολών.  

Τώρα είναι η ώρα να μετεξελιχθεί το ΟΧΙ σε ενιαία πολιτική παράταξη απέναντι σ' ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της υποταγής, της υποτέλειας στην ΕΕ και των δηλώσεων μετανοίας. Στο χέρι μας είναι να ενωθούμε όλοι μαζί για να εκφραστεί πολιτικά το αληθινό περιεχόμενο του ΟΧΙ, διεκδικώντας την αποτροπή κάθε συμφωνίας, ή δέσμευσης σε βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας, την καταγγελία του χρέους ως παράνομου, αθέμιτου και απεχθούς, την εθνική ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση και ελευθερία της Ελλάδας.


Ας γίνει η σημερινή συγκέντρωση του ΟΧΙ η απαρχή αυτής πολιτικής συγκρότησης. Ίσως να μην έχουμε άλλη ευκαιρία. Διότι η "εθνική ενότητα" του ΝΑΙ της υποτέλειας και του δοσιλογισμού, που συγκροτήθηκε υπό τον πρόεδρο της (ανύπαρκτης) δημοκρατίας θα μας οδηγήσει ακόμη και σε εθνικό ακρωτηριασμό. Με την αριστερά του Τσίπρα να υπογράφει δηλώσεις μετανοίας.

6 σχόλια:

  1. Ρε αυτοί δεν έχουν τσίπα πάνω τους. Βγήκαν οι "μεροκαματιάρηδες" παπαγάλοι της Κουμουνδούρου και λένε πως το νέο μνημόνιο χτυπάει τους πλούσιους και ευνοεί τους φτωχούς. Λένε πως με αυτό κερδίζουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές στην Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς τότε το αντιμνημονιακό μέτωπο θα μεγαλώσει στην Ευρώπη και θα διεκδικούμε από ισχυρότερη θέση.
    Ε, και αν αυτοκτονήσει καμιά χιλιάδα μέχρι τότε, παράπλευρη απώλεια, τι να κάνουμε;

    Όταν κερδίσει τις εκλογές ο κοτσιδάκιας Τσίπρας των Podemos, θα φοβηθούν τόσο πολύ οι γερμανοί και οι τραπεζίτες, που θα κλείσουν τις τράπεζες και στην Ισπανία για κανά χρόνο. Και θέλουν οι παπαγάλοι, να μας κάνουν να πιστέψουμε πως ο Τσίπρας θα καταργήσει τα μνημόνια. Ο φόβος και ο τρόμος τους έχει κάνει να λένε ότι σαχλαμάρα τους έλθει στο κεφάλι.
    Βλέπω όλους τους συριζαίους να κυκλοφορούν με πρησμένο πρόσωπο και πρησμένο λαιμό σε λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη εμένα πλέον δε με νοιάζει αν υπάρχει σωστό σχέδιο εξόδου από ευρω και ΕΕ. Με νοιάζει μόνο να βγούμε. Τους σιχάθηκα και τους κ..οευρωπαίους αλλά και τους ντόπιους υπαλληλίσκους τους. Εχω εγκλωβιστεί και δεν ξέρω πλέον με ποιον τρόπο θα τους ξεφορτωθούμε! ΠΩΣ ρε γμτ; Τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα; Τι προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγινε οτι ηταν αναμενομενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπεγραψε νεο βαρβαρο μνημονιο και οι αμπελοφιλοσοφιες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ περι αλλου δρομου και αναστροφης της λιτοτητας εντος ΕΕ-ΕΥΡΩ αποδειχθηκαν ανοησιες.

    Ο Μητροπουλος παντως δηλωσε
    «Αποτύχαμε, χάσαμε. Μεταλλασσόμαστε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, που καλείται να υλοποιήσει το πιο ασφυκτικό, αντικοινωνικό πρόγραμμα. Κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε αριστερή παρωδία και όχι αριστερή παρένθεση. Δεν πρέπει να πάμε σε ένα Grexit, γιατί είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε και δεν πρέπει να προκαλέσουμε άλλο κακό στο λαό μας».

    http://www.koolnews.gr/politiki/646470-skliri-aftokritiki-apo-ton-alexi-mitropoulo-hasame-eimaste-anikanoi-na-diaheiristoume-ena-grexit/

    Επισης, σε συνεντευξη του 2012 του Τσιπρα ειναι χαρακτηριστικο οι ανοησιες που αναφερει και η γλωσσα του σωματος του που προδιδει την ασχετοσυνη και βλακεια του.

    Δειτε 2:55-3:12
    Δημοσιογραφος "Και εαν οι Γερμανοι δεν μπλοφαρουν και απαιτησουν η λιτοτητα η αποχωρηση απο το ευρω?"
    Τσιπρας "Δεν πιστευω οτι θα επιμεινουν σε αυτο" ( Ο Τσιπρας κλεινει τα ματια και ξεροκαταπινει οταν απανταει !)

    3:50 - 4:05 "θα κοβατε συνταξεις εαν ησασταν πρωθυπουργος ?"
    Τσιπρας " haha I think this is impossible to be happen even if the government is new democracy or PASOK. Is impossible !"

    https://www.youtube.com/watch?v=5gV7ZZlngYI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από όλα αυτά, διαβάστε άρθρο στην Αυγή να καραφλιάσετε:
    (Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με όσα γράφει)

    «Τα τέσσερα ματ του Αλέξη Τσίπρα» (10.07.2015)
    Του Βασίλη Μαυρόπουλου (σεναριογράφος – συγγραφέας)

    http://www.avgi.gr/article/5699760/ta-tessera-mat-tou-alexi-tsipra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΒΑΔΙΣΤΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ νταουλι ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ σε αριστη κατασταση λογω αλλαγης κατευθυνσεως. Δεχομαι ανταλλαγη με πιπιζα ή κλαρινο. Πληροφοριες,οδος Ηρωδου Αττικου, κουδουνι ΑΛΕΞΗΣ...

    Νεαρο ζευγαρι ζητα δασκαλο παραδοσιακων χορων (πεντοζαλι, τσαμικο, καλαματιανο κλπ) Πληρ. Αλεξης η Περιστερα τηλεφωνο ταδε...

    Ευπαρουσιαστος νεαρος χορευτης αριστος στο πεντοζαλι ζητα εργασια σε παραδοσιακη κρητικη ταβερνα. Ζητειστε τον Αλεξη. Τηλεφωνο ταδε βραδινες ωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή