Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Να πώς απαντά στον κ. Τσίπρα η ύπατη αρμοστεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Πώς χαρακτήριζε ανέκαθεν ο ελληνικός λαός έναν πρωθυπουργό που προδίσει την εμπιστοσύνη του και καταπατά τα δικαίωματα και την κυριαρχία της χώρας;

Το τι οφείλει να κάνει ένας Πρωθυπουργός που σέβεται τη δέσμευσή του απέναντι στο λαό που τον ψήφισε και τη χώρα του, ιδίως όταν δέχεται τελεσίγραφα, το περιγράφουν οι επιτετραμένοι της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Διαβάστε:

"Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να παραιτηθεί από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς εκείνους που τον εξέλεξαν με σαφή εντολή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση που δεν θα διαλύσει την ελληνική δημοκρατία και δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Η συνθηκολόγηση στο τελεσίγραφο για την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας στον Ελληνικό πληθυσμό θα ήταν ασύμβατη με τη δημοκρατική εμπιστοσύνη προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό από το εκλογικό σώμα. Εκ φύσεως, κάθε κράτος έχει την ευθύνη να προστατεύει την ευημερία όλων των ατόμων που ζουν υπό τη δικαιοδοσία του. Αυτό περιλαμβάνει φορολογική και δημοσιονομική κυριαρχία και ρυθμιστικό χώρο που δεν μπορεί να χαλκευτεί από εξωτερικούς παράγοντες, είτε είναι κράτη, διακυβερνητικές οργανώσεις, είτε πιστωτές.


Το άρθρο 103 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι οι διατάξεις του Χάρτη κατισχύουν όλων των άλλων συνθηκών, ως εκ τούτου, καμία συνθήκη, ή συμφωνία δανείου δεν μπορεί να υποχρεώσει μια χώρα να παραβιάσει τα πολιτικά, πολιτιστικά, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιωμάτα του πληθυσμού της, ούτε μπορεί μια σύμβαση δανείου να ακυρώσει την κυριαρχία ενός κράτους. Οποιαδήποτε συμφωνία που θα απαιτούσε μια τέτοια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς εθιμικού δικαίου είναι contra bonos mores (αντίθετη με τα χρηστά ήθη) και συνεπώς άκυρη, σύμφωνα με το άρθ. 53 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών.

Μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνής τάξης απαιτεί ένα εμπορικό και οικονομικό καθεστώς που θα διευκολύνει την υλοποίηση του συνόλου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι διακυβερνητικές οργανώσεις πρέπει να προωθούν και σε καμία περίπτωση να εμποδίζουν την επίτευξη της πληρότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το εξωτερικό χρέος δεν αποτελεί δικαιολογία για να παρεκκλίνουν, ή να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ή για να προκαλέσουν οπισθοδρόμηση κατά παράβαση των άρθρων 2 και 5 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα." - Δείτε περισσότερα στο: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=16170&LangID=E#sthash.Jvo54L3F.dpuf

Εσείς πώς θα χαρακτηρίζατε έναν πρωθυπουργό που θα έλεγε ΝΑΙ στα τελεσίγραφα; Οι παππούδες μας που πολέμησαν για την τιμή και την υπόληψη της πατρίδας, λέγοντας ΟΧΙ με το αίμα και τη ζωή τους στα τελεσίγραφα, θα τον αποκαλούσαν δοσίλογο και θα τον εκτελούσαν στην πρώτη ευκαιρία. Εμείς έχουμε τόσο πολύ μεταλλαχθεί σε γραικύλους;

10 σχόλια:

  1. http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/14/left-reject-eu-greece-eurosceptic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Greece is the latest battleground in the financial elite’s war on democracy
    George Monbiot

    http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/07/greece-financial-elite-democracy-liassez-faire-neoliberalism

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκου να λέει ο Τσίπρας ότι η χρησιμοποίηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της ΤτΕ συνιστά ... ριφιφί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι...ριφιφί η χρησιμοποίηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της ΤτΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη οταν υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία καποιου πατριωτικού δημοκρατικού μετωπου με την Αριστ Πλατφορμα , Σχεδιο Β , ΑΝΤΑΡΣΥΑ,Οικολόγους και λοιπες δυνάμεις θα ειναι η απαρχη μιας νεας πορείας για την ανατροπη των μνημονίων...Δόξα τω Θεω τους ξέρεις όλους και μάλιστα παρα πολύ καλα...Και τον Λαφαζάνη και τον Αλαβάνο απο το ΚΚΕ (ειδικά αυτούς ειμαι σίγουρος οτι τους ξέρεις καλύτερα και απο τον Τσίπρα τον ίδιο!!!) και τον Βατικιώτη και τον Δελαστικ και ΟΛΟΥΣ...οσο δύσκολο κι αν ειναι να συμπράξεις πρέπει τουλάχιστον να κανεις μια τεράστια προσπάθεια συννενόησης μαζί με τους συντροφους στο ΕΠΑΜ...θα ειναι παρα πολύ δύσκολο γιατι μεσα σε αυτους τους χωρους υπαρχουν και καλοθελητές και κρατικοδίαιτοι και λαμόγια!!! Πιστευω οτι αυτο θα το ζητησουν πολλοι απο το ΕΠΑΜ..δεν μπορει να λειπεις απο ενα τετοιο σχημα..Φωνές όπως η δική σου του Νικου του Ιγγλέση του Λεων του Βατικιώτη αλλα και του Σπυρου του ΛΑβδιώτη ειναι απαραίτητες γιατι η συνθεση τους ειναι η δημιουργια του σχεδίου για επιστροφη στο εθνικο νομισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα μεγαλο πατριωτικο δημοκρατικο μετωπο θα μπορουσε να κερδιζε ανετα ανω του 50% στις εκλογες υπο προυποθεσεις. Δεν χρειαζεται να συμφωνουν ολοι σε ολα. Καποιες βασικες κοινες θεσεις ειναι απαραιτητες οπως εξοδος απο ΕΕ και ευρω, μονομερη διαγραφη χρεους, εισαγωγη νεου εθνικου νομισματος, δεσμη μετρων για αναταση της οικονομιας, επανεθνικοποιηση φυσικων μονοπωλιων και στρατηγικων τομεων της οικονομιας, φυλακιση δοσιλογων, εκδημοκρατισμος του πολιτευματος και συνταγματικες αλλαγες κλπ

      Και μετα απο 2-3 χρονια αφου εχει σταθεροποιηθει η κατασταση και εχουν επιτευχθει οι στοχοι του Μετωπου, αυτο μπορει να αυτοδιαλυθει και να ξαναγινουν εκλογες

      Διαγραφή
  6. Ο Μαρδας σε εντεταλμενη παραγγελια....,Του Δημήτρη Μάρδα

    Υποστηρίζεται από τους ένθερμους υποστηριχτές της επιστροφής στη δραχμή ότι μια τέτοια επιλογή θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Το παρελθόν της χώρας – όπως και η θεωρία του διεθνούς εμπορίου– διαψεύδουν όμως αυτήν τη θέση. Δε θα ασχοληθούμε με τις οικονομικές θεωρίες, θα επιστρέφουμε όμως τριάντα χρόνια πίσω σκιαγραφώντας τη σχέση των εξαγωγών μας και της απαξίωσης (υποτιμήσεις – διολισθήσεις) της δραχμής.

    Η ισοτιμία δραχμής δολαρίου το 1980 ήταν 1 δολάριο προς 42,64 δραχμές, το 1987 (έτος έναρξης των προσπαθειών με σκοπό την ‘Ενιαία Αγορά’) ήταν 1 δολάριο προς 135,18 δραχμές και το 1992 (με την ολοκλήρωση της ‘Ενιαίας Αγοράς’), η ισοτιμία αυτή ανερχόταν σε 190,47 δραχμές. Το 2000 η ισοτιμία δολαρίου δραχμής άγγιξε τις 308,93 δραχμές.

    Η δραχμή λοιπόν κατά τη δεκαετία 1980-2000 απαξιώθηκε θεαματικά έναντι του δολαρίου ενώ οι εξαγωγές μας μετα βίας διπλασιάσθηκαν από 5,1 δις δολάρια σε 10,8 δις δολάρια. Από την άλλη το εμπορικό μας έλλειμμα άγγιξε τα 18,6 δις το 2000 από τα 5,4 δις δολάρια το 1980. (Βλ. στο Διάγραμμα πορεία εξαγωγών εισαγωγών).



    Η κατακόρυφη απαξίωση του ελληνικού νομίσματος δεν κατόρθωσε λοιπόν να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάτι που διαφαίνεται και από τα ανωτέρω στοιχεία των εξαγωγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο του 1980-1990, οι δύο υποτιμήσεις της δραχμής και οι διαρκείς διολισθήσεις, συνοδεύθηκαν και από μέτρα προστασίας της ελληνικής οικονομίας, κάτι που εξέλειπαν πλήρως από τον Ιανουάριο του 1993.

    Πρώτο συμπέρασμα: Ο ταχύς ρυθμός απαξίωσης της δραχμής έως το 2000, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας υπέρ της εγχώριας παραγωγής (έως το 1993) δεν ανέκαμψαν τις ελληνικές εξαγωγές με ρυθμούς ταχύτερους σε σχέση με τους αντίστοιχους των εισαγωγών.

    Αξίζει να τονισθεί επίσης ότι από το σύνολο των 22 δις περίπου δολαρίων των ελληνικών εξαγωγών (το 2010) μόνο τα 11 δις δολάρια περίπου αφορούν προϊόντα που ενσωματώνουν πρώτες ύλες και ενδιάμεσα αγαθά που παράγονται στη χώρα. Όλες οι υπόλοιπες εξαγωγές, χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες, πλην του εισαγόμενου κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας,.

    Αυτό σημαίνει ότι η όποια απαξίωση της νέας δραχμής έναντι του ευρώ θα ‘περάσει’ στην εγχώρια παραγωγή των προϊόντων της δεύτερης ομάδας (λόγω εισαγόμενου πληθωρισμού) και μέσω των πολλών εισαγόμενων και αναγκαίων πρώτων υλών. Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί σοβαρή αιτία πίεσης για νέα απαξίωση της δραχμής στη βραχυχρόνια περίοδο. Την ιστορία αυτή τη ζήσαμε ιδιαίτερα έντονα κατά το 1980-2000 χωρίς αποτέλεσμα σε όρους εμπορικού ισοζυγίου.

    Οπότε, σύμφωνα με το πρόσφατο παρελθόν της χώρας μας, από πού πηγάζει η θέση ότι η επιστροφή στη δραχμή θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας;

    Βέβαια μετά το 2001 παρατηρείται μια ραγδαία επιδείνωση του εμπορικού ελλείμματος της Ελλάδας, όχι όμως λόγω μείωσης των εξαγωγών (που εξακολούθησαν να αυξάνονται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν) αλλά λόγω έξαρσης των εισαγωγών. Η αιτία της εικόνας αυτής δεν εντοπίζεται μόνο στο ευρώ. Άλλοι παράγοντες (όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, τιμές πετρελαίου, εισροές κεφαλαίων, έξαρση των δημοσίων δαπανών, αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου κ.λπ) φέρουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης της συγκεκριμένης εξέλιξης.

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι εξαγωγές από το 2001 έως το 2008, υπό καθεστώς ‘σκληρού’ ευρώ υπερδιπλασιάστηκαν (από 10,4 δις δολ. το 2001 σε 25,5 δις δολάρια το 2008). Η μεταγενέστερη μείωσή τους κατά 5 δις το 2009 μπορεί να αποδοθεί στην παγκόσμια ύφεση. Μετά το 2009 όμως πάλι άρχισαν να ανακάμπτονται.

    Έτσι λοιπόν υπό καθεστώς σημαντικής απαξίωσης της δραχμής έναντι του δολαρίου και όλων των υπόλοιπων νομισμάτων (για είκοσι χρόνια) οι εξαγωγές μας μετά βίας διπλασιάσθηκαν, ενώ επί ευρώ, υπερδιπλασιάσθηκαν μέσα σε οκτώ χρόνια.

    Πηγή:reporter.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κόσμος φοβάται, αλλά δεν φοβάται απλά, τον τρομάζει ο φόβος του. Καθόμαστε αλυσοδεμένοι στο σπήλαιο (του Πλάτωνα) παρακολουθώντας τις προβολές αυτών που σκηνοθετούνται πίσω μας.
    Έχουμε κι άλλες αλυσίδες αόρατες: τις καταθέσεις μας και την σίγουρη (?) καλοπληρωμένη δουλίτσα μας.
    Όποιος καταφέρει να δραπετεύσει, να βγει εκτός σπηλαίου, θα δει τον ήλιο να λάμπει, πεταλούδες να πετούν, δενδρα με καρπούς. Θα γυρισει πισω να πει στους συντρόφους του για όλα αυτά που είδε, δεν θα τον πιστέψουν γιατί δεν μπορούν να φανταστούν ότι μπορεί να υπάρξει άλλη πραγματικότητα απ' αυτή που γνωρίζουν.

    ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα τα λες αλλα διαβασες τι παθαινει ο σοφος που γυριζει να ξεστραβωσει τα ζαβα .Αυτα δεν καταλαβαινουν δαγκωνουν κι ολα Σε αλλη αναρταση μια ελληναρου με σημαια κολημενη στο προφιλ μουπε να παω να παρω Μυτιες στο Συνταγμα.Οταν τους λες οτι στο Σπηλαιο εχει εκλογες που στην ουσια κανονιζουν τη βαρδια των δεσμοφυλακων κσι δεν υπαρχει ζωη, αυτοι σε αποκαλουν ανεδαφικο και ουτοπιστη Η ουτοπια ομως ειναι η ψευδαισθηση Δημοκρατιας κι ελευθεριας και οχι η υπερβαση της Οταν νομιζεις πως εισαι λευτερος και συνεχιζεις να μην αντιδρας λογω ψευδαισθησεων εισαι κατοικος ενος ανυπαρκτου τοπου αφου η πραγματικοτηυα σε διαψευδει.Να πως εξουδετερωσαν οι γερμανοι ακομα και τον Πλατωνα Η σχολη της Τιβιγγης εκλεισε το Σπηλαιο κι εμποδιζει καθε σοφο να μπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθαρός άνθρωπος ο Έκο. Ρίχνουν την βόμβα στη Χιροσίμα μήνα Αύγουστο; Βγαίνει ο Έκο και λέει ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή