Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Πότε θα χάσουμε τα σπίτια μας; Με το ΟΧΙ, ή με το ΝΑΙ;

Θα χάσουμε τα σπίτια μας με το ΟΧΙ, γιατί τα δάνεια έχουν μπει υποθήκη για να αντλήσουν ρευστότητα οι τράπεζες από την ΕΚΤ. Πρόκειται για ψέμα ολκής αντάξιο των γνωστών επώνυμων δημοσιοκάφρων στον πόλεμο ενάντια στον κοινό νου και τη συνείδηση του Έλληνα, που έχουν εξαπολύσει οι λωποδύτες της εξουσίας και της παραπληροφόρησης.
Ποιά είναι η αλήθεια; Σύμφωνα με τον τελευταίο Ισολογισμό Μαίου (2015) της Τραπέζης της Ελλάδος, οι υποχρεώσεις εντός του ευρωσυστήματος ανέρχονται σε 118,1 δις ευρώ. Από αυτές οι καθαρές υποχρεώσεις που απορρέουν από το υπόλοιπο του λογαριασµού δοσοληψιών µε το ΕΣΚΤ (TARGET2) ανέρχονται σε 100,3 δις ευρώ. Δηλαδή το χρέος προς το ευρωσύστημα από άντληση ρευστότητας των τραπεζών έχει ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ.

Στα τέλη του 2012 αυτές οι καθαρές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 98,4 δις ευρώ, από 104,7 δις ευρώ το 2011 και 87,1 δις ευρώ το 2010. Αν θυμάστε λόγω εκτίναξης του χρέους των εγχώριων τραπεζών λόγω άντλησης ρευστότητας τα χρόνια αυτά, αποφασίστηκε η ανακεφαλαιοποίησή τους με 50 δις ευρώ. Αυτά τα χρεώθηκε ο Έλληνας πολίτης ως δημόσιο χρέος και εντάχθηκαν υπό το καθεστώς της 2ης Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης (2012).
Για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών τελικά χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 39 δις ευρώ το 2013 και το 2014. Τα υπόλοιπα επιστράφησαν πίσω στον ΕΜΣ τον Φεβρουάριο με την Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση. Η ανακεφαλαιοποίηση οδήγησε τις καθαρές υποχρεώσεις των εγχώριων τραπεζών προς το ευρωσύστημα στα 51,1 δις ευρώ το 2013 και στα 49,3 δις ευρώ το 2014.
Τώρα αισίως οι καθαρές υποχρεώσεις προς το ευρωσύστημα έχουν ξεπεράσει (Μάιος 2015) τα 100,3 δις ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Πάμε κατευθείαν σε νέα ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών. Πώς; Προφανώς με την απόδοση των υπολοίπων 11 δις ευρώ από τον ΕΜΣ. Θα φτάσουν; Ούτε κατά διάνοια.
Τότε τι θα κάνουν; Θα προχωρησουν σε "κούρεμα" καταθέσεων αλά Κύπρος. Και μάλιστα από το πρώτο ευρώ γιατί δεν υπάρχουν πια πολλές άνω των 100 χιλιάδων. Πότε θα γίνει; Μετά από ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Αν ψηφίσουμε ΟΧΙ; Για να επιβληθεί το "κούρεμα" θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της Βουλής. Με το ΝΑΙ, είναι προφανές τι θα γίνει. Με το ΟΧΙ, ποιός θα τολμήσει να συναινέσει σ' αυτό το "κούρεμα"; Ποιά κυβέρνηση; Ποιά Βουλή;
Ναι, αλλά τότε δεν θα πάρουν τα σπίτια μας των οποίων τα δάνεια έχουν δωθεί ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ; Τον Μάιο του 2015 τα περιουσιακά στοιχεία αποδεκτά από την Τράπεζα της Ελλαδος ως ασφάλεια για πράξεις έκτακτης παροχής ρευστότητας προς τα πιστωτικά ιδρύµατα ανέρχονταν στα 156,1 δις ευρώ σε τρέχουσα αξία.
Ανάμεσα σ' αυτά τα περιουσικά στοιχεία είναι και τα περισσότερα οικιστικά δάνεια. Όμως, αυτό που τίθεται ως ασφάλεια, είναι η είσπραξη του δανείου, όχι η εκποίηση του ακινήτου που αποτελεί εγγύηση. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να πληρώσουν, ούτε η ΕΚΤ, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος έχει το δικαίωμα να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια και τα ακίνητα που είναι εγγυήσεις των δανείων. Απλά θα διεκδικήσουν να εισπράξουν τις δόσεις των δανείων.
Κι αν πάλι δεν επαρκούν, τότε θα κληθεί ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή το δημόσιο ταμείο να καταβάλει τα χρεωστούμενα, μιας και οι κυβερνήσεις δίνουν εγγυήσεις του δημοσίου για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες από το ευρωσύστημα.
Τα σπίτια και τα ακίνητα οι δανειολήπτες θα τα χάσουν έτσι και υπερισχύσει το ΝΑΙ. Διότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και το νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα επιτρέψει τον ταχύτατο εκπλειστηριασμό της ιδιοκτησίας των Ελλήνων πολιτών. Έτσι έχασαν τα σπίτια τους οι Ισπανοί και οι Πορτογάλλοι.
Αν υπερισχύσει το ΟΧΙ, ποιός θα τολμήσει να προχωρήσει σε απελευθέρωση των πλειστηριασμών, όπως απαιτούν οι δανειστές; Όσο για τις τράπεζες, μ' ένα τρανταχτό ΟΧΙ για πόσο νομίζεται ότι θα παραμένουν στο απυρόβλητο; Για πόσο θα γλυτώνουν από την εκκαθάριση υπό την άμεση εμπλοκή της δικαιοσύνης και την αποκάλυψη των τεράστιων σκανδάλων που κρύβουν μέσα από το ξέπλυμα δις ευρώ;
Όλοι αυτοί που σας λένε να ψηφίσετε ΝΑΙ, τρέμουν την ημέρα που θα κλειθούν να λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη για όλα τα θαλασσοδάνεια με τα οποία πλούτισαν, για όλο το δημόσιο χρήμα που έχουν καταχραστεί. Είναι τυχαίο που ο μόνος διεφθαρμένος πολιτικός που συνελήφθη, ο κ. Τσοχατζόπουλος, δηλώνει από τη φυλακή υπέρ του ΝΑΙ. Σκεφτείτε ποιοί σας λένε να ψηφίσετε ΝΑΙ και ψηφίστε μαζικά ΟΧΙ για να καθίσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν για όλα όσα μας έχουν κάνει.

26 σχόλια:

  1. Κάθε λογικός ενεργός πολίτης αυτές τις ώρες πρέπει να κάνει διακίνηση ενημέρωσης υπέρ του όχι, με κάθε τρόπο, στο διαδύκτιο, σε φβ, σε σχόλια, στη γειτονιά, στην εργασία, στο δρόμο. Στο ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ μπορείτε να βρείτε κάποιο καλό σχετικό υλικό, θα βρούμε και άλλα:
    ohifront.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δλδ. κ. Καζακη με ΟΧΙ, ο εντιμος, μη έχων δάνεια, φορολογούμενος θα κλειθεί να πληρώσει το σπίτι το αφερεγγυου μέσω φορολόγησής του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που κι ως που ο φορολογούμενος θα πληρώσει κάτι τέτοιο; Τώρα ο φορολογούμενος πληρώνει τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών. Είτε μπαίνοντας εγγυητής των εκατοντάδων δις ευρώ που δανείζονται οι τράπεζες, είτε με δημόσιο χρέος για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Είτε με κούρεμα αύριο για τη διάσωση των τραπεζιτών. Γι' αυτό πρέπει να αφήσουμε να πτωχεύσουν οι τράπεζες και στη θέση τους να δημιουργήσουμε καινούργιες. Μόνο έτσι θα γλυτώσει ο φορολογούμενος.

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη την Δευτέρα ο τσίπρας θα βαλει
    μνημόνιο? Θα έχουμε νέα μέτρα. ...?Η εξαθλίωση θα συνεχιστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κυριαρχήσει το ΟΧΙ, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο ο Τσίπρας να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Αν κυριαρχήσει το ΝΑΙ πάμε ολοταχώς σε κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου.

      Διαγραφή
    2. Τελικά συνέχισε πάση θυσία σε αυτόν τον δρόμο

      Διαγραφή
  4. Κύριε Καζάκη μήπως η σχετική οδηγία για την ανακεφαλαίωση των συστημικών τραπεζών έχει ήδη κυρωθεί με νόμο από την Βουλή οπότε δεν απαιτείται να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της Βουλής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έαν την Κυριακή πείτε ναι τότε λέτε ναι στο να σας δώσουν το μνημόνιο που αυτοί θέλουν.. Έαν όμως πείτε όχι τότε τους λέτε ότι έφτασε η ώρα να σας ακούσουν.. Όχι δεν σημαίνει έξοδος από την ευρώπη - σημαίνει έξοδος από την λιτότητα! Ξυπνάτε πρόβατα της προπαγάνδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο tvxs δημοσιεύτηκε το παρακάτω, προφανώς κατα της δραχμής. Θα ηθελα την έγκυρη άποψη σας αν έχετε το χρονο. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://m.tvxs.gr/mo/i/179416/f/news/egrapsan-eipan/symferei-i-oxi-i-epistrofi-sti-draxmi.html

      Διαγραφή
    2. Ωραίο αστείο. Βασισμένος σε προσομοιώσεις βγάζεις ό,τι αποτελέσματα σου κάνει κέφι. Επίσης δεν είδα να γράφει τίποτα για:
      - χρέος
      - δημόσιες επενδύσεις
      - εκκαθάριση τραπεζών (ο μόνος τρόπος να μπει φρένο την παραοικονομία)

      Διαγραφή
  7. Δημήτρη,έχω την εντύπωση πως ένα ποσοστό του κόσμου που θα ψηφίσει Όχι
    θέλει ταυτόχρονα κ συμφωνία τη Δευτέρα;
    Ποιά η γνώμη σου;
    Θεωρείς πώς αυτοί είναι έτοιμοι κ για μια πραγματική ρήξη κ επιστροφή σ'εθνικό νόμισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Δημητρη εγω εχω μια διαφορετικη σκεψη για ολα αυτα τα τραγικα που συμβαινουν.
    Το φερανε από δω, το φερανε από κει και στο τελος επεσε η καμπανια ! Τελικα σε τι αποσκοπει αυτο το φημισμενο δημοψηφισμα εκτος από τον διχασμο μας ;
    Απο οτι καταλαβαινω εγω ο ανιδεος ο ανεργος πολιτης, μας ζητανε να παρουμε μια τοσο ζωτικης σημασιας αποφαση στο . . . «πιτς φυτιλι», που ειτε ειναι ΝΑΙ ειτε ειναι ΟΧΙ το αποτελεσμα ειναι γνωστο στους περισσοτερους από μας : ΜΟΝΟ εμεις θα πληρωσουμε και ας ΜΗ τα φαγαμε μαζι τους ! Διοτι, χωρις καμια γνωση και επιγνωση των συζητησεων που ελαβαν χωρα σε κλειστα δωματια μεταξυ των «μεγαλων» και «τρανων» αρχηγων της χωρας μας καλουμαστε να παρουμε αποφαση για το τι ειδους «εκτελεση» προτιμαμε ! Δηλ. επι το λαϊκοτερον, μπρος βαθυ και πισω ρεμα.
    Και ψευτο-τσακωνονται στα καναλια για να μας εντυπωσιασουν. Να μας κανουν να πιστεψουμε οτι ενδιαφερονται για την «πατριδα», την οποια ομως την εχουν τελειως «γραμμενη» ! Δεν νοιωθουν και δεν ειναι πατριωτες ! Δεν αισθανονται καθολου Ελληνες ( τυχαια δινουν Ελληνικη ιθαγενεια – ακουσον – ακουσον σε οσους ερχονται από τα βαθη της Ασιας ;) !
    Πως ειναι δυνατον να ζητανε απο εμενα τον ανεργο, τη γυναικα μου, τα παιδια μου επισης ανεργα από την αρχη της καρριερας τους, και τον μπαρμπα Κιτσο των 550 ευρω να αναλυσουμε τοσο σοβαρο προβλημα μεσα σε λιγες μονο μερες ; Με τι κριτηρια ; Με τι οικονομικες και γεωπολιτικες γνωσεις ; Θα μου πεις μηπως τις εχουν αυτοι που μας κυβερνησαν και δηθεν μας κυβερνουν ; Πώς να γνωριζουμε τις υπουλες και σκοπιμες συμφωνιες τους; Μηπως μας ενημερωνουν ;
    Δεν γνωριζουμε καν αν υπαρχουν ηδη προ-συμφωνιες με τους ληστο-δανειστες μας και μας ζητανε αβιαστα και παντα βιαστικα ( τυχαια ; ) να παρουμε αποφασεις με ενα ΝΑΙ η ενα ΟΧΙ. Αποφασεις που θα καταδικασουν τα παιδια μας, τα εγγονια μας και τα δισεγγονα μας.
    Διερωτωμαι : με μια τοσο πλουσια κουστωδια πολιτικων αναλυτων, οικονομικων τσαρων και διαφορων τεχνοκρατων, ολων καλοπληρωμενων στην διαθεση της, πως η κυβερνηση δεν καταφερε να βγαλει τα «καστανα» απο την φωτια και ζητα απο εμας, το ποπολο, να το κανουμε για αυτους; Τρελαθηκανε ή μας δουλευουν οπως παντα ; Μεχρι που θα φτασει αυτη η κοροϊδια ; Ποτε θα μας αφησουν να ψευτο-δουλεψουμε για να πληρωσουμε τα σπασμενα που οι ιδιοι εσπασαν;
    Ποσο νομιζουν οτι θα αντεξουμε οι παλιο-ακαματηδες ; Παιζουν πλεον στο κοκκινο και απεκτησαν και θρασος ΟΛΟΙ τους. Ως εδώ και μη παρεκει. Γι’ αυτό πληρωνονται αδρα για να κανουν τη δουλεια τους. Μηπως θελουν να μας πουν, ότι αν μας επιτεθει η Τουρκια, σαν γνησιοι Δημοκρατες θα κανουν πρωτα δημοψηφισμα για να μας ρωτησουν και παλι τι να κανουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έχεις συνηθίσει να έχεις αφέντες στο κεφάλι σου. Προτιμάς να αφήνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου στον οδηγό (τον ειδικό), να λες θα πάτε εκεί που σου είπε ο οδηγός (στις εκλογές), και να κλείνεις τα μάτια χωρίς να κάνεις τίποτα. Όμως δεν δουλεύει έτσι το σύστημα. Δουλεύει δηλαδή, αλλά όχι για σένα. Πρέπει να έχεις τα μάτια ανοιχτά. Κι αν πάρει λάθος δρόμο ο οδηγός να είσαι εκεί και να τον ρωτάς "τι κάνεις εκεί;" και να παρεμβαίνεις. Έτσι κάνουν τα αφεντικά στην επιχείρησή τους. Και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι "ειδικοί". Τους προσλαμβάνουν τους ειδικούς, τους πληρώνουν και τους ελέγχουν. Εσύ δεν θα το κάνεις για το σπίτι σου; Είναι κι αυτό πολύπλοκο;

      Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τρόπος που στήθηκε η ιστορία είναι περίεργη και το ερώτημα ασαφές έως γελοίο. Πέρα από αυτό όμως, είναι καθήκον σου - εσένα, προσωπικά - να ξέρεις ποια πορεία θέλεις να πάρει το καράβι σου. Γιατί το καράβι είναι δικό σου. Δεν εγγυάται κανείς ότι θα γίνει αυτό που θες. Η ζωή είναι ένας αγώνας και παλεύουμε όλοι σε αυτή. Το μόνο που μας σώζει είναι ένας στόχος: Πού θέλω να πάω; Πώς θα τα καταφέρω; Μόνος έχοντας ένα στόχο είσαι σε θέση α) να ξέρεις πώς θα απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα που θα αντιμετωπίσεις (άλλα μικρά και άλλα σημαντικά) και β) να μην σε παίρνει ο φόβος.

      Το δημοψήφισμα είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να ακουστεί η φωνή σου. Και πρέπει όχι μόνο να χαίρεσαι, αλλά να απαιτήσεις πιο πολλά δημοψηφίσματα. Καιρός να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου. Το πώς θα εκτελέσουν τη δική σου διαταγή είναι δικό τους πρόβλημα. Αν εσύ είσαι ξεκάθαρος και ξέρουν ότι εσύ είσαι από πάνω, θα βρουν τον τρόπο.

      Διαγραφή
    2. @ΚΜ58
      Εγω πανως μια χαρα σε βρισκω και μακαρι ολοι να ειχαν τοσο μυαλο.
      Στην ουσια ομως δεν χρειαζεται ουτε και τοσο.
      Οπου βλεπεις κλεφτη ζητας να παει φυλακη, οπου βλεπεις ψευτη τον φτυνεις και οποιος σου ζηταει να του παραδωσεις την εθνικη σου κυριαρχια πρεπει να ερθει με τανκς κι αεροπλανα.
      Αυτα ειναι που πρεπει ο λαος να γνωριζει.
      Ειναι αρκετα.

      Διαγραφή
  9. Είμαι εξοργισμένη και το δικαιούμαι , όπως όλοι σας. Άντεξα και άκουσα ολόκληρη τη σημερινή εκπομπή του Τράγκα. Είχα καιρό να τον ακούσω. Πριν από λιγο καιρό , κύριε Καζάκη, αυτό το λαμόγιο "παντός καιρού " σας έδινε βήμα να μιλήσετε , σας αποκαλούσε δημόσια φίλο του. Από τις ευρωεκλογές και μετά την αποτυχία του ΕΠΑΜ είχα σχολιάσει αυτό το θρασύτατο υποκείμενο, που σήμερα απευθύνεται στον Τσίπρα και τον αποκαλεί ανεπιθύμητο και ακατάλληλο , γιατί τόλμησε να κάνει ένα βλακώδες δημοψήφισμα, που δεν ήθελε η Ευρώπη της Μέρκελ , την οποία πριν λίγους μήνες θυμάστε όλοι πώς την αποκαλούσε (τανα-που), για να μην πληρώνει πρόστιμα ο "στυγνός επαγγελματίας" , το αφεντικό του. Προσπάθησαν να γλείψουν τον Τσίπρα και να δρομολογήσουν καταστάσεις υπέρ τους . Δεν τους έκατσε. Δεν μπορώ να καταλάβω τί θέλει ο Μπογιόπουλος σ΄ αυτό το μαγαζί . Πάντως για το σταθμό είναι το άλλοθι της τάχα πολυφωνίας. Αυτά λοιπόν τα καθάρματα με πρώτο τον Τράγκα παίζουν το παιχνίδι τους . Είναι ιδιοτελείς και δεν το κρρύβουν. Τα συμφέροντα της τάξης τους απειλούνται και λύσσαξαν. Εμείς δεν πρέπει να απαντήσουμε ταξικά; Το πατριωτικό θα το βρούμε αργότερα ή αμέσως μετά από το δημοψήφισμα , γιατί αυτοί έχουν πολλές πατρίδες , ενώ εμείς μια μόνο. Ο εν λόγω κύριος εργασιομανής (όπωςδηλώνει ) επαγγελματίας, ως κομματικός εγκάθετος, στα δύσκολα αυτού του τόπου ρητορεύει εκ του ασφαλούς μαζί με την αμίλητη κυρά του. Στο σόι του δεν έχει κανέναν άνεργο- άεργο μπορεί- και στοιχηματίζω. Όσοι με πείτε διχαστική, πολύ καλά θα κάνετε και θα το χαρώ, Γιατί στη ζωή μου γνώρισα πολλά κοπρόσκυλα , που λέει κι ο Καζάκης και ξέρω με ποιο πατριωτικό κριτήριο θα ψηφίσουν ΝΑΙ , στο γλείψιμο, στην αναξιοκρατία, στη δουλίτσα που έχουν , στο σπιτάκι που με δανεικά και με δωράκια -δουλίτσες και κοινοτικά προγράμματα το ψιλοξεχρέωσαν, στην Ευρώπη, που θα βρούν την άκρη τους τα παιδιά τους κι άλλα πολλά γνωστά , που ξέρουν να τα χειρίζονται. Ακούν δραχμή και αγριεύονται . Πώς θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη; Πώς θα βγάζουν τα κερδη τους σε ξένες τράπεζες; Για το δικό τους το ευρώ γίνεται ο πόλεμος κι όχι για τα δικά μας ψίχουλα. Σιγά μη λυπούνται για τον κοσμάκη στις ουρές των ΑΤΜ. Θέαμα που πουλάει είναι και το εκμεταλλεύονται. Θέαμα ήταν και το προσκύνημα της αγίας βαρβάρας, πριν από λίγο καιρό. Η εκκλησία συντάσσεται με το Nαι . Περιουσίες έκαναν με τον οβολό των χαιβανιών. Γέμισαν τα παγκάρια ευρουλάκια , για τη σωτηρία της ψυχής . Θα φτωχύνουν με τη δραχμή! Ποιος θα πλήρωνε πεντακοσάρικο για κερί; Αποδειγμένα λαμόγια στην εκπαίδευση παραμένουν ή ξαναγίνονται διευθυντές και υποδιευθυντές γλείφοντας ,( παλιά τους τέχνη). Οι πανεπιστημιακοί; Μην ξανατολμήσουν ΟΙ Σοφολογιότατοι βρωμιάρηδες να μιλήσουν για "Ελεύθερους πολιορκημένους" και εθνικούς ποιητές, Για τη ΓΣΕΕ τι να πω; ΟΙ μάσκες πέφτουν μία μία, για να ξυπνάμε τα ….«κοιμισμένα» Ολοι στο πλευρό του προδομένου λαού, Να τους χαιρόμαστε.


    (Αυτό το κείμενο διαδώσετέ το όσοι μπορείτε . Θα το στείλω κι εγώ σε όσους μπορώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σας πω και μια αληθινή ιστορία στην οποία έχω αναφερθεί εν ολίγοις, πριν απο δυόμισι εβδομάδες σε σχόλιό μου, που πέρασε απαρατήρητο. Θα την καταλάβουν καλύτερα , όσοι κινούνται με αστικά λεωφορεία σε ώρες αιχμής. Θα μπορούσε να γίνει και σενάριο για σποτ -απάντηση ταξική στον εκβιασμό και στην πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε από τα πουλημένα ΜΜΕ. Για να καταλάβουμε , τι σημαίνει το ΟΧΙ , όσοι μπερδευόμαστε.
    Βροχή και κρύο. Μεσημέρι που σχολούν από τις δουλειές, (όσοι εργάζονται) και τα παιδιά από το σχολειό. Το λεωφορείο αργεί κι έρχεται τελικά γεμάτο. Σπρώχνουν οι έξω, για να μπουν. Οι μέσα δεν κάνουν βήμα. Μια χοντρή σαν τετράφυλλη ντουλάπα , φορτωμένη με ψώνια μπαίνει σπρώχνοντας και στέκεται όρθια στο διάδρομο διαμαρτυρόμενη, γιατί δεν της δίνουν θέση, να καθίσει. Δυο νεαροί σηκώνονται και της παραχωρούν δυο θέσεις , (σε μία δε χωρά). Στην επόμενη στάση πάλι τα ίδια. Σπρώχνουν οι έξω και οι μέσα ούτε μισό βήμα δεν κάνουν , για να χωρέσει ο κόσμος που είναι έξω. Ένα κοριτσάκι ,αδύνατο σαν κλαδάκι ,έχει σκαρφαλώσει στο άνοιγμα της πίσω πόρτας μισό μέσα , μισό έξω και η χοντρή πάλι διαμαρτύρεται. -Κατέβα καλέ, αφού βλέπεις ότι δε χωράς, τί επιμένεις . Το κορίτσι κατεβαίνει, εγκαταλείποντας την προσπάθεια. Ε, δεν άντεξα. -Αν κατέβαινες εσύ , θα έμπαινε το κορίτσι κι άλλοι τρεις. Πιάνεις δυο θέσεις , στρογγυλοκάθεσαι και μιλάς; Σε μέσο μαζικής μεταφοράς είσαι , δεν είσαι στο σπίτι σου. Τα αγόρια που της έδωσαν τη θέση χαμογελούν ,αλλά δε μιλούν . Η κυρία "άστραψε και βρόντηξε" . Με αποκάλεσε ρατσίστρια. Κανένας δε μίλησε. Στην επόμενη στάση κατέβηκα και συνέχισα με τα πόδια. Το βόδι δεν ήταν η κυρία , βόδια (μεταφορικά) είμαστε όλοι , όταν καταφέρουμε να μπούμε στο λεωφορείο και δε μας νοιάζει για τους απέξω. Αυτή είναι η εικόνα της ….αγίας κοινωνίας μας!
    Να ελπίσουμε; Να ελπίσουμε!
    Ευτυχώς, οι απέξω είμαστε περισσότεροι. Αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε, και να μην το ξεχάσουμε, μόλις καταφέρουμε να μπούμε μέσα, κοιτώντας αδιάφορα από το παράθυρο τους έξω. Ελπίζω να καταλάβατε , γιατί γαυγίζουν όλα τα σκυλιά ( κοπρόσκυλα και μαντρόσκυλα) και λύσσαξαν με τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν ΟΧΙ. Μας θέλουν απέξω και δουλάρες. Απόβλητους του συστήματος και των προνομίων τους. Ο Τσίπρας μπορεί να έκανε και να συνεχίζει να κάνει λάθη, νέος είναι και σε βαθιά νερά τον έριξαν . Στο λόγο «Υπερ αδυνάτου» ο Λυσίας λέει : Οι νέοι όταν κάνουν λάθη συγχωρούνται, αλλά οι γέροι που κάνουν λάθη είναι ασυγχώρητοι και από τους νέους και από τους γέρους . Το ασαφές ΟΧΙ του, που παρομοιάστηκε - ατυχώς-με το ΌΧΙ του Μεταξά μπορούμε να το αναδείξουμε σε δικό μας δυναμικό ΟΧΙ, όπως έγινε και τότε. Αυτό φοβούνται, και όχι το ΟΧΙ του Τσίπρα και το τριπλό ΟΧΙ του ΚΚΕ, το οποίο ούτε καν σχολιάζουν , αφού ευτυχώς θα καταμετρηθεί με τα άκυρα, Μάλλον τους βολεύει στην παρούσα συγκυρία. Άρχισαν να προτρέπουν και για αποχή που θα ακύρωνε το δημοψήφισμα. Το ΝΑΙ το προπαγανδίζουν οι βολεμένοι εντός του συστήματος, για να νομιμοποιήσουν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ τους και να την επαναλάβουν ως λαική εντολή πια, μετά την παραίτηση του Τσίπρα, που ενδόμυχα επιθυμούν, για να πάρουν το αίμα τους πίσω . Να μην τους κάνουμε αυτή τη χάρη.Στον Τσίπρα θα τα ψάλλουμε, αν τολμήσει να υποτιμήσει το ΟΧΙ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημητρη απλως για ενημερωση.

    Το παρακατω σχολιο το δημοσιευσα στα Αγγλικα, με το ονομα “Luckyspin” σαν απαντηση σχολιων στο ''Huffington Post'' 10/6/2015 και τον ''Guardian'' στις 8/6/15 και 24/6/15 χωρις να παρω σοβαρη απαντηση

    ΔΝΤ, ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ Και Οικονομικη Δικτατορια Των Τραπεζιτων

    Επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, ελεγχος κινησης κεφαλαιων, ανακλησις του δικαιωματος εκδοσης του Εθνικου νομισματος απο την ΤτΕ. Ανακλησις της αδειας λειτουργιας των 30 χρονων της ΤτΕ που παραχωρησε η Δοσιλογικη κυβερνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2012, και αργοτερα Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι αλλες συστημικες τράπεζες που έχουν ήδη αποκτηθεί από το κράτος, μετά το 220 δισεκατομμύρια ευρώ που τους δόθηκαν για ανακεφαλαιοποίηση να περιελθουν πληρως στο κρατος και να αλλαξουν τοις διοικησεις τους. Αμεση σταση πληρωμων του απεχθούς χρέους στους διεθνείς δανειστές χρήματος και στους γυπες. Αυτη είναι η μόνη ελπίδα για την επιστροφή στην ευημερία, μετά από μερικά δύσκολα χρόνια ...... αντί για την διαρκή δουλεία κατω απο την Γερμανικη οικονομικη ηγεμονια της ΕΕ.

    Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί διατροφικα αυτάρκης σε λιγωτερο από ένα χρόνο και να σταματήσει την εισαγωγή των πάντων, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οι εκδηλώσεις έχουν φθάσει σε ένα σημείο στην Ελλάδα, όπου η αξιοπιστία του Ταμείου και η μακροπρόθεσμη επιβίωσης του, διακυβεύονται.

    Οι Έλληνες κατηγορούν το ΔΝΤ σε συνεργασια με την ΟΝΕ επέβαλε καθεστώς λιτότητας που παραβιάζει τους κανόνες του Ταμείου και είναι σε ανοιχτή αντίθεση με τα πέντε χρόνια ανάλυσης από το δικό του εξαιρετικό ερευνητικό τμήμα, δηλωσε ο επικεφαλής της οικονομολόγος, Olivier Blanchard.

    Το ΔΝΤ ξέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρεος κάτω από δρακόντεια μέτρα λιτότητας - την πολιτική που έχει ήδη εφαρμοστεί για πέντε χρόνια με τέτοια αυτοκαταστροφικα αποτελέσματα - και αν προσποιείται το αντίθετο, τοσο ποιο περισσοτερο πεφτει η αξιοπιστεια του και το κυρος του οργανισμου. Εχει πιεσει για την ελάφρυνση του χρέους πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά μόνο με μισή καρδιά, απρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τοις εξουσίες των πιστωτων της ΟΝΕ μετωπικα. Αντικειμενικά, το ΔΝΤ ενεργεί σαν ιμπεριαλιστικος υπηρέτης – οπως θα μπορούσε να πει, ενας Ελληνας μαρξιστης. Το ΔΝΤ επιβαλει ωμή εκκαθάριση χωρίς αντισταθμιστικα μετρα ή ανακούφιση. Υποστήριξε ότι οι πολιτικές της θα οδηγούσε σε συρρίκνωση 2.6% του ΑΕΠ το 2010, ακολουθούμενη από την έντονη ανάκαμψη.

    Τι συνέβη πράγματι ήταν έξι χρόνια κατάθλιψης, ένα αποπληθωριστικό σπιράλ, μια πτώση 26% του ΑΕΠ, 60% αυξησης της ανεργίας των νέων, μαζική έξοδο των νέων και απο τα φωτεινότερα μυαλα και χρόνικοι υστερισμοι που θα καταστρέφουν τις προοπτικές στην Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες και το επιστέγασμα ειναι καθαρο οτι ο λόγος που το χρέος εξερράγη ηταν λόγω της κακης μαθηματικης φορμουλας – το φαινόμενο του κοινού παρανομαστή της συρρίκνωσης του ονομαστικού ΑΕΠ – που ηταν προβλέψιμο.

    Είναι ένα πρώτης τάξης δημόσιο σκάνδαλο πολιτικής του ΔΝΤ.

    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλάδα έχει μια άλλη επιλογή, αυτη που φοβίζει τους τραπεζίτες νταήδες της Γερμανίας και μονο οταν το σκεφτονται τους πιανει τρομος και τρεχει κρυος ιδρωτας.

    Η Ελλαδα μπορεί να δηλώσει τα τραπεζικά χρέη της μια μεγαλη απάτη και, επομένως, άκυρα, και να απαιτήσει αποζημίωση, συμπεριλαμβανομένων της επιστροφής των εθνικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ομπάμα διέταξε την Ελλάδα να υπογράψει συντομα μια συμφωνια. Ο ηγεμόνας αλλάζει την πολιτική του, που επιτρέπει στη Γερμανία να κανει κουμαντο στην οικονομική πορεια στην ΕΕ και κρατά την επιρροή της Γεωπολιτικής στα χέρια του.

    Η Γερμανία δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει την Ελλάδα να βγεί από το EZ εξαιτίας των τραπεζών της, κυρίως από την Deutsche Bank της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα είναι μόλις 3 βαθμούς πάνω από τα σκουπιδια, λόγω της έκθεσής της (ανοιγμα) πάνω από 75 Τρισεκατομμύρια δολάρια σε CDS και αλλα παραγωγα και ενα Grexit θα είναι μια καταστροφή, τόσο για την Γερμανία και θα κάνει οτι είναι απαραίτητο για να κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΖ, έτσι ώστε οι τράπεζες και οι εταιρείες της να λεηλατούν την Ελλάδα για πάντα.

    Το πρωταρχικο αμαρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν να επιτρέψει στον Παριζιάνο Dominique Strauss-Kahn να επισκιάσει το ίδρυμα και να στηρίξει τη νομισματική ένωση και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, όταν ξέσπασε η κρίση το 2010.

    Η αναδιάρθρωση του χρέους θα έπρεπε να είναι πάνω στο τραπέζι. Τα δάνεια δεν ήταν τόσο για την διάσωση της Ελλάδας, η οποία θα επρεπε να υποβληθεί σε μια σκληρη αναπροσαρμογή, αλλά ένα σχέδιο διάσωσης των ιδιωτών κατόχων χρέους της Ελλάδας, κυρίως τα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Η κα Lagarde πρέπει να σταματήσει να παίζει το ρόλο του διπλωμάτη. Αυτή πρέπει να αντιμετωπίσει τους πιστωτές της ΟΝΕ κατα μετωπο και ανοικτα. Αυτή πρέπει να τους πει, σε ωμή γλώσσα, οτι μοιράζονται μεγάλο μέρος της ευθύνης για το σημερινό αδιέξοδο.

    Αυτο πρέπει να το καταστήσουμε σαφές σε αυτούς ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια σαρωτικη ελάφρυνση του χρέους - ως κυριο θέμα της οικονομικής επιστήμης, ανεξάρτητα από την ηθική - και ότι η άρνηση των πιστωτών να αντιμετωπίσουν αυτό το στοιχειακό γεγονός είναι τώρα το κύριο εμπόδιο σε μια λύση. Και η κα Lagarde θα πρέπει να τους πει ότι το ΔΝΤ δεν θα συνεχισει να λαμβανει η να παίζει κανένα ρόλο στην απατηλή παρωδία τους.

    Η παγκόσμια τραπεζική απάτη έδωσε τη δυνατότητα στους τραπεζίτες και τους πολιτικους απατεωνες, να αφαιρουν απο κάθε έθνος τα περιουσιακα τους στοιχεία, για ενα κομματι ψωμι, μερος του σχεδιου τους για την εγκαθιδρυση μίας παγκόσμιας δικτατορικης κυβέρνησης.

    WIZ

    ΥΓ. Ελπιζω τωρα να καταλαβεις γιατι σε παρακολουθω, μορφωνομαι απο τις αναλυσεις σου και σε υποστηριζω απο την εποχη της πλατειας ( με τον δικο μου τροπο και ας διαφωνουμε σε ωρισμενα πραγματα για την μεθοδο εξαπλωσης του κινηματος), στον αγωνα σου για την ενωτητα του Ελληνικου λαου με σκοπο την ανεξαρτησια και ξανα αποκτηση της Εθνικης μας κυριαρχιας που παρεδωσαν στους ξενους οι ολετηρες, δοσιλογοι και προδοτες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημητρη μπορεις να μου ξεκαθαρισεις κατι; Αν παμε σε δραχμη και υποτιμηθουν η αξια των καταθεσεων παλι δεν ειναι σα να χανουμε λεφτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες να φας τα λεφτά στο καζίνο του Μόντε Κάρλο, ναι. Αν προτιμήσεις του Λουτρακίου, δε νομίζω...

      Διαγραφή
  14. Δημητρη σε περιπτωση κουρεματος καταθεσεων (λεμε τωρα) καποιοι ισχυριζονται οτι οι τραπεζικες θυριδες δεν επηρεαζονται, αληθευει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ απλά: Με το ΝΑΙ αποδεχόμαστε την καταλήστευσή μας από τους τοκογλύφους δανειστές. Θέλουν με τη συνεργασία των ντόπιων μαφιόζων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ) να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα επιδόματα προνοίας, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου, τους αρχαιολογικούς χώρους , τις ακρογιαλιές, τα σπίτια μας μέσα από τα χρέη...Θέλουν τα πάντα. Θέλουν καταδική τους την Ελλάδα, με το βρετανικό δίκαιο και όλους μας υπόδουλα ανδράποδα σκλαβοπαζαριού ...
    Την ΕΕ έχουν καταλάβει τα ζόμπι τοκογλύφοι δανειστές και αποζητάνε να ρουφήξουν τη ζωή των λαών για να αναζωογονήσουν τα ετοιμοθάνατα - νεκρά χαρτοφυλάκιά τους !!!! "Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά έχουνε πέσει πάνω στη χώρα" ...
    Και κάτι ακόμα πολυ πιο σοβαρό:
    -- ΜΜΕ και αντιπολιτευόμενοι ευρωπαίοι και ντόπιοι "ηγέτες", με την προκλητικά ακραία τρομοκρατική συμπεριφορά σας στην νεοεκλεγμένη κυβέρνησή και το λαό που την εξέλεξε, πυροδοτείτε τη φυσική δικαιοσύνη (Ρουσώ), που κρίβεται στις ψυχές των παιδιών και ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου. Οι εξεγέρσεις των γειτονικών χωρών και οι νέοι της ευρωαμερικής, που πικνώνουν τις τάξεις των τζιχαντιστών είναι πολύ γνωστή και την επιταχύνει η συμπεριφορά σας επικίνδυνα. Ο Δεκέμβρης της εξέγερσης των παιδιών είναι πολύ κοντα. Ρωτείστε και τον πρόεδρο της δημοκρατίας, που, σωστά, χειρίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΕΤΑΣΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΟ ... ( ΠΕΙΝΑ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΘΑΝΑΤΟ ... ) .

    ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΒΟΥΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ , ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ, ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩNΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΝΑΙ" ;
    ΑΥΤΟΙ , ΛΟΙΠΟΝ , ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ;

    ΑΣ ΜΗΝ ΛΥΓΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ .
    ΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΜΕ ΕΝΑ "ΝΑΙ" ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ
    ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ .

    ΕΝΑ ΝΕΟ "ΟΧΙ" ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ , ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Καζακη μια ερώτηση σας παρακαλώ να μου απαντησετε.Μπορούμε να επιβάλουμε περιορισμό στην εισαγωγή κεφαλαιου όπως λέτε? Δεν είναι αυτό παράνομο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή