Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πάνε για κούρεμα καταθέσεων με τις τράπεζες ουσιαστικά κλειστές.

Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι τον λόγο που προφασίζονται Τσίπρας και λοιποί συνεταίροι για να δικαιολογήσουν την συμφωνία θανάτου που προσυπέγραψαν. Εκβιάζονταν ανοιχτά, λέει, ότι αν δεν συμφωνήσουν, οι Ευρωπαίοι θα έπαιρναν όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες.

Πρόκειται για χονδροειδές ψέμα:

1ο: Την ευθύνη του κλεισίματος των τραπεζών την έχει πρώτα και κύρια η ίδια η κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας. Δεν την επέβαλλαν οι Ευρωπαίοι. Ο Ντράγκι απλά αρνήθηκε να αυξήσει το πλαφόν του ELA, έκτακτης χρηματοδότησης και βρήκε την αφορμή ο Τσίπρας να κλείσει τις τράπεζες. Οι τράπεζες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, ακόμη και χωρίς επαρκή χρήματα στο ΑΤΜ με τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στις υπηρεσίες τους από τον ιδιωτικό τομέα.

2ο: Το κλείσιμο των τραπεζών συνεχίζεται και μετά την χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και τους εταίρους. Γιατί; Διότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετέτρεψαν την δέσμευση καταθέσεων και πληρωμών - με εξαίρεση το €60 από τα ΑΤΜ - σε μια κατάσταση επ' αόριστον. Απαγόρευσαν ακόμη και την πληρωμή δανειακών οφειλών από τους δεσμευμένους καταθετικούς λογαριασμούς. Όπως επίσης και την εξαγωγή χρήματος στο εξωτερικό.

3ο: Γιατί τα έκαναν όλα αυτά αν δεν είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε κούρεμα καταθέσεων και τραπεζικών τίτλων; Πολύ περισσότερο όταν σήμερα η κυβέρνηση και εταίροι της επιχειρούν να περάσουν την γνωστή οδηγία BRRD της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επιτρέπει το κούρεμα ως μέθοδο "διάσωσης" των τραπεζών. Κι ενώ προβλέπεται να μην κουρεύονται ασφαλισμένες καταθέσεις (κάτω των 100 χιλιάδων) και τίτλοι υψηλής εξασφάλισης, από την περίπτωση της Κύπρου γνωρίζουμε ότι δεν ισχύει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10/12/2013 είχε ρωτήσει τον τότε επίτροπο Αλμούνια τα εξής: «Έχει τη δυνατότητα ένα κράτος μέλος να προβεί σε πρόσθετα μέτρα, όπως η καταβολή εισφοράς από κατόχους ασφαλισμένων καταθέσεων, προς όφελος της κεφαλαιακής ενίσχυσης μιας τράπεζας;». Ο επίτροπος απάντησε: «Κάθε κράτος μέλος έχει την εξουσία να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καταμερισμού των επιβαρύνσεων». Δηλαδή αν θα κουρέψει καταθέσεις από το πρώτο ευρώ, κοκ.

Ετοιμαστείτε. Αφού περάσει η οδηγία BRRD σήμερα, η κυβέρνηση - μετά από συνεννόηση με τον Ντράγκι και τους τραπεζίτες - θα μπορεί να αποφασίσει με άνεση το κούρεμα καταθέσεων, τραπεζικών τίτλων, κλπ., από το πρώτο ευρώ. Κι αυτό χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Τι συμπέρασμα βγαίνει;

1ο: Οι Ευρωπαίοι όσο κι αν ήθελαν δεν είχαν το δικαίωμα να προβούν σε ολοκληρωτική απόσυρση καταθέσεων από την Ελλάδα. Εκτός κι αν τους το επέτρεπε η ίδια η κυβέρνηση. Επομένως η επίκληση αυτή από τους κυβερνητικούς δεν είναι τίποτε περισσότερο από ομολογία διάπραξης εσχάτης προδοσίας σε βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας.

2ο: Αν ο εκβιασμός ήταν υπαρκτός, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν κράτησε εξαρχής τις τράπεζες ανοιχτές; Να πούμε σε όποιους δεν γνωρίζουν ότι οι τράπεζες έχουν κλείσει ελάχιστες φορές στην ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς. Μόνο σε συνθήκες πολέμου. Πρώτη φορά σε συνθήκες ειρήνης κλείνουν οι τράπεζες και μάλιστα για τόσο μακρύ διάστημα. Αυτό οφείλεται στο ευρώ, στην ΟΝΕ και τις δολοπλοκίες της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας.

3ο: Η ΠΝΠ για την επ' αόριστον δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών πληρωμών, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ενώ θα μπορούσε να εισάγει ειδικό έκτακτο φόρο στο χρήμα και τα κεφάλαια που εξήχθησαν από την Ελλάδα, προτίμησε να επιβάλλει διοικητική απαγόρευση.

Επομένως το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ οι κανονισμοί ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου, που η ΠΝΠ παραβιάζει κατάφωρα, αλλά οι ταξικές και αντεθνικές επιλογές της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας προτίμησε να κλείσει τις τράπεζες για να τις οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων και τραπεζικών τίτλων - γι' αυτό και με μεγάλη ευχαρίστηση εισάγει την οδηγία BRRD σήμερα - αντί να επιβάλλει 40-45% έκτακτη φορολογία σ' όλο το χρήμα που έφυγε από την ελληνική οικονομία και τοποθετήθηκε στο εξωτερικό.

Γιατί π.χ. δεν έλεγε η κυβέρνηση ότι κάθε ευρώ που τοποθετήθηκε στο εξωτερικό το τελευταίο εξάμηνο φορολογείται κατά 45%; Τι την εμπόδιζε; Πάντως όχι η ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, που της επέτρεψε με την ΠΝΠ να απαγορέψει σχεδόν ολοκληρωτικά την εξαγωγή κεφαλαίου.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 έφυγαν στο εξωτερικό πάνω από 40 δις ευρώ, τότε η έκτακτη αυτή φορολογία θα μπορούσε να αποφέρει γύρω στα 18 δις ευρώ. Επαρκούσαν, ή δεν επαρκούσαν για να χρηματοδοτήσουν τράπεζες και οικονομία; Κι όχι μόνο αυτό. Θα μπορούσε να επιβάλλει αυτή την έκτακτη φορολογία για το σύνολο των 250 δις ευρώ, που κατά τον κ. Τσίπρα, έφυγαν από την ελληνική οικονομία και περιμένουν πότε θα πάμε στη δραχμή για να μπουν να τα αγοράσουν όλα σε εξευτελιστικές τιμές.

Τι περιμένει λοιπόν ο ίδιος; Γιατί δεν επιβάλλει την έκτακτη φορολογία σ' αυτά τα κερδοσκοπικά κεφάλαια; Τι τον εμποδίζει; Πάντως όχι το Σύνταγμα, ούτε οι κανονισμοί της ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου. Μάλιστα θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας να πει: 45% φορολογία στα χρήματα που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό και 25% σ' αυτά που θα επιστρέψουν πίσω. Γιατί δεν το κάνει και κρατά τις τράπεζες ουσιαστικά κλειστές;


Ο λόγος είναι απλός. Οι ταξικές και αντεθνικές επιλογές του Τσίπρα δεν του το επιτρέπουν. Κι έτσι είναι υποχρεωμένος να προφασίζεται τα χείριστα για την χειρότερη συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ σε βάρος της χώρας και του λαού της από την απαρχή των μνημονίων.

22 σχόλια:

  1. θα πεσει δλδ πολυ "γελιο" και πολλες μαπες σε οσους τολμησουν να διαμαρτυρηθουν εξω απο τραπεζες κλπ. πρωτη φορα φασιστερά!!! γελανε και οι πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!! Μακαρι να ακουγονταν ευρυτερα και συχνοτερα οι θεσεις τού κυριου Δ. Καζακη . [ Και , θυμουμαι πριν μερικα χρονια ,στην αρχη τού εφιαλτη , που ακουγοντας τες διαφοροι , εσκιζαν τα ρουχα τους για μια τεραστια καταστροφη , αποφευγοντας ,βεβαια, να τις δουν στο συνολο τους . Τωρα πια ,οι ιδιοι , κουτοπονηρα , λεγουν " για να εφαρμοστουν ειναι ....... αργα πλεον " Ουτε ντροπη - ουτε αισθημα , οπως λεει και ο Λαος μας . ] .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτείνετε σε αυτούς που έχουν ακόμα καταθέσεις να πάρουν τραπεζική επιταγή.
    Μια διευκρίνιση γ'αυτό παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να παρέχει κανενός είδους εξασφάλιση, ναι θα μπορούσε κανείς να ζητήσει το λογαριασμό του σε τραπεζική επιταγή.

      Διαγραφή
  4. Τεχνικα πως μπορει να γινει αυτη η φορολογηση; Καταρχας μιλαμε για καταθεσεις που φυγανε με εμβασμα η αλλα χρηματοπιστωτικα που λογιζονται ως κεφαλαια;
    Δεδομενο οτι εχουν φυγει αυτα τα κεφαλαια και πλεον βρισκονται σε ξενες τραπεζες, σε αυτους που θα αρνηθου ννα τα γυρισουν πισω, πως μπορει να εισπραχθει αυτο το 45%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φόρος αφορά τον δικαιούχο, όπως κάθε άλλος φόρος. Αν δεν τον πληρώσει τότε μπορείς να προχωρήσεις σε δημεύσεις περιουσίας.

      Διαγραφή
    2. Κι αν κάποιο ποσοστό αυτού του χρήματος είχε ήδη φορολογηθεί στην Ελλαδα, πως νομιμοποιείται μια κυβέρνηση να το ξαναφορολογήσει και μάλιστα με 45%;

      Διαγραφή
    3. Εδώ φορολογούται οισυντάξεις ως εισόδημα, ενώ δεν είναι, γιατί πρόκειται για κρατ'ησεις από ήδη φορολογημένο εισόδημα. >Δεύετρο, οτιδήποτε εισόδημα εξάγεται από την Ελλάδα ειδικά σε συθήκες τέτοιας ύφεσης δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας και επενδύσεων.Γι αυτό και μόνο οφείλιει να φορολογηθεί. Δεν μπορεί κανένας να εκμεταλλεύεται την ελληνική οικονομία και να διαφεύγει με εισόδημα, να διοχετεύει χρήμα σε καταφύγια ασφαλείας στο εξωτερικό, αφήνοντας τους πιο αδύναμους να πληρώνουν τη νύφη. Γι' αυτό και πρέπει να υπάρχει έλεγχος κίνησης κεφλαίου.


      Διαγραφή
    4. Αντιμετωπίζετε όλο το χρήμα εκτός Ελλάδας ως μαύρο χρήμα, ως μεγάλο κεφάλαιο (δλδ εκατομμύρια €), αλλά και ως εκμετάλλευση της οικονομίας, και όχι ως οικονομίες μιας ζωής ή "μικροκαταθέσεις" (γιατί δεν έχουν όλοι εκατομμύρια στο εξωτερικό). Ενοχοποιείτε όλο το χρήμα αλλά και όσους το κατέχουν για κάποιο αόριστο "έγκλημα" κατά του λαού και της χώρας, βάζοντάς τους όλους στην ίδια κολυμπήθρα. "Είτε λίγα είτε πολλά είσαι εγκληματίας, έχεις φάει λεφτά του κράτους. Έχεις εισόδημα? μόνο μέσα στην Ελλάδα θα το διακινείς.... Πουθενά αλλού. Φέρτα πίσω"... Θες δε θες!
      Προσωπικά ότι έχω δουλέψει το έχω εντός Ελλάδας, και έχει φορολογηθεί μέχρι τελευταίας δεκάρας. Αλλά δε σου κρύβω ότι πολύ θα ήθελα να το έχω εκτός Ελλάδας, για να είμαι "σίγουρος" ότι όταν έρθει η ώρα.... Θα μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου τις σπουδές που δεν έκανα εγώ, ή τη χρηματοδότηση της ιδέας του όποια κι αν ειναι αυτή.... Το να έχεις οικονομίες δεν ειναι έγκλημα, το να θες να αρπάξεις τις οικονομίες αλλονών... Ναι, είναι!

      Διαγραφή
    5. Που τα είδες όλα αυτά; Προσγειώσου. Πόσα από τα 40 τόσα δις ευρώ είναι μικροκαταθέτες; Ξέρεις; Όχι. Ε, σε πληροφορώ ότι δεν είναι πάνω από το 10% του χρήματος που έφυγε στο εξωτερικό. Μια οικονομία δεν μπορεί, ειδικά στα χάλια που είναι η ελληνική, δεν αντέχει να επιτρέπει την εξαγωγή χρήματος από την οικονομία της γιατί πολύ απλά αυτό σημαίνει αφαίρεση διαθέσιμου κεφαλαίου απ' αυτήν. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με μαύρο ή όχι χρήμα. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η εξαγωγή χρήματος. Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει δικαιολογία, εγώ τα έβγαλα νόμιμα και φορολογήθηκα. Συνιστά έγκλημα κατά της οικονομίας. Τα υπόλοιπα είναι της λογικής, εγώ να είμαι καλά και το παιδί μου και να πάτε να γαμηθ... όλοι σας. Συγνώμη, αλλά αυτή η λογική οφείλει να πεθάνει. Αν δεν μπορείς να πολεμήσεις για να φτιάξει ριζικά η κατάσταση στην Ελλάδα, τότε καλά να πάθεις, ότι κι αν πάθεις.

      Διαγραφή
    6. Όχι κε Καζάκη η λογική "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου" πρέπει να πεθάνει, όπως και η λογική ότι όλα πρέπει να ελέγχονται από ένα αναποτελεςματικό και δυςκινητο Κράτος, το οποίο με τη σειρά του ελέγχεται και μένει δέςμιο αναποτελεςματικων Κομμάτων και ιδεολογιών. Κι όσο για τα παιδιά αν μη τι άλλο εκει ειναι το μέλλον της οποιαςδηποτε χώρας, και ναι δεν χρειάζονται μόνο χρήμα για να το αποκτήσουν (το μέλλον), αλλά και νοοτροπία που πρέπει εμείς να τους τη δώσουμε.
      Εσείς ξεκάθαρα είσαστε υπέρ κλειστών συνόρων όχι μόνο σε οτι αφορά το χρήμα αλλά και στη διακίνηση αγαθών και στη μετακίνηση ανθρώπων (γιατι αυτά πάνε μαζί). Αλλά αυτό δεν είναι πλέον αποδεκτό από τον Έλληνα που αισθάνεται πιο κοντά στη Δύση και όχι στην Ανατολή.
      Δυστυχώς οτι πάθω εγώ θα το πάθουμε όλοι όσοι αγαπάμε αυτή τη χώρα και θα μείνουμε εδώ ΟΤΙ κι αν συμβεί. Προσπάθησα και το κατάφερα πιστεύω να είμαι κόσμιος.

      ΥΓ: όταν στο δημοψήφιςμα είπα σε έναν φίλο οτι σκέφτομαι και προσπαθώ για το μέλλον των παιδιών μου εισέπραξα την πολύ κυνική απάντηση, "εγώ δεν έχω παιδιά". Αυτή είναι η λογική του Έλληνα σήμερα, αφού εγώ δεν έχω (παιδιά, χρήμα, δουλειά) να πάνε να γαμηθ.... Όλοι οι άλλοι. Εγώ και έχω και νοιάζομαι.

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    7. Είμαι υπέρ μιας προστατευμένης οικονομίας γιατί δεν μπορεί ο καθένας να κερδοσκοπεί με εισροές και εκροές ανθρώπων, εμπορευμάτων και χρήματος. Αυτό το μοντέλο των ανοιχτών αγορών και συνόρων μας έφερε σ' αυτή την κατάντια. Μας χρεοκόπησε. Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου και πολεμώ γι' αυτήν έτσι ώστε τα παιδιά μου να έχουν μέλλον εδώ για να ευημερήσουν. Κι αυτό δεν γίνεται χωρίς προστατευμένη οικονομία. Αν δεν μπορείτε να το αντιληφθείται τι να κάνουμε; Απαιτείται εκτός από μυαλό και κοινωνική συνείδηση. Κι εσείς δεν έχετε. Ότι κάτσει για την πάρτη μου, αυτής της ιδεολογίας είστε. Κι αυτή μας κατέστρεψε. Κι επειδή δεν κοπιάσατε ποτέ στη ζωή σας για να καταφέρετε το οτιδήποτε, δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι σημαίνει το κράτος σας να σας προστατεύει από ξένες δυνάμεις που μετατρέπουν τη τύποις χώρα σας σε οικόπεδο ή νεκροταφείο. Γιατί αυτό σημαίνουν ανοιχτές αγορές και ανοιχτά σύνορα. Μια χούφτα ξένες δυνάμεις που μπορούν να μετατρέψουν τις υπόλοιπες χώρες σε χωράφια δικά τους, ή νεκροταφεία λαών. Αρκεί να φαντασιώνονται τύποι σαν κι εσάς ότι είναι πολίτες, δηλαδή δούλοι, του κόσμου.

      Διαγραφή
  5. ΕΡΩΤΗΣΗ:ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ Η ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?........ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ Η ΟΥΤΟΠΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξένοι τραπεζίτες δεν έχουν καμιά δουλειά. Οι ιδιώτες θα υποχρεωθούν γιατι διαφορετικά θα τεθεί θέμα δήμευσης της περιουσίας τους. Μόνο όποιος δεν έχει τίποτε και φύγει μόνιμα εκτός Ελλάδας μπορεί να διαφύγει του φόρου.

      Διαγραφή
    2. Το οποιο σημαινει ομως οτι αυτοι που φαινεται να μην εχουν ακινητα γιατι θα τα εχουν κρυψει (σε offshore πχ), οπως και αλλου ειδος πλουτο που κατεχουν, δεν θα μπορουν να πιαστουν.
      Ακομη και τις offshore να καταργησουμε, που ξερω οτι το προτεινετε, (ονειρο θερινης νυκτος για την κυβερνηση αυτη) ποσο χρονο θα παρει να βρεθουν και να ταυτοποιηθουν οι περιουσιες εως οτου δημευθουν;
      Δηλαδη, θα καταληξουμε αυτοι οι οποιοι θα απειληθουν αμεσα με δημευση να ειναι οι μικροκαταθετες που μπορει να εχουν βγαλει 20-30 χιλιαδες, οικονομια μιας ζωης, εξω με εμβασμα και εχουν και 2 ακινητα περιουσια;

      Επισης, ακομη και ολα αυτα να γινουν, τα ακινητα που θα δημευτουν πως θα μπορεσουν να αποφερουν αυτα τα 18δις που χρειαζεται η οικονομια; Αφου δεν γινεται να ρευστοποιηθουν αμεσα.. Θα καταληξει το δημοσιο με αμετρητα ακινητα, ενω τα πολλα λεφτα του μαυρου η αφορολογητου χρηματος θα παραμενουν σε τραπεζες της Ελβετιας και του Λουξεμβουργου..

      Διαγραφή
    3. Μην διαβάζεις πολύ Cosmopolitan. Καλό είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Η κατάργηση των offshore και η δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας είναι υπόθεση 24ώρων. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες. Η ταυτοποίηση όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Πρώτα και κύρια γιατί μπορεί πολύ εύκολα να ταυτοποιηθεί το κύκλωμα εκορής μαύρου χρήματος. Κι αυτό αποτελείται από επιχειρήσεις, θυρίδες, λογαριασμούς, τοποθετήσεις, κοκ. Και μόνο η ταύτοποίησή τους συνιστά πλήγμα για το κύκλωμα και ξήλωμά του.

      Διαγραφή
    4. Η καταργηση των offshore με νομο μπορει οντως να ειναι υποθεση 24ωρων. Η ανακαλυψη ομως του ποιας περιουσιας ακινητης (σπιτια, βιλες, εργα τεχνης, κοσμηματα) εν Ελλαδι ανηκει σε ποιον μεσω offshore ποσο χρονο θα παρει να πραγματοποιηθει;
      Επισης, η λιστα με τα ονοματα αυτων που εχουν την περιουσια τους σε offshore, περα απο τη δημοσια διαπομπευση, τι αμεσο εσοδο μπορει να αποφερει;
      Το κυκλωμα μαυρου χρηματος μπορει να πληγει, αλλα αμεσα εσοδο το θεμα ειναι πως θα αποκτηθουν οταν ο συγκεκριμμενος πλουτος ειναι κατα κυριο λογο καταθεσεις η ομολογα η μετοχες η χρηματοπιστωτικα παραγωγα διασφαλισμενα σε θησαυροφυλακια οπως οι Ελβετικες τραπεζες..
      Δεν ειναι κατα ολων αυτων των μετρων, το θεμα ειναι αν εχουν αμεση αποτελεσματικοτητα. Αμφιβαλω αν τα 18δις που λετε μπορουν αμεσα να αποδοθουν στο δημοσιο.
      Επισης, πρεπει να πουμε απο ποιο ποσο και κατω (ειναι 50.000; ειναι 60.000;) οι απλες καταθεσεις η οικονομιες ζωης που καποιος εβγαλε με εμβασμα εξω επειδη φοβηθηκε, πρεπει να μεινουν ανεγγιχτες απο το νεο φορο..

      Διαγραφή
    5. Τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία είναι καταγραμμένα. Τα ξέρουμε. Υπάρχουν ήδη στα bylaws των offshore. Οι εταιρείες αυτές δεν κρύβουν τα περιουσιακά στοιχεία, όπως νομίζει ο κόσμος που δεν ξέρει, αλλά την ιδιοκτησία, δηλαδή σε ποιόν ανήκουν. Με το που θα καταργηθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους ακίνητα, κινητά, θυρίδες, λογαριασμοί, όλα παιρνούν στον έλεγχο του δημοσίου. Στις offshore βρίσκονται πάνω από 150 δις ευρώ κινητές αξίες (χρήμα, χρυσός, κοκ) χώρια τα ακίνητα, κλπ. Αυτά ήδη είναι γνωστά, απλά δεν ξέρουμε που ανήκουν επίσημα.

      Διαγραφή
  6. Εγώ απορρώ γιατί ασχολούμαστε με την φορολογία των καταθέσεων και των εμβασμάτων υπό το καθεστώς ξένης κατοχής. Δηλαδή συζητάμε για το εάν ο κατακτητής πρέπει ή δεν πρέπει να επιβάλει φόρο κεφαλαίων που διαφεύγουν εντός της ευρωζώνης; Αυτό να το συζητούσαμε υπό το καθεστώς της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και όχι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συζητάμε γιατί ακριβώς συνιστά μέτρο ανεξαρτησίας για την Ελλάδα.

      Διαγραφή
  7. Έχω καταντήσει διχασμένη προσωπικότητα. Ενώ αγαπώ την πατρίδα μου και ότι μπορώ κάνω να είμαι ενεργός (π.χ. ψήφισα "όχι" στο δημοψήφισμα), από την άλλη, η μόνη δουλειά που ξέρω και κάνω τόσα χρόνια (είμαι 48 χρονών), εξορκίζει την δραχμή, που έτσι και γυρίσουμε σε αυτήν, προσωπικά απειλείται σοβαρά η επιβίωσή μου. Τι να κάνω? (ρητορική ερώτηση)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω και τα κείμενα και όλα τα σχόλια, πριν σχολιάσω, για να μην έχουν οι ερωτήσεις μου ήδη απαντηθεί. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται από το τραπεζικό "καθεστώς". Ακόμα κι αν υπήρχε τέτοια βούληση, δε θα μπορούσε να γίνει κάτι ,όσο είμαστε στα νύχια των αρπακτικών της ΕΕ και στο νόμισμά της , που διασώζεται υπέρ των ισχυρών. Γι αυτό , κύριε Καζάκη, στα ερωτήματα που τίθενται από ανθρώπους που είναι εναντίον της ρήξης με ΕΕ , οι απαντήσεις είναι περιττές. Κάποιοι χαιρέκακοι, βολεμένοι, συμπολίτες μας συντάσσονται με την ταπεινωτική απόφαση του Τσίπρα ,που έσωσε τις καταθέσεις τους. Ίσως δεν έχουν παιδιά, ή έχουν μικρά παιδιά , που δε σπατάλησαν χρόνο και χρήμα για ένα πτυχίο, χωρίς αντίκρυσμα στην περιορισμένη αγορά εργασίας. Ευελπιστούν ότι ,αν τα δικά μας παιδιά πεθάνουν ή ξενιτευτούν , θα περισσέψει χώρος για τα δικά τους, όταν ενηλικιωθούν. Κούνια που τους κούναγε! Δεν κατάλαβαν ότι με τη στάση τους συνεργούν στην «εκτροφή» δούλων. Μερικοί δούλοι από αυτούς με- ή χωρίς- γραβάτες, είναι τα πρότυπά τους. Με πρώτο τον πρωθυπουργό, και τους περί αυτόν σωτήρες. Συγγνώμη ,αν μιλώ διχαστικά, αλλά «χίλιοι καλοί δε χωράμε πια σ΄αυτόν τον τόπο», γιατί απλά δεν είμαστε «καλοί» πια . Έχουμε εκμαυλιστεί από το σύστημα. Προσωπικά, μπορώ να καλύπτω ακόμα τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογενείας μου , αλλά με τόση φτώχεια γύρω μου , ντρέπομαι να φάω ένα παγωτό ή μια τυρόπιτα στο δρόμο με τόσους πεινασμένους γύρω μου. Αυτοί δεν ντρέπονται να μιλούν για προστασία των καταθέσεών τους; Ποιών καταθέσεων; Γιατί δε μας λένε ευθέως ότι προστατεύουν τους τραπεζίτες και ότι κάθε πολιτική κομπίνα στήνεται για αυτό το σκοπό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή