Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Γιατί ο λαός ψήφισε ΟΧΙ, όταν ο Τσίπρας και Πολιτικοί Αρχηγοί ομονοούν στο ΝΑΙ;

Το έχω ξαναπεί. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας δεν κατοικοεδρεύει σε τούτη τη χώρα. Γιατί αν κατοικούσε θα έπρεπε να είχε ακούσει το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν το είχε ακούσει θα ήταν αδύνατο να προχωρήσει σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΝΑΙ για να συμφωνήσουν τι;

"Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας." Μα, αν ο Τσίπρας και οι δικοί του συμφωνούν στο κομβικό αυτό σημείο με τους αρχηγούς του ΝΑΙ, τότε γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Γιατί υπήρχε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Γιατί τέτοια άγρια επίθεση από τα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος εναντίον του ελληνικού λαού προκειμένου να μην ψηφίσει ΟΧΙ;


Και το κυριότερο. Αν συμφωνεί ο Τσίπρας με τα κόμματα που θέλησαν να υποτάξουν το λαό στη θέληση των δανειστών, τότε ποιά είναι η διαφορά της κυβέρνησής του από τις προηγούμενες; Άλλωστε στο κοινό ανακοινωθέν οι αρχηγοί του ΝΑΙ συμφώνησαν με τον Τσίπρα τα εξής:

"Προς αυτή την κατεύθυνση (της υποταγής στους δανειστές) η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ."

Που ακριβώς βρίσκεται η διαφορά με τη γλώσσα, τη λογική και την πραγματικότητα των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλονται τα τελευταία 5 χρόνια στην πατρίδα μας; Τι μας υπόσχονταν από το πρώτο μνημόνιο; Τα ίδια. Όσο πιο σκληρό γινόταν το μνημόνιο, τόσο μας υπόσχονταν βελτιώσεις που ποτέ δεν είδαμε και είναι αδύνατον να δούμε.

Τι ζητάνε ο Τσίπρας και οι Πολιτικοί Αρχηγοί του ΝΑΙ; Να εξαρτηθεί ακόμη περισσότερο η Ελλάδα από τους δανειστές για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Φορτώνοντας το λαό και την πατρίδα με μεγαλύτερη χρέη των τραπεζών, που εύκολα ύστερα μετακυλίονται στα γνωστά υποζύγια. Με αντάλλαγμα τις γνωστές πολιτικές άγριας λιτότητας και διάλυσης που πάντα εμφανίζονταν ως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ως ανατπυξιακός μονόδρομος.

Όσο για το χρέος, ο Τσίπρας και οι Πολιτικοί Αρχηγοί του ΝΑΙ αρκούνται στο εξής: "Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους." Ούτε διαγραφή, ούτε απομείωση, ούτε τίποτε. Αρκεί η "έναρξη ουσιαστικής συζήτησης". Πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Τα πράγματα είναι καθαρά για όποιον δεν ξεπουλάει την αξιοπρέπεια και την ψήφο του. Ο Τσίπρας και οι δικοί του πρότειναν ένα δημοψήφισμα για να ψηφίσει ο λαός ΝΑΙ. Έκαναν τα πάντα για να περάσει ο εκβιασμός. Έκλεισαν τις τράπεζες, ενώ θα μπορούσαν να τις κρατήσουν ανοιχτές, έστησαν τους συνταξιούχους στις ουρές για 120 ευρώ έναντι, επέτρεψαν μια οργιώδη προπαγάνδα τρομοκράτησης του λαού από τα ΜΜΕ, επέτρεψαν το χτύπημα του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Ο μόνος λόγος που ο Τσίπρας πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ, είναι για να του δοθεί η δυνατότητα της ηρωικής εξόδου από την κυβέρνηση. Κι όμως ο λαός, προς μεγάλη έκπληξη του Τσίπρα, ψήφισε ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ δεν μπορούσε ο Τσίπρας και οι δικοί του. Και τι έκαναν; Συμπεριφέρονται λες και ο λαός ψήφισε ΝΑΙ.


"Τρελοί είμαστε να θέλουμε τη ρήξη," δήλωσε ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας Π. Λαφαζάνης χθες στον Ευαγγελάτο. Τα παιδεία παίζει. Νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ψήφο και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. 

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί είναι που θα την πληρώσουν για όλους και για όλα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χειρότερη μοίρα προορίζεται πάντα για τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής, που νομίζουν ότι μπορούν να πουλάνε ατιμώρητα φρούδες ελπίδες στον λαό. Έρχονται κρεμάλες στο Σύνταγμα και να δούμε ποιός θα είναι ο πρώτος που θα γευθεί αυτό που στην ιστορία ονομάζεται "νόμος της κοινωνικής ανταπόδωσης".

15 σχόλια:

  1. κεντροδεξιους κ κεντοαριστερους μλκες-προδοτες εχουμε κ δεν χρειαζομαστε αλλους τυπου συριζα! ή ειναι ριζοσπαστικο κομμα ο συριζα οπότε να πραξει το διαφορετικό ή διαφορετικά να παει κ αυτος στο διαολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ

    Τα ειπες ολα στην παρακατω παραγραφο:

    Ο μόνος λόγος που ο Τσίπρας πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ, είναι για να του δοθεί η δυνατότητα της ηρωικής εξόδου από την κυβέρνηση. Κι όμως ο λαός, προς μεγάλη έκπληξη του Τσίπρα, ψήφισε ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ δεν μπορούσε ο Τσίπρας και οι δικοί του. Και τι έκαναν; Συμπεριφέρονται λες και ο λαός ψήφισε ΝΑΙ.

    Ειαι καθαρο οτι το δημοψηφισμα εγινε για να σωθεί πολιιτκά μεσω 'ηρωικης εξόδου' και του βγηκε μπουμεραγκ. Και βρεθηκε ηγετης της μεγαλυτερης πατριωτικής κοινωνικο-πολιτικής συμμαχιας πουε εχει να δει η χωρα απο την εποχή του ΕΑΜ. Με αυτα που εχει ηδη υπιογραψει να δω τι ξεφτυλισμενο μνημονιο - νεα Βαρκιζα - θα φερει πίσω απο τις Βρυξελες. Τελικά αυτος ο λαός ΔΕΝ εχει τους ηγετες που του ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λετε.Έκαναν τα πάντα για να περάσει ο εκβιασμός. Μπορειτε να αναλυσετε λιγο περισσοτερο πως θα μπορουσαν οι συνθηκες διεξαγωγης του δημοψηφισματος να ειναι πιο ομαλες? πχ ο ντραγκι δεν εκοψε το ELA ? επισης αν δεν ειχαμε capital control δεν θα ετρεχαν ολοι στα ατμ να κανουν αναληψεις?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοτε θα κανεις κι εσυ αυτο που προτεινε ο Καζακης..http://hxonews.gr/details.php?id=14266 Πρεπει να παρεις καποια μετρα τοσο σε διοικητικο επιπεδο οσο και στον τομεα της προπαγανδας

      Διαγραφή
  4. μήπως λέω μήπως το παίζουν ναι στο ευρώ ναι στο ευρώ και τρώγοντας πόρτα μόνιμα από τους γιουρογκρουπις το περάσουν έτσι; δραχμή παιδιά γιατί δε βρίσκουμε άκρη;
    62% όχι, γνωρίζουμε γιατί το είπαμε. δεν είμαστε χαζοί.
    από την άλλη, εάν είναι έτσι το σχέδιο, τι κάθονται και δεν ορμάνε με εισαγγελείς στις συστημικές τράπεζες όπως αναφέρεις τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως πρέπει να σταματήσετε να δέχεστε τηλεφωνήματα στον αέρα σε καθημερινή βάση, μπας και ακούσουμε μια ανάλυση της προκοπής;

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορία για το Διπλό Νόμισμα που πλασάρουν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.

    Έρχεται το διπλό νόμισμα με ευρώ για εξωτερικές συναλλαγές και δραχμή για εσωτερικές συναλλαγές. Στην αγορά συναλλαγών η δραχμή θα συναλλάσσεται μόνο με ευρώ σωστά; Δεν είναι π.χ σαν το εθνικό νόμισμα που το συναλλάσσεις με διάφορα νομίσματα. Σε αυτό το μονοπώλειο συναλλαγής, η δραχμή θα τύχει μεγάλης υποτίμισης επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ νομισμάτων ή εναλλαχτικές αγορές άλλων νομισμάτων ως ενδιάμεσο στάδιο για αγορά του ευρώ. Οπόταν: 1) Η ελληνική αγορά έχει τεράστιες εισαγωγές και μικρές εξαγωγές. Άρα η ζήτηση του ευρώ θα είναι αυξημένη ενώ η ζήτηση της δραχμής θα είναι μειωμένη. 2) Η τουριστική βιομηχανία είναι εξωτερική συναλλαγή οπόταν οι τουρίστες θα έρχονται με τα ευρώ και δεν θα υποχρεώνονται να αγοράζουν δραχμή που θα αύξανε την ζήτηση της. Άρα μικρότερη ζήτηση της δραχμής σε αγορα συναλλαγμάτων.3) Ο έμπορας και γενικά ο επιχειρηματίας που εισάγει προϊόντα και υπηρεσίες για εσωτερική κατανάλωση (για να πάνε στην εσωτερική αγορά) θα τα αγοράζει σε ευρώ. Θα πληρώνει μάρμαρο το ευρώ οπόταν το βάρος της ακρίβειας θα το φορτώνεται ο εργαζόμενος Έλληνας μαζί με τον Έλληνα καταναλωτή. 4) Τα ιδιωτικά χρέη που θα πρέπει να πληρώνονται στις τράπεζες θα πληρώνονται με ευρώ, επειδή οι εμπορικές τράπεζες δεν θα μεταπουλούν εύκολα τις δραχμές στην αγορα του συναλλάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mporeite parakalw na mas peite ti ginete me ta daneia se periptwsi pou gyrisoume stin draxmi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χρέη των Ελλήνων πολιτών προς τράπεζες και εφορίες, απλά θα διαγραφούν φίλε. Δε μιλάμε για τα θαλασσοδάνεια των μεγάλων "επιχειρηματιών" βεβαίως, μιλάμε για τα στεγαστικά, τα επιχειρηματικά των μικρών και μεσαίων, τα καταναλωτικά.

      Δεν θα γυρίσουμε στη δραχμή, θα μεταβούμε στη νέα δραχμή.. Δε θέλουμε τη δραχμή του Σημίτη και του Μητσοτάκη, θέλουμε τη δραχμή που θα υπάρχει για τον Ελληνικό λαό.

      Διαγραφή
  8. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά . Αυτή η περίεργη, ανεξήγητη «ενότητα» μπάζει από παντού. Αν το μοντελάκι πετύχει, αντιπολίτευση θα είναι οι εξωκοινοβουλευτικές μειοψηφίες και οι συνήθεις ύποπτοι. Μήπως να πηγαίνατε αυτόκλητος στους Συριζαίους που γνωρίζετε ,να τους μιλήσετε, για να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση με τις τράπεζες και το εθνικό νόμισμα ; Ο λόγος που δε σας καλούν σε σταθμούς μεγάλης εμβέλειας ακούστηκε σήμερα στην εκπομπή του Ευαγγελάτου. Όσοι αναφέρονται στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή ή τη δραχμούλα όπως την αποκαλούν (υποτιμητικά και περιφρονητικά και όχι νοσταλγικά ή χαιδευτικά ) είναι αιρετικοί και τέτοιες φωνές είναι ανεπιθύμητες. Το ρόλο του ΚΚΕ αδυνατούσα να τον καταλάβω, Σήμερα με φώτισε η κ. Κανέλλη στην ίδια εκπομπή. Το ΚΚΕ έχει λόγο στα κανάλια, γιατί δεν είναι αιρετικό ως προς το νόμισμα. Γενικώς και αορίστως μιλά για αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία ( ΌΧΙ στο ευρώ δεν υπήρχε στο ψηφοδέλτιό τους). Λοιπόν, κ. Καζάκη , πριν μας φορέσουν το τρίτο μνημόνιο, δώστε τουλάχιστον κάποιες συμβουλές , καλοπροαίρετα, γιατί μάλλον είναι άπειροι και φοβισμένοι. Αυτή η ταξική ενότητα που αναδείχτηκε με το 61,3% να αξιοποιηθεί εδώ και τώρα. ΝΑΙ ψήφισαν οι βολεμένοι και οι δειλοί. Εμείς χάσαμε ήδη περισσότερα από αυτά που λένε οι εγκάθετοι των καναλιών ότι θα χάσουμε. Μόνο η αξιοπρέπεια μας έμεινε κι αυτή σκοπεύουν να την πουλήσουν στους τραπεζίτες τοκογλύφους για τις υψηλές συναλλαγές τους. Λένε ότι τα κόκκινα δάνεια θα τα πληρώσουν οι μικροκαταθέτες. Ισχύει αυτό; Ειπώθηκε ότι , κι αν ακόμα γίνει επώδυνη συμφωνία , χειρότερη από αυτή που καταψήφισε ο λαός στο δημοψήφισμα , ο περιορισμός των αναλήψεων θα διαρκέσει δύο χρόνια. Αν πρόκειται να το υποστούμε αυτό , ποιος ο λόγος να μείνουμε στο ευρώ. Σε έξι μήνες θα έχουμε δικό μας νόμισμα και τράπεζες ανοιχτές. Ρωτώ κάτι απλό: τα κέρδη από τα τοκογλυφικά δάνεια, που αποπληρώθηκαν, πού πήγαν; Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , γιατί έγινε;Γιατί δεν χρεωκοπούν να τελειώνουμε; Επειδή έχετε μελετήσει σοβαρά τα περί δρομολόγησης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα δημοσιεύσετε, σας παρακαλώ, μια ανοιχτή επιστολή να τους ανοίξετε τα μάτια, γιατί θα μας τρελάνουν. Και κάτι τελευταίο που μου φάνηκε παράξενο. Καταλαβαίνω ότι με τράπεζες κλειστές πλήττονται οι εισαγωγές και ,ίσως , η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα εντείνει στην αρχή πρόβλημα. Αυτοί που εξάγουν προιόντα ,γιατί πλήττονται; Κυρίως αγροτικά προιόντα εξάγουμε. Θα μου πείτε ότι είναι μεγάλες συναλλαγές και γίνονται διατραπεζικά, αλλά και οι αγρότες προκειμένου να χαθεί η παραγωγή τους, ας έχουν να λαβαίνουν, όπως και εμείς που τη σύνταξη ή το μισθό εισπράττουμε πενηντάρικο- πενηντάρικό. Μεταξύ μας μπορούμε να τα βρούμε . Αν είμαστε αξιόπιστοι, το πρόβλημα λύνεται και με τεφτέρια . Στα συνοικιακά μαγαζιά τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμοστεί. Αυτοί που θα χάσουν είναι οι μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυβερνητικό χρέος, που φορτώνεται στο λαό (γεννημένο και αγέννητο).
    Σπάνια η ευημερία του λαού ενός τέτοιου κράτους.

    Τι αποτελεί κυβερνητικό χρέος που φορτώνεται στο λαό;

    Ερεύνα, βρές το και σταμάτα να υποστηρίζεις τέτοιες κυβερνήσεις. Αν συνεχίσεις να ασχολείσαι με την πολιτική υποστηρίζοντας κυβερνήσεις που σε χρεώνουν, τότε η δημοκρατία σου θα συνεχίσει να σε κρατάει στην σκλαβιά.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη Καζάκη, προσοχή: ΜΑΚΡΙΑ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα στελέχη της. Το νούμερο ένα στέλεχός της, ο Δελαστίκ, πήγε και αποκάλεσε Γερμανοτσολιάδες όσους ψήφισαν ναι. Μεγάλη προσοχή: να ΜΗΝ ταυτιστούμε μαζί τους, να ΜΗ χαρακτηριστούμε εμφυλιοπολεμική δύναμη. Όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πήρατε ακόμα το υπερκομματικό και ταξικό μήνυμα αυτού του δημοψηφίσματος; Θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας; Ο λαός που ενώθηκε και ψήφισε ΟΧΙ είναι δεμένος με την ίδια αγωνία και ένα τμήμα του απόλυτα συνειδητοποιημένο και έτοιμο για ρήξη και για εθνικό νόμισμα. Ενημέρωση χρειάζεται για να καταλάβουν απολύτως .Αν προδοθεί και τούτη τη φορά , δεν θα ξαναγυρίσει σε κανένα μαντρί, ούτε ευρύχωρο ούτε στενόχωρο. Σ΄ αυτό το κομμάτι του λαού που είναι και εντός και εκτός Σύριζα οφείλει να στηριχτεί ο Τσίπρας και τους άλλους που τον θέλουν συνένοχο να τους αγνοήσει παντελώς ….προς το παρόν . Εγώ τους ψηφοφόρους του ΝΑΙ τους λέω βολεμένους, ιδιοτελή φερέφωνα και δειλούς απάτριδες; Θα με αποβάλετε κι εμένα από την παρέα σας; Ο εχθρός μας την προκειμένη στιγμή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Δελαστίκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή