Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το βαθύτερο νόημα του ΟΧΙ: Ποτέ ξανά ναζιστική Ευρώπη.

Ο ναζισμός και ο φασισμός γεννήθηκε σε μια Ευρώπη όπου οι πιο ισχυροί τραπεζίτες και χρηματιστές ήθελαν να καθυποτάξουν λαούς και χώρες υπό καθεστώς μόνιμης ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Το 1929 έριξαν την ευρωπαϊκή οικονομία στα βράχια γιατί απαιτούσαν να πληρωθούν χρέη που ήταν αδύνατο να πληρωθούν παρά μόνο με το αίμα των λαών. Τα κράτη το ένα μετά το άλλο χρεοκοπούσαν. Οι τεράστιες χρεωστικές απαιτήσεις των μεγάλων κερδοσκόπων κινδύνευαν.

Ο φασισμός κι ο ναζισμός, όπως έγραφε ο Φραντζ Νόιμαν, είναι γέννημα θρέμα του χρηματιστικού κεφαλαίου, όπως ονομάζονται οι μεγάλοι χρηματιστές, επενδυτές χρήματος και τραπεζίτες. Κι όταν αυτό κινδύνευσε να χάσει τα δάνεια με τα οποία είχε αλυσοδέσει λαούς και χώρες, τότε ανέλαβε η "πολεμική οργάνωσις" του, όπως χαρακτήριζε το φασιστικό πολίτευμα ο Αλέξανδρος Σβώλος, να οικοδομήσει με τα όπλα μια Ενωμένη Ευρώπη. Την Ευρώπη των μεγάλων χρηματιστών και τραπεζιτών.


Το 1933 αναριχάται στην εξουσία ο ναζισμός και μετά από ένα όργιο χρηματοδότησης από το χρηματιστικό κεφάλαιο αναλαμβάνει να επιβάλλει την νέα Τάξη Πραγμάτων στην Ευρώπη, όπου οι ισχυροί δεν θα νοιάζονταν πια για την αντίσταση των λαών, είτε για το αν χρεοκοπεί ένα κράτος, ή όχι. Οι λαοί θα έχουν υποδουλωθεί για πάντα. Τα κράτη τους θα έχουν εξαλειφθεί οριστικά και η Ενωμένη Ευρώπη υπό το σκήπτρο τους θα είναι γεγονός. Τα κεφάλαια των μεγάλων χρηματιστών και κυρίως οι χρεωστικές απαιτήσεις τους θα είναι καθεστώς, υπέρτατος νόμος, υπεράνω της ζωή των λαών.

Την Ενωμένη Ευρώπη του ναζισμού, οι λαοί της Ευρώπης χρειάστηκε να την πολεμήσουν με τα όπλα και με εκατόμβες εκατομμυρίων νεκρών. Την συνέτριψαν διεκδικώντας εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία. Η μικρή μας χώρα κι ο λαός της, υπό καθεστώς φασιστικής τυρανίας και η ίδια, το φερε η ιστορία και ήταν από τις πρώτες που θα έπρεπε να απαντήσει αν θα ενσωματωνόταν οικειοθελώς στην Ενωμένη Ευρώπη του φασισμού, ή όχι.

Αυτό το νόημα είχε το τελεσίγραφο Γκράτσι τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο δικτάτορας πρωθυπουργός Μεταξάς, παρά το γεγονός ότι ήταν ομοιδεάτης, αναγκάστηκε να πει ένα δειλό ΟΧΙ. Ήταν ο μόνος Έλληνας που είπε ΟΧΙ, ενώ θα μπορούσε να είχε πει ΝΑΙ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καφαντάρης στη δίκη της Ελευθερίας το 1946. Ο Μεταξάς και το καθεστώς του υπολόγιζε στην ταχύτατη συντριβή του μετώπου στην πρώτη εβδομάδα των μαχών.

Όμως ο ελληνικός λαός μετέτρεψε αυτό το ΟΧΙ σε νικητήρια πολεμική ιαχή, σε έπος, στην πρώτη καθοριστική νίκη εναντίον του άξονα των δυνάμεων της Ενωμένης Ευρώπης. Ένας έπος που έδωσε τη δυνατότητα μιας νέας εθνικής, πατριωτικής και λαικής ενότητας κατά την κατοχή.

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Η Ενωμένη Ευρώπη του χρηματιστικού κεφαλαίου έκανε το λάθος να δώσει τελεσίγραφο στον ελληνικό λαό. Κι ένας άλλος πρωθυπουργός, ο Τσίπρας, δήλωσε το ίδιο δειλό ΟΧΙ, το ίδιο μ' εκείνο που ξεστόμισε ο Μεταξάς το 1940. Με την ίδια λογική και τις ίδιες προσδοκίες.

Όμως ο ελληνικός λαός ξέρει να λέει το δικό του ΟΧΙ. Και το δικό του ΟΧΙ μοιάζει εκπληκτικά μ' εκείνο που είπε εναντίον του φασίστα Ευρωπαίου εισβολέα στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας. Κανένας δεν μπορεί να το χειραγωγήσει, ούτε να το οδηγήσει στην ήττα. Το δικό μας ΟΧΙ είναι η πρώτη ήττα της σύγχρονης φασιστικής Ευρώπης, του νέου άξονα που θέλει να καθυποτάξει λαούς και να διαλύσει χώρες.

Ψηφίζουμε λοιπόν ΟΧΙ, όχι για τον Τσίπρα. Όπως και το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στα πεδία των μαχών το 1940, δεν ήταν το όχι του Μεταξά. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η ίδια πολεμική ιαχή όπως και τότε για την ελευθερία της πατρίδας. Για να μην επιτρέψουμε την αναβίωση της ναζιστικής Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Ράιχ.

13 σχόλια:

  1. ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΒΥΣΣΟ ΜΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ , ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ , ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ , ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ .




    ΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ η" ΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΑΤΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ , ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΦΙΓΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ .




    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ?

    ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ?




    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΟΛΗ ?




    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;

    ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ;

    ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ?




    ΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ , ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ , ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

    ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΡΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ .




    ΜΑ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ .

    ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .




    ΜΑ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΔΟΞΟΣ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ , ΝΙΚΗΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ, ΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ .

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ , Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ .

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ :




    << ... 28 Κι όταν αυτά αρχίσουν να γίνονται, ανασηκωθείτε και σηκώστε ψηλά τα κεφάλια σας· επειδή, πλησιάζει η απολύτρωσή σας. >> ,

    ΓΙΑΤΙ << ... τότε θα δουν τον Υιό τού ανθρώπου να έρχεται μέσα σε σύννεφο και με δύναμη και πολλή δόξα. >> . ( ΛΟΥΚΑΣ κεφ. 21 ) .




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέραν του ιδεολογικού προσανατολισμού του και κυρίως πέραν του ενωτικού ή φασιστικού καθεστώτος το οποίο εγκαθίδρυσε,οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Μεταξάς, εκείνη τη νύχτα είπε ένα γενναίο ΌΧΙ.Αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι νίκες στα πεδία των μαχών ήταν προιόν της γενναιότητας του Ελληνικού στρατού και λαού υπό την καθοδήγηση όμως μιας ικανής και πρόθυμης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.Αυτό επίσης αποδεικνύεται από το ότι η όποια εισβολή πραγματοποιήθηκε κατόπιν του ''ατυχούς και εφνιδίου θανάτου'' του Μεταξά.Αναγνωρίζουμε και τιμούμε τις θυσίες και την γενναιότητα του Ελληνικού λαού και στρατού, οφείλουμε όμως στην συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία και αναφορικά με το γεγονός να αναγνωρίσουμε και την πατριωτική προθυμία της τότε ηγεσίας.
    Το παρόν άρθρο,βεβαίως, δεν αναφέρεται στην ιστορικότητα του Μεταξά εκείνη τη νύχτα,ωστόσο ο παραλληλισμός αυτού με τον όποιο σημερινό ολίγιστο είναι ατυχής.Του ναντίον θα έπρεπε το παράδειγμα του Μεταξά να χρησιμεύσει σαν οδηγός πορείας και για το σήμερα και να ας δώσει να καταλάβουμε πως ο λαός μας (ασχέτως των ιδεολογικών προτιμήσεων του καθενός) ήταν πάντοτε και είναι πάντα έτοιμος και πρόθυμος να πολεμήσει στο πλευρό των ηγετών που ξέρουν να λένε αληθινά και γενναία ΌΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ!
      δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Εύγε.
      Φαίνεται του Καζάκη πότε πότε του βγαίνουν τα Κομμουνιστικά του και παραποιεί την Ιστορία κατά το δοκούν. ΦΑΟΥΛ!

      Διαγραφή
    2. Έλεος με τους ηλίθιους και τα κολλήματά τους. Μάθετε πρώτα ιστορία, ανοίξτε καμιά σοβαρή μελέτη κι ελάτε να μιλήσουμε μετά. Ο ίδιος ο Παπάγος στα βιβλία του μιλά για πλημελή προετοιμασία του ελληνικού στρατού. Τα εφόδιά του στις παραμονές του 1940 αρκούσαν δεν αρκούσαν για 2 βδομάδες. Δεν υπήρχαν επαρκή πυρομαχικά πυροβολικού. Κι αυτά 3 στα 4 πάθαιναν αφλογιστία. Τα οχυρά είχαν κατασκευαστεί από τους Γερμανούς για να πλουτίσει ο κουνιάδος και η οικογένεια του Μεταξά από τις μίζες. Οι Γερμανοί ήξεραν πολύ καλά τα περάσμα και η περικύκλωσή τους ήταν υπόθεση 24ώρων, καθότι η υποστήριξη των οχυρών ήταν ανύπαρκτη. Ο ελληνικός στρατός δεν διέθετε ούτε καν τα στοιχειώδη για χειμερινό αγώνα. Τα κρυοπαγήματα τον θέρισαν, όταν στους Ιταλούς κρατήθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα. Αεροπορία ανύπαρκτη παρά τα 2 αναγκαστικά δάνεια που πήγαν στα θυλάκια του καθεστώτος. Το πολεμικό ναυτικό είχε απαξιωμένα πλοία, που μόνο η ψυχή και η καρδιά των ελληνικών πληρωμάτων τα έκανε αξιόπλοα. Μόνο 2-3 αντιτορπιλικά ήταν αρκούντως αξιόμαχα. Ακόμη κι ο γερο-Αβέρωφ δεν ήταν σε θέση να πάρει μέρος στον κατά θάλασσα αγώνα. Όσο για τον Μεταξά ο ίδιος στο προσωπικό του ημερολόγιο θεωρέι ομογάλακτο το δικό του καθεστώς με εκείνο του Μουσολίνι και του Χίτλερ και θεωρεί προδοσία που επιτέθηκαν στο δικό του καθεστώς. Έλεος λοιπόν με τον κάθε αγράμματο που θέλει μάλιστα να έχει και γνώμη. Αλλά έτσι είναι η γνώμη είναι σαν την πορδή. Πάντα ξεφεύγει από όλους. Μόνο που κάποιοι ντρέπονται, αλλά άλλοι το κάνουν επιδεικτικά. Σταματείστε να την αμολάτε και ανοίξτε καμιά σοβαρή ιστορική μελέτη, ή εντρηφείστε στα αρχεία της περιόδου μπας και συνέλθετε από τις αναθυμιάσεις της... γνώμης σας.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ σ. Καζάκη, παπαγαλίζεις τα περίφημα βιβλία "ιστορίας" του σχολείου της δεκαετίας 80. Το ΟΧΙ το είπε ο λαός, ο οποίος πολέμησε χωρίς μέσα και με τον ηρωισμό του απώθησε τον εχθρό (Του έκανε ΜΠΟΥ δηλαδή και έφευγε, μια και όπως λες 3 στα 4 όπλα πάθαιναν αφλογιστία). Επίσης, (μετά από συνεχείς πολέμους σου θυμίζω) απροετοίμαστος στρατιωτικά ο Μεταξάς (ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά μυαλά του αιώνα διεθνώς, "ουδέν πρόβλημα άλυτο δια τον Ιωάννη Μεταξά" σου θυμίζω) εξεπλάγη από το τελεσίγραφο των Ιταλών και με βαριά καρδιά είπε... ένα αδύναμο όχι. Έτσι, μπήκαμε στον πόλεμο και κρατήσαμε περισσότερο από όλους τους συμμάχους (τώρα, ας πούμε, μετά από 65 χρόνια ειρήνης έχουμε δυνατότητα 48ωρου πολέμου, σου θυμίζω). Είπαμε πως, με ΑΕΡΑ και ΜΠΟΥ. Πρέπει να είχες γράψει καλά στις πανελλήνιες. Νεράκι τα ξέρεις.
      Το ότι η γραμμή Μεταξά που κατασκευάστηκε αποκλειστικά με Ελληνικούς πόρους και τεχνογνωσία ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΠΟΤΕ, είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια. Όπως και το ότι είχε προσχωρήσει στο στρατόπεδο των συμμάχων χρόνια πριν. Όπως και το ότι γράφει στο ημερολόγιό του πως "καλύτερα να πεθάνουμε όλοι παρά να υποταχθούμε στον Χίτλερ". Και πολλά άλλα.
      Δεν υποβαθμίζω την Ελληνική ψυχή φυσικά, αλλά ούτε και την Ελληνική στρατιωτική και στρατηγική ικανότητα. Ο συνδυασμός των δύο σ. Καζάκη είναι που μας έχει δώσει την ένδοξη ιστορία μας. Ο μύθος του κακόμοιρου αλλά γενναίου Έλληνα πρέπει να σταματήσει.
      Κι εσύ καλό είναι να πάψεις να είσαι εμπαθής!

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη δικαιώθηκες απόλυτα,όταν έλεγες ότι αυτοί που είναι πιο ριζοσπαστικοί πλέον είναι οι λεγόμενοι ΄΄συντηρητικοί΄΄.Αποδείχτηκε περίτρανα.Παρ΄ότι η επαρχία κατά παράδοση ψήφιζε συντηρητικά ήταν αυτοί εν τέλει που έκαναν την διαφορά σε αυτό το δημοψήφισμα.Όταν πηγαίνεις σαν κανάλι ή σαν οτιδήποτε και λες στον Κρητικό και στον κάθε επαρχιώτη,ότι εξαρτάται η ζωή του από τους ευρωπαίους και ότι δεν μπορούμε να παράγουμε τίποτα και ότι δεν θα έχουμε τα βασικά να ζήσουμε κτλπ,λογικό είναι κάποια στιγμή να σε φτύσει κατάμουτρα διότι σε αντίθεση με όσους μένουν στις πόλεις ξέρει τις δυνατότητες της χώρας να παράξει ενώ εμείς στη πόλη το μόνο που έχουμε δει είναι ο τριτογενής τομέας κατά κύριο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΣΥΑΛΛΑΓΗΣ!!!!! ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε γιατί οι Αμερικανοί , άγγλοι συμμάχησαν με τους Κομουνιστές για να συντρίψουν το φασισμό ; Σας υπενθυμίζω ότι ο Φασισμός , Ναζισμός σαν ιδεολογία δεν ηττήθηκε ποτέ και καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο . Μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ το κεφάλαιο έμεινε στα χέρια των ισχυρών στελεχών του κόμματος το ίδιο ισχύει και για την Κίνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχεις εντελώς μπερδεμένα. Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί αναγκάστηκαν να στραφούν εναντίον του ναζισμού για δυο βασικούς λόγους: Ο τρόμος μπροστά σε πιθανό λαικό ξέσπασμα στις χώρες τους. Οι βλέψεις τους για παγκόσμια κυριαρχία που εκ των πραγμάτων είχαν τεθεί υπό αμφισβήτηση από την εξόρμηση του άξονα. Η στρατιωτική συμμαχία με την ΕΣΣΔ ήταν αναπόφευκτη από την στιγμή που ο Χίτλερ στράφηκε εναντίον της. Όμως επρόκειτο για λυκοφιλία. Καμιά σημαντική πολεμική αναμέτρηση δεν έγινε χωρίς να συγκρούονται τα διαφορετικά συμφέροντα των συμμάχων.

      Διαγραφή
  6. Οι σύμμαχοι που βρήκαν τα λεφτά για να κηρύξουν πόλεμο στον Χίτλερ από το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας!!? Και γιατί αφού οι αμερικανοί βλέπαμε να χάνουν το τρένο της παγκόσμια κυριαρχίας δικαιολογούνται από εσάς να πολεμήσουν γιατί να μην δικαιολογήσουμε και τους Γερμανούς ? . Οι Γερμανοί δεν έπρεπε να σηκώσουν ποτέ κεφάλι και είναι κατακριτέοι ενώ οι σύμμαχοι δεν είναι ! Κατά τα άλλα για τα λεφτά που άρπαξαν στα χέρια τους τα μεγάλα στελέχη του κόμματος στην Κίνα και στην ΕΣΣΔ δικαιολογημένα και αυτά ? Γνωρίζετε ότι σήμερα στην Κίνα οι οικογένειες που διαχωρίζοντα τον πλούτο είναι πρώην ισχυρά μέλη του κουμμουνιστικό κόμματος! Η ιδεολογία του φασισμού δεν ηττήθηκε ποτέ γιατί οι ιδέες δεν καταστρέφονται από τους πολέμους αλλά παρακμάζουν μέσα στο χρόνο από τις πράξεις τους . Ο κομουνισμός τελείωσε και αυτός που επιβιώνει είναι ο καπιταλισμός στην ποιο επιθετική του μορφή μέχρι να εξαφανιστεί και αυτός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαινεται οτι πολλοι "φασιστες" ειναι φαν του κ. Καζακη και αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι του αρεσει, κατα την αποψη μου ειναι μεγαλη τιμη για εναν πολιτικο να τον ακουνε με τοσο προσοχη οι "αντιπαλοι".
    Αν και συμφωνω με το πνευμα του κειμενου, δεν ειμαι σιγουρος οτι οι ιστορικες συγκρισεις ειναι επιτυχεις.
    Ο Μεταξας παρελαβε μια πτωχευμενη (απο τον φιλελευθερισμο και παλι) Ελλαδα και σε τεσσερα χρονια οχι μονο δεν εκανε περικοπες σε αμυντικες δαπανες αλλα παρεταξε ενα αξιομαχο στρατευμα, σχετικα απο πλευρας υλικου και "απολυτως απολυτα" απο πλευρας ηθικου. Η γραμμη των οχυρων ηταν ενας αθλος για την ρημαγμενη Ελλαδα.
    Οσο για το ΟΧΙ το ειπε επανειλλημενα και οσο πιο δυνατα μπορουσε

    30 Δεκεμβρίου, Δευτέρα – 64η ημέρα ... «Τηλεγράφημα τελευταίον Ραγκαβή (ο Έλληνας Πρεσβευτής στο Βερολίνο ). Μας συμβουλεύει προσπέσωμεν εις Χίτλερ και ζητήσωμεν ειρήνην προ ς Ιταλίαν, δηλαδή να’ ατιμασθώμεν. Άλλως, λέγει, θα μας επιτεθή η Γερμανία. Είναι μωρός και κακοήθης». 4 Ιανουαρίου, Σάββατον- 69η ημέρα Τηλεγράφημα Λέγγερη Βερολίνον. (Συνταγματάρχης, Στρατιωτικός Ακόλουθος Πρεσβείας Βερολίνου) Συγκέντρωσις γερμανικού στρατού περιφέρειαν Αραδ-Σζεγκεδίν- Τούρνο Σεβερίνου. Αρχισε 12 μεραρχίες. Κατά Γιουγκοσλαυίας ; Δια να αφήσει διάβασιν προς Θεσσαλονίκην ; Ωστε εναντίον μας ; Τι άλλο δύναται να είναι; Και τότε εξηγούνται προειδοποιήσεις Γερμανών δια Ραγκαβή, τελευταίαι χθεσιναί δια Ανγκερερ προς Διάδοχον- και δια πατρός της προς Φρειδερίκην, να υποταχθώμεν εις Χίτλερ! – Καλλίτερα να πεθάνωμεν.
    ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΜΕΤΑΞΑ

    Τελικα ο Μεταξας δεν πεθανε απο τα χερια Γερμανων αλλα πιθανοτατα απο των Αγγλων.
    Εννοειται οτι οι Ελληνες εκαναν αυτο που ειχαν κανει και στους προηγουμενους πολεμους, αλλα και στα διαστηματα της ειρηνης.
    Μεγαλουργησαν.
    Ειναι πραγματικα δυσκολο να θυμαται κανεις την ιστορια αυτου του λαου οταν βλεπει την σημερινη πραγματικοτητα.

    Οσο για το να φορτωσουμε στον Χιτλερ μαζι με τα αλλα υπαρκτα και ανυπαρκτα εγκληματα του και συνεργασια με το διεθνες κεφαλαιο ειναι μαλλον γελοιο. Το ποιοι ειναι οι τραπεζιτες που προωθουν το τερας του φιλελευθερισμου παγκοσμιως, ειναι κοινο μυστικο.
    Για να μην χρησιμοποιησω "ναζιστικες" πηγες διαβαστε το "Χωνι"
    http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/832-poioi-kai-pos-organosan-to-egklima-kata-tis-xoras-mas

    Ολοι ξερουν τι ειναι οι Ροτσιλντ οι Ροκφελερ, οι Γκολντμαν, οι Λημαν, οι Σορος, οι Κοεν, οι Πολσεν, οι Ακερμαν και οι λοιποι.
    Ας ακουσουμε και μια φορα τον ιδιο τον Χιτλερ, που ποτε δεν αρνηθηκε τα σε πολλες περιπτωσεις απανθρωπα μετρα που μεταχειριστηκε.
    Αλλωστε στους περισσοτερους πολεμους για κυριαρχια, και οι δυο αντιπαλοι ειναι συνηθως το ιδιο εγκληματιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Το αληθές είναι ότι είχα υποτιμήσει την δύναμη της εβραϊκής κυριαρχίας επί της Αγγλίας του Τσώρτσιλ. Οι δυτικοί προτιμούσαν να καταστραφούν από νωθρότητα, παρά να αποδεχθούν τον εθνικο-σοσιαλισμό ανάμεσα τους. Πιθανόν, υπό το βάρος πιέσεως, ίσως επεδείκνυαν ανεκτικότητα σε μία προσθήκη αντισημιτισμού εκ μέρους μας. Η απόλυτη και οριστική όμως απόφαση μας να εκριζώσουμε εκ θεμελίων την εβραϊκή εξουσία και κυριαρχία απ' όλο τον κόσμο, αυτό πράγματι ήταν πολύ βαρύ φαγητό για να το χωνέψουν τα λεπτεπίλεπτα στομάχια τους!
    ------------------------------------

    Η Μ. Βρετανία ομοιάζει με μία παρακμιακή γρια, παρά το γεγονός ότι δεν υπολείπεται σε διαστροφή και σε κακία σε τίποτε της άλλοτε κραταιός Αλβιόνας. Εν κατακλείδι υποστηρίζεται σε αυτήν την αντιφυσική στάση της από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που και οι ίδιες με τη σειρά τους ωθούνται και σύρονται από τις δυνάμεις του διεθνή ιουδαϊσμού, ο οποίος άκμασε και εξακολουθεί να ακμάζει επί μακρόν, ως απόρροια των δικών μας διαιρέσεων και διενέξεων.
    ----------------------------------------

    Είμαι βέβαιος πως οι Ιάπωνες, οι Κινέζοι αλλά και οι λαοί του Ισλάμ θα είναι πάντοτε εγγύτερα μας, παραδείγματος χάριν από χώρες σαν τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι με τον γαλλικό λαό συγγενεύουμε με το αίμα. Είναι τραγωδία που η Γαλλία εκφυλίστηκε σημαντικά στη διάρκεια των αιώνων και πως οι ανώτερες κατηγορίες του λαού της διεφθάρησαν από τους εβραίους. Η Γαλλία είναι τώρα καταδικασμένη να εφαρμόζει μια εβραϊκή πολιτική.
    -------------------------------------------------------------

     
    Φαντάστηκα πως μετά παρελεύσεως δεκαπέντε ετών εξουσίας, ο Στάλιν θα είχε επιτέλους αποβάλει τη νεφελώδη μαρξιστική ιδεολογία, θεωρώντας πως την χρησιμοποιεί μόνο και μόνο ως δηλητήριο το οποίο εκμεταλλεύεται αποκλειστικά για εξωτερική χρήση. Ο δυναμικός τρόπος με τον οποίο αποκεφάλισε το εβραϊκό κατεστημένο το οποίο του είχε προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία ως προς την καταστροφή της τσαρικής Ρωσίας, υπήρξε γεγονός το οποίο με ενεθάρρυνε, ενισχύοντας αυτή μου την πεποίθηση. 
    Υπέθετα ότι ο Στάλιν δεν επιθυμούσε να παραχωρήσει σε αυτούς τους ίδιους τους εβραίους διανοούμενους την ευκαιρία να προκαλέσουν την πτώση της ολοκληρωτικής εκείνης αυτοκρατορίας που είχε οικοδομήσει, μίας σταλινικής αυτοκρατορίας η οποία σε όλα της τα κυρίαρχα γνωρίσματα δεν είναι παρά ο πνευματικός διάδοχος της αυτοκρατορίας του Πέτρου του Μεγάλου. Κάτω από ένα πνεύμα αυστηρού πραγματισμού εξ αμφοτέρων των πλευρών, θα ήταν εφικτή η δημιουργία μίας καταστάσεως διαρκούς συμφωνίας, δια του επακριβούς καθορισμού των ζωνών επιρροής εκάστης πλευράς και προσδιορισμού αυστηρά της συνεργασίας μας στον οικονομικό τομέα, κατά τέτοιο τρόπο ώστε και οι δύο πλευρές θα εξασφάλιζαν κέρδη απ' αυτή. Ομιλώ περί μίας συμφωνίας, εν άλλοις λόγοις, τελούσας υπό παρακολούθηση με αετίσια ματιά και με το δάκτυλο, ανά πάσα στιγμή, στη σκανδάλη!

    Α. Χιτλερ "Πολιτικη Διαθηκη"

    Η δικη μου αποψη ειναι οτι μαθαινωντας απο τα λαθη τους οι διεθνεις τοκογλυφοι, απεφυγαν να ξεκινησουν παλι τον στραγγαλισμο των λαων της Ευρωπης απο τα μεγαλα κρατη, χρησιμοποιωντας τα σαν μαντροσκυλα για την υποταγη στην παγκοσμια διακυβερνηση πρωτα των μικροτερων κρατων.
    Ειναι σιγουρο οτι τυχον αποφαση της Ελλαδας να αποχωρησει απο το κλαμπ της παγκοσμιοποιησης θα αντιμετωπισθει με ολα τα μεσα απο τους "Αμερικανους" και "Ευρωπαιους εταιρους" για τους οποιους αυτο θα ηταν πληγμα.
    Μια παρομοια αποφαση της Γερμανιας θα ηταν καταστροφικη για τα ιδια συμφεροντα και ειναι σιγουρο οτι ποτε δεν θα το ανεχοντουσαν οπως δεν ανεχωνται και την Ρωσσια του Πουτιν, που τους χαλασε την δουλεια που ειχαν στρωσει επι Γιελτσιν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή