Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΕ μετασχηματίζεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν καταφύγιο σε 120.000 πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή και τις εμφύλες συρράξεις, ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για τα ποσοστά που κάθε χώρα θα αναλάβει.
«Αυτό που έχουμε αποφασίσει σήμερα είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο, αλλά όχι περισσότερο," δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους. «Δεν είναι μόνο θέμα της μετεγκατάστασης 120.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, χρειαζόμαστε πιο θεμελιώδεις λύσεις."
Αν σκεφτεί κανείς ότι η Γερμανία άνοιξε πρώτα το Μπούχεβαλντ και τώρα τελευταία το Ντάχαου, τα παλιά στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, ώστε να υποδεχθούν τους πρόσφυγες, μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι εννοεί ως "θεμελιώδεις λύσεις" ο Γερμανός υπουργός.

Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της ΕΕ θα συνεχίσουν την αναζήτηση για απαντήσεις σε μια σύνοδο κορυφής την Τετάρτη, όπου θα συζητηθούν σχέδια για την ενισχυμένη επιτήρηση των συνόρων, πιο αποτελεσματική καταχώριση των νέων αφίξεων, καθώς και ενισχύσεις για χώρες στην πρώτη γραμμή όπως η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία. Με άλλα λόγια καθώς η Ελλάδα ως "χώρα υποδοχής" καταρρέει, οι επιτελείς της ΕΕ επιδιώκουν να αναχαιτήσουν την ροή προσφύγων επιδοτόντας Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία ώστε να γίνουν κι αυτές "χώρες υποδοχής", δηλαδή στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού.
Δεν είναι όμως μόνο οι πρόσφυγες από τη Συρία που ίσως να ξεπεράσουν το 1 εκατομύριο σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ. Ένα χρόνο θητείας του Πρόεδρου Ashraf Ghani, είναι τόσοι πολλοί οι Αφγανοί που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα ώστε οι αρχές πρέπει να παραγγείλουν περισσότερα μηχανήματα για να εκτυπώσουν αρκετά διαβατήρια. Οι Αφγανοί αποτελούν τουλάχιστον το 13% της ροής προσφύγων και μεταναστών προς τη Μεσόγειο.
Κι ενώ οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, με πρώτη την κυβέρνηση Τσίπρα, παζαρεύει το αντίτιμο της επιδότησης για να μετατραπούν σε χώρα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, το ερώτημα παραμένει. Γιατί θα πρέπει χώρες σαν την Ελλάδα να μετατρέπονται σε τόπους συγκέντρωσης και εγκλωβισμού;
Ποιές χώρες διέλυσαν κυριολεκτικά το Αφγανιστάν; Οι ΗΠΑ και η "συμμαχία των προθύμων", Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, κοκ. Γιατί λοιπόν να μην επιβληθεί σ' αυτές τις χώρες να περιθάλψουν τα θύματα της δικής τους πολεμικής επέμβασης στην περιοχή; Ποιοί εμπλέκονται σε επιχειρήσεις στη Συρία; Πάλι οι ίδιες χώρες. Γιατί λοιπόν να μην περιθάλψουν τα θύματα του δικού τους τυχοδιωκτισμού;
Από πού κι ως πού η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία να εμπλέκεται σε βομβαρδισμούς και πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον χωρών και ύστερα θα πρέπει χώρες σαν την Ελλάδα να φορτώνονται την περίθαλψη των δικών τους θυμάτων; Η Ελλάδα δεν είναι δουλέμπορος για να συγκεντρώνει και να εγκλωβίζει στο έδαφός της πρόσφυγες και μετανάστες. Ιδίως όταν το 99% όσων ξεβράζονται στις ακτές της θέλουν να φύγουν για άλλες χώρες.
Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει τις συνθήκες του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ώστε να απεγκλωβιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από την επικράτειά της. Πρέπει να απαιτήσει την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό. Να απαιτήσει από τις εμπλεκόμενες χώρες σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού, να αναλάβουν εξολοκλήρου την ευθύνη να περιθάλψουν τα θύματα των δικών τους τυχοδιωκτισμών. Να αρνηθεί την επιδότηση του δουλεμπορίου από την ΕΕ και να μετατρέψει το δουλεμπόριο ανθρώπινων ψυχών σε αδίκημα με χαρακτήρα ιδιωνύμου.
Η Ελλάδα θα πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά της αποκλειστικά με ίδια μέσα. Με βάση τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οφείλει να τιμωρεί παραδειγματικά τους δουλέμπορους και να περιθάλπτει τα θύματά τους. 'Οχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσεις, ούτε σκόρπιους στις πόλεις χωρίς στον ήλιο μοίρα, έρμαια των επιτήδειων και των ΜΚΟ τους. Αλλά σε επίσημους χώρους υποδοχής, καταγραφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως ότου μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα. Και κυρίως, με συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να φροντίσει έτσι ώστε οι μάζες αυτές να εγκαταλείψουν την χώρα προς τους προορισμούς που οι ίδιες έχουν επιλέξει.
Οποιαδήποτε άλλη "λύση" συνιστά έμμεση ή άμεση ενίσχυση του δουλεμπορίου ανθρώπινων ψυχών. Φυσικά προς όφελος των ισχυρών που προκαλούν τις τεράστιες ροές μετακίνησης πληθυσμών για να καταστραφούν οι κοινωνίες και να πέσουν δραματικά οι όροι και οι συνθήκες εργασίες για τους εργαζόμενους παγκόσμια.

7 σχόλια:

  1. Η άθλια κατάσταση στα ελληνικά νησιά θα μονιμοποιηθεί για πολλα χρόνια. Οι παράνομες αφίξεις μπορει να ξεπεράσουν και το 1,000,000 το 2016. Οι κάτοικοι των νησιών (που ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ) μάλλον δεν το εχουν συνειδητοποιησει αλλα κάθε χρόνο τα ιδια και χειρότερα θα συμβαίνουν. Ο τουρισμός, η δημοσια ασφαλεια και η τοπική οικονομία θα καταρρεύσει, αφου ολο και λιγότεροι τουριστες θα επιθυμουν να επισκεφτούν ελληνικά νησια που θα θυμίζουν τη Λωρίδα της Γάζας. Οι συγκρουσεις μεταξυ αφγανων, πακιστανων και αραβων ηταν καθημερινο φαινομενο.

    https://www.youtube.com/watch?v=JEqcIgqbhis

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3199084/Yet-boatloads-Syrians-land-Kos-screening-centre-opens-cruise-liner-experts-say-250-000-arrived-Europe-far-year.html

    Είναι πολυ ύποπτος ο ρόλος των Τσιπραιων, μια και η λαθρομετανάστευση αυξήθηκε δραματικά απο το Μάρτιο και μετά. Ο Πανούσης εκλεισε την Αμυγδαλέζα και τα κεντρα κρατησης, και ανακοινώθηκε οτι κανεις δεν θα εμποδίζεται να ερθει και ετσι επεσε συρμα στα κυκλωματα και τα νησια αρχισαν να κατακλυζονται με χιλιαδες λαθρομεταναστες. Επισης και η Μερκελ (πριν κλεισει τα συνορα) δηλωνε οτι θα τους δεχτει ολους με τα γνωστα αποτελεσματα. Ηταν συνεννοημενοι ? Πολυ πιθανο.

    Στη βιομηχανια διακινησης ανθρωπων εμπλεκονται και ανωτατα στελεχη της Ελληνικης αστυνομιας και του Λιμενικου. Ειναι πολυ ευκολο οταν υπαρχει τζιρος δις να εξαγοραστουν αστυνομικοι και πολιτικοι και οι διακινητες να στηνουν "ανθρωπιστικες" ΜΚΟ.

    http://www.protothema.gr/greece/article/479777/stelehi-tis-eup-kai-tis-elas-se-kukloma-douleboron-ereuna-tis-eisaggeleos-diafthoras/

    http://policenet.gr/article/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C

    Ενα αλλο θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι ερχονται μεσω της Τουρκιας που ειναι ασφαλη χωρα. Οι Συριοι ειναι μια μειοψηφια του συνολικου αριθμου οσων ερχονται (παρα το γεγονος οτι τα ΜΜΕ δειχνουν αποκλειστικα εικονες μικρων παιδιων απο τη Συρια) . Επισης ολες οι δυτικες χωρες εχουν κλεισει και τις πρεσβειες τους στη Συρια και δεν υπαρχει δυνατοτητα εξακριβωσης εαν τα διαβατηρια που εχουν ειναι αυθεντικα η οχι.

    Παρα πολλοι προερχονται απο μη εμπολεμες ζωνες οπως το Πακισταν και το Μπαγκλαντες. Αλλωστε εδω και 10-15 χρονια εχει κατακλυστει η Ελλαδα απο πακιστανους και αφγανους, και αυτο δεν σχετιζεται με το θεμα της Συριας οπως παραπλανητικα λεει η κυβερνηση και τα ΜΜΕ. Οποιος περασει απο το λιμάνι του Πειραιά, θα δει οτι πολλοι που τους φερνουν με τα καραβια απο τα νησια ειναι πακιστανοι 20-40 ετων.

    Πολυ απλα ολες αυτες οι χωρες εχουν υπερπληθυσμο και φτωχεια, με αποτελεσμα να ψαχνουν ολοι αυτοι τροπους να φτασουν στην Ευρωπη και να βγαλουν λεφτα. Οταν οι μισθοι σε αυτες τις χωρες ειναι 50 ευρω το μηνα, τους φαινονται απιστευτα υψηλοι μισθοι τα 500-600 ευρω που βγαζουν στη μαυρη οικονομια και στελνουν πισω στις χωρες τους.

    Και πολλοι εργοδοτες στην Ελλαδα (εστιατορια, αγροτικες εργασιες, κλπ) προτιμουν να απασχολουν παρανομους αλλοδαπους αφου οχι μονο τους πληρωνουν με ψιχουλα αλλα και δεν χρειαζεται να πληρωνουν για ασφαλιση.

    Και φυσικα αφου εχουν εγκατασταθει εδω και χρονια εκατονταδες χιλιαδες απο αυτες τις χωρες, παρακινουν και αλλους συγγενεις και φιλους τους να ερθουν. Και υπαρχει ενα τεραστιο κυκλωμα απο πισω με παρεμποριο, διακινηση ναρκωτικων (απο αφγανισταν μεσω Τουρκιας), πορνεια και ξεπλυμα χρηματος με ημιπαρανομα καταστηματα αλλοδαπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καζάκη τέτοια άρθρα θα πρέπει να τα στείλετε σε εφημερίδες του εξωτερικού. Αμφιβάλλω αν θέτουν τέτοια ερωτήματα στις συζητήσεις τους και θα ήθελα να δω ποια θα είχε την τσίπα να το κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. LeonidasT, εσυ καλα τα λες .... αλλα σε πληροφορω οτι αν οχι ολες, οι περισσοτερες μεγαλες εφημεριδες του εξωτερικου και τα καναλια τηλεορασης ελεχονται απο τα μεγαλα Σιωνιστικα συμφεροντα των Τοκογλυφων και δεν και δεν δημοσιευουν αρθρα σαν του Καζακη, διοτι δεν τους συμφερουν. Πχ στην Βρεττανια το 99% των ΜΜΕ ελεγχονται απο τους Σιωνιστες. Το ΒΒC, ολες οι ιδιωτικες τηλεορασεις και οι μεγαλες εφημεριδες ειναι στα χερια τους, ακομη και o Αριστεριζων Guardian. Αμα γραψεις κατι εναντια στους Εβραιους σε βαζουν καραντινα..... οπως εμενα.

    Ο Καμερον ειναι Σιωνιστης, με επισημη δηλωση δικη του και η γιαγια του απο την μαννατου ηταν Εβραια, καθως και πολλα μελη της κυβερνησης και του κομματος του.

    Ο πρωην ηγετης των Εργατικων ηταν Εβραιος καθως και τα περισσοτερα μελη της σκοιωδους κυβερνησης ...... Οταν ο νεος Αρχηγος των Εργατικων εβαλε υποφηφιοτητα πεσανε ολοι και ολα τα μεσα ΜΜΕ να τον φανε, λογω των γνωστων αριστερων του ιδεων και αντιληψεων. Τελικα τους ξεφυγε αλλα συνεχιζουν να τον πολεμανε ανελεητα.

    Οσο για τοις ΗΠΑ, εκει κανουν πληρες κουμαντο στην Κυβερνηση, τραπεζες και στα ΜΜΕ.

    Εξι (6) μεγαλες εταιριες που ελεγχουν οι Εβραιοι, κανουν κουμαντο σε ολα τα ΜΜΕ. Αυτες οι 6 εταιριες, General Electric, News Corporation, Disney, Viacom, Warner Brothers και CBS ελεγχουν 1200 εφημεριδες, 1100 περιοδικα, 9000 ραδιοφωνα, 1500 σταθμους Τηλεορασης, 2400 εκδοτικες εταιριες .... κτλ. Το ιδιο συμβαινει και στις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες.....

    Οσο για την ΕΕ, γνωριζεις τιποτα για το Εβραικο Ευρωπαικο Συμβουλιο στις Βρυξελες;

    Ποιος νομιζεις ειναι πισω απο την Νεα Ταξη Πραγματων?

    Τελος η σωστη μεταφραση των κειμενων του Καζακη χρειαζεται λιγακι λιγο χρονο και υπαρχουν στο Ιντερνετ ανεξαρτητα ιστολογια μεγαλης προβολης και αριθμο αναγνωστων που θα τα αναρτησουν. Το θεμα ειναι ποιος θα το κανει, διοτι ο Καζακης δεν μπορει να τα κανει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχετο .αλλα με το σκανδαλο των απατεωνων γερμανων ,αν αποδειξουν οι μετρησεις οτι και στην Ελλαδα ρουφηξαμε απο τα ζωογονα δηλητηρια των τεχνολογικων θαυματων της γερμανικης τεχνολογιας ,μηπως λεω μηπως ειναι καιρος να αρχισουμε ομαδικες μηνυσεις για αποζημιωσεις δια λογους υγειας??? Εκατονταδες ισως και χιλιαδες οι οδηγιες των καρεκλοκενταυρων εκ βρυξελλων ,δεν μπορει καπου θα τους πιασουμε τους πουστηδες. Μονο οσοι ψηφισαμε ΕΠΑΜ να υποβαλουμε σσχετικη ομαδικη μηνυση ,θα κανουμε τοση ζημια στους απατεωνες που δυσκολα θα σκεπασουν τη ν απατη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη όλοι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες είμαστε μαζί σου μέχρι τον τελικό στόχο. Απλά μια υπενθύμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι για τις θέσεις που εκφράζετε. Τα άρθρα σας, και μετά από αυτές τις απογοητευτικές εκλογές είναι αξιόλογα και εμπνευστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα και συγχαρητήρια και για αυτό για το άρθρο σας,
    Είναι συνήθης πρακτική η πολιτική που ακολουθείται να έχει προεργαστεί σε πανεπιστημιακούς θύλακες πριν εφαρμοστεί στην πράξη.
    Παράδειγμα οι πολιτικές του Walter Hallstein.
    Στον λινκ που ακολουθεί απο Διπλωματική Μεταπτυχιακού εκφράζονται κάποιες απόψεις ήδη από το 2008,
    Αναμεσα στους επιβλέποντες υποψηφια με την Ενωση Κεντρου
    http://www.eif.gov.cy/mlsi/dl/genderequality.nsf/0/3872402F20322A52C22579A70031A8CD/$file/%CE%BF%CE%B9_%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83_%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή