Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ηλίθιε!

Τα μάθατε; Δεν αρκεί η δόση "Ευρώπης" που μας έχουν χορηγήσει. Χρειάζεται μια νέα ακόμη πιο ισχυρή δόση. Σ' αυτό συμφώνησαν οι Τσίπρας, Βαλς και Σόιμπλε στα πλαίσια συζήτησης στο Νταβός.
Ένα σημαντικό μέρος της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, οι ομιλητές συμφωνούν, κρατά την ένωση άθικτη. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει, λέει Βαλς. "Θα είναι ένα ιστορικό μοιραίο λάθος για την Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρώπη θα ήταν μια τραγωδία. Και το λέω αυτό ως Γάλλος. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή της Βρετανίας."
Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε. «Για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για τα προβλήματα της Ευρώπης, χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», λέει. «Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για εξόδους - είτε πρόκειται για Brexit ή Grexit. Δεν υπάρχει πλέον η διαφοροποίηση. Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης.»

Αν λοιπόν νομίζατε ότι το να χάνει κανείς τη σύνταξη, τη δουλειά του, ακόμη και τη ζωή του γιατί δεν υπάρχουν νοσοκομεία, φάρμακα, εισοδήματα, ή έστω θέρμανση τον χειμώνα, προκειμένου οι δανειστές να απομυζήσουν ότι ζωτικό υπάρχει σε μια ολόκληρη οικονομία, συνιστά - αν μη τι άλλο - μια άδικη και καταστροφική πρακτική, τότε κάνετε λάθος. Αυτό που βιώνουμε εμείς στην Ελλάδα, αλλά και οι άλλοι λαοί στην ΕΕ, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αποκαλείται "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη".
Αλληλεγγύη είναι να μην μπορεί να επιβιώσει στοιχειωδώς το 40% και πλέον του πληθυσμού στην Ελλάδα. Αλληλεγγύη είναι να βυθίζεται στη φτώχεια άνω του 45% των ηλικιών 0-17 ετών στη χώρα μας. Σε τέτοια αλληλεγγύη είμαστε τρίτοι στη σειρά μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία σε απόσταση αναπνοής.
Είναι αλληλεγγύη να σου κλέβουν την επικουρική, που εσύ ο ίδιος για δεκαετίες πλήρωνες ανελλιπώς. Αλληλεγγύη επίσης είναι να πληρώνεις τον ΟΑΕΕ για δεκαετίες κι επειδή αδυνατείς να τον πληρώνεις λόγω αναδουλειάς, να σου κλέβουν αυτά που ήδη έχεις πληρώσει. Κι από πάνω να σου βάζουν πανωτόκια σ' ότι χρωστάς, για να μην μπορείς να ξεχρεώσεις ποτέ.
Είναι αλληλεγγύη να σου λένε ότι θα πάρεις σύνταξη όταν υπάρξει "ανάπτυξη" στην Ελλάδα, όταν δηλαδή οι γιαγιάδες μας θα βγάλουν καρούλια και γίνουν πατίνια. Είναι αλληλεγγύη να οδηγείς στην ανεργία και την αεργία γύρω στο 62% της απασχόλησης και έπειτα να επιβάλλεις έως και διπλάσιες εισφορές και φόρους σε όποιον δύστυχο έχει.
Αλληλεγγύη είναι να μην χρωστάς τίποτε στην εφορία κι επειδή μένεις άνεργος, ή δεν μπορείς να βρεις δουλειά να οδηγήσει στην αυτοκτονία χάρις στην τεκμαρτή φορολόγηση. Είναι η φορολογική αλληλεγγύη που δίδαξε ο μεσαίωνας, όταν οι φόροι ήταν κεφαλικοί και χαράτσια.
Αλληλεγγύη είναι να οδηγούνται τα μισά και πλέον νοικοκυριά σε ακραία υλική στέρηση και κοινωνικό αποκλεισμό. Αλληλεγγύη είναι να οδηγείς μια ολόκληρη κοινωνία στο μαρασμό και στη γενοκτονία με τους θανάτους κάθε χρόνο όλο και να πλησιάζουν το ύψος των θανάτων από τις κοινωνικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της παλιάς ναζιστικής κατοχής. Είναι η ίδια αλληλεγγύη που έδειχναν οι ναζί κατακτητές στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης του τρίτου Ράιχ.
Και φυσικά είναι αλληλεγγύη να χάνεις ακόμη και τυπικά το δικαίωμα να έχεις λόγο για το τί γίνεται στη χώρα σου. Η Ευρώπη κι αυτοί που την διαφεντεύουν ξέρουν καλύτερα από σένα. Δεν γνωρίζεις πώς μεγαλούργησαν οι Ευρωπαική Ειρήνη από πολύ παλιά στην Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία, την Αμερική, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη; Δεν γνωρίζεις πώς έφερε τον πολιτισμό σε βάρβαρες φυλές σαν κι εσένα; Ποιός είσαι εσύ που ζεις στο παρελθόν, τότε που οι Έλληνες και οι άλλοι λαοί πέθαιναν - όποτε χρειαζόταν - για ελευθερία, εθνική αυτοδιάθεση και δημοκρατία; Τώρα έχουμε Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη.
Κι όπως είπε το γεράκι του Βερολίνου, κ. Σόιμπλε, μιλώντας για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, «υπάρχουν συμφωνίες, αλλά δεν γίνονται σεβαστές». Και συνέχισε με μία φράση που προκάλεσε αίσθηση: "Είναι η προσαρμογή, ηλίθιε", είπε, παραφράζοντας την φράση του Μπιλ Κλίντον, "it's the economy stupid". Εννοώντας φυσικά για τον τραγικό απολογισμό από τις εκατόμβες που θυσιάζονται στο βωμό των "συμφωνιών".
Κι έχει δίκιο! Εμείς να δούμε πότε θα το καταλάβουμε για να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σ' όλα αυτά. Είναι η ευρωπαική αλληλεγγύη, ηλίθιε! Κι όσο την ανέχεσαι, τόσο θα προχωρούν σε όλο και πιο θανατηφόρες δόσεις Ευρώπης, μέχρις ότου ξεκληριστούμε οριστικά κι αμετάκλητα.

4 σχόλια:

  1. Παρακολουθω καιρο την προσπαθεια σου Κε Καζακη και πραγματι αυτα που λες δεν μου προσβαλλουν την αξιοπρεπεια.Ωστοσο δευτερες σκεψεις με κανουν να πιστευω οτι μου κρυβεις λογια.Δεν θιγεις στο παραμικρο τα ζητηματα εξουσιας στην ''ελευθερη'' Ελλαδα που οραματιζομαστε.Δεν πρεπει να ειναι τοσο απλο να ζητησουμε τις τραπεζες τους ,ή να ζητησουμε απο τον τσαμπαση του οτε τα μαγαζια τους και να μας πουν ...οριστε παρτε τα .Μαλλον θα επρεπε να αναλυσετε πιο πειστικα τα της επομενης μερας και την αναληψη της εξουσιας απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται πώς αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα. Αν νομίζετε ότι αυτοί που ελέγχουν τις τράπεζες είναι κάτι σκοτεινά παντοδύναμα κυκλώματα που πατώντας κουμπιά ή δίνοντας απλές εντολές ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, κάνουν πολέμους και γενικά κάνουν ότι θέλουν, συγνώμη αλλά διαβάζεται πολλά συνομωσιολογικά παραμύθια. Η αλήθεια είναι ότι τα κυκλώματα ισχύος έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την κατάσταση μόνο και στο βαθμό που εξαγοράζουν πολιτικούς και κράτος. Στο βαθμό που δεν θα μπορούν να το κάνουν, τότε έχασαν το παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από κει και πέρα η "μπάλα" είναι στη δική μας μεριά. Στο βαθμό που ο κόσμος συμμετέχει ενεργά σ' ότι τον αφορά, στο βαθμό που οι ηγεσίες του δεν κάνουν τρομακτικά λάθη και επιλογές, στο βαθμό που οι πολιτικές που εφαρμόζονται καλυτερεύουν διαρκώς τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.

      Διαγραφή
  2. Καθολου συνομωσιολογικα παραμυθια.Προσφατα ο βαψομαλιας τραπεζιτης με αυταρεσκεια μας ειπε οτι οργανωσε τοιχος αμυνας για να μην του σκυλεψουνε το νομισματοκοπειο και μαλιστα με τη συνδρομη ομαδας που δεν κατονομασε.Οι καμμενοι της marfin ακομα ειναι μια υποθεση στο αρχειο το ιδιο και ο αυτοκτονημενος υπαλληλος μεγαλης εταιριας ενεχομενης σε υποκλοπες.Για να μην αναφερω την θρυλουμενη σιωπη πρωην πρωθυπουργου επ'απειλη της ζωης του.Αλλα και η ενεργη συμμετοχη του κοσμου ειναι αναγκαια αλλα οχι και ικανη.Εχουμε δει ολοι ,οσοι συμμετεχουν τουλαχιστο πως μια μεγαλη συγκεντρωση ενεργων πολιτων διαλυεται με το πρωτο μπαμ απο μηχανισμους και σκορπιζεται.Πρεπει ολοι αυτοι να μπορουν να στεκονται στο χωρο να τον διεκδικουν,να ειναι αλληλεγγυοι με τον μπροστινο τους που επεσε.Να τον σηκωνουν να τον στηριζουν και να μενουν,οχι να τρεχουν αλλοφρονες στα στενα.Δεν εχουν φτασει ακομα σε αυτο το σημειο οι ενεργοι πολιτες.Αν δεν γινουμε τετοιοι πολιτες δεν μπορουμε να τους παρουμε αυτα που μας ανηκουν.Με συγχωρεις για την καταχρηση του χωρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λοιπόν. Λες η νέα πατριωτική κυβέρνηση να του ζητήσει την άδεια να μπει στο νομισματοκοπείο; Άσε που ο Στουρνάρας με τ' όνομα θα την έχει κοπανήσει για να αποφύγει το δικαστήριο κι έτσι θα μας δώσει τη χαρά να τον φέρουμε πίσω με χειροπέδες. Όταν μιλάμε για συμμετοχή των πολιτών, μιλάμε για οργάνωση. Μιλάμε για οργάνωση που διαθέτει δυνάμεις παντού και ξέρει πώς να ανταπεξέλθει σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση. Και σε διαβεβαιώ ότι το ΕΠΑΜ οικοδομεί μια τέτοια οργάνωση.

      Διαγραφή