Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο ζητούν Βερολίνο και Άγκυρα.

Στην ανάγκη εμπλοκής του ΝΑΤΟ με περιπολίες στο Αιγαίο για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών συμφώνησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, που συναντήθηκαν χθες στην Άγκυρα. «Τουρκία και Γερμανία θα προτείνουν μαζί τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.
Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έρθει σύντομα στην Αθήνα για συζητήσεις. Η αποστολή του; Η διευθέτηση των όρων με τους οποίους θα επισκεφθούν - σε πρώτη φάση - τα νησιά και τα hotspots "παρατηρητές" από την Τουρκία.
Η Τουρκία εν τω μεταξύ έχει αναπτύξει - για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους - το μεγαλύτερο μέρος του πολεμικού της στόλου στο Αιγαίο. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ιστορικά η Ελλάδα δεν επέτρεπε ποτέ την έξοδο στο Αιγαίο του τουρκικού στόλου, προκειμένου να διατηρεί πάντα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό το επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την υποστηριξη των νησιών.
Αυτό σήμερα δεν ισχύει. Η Ελλάδα μετά από εντολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είχε επιτρέψει την έξοδο του πολεμικού στόλου της Τουρκίας, μετά από "νόταμ" διαρκείας για ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Έτσι η ελληνική πλευρά στα σιωπηρά παρέδωσε τον έλεγχο του Αιγαίου και των νησιών στον τουρκικό στόλο.
Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει τη "φύλαξη" όλου του Αιγαίου υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Σε μια τέτοια περίπτωση, το Αιγαίο αποεθνοποιείται και μετατρέπεται αποκλειστικά σε Νατοϊκή θάλασσα.
Η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε έτοιμη να υποστηρίξει τις συμφωνίες επαναπροώθησης μεταξύ Τουρκίας- Ελλάδας. Ενώ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υποστήριξε πλήρως την απαίτηση της Τουρκίας για αύξηση της επιχορήγησής της από 3 δις ευρώ σε 9 δις ευρώ.
Να θυμήσουμε ότι η εν λόγω απαίτηση της Τουρκίας συνοδεύτηκε με ανοιχτή απειλή του Ερντογκάν, εκφράζοντας ότι η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να στείλει με «πούλμαν πρόσφυγες» στην Ελλάδα. Η απειλή αυτή μαζί με τον υπαινιγμό ότι αν δεν ικανοποιήσει η ΕΕ το αίτημά του, η Frontex θα μαζεύει χιλιάδες νεκρά παιδάκια από την θάλασσα, ήταν στις συζητήσεις που είχε τον περασμένο Νοέμβριο με τους κ. Τουσκ και Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.
Και η Ελλάδα; Ούτε καν τη ρωτά κανείς. Και γιατί να τη ρωτήσει; Το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας από τους μνημονιακούς, έως του αντιμνημονιακούς του κοινοβουλίου έχουν αποδεχθεί το καθεστώς κανονιστικής, οικονομικής και πολιτικής κατοχής της χώρας. Το "ναι" της ελληνικής πλευράς είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο. Σε οτιδήποτε σχεδιάζουν οι "εταίροι".
Άλλωστε ο καημός της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι άλλος. Μιλώντας χθες στην Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλιώς αν πάει για Μάιο-Ιούνιο «καήκαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Γιατί καήκαμε; Διότι δεν θα υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις. Ολόκληρο το πρόβλημα της χώρας έχει αναχθεί στην εξυπηρέτηση του χρέους, παραδίδοντας γη, ύδωρ και αέρα. Η χώρα έχει υποβαθμιστεί σε τέτοια κατάσταση ανυπαρξίας, ώστε εξαρτάται παντελώς από τα βίτσια των "εταίρων" της. Μπράβο μας!

4 σχόλια:

  1. Η ώρα εθνικού ακρωτηριασμού έρχεται όλο και πιό κοντά είναι ήδη ορατή δια γυμνού οφθαλμού!
    Πρέπει να ενημερώσουμε άμεσα τους κατοίκους των ανατολικών νησιών (Σάμος, Μυτιλήνη , Χίος , Ρόδος) για τον επερχόμενο κίνδυνο! Τουλάχιστον τα μέλη του ΕΠΑΜ να είναι προετοιμασμένα μήπως και γλυτώσουν το πνίξιμο με τις βαρκούλες στο Αιγαίο! Καλύτερα να είσαι έτοιμος και να διαψευστείς πάρά να είσαι ανέτοιμος την ώρα του κακού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπέρα Δημήτρη...
    Για μία ακόμη φορά...΄΄πριν αλέκτωρ φωνήσει΄΄ είχες δίκιο.!!
    Εχθές -Δευτέρα - έγραφες για το ΝΑΤΟ και τα ...συμπαρομαρτούντα...και ΄΄τσουπ΄΄!! σήμερα έρχονται οι ΄΄περιπολίες΄΄ προς ΄΄βοήθεια΄΄ των προσφυγικών ροών.
    Ο Ερντογάν τσαμπουκαλεύεται και απειλεί και η δική ΄΄μας΄΄ αριστερή ( χα χα χα ) κυβέρνηση ( εδώ γελάμε ακόμα περισσότερο ) θα τους πληρώσει και από πάνω με 25 μύρια για να μπορούν αυτοί να πνίγουν ανθρώπους στο Αιγαίο!!.
    Απορώ πότε θα ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της αναλγησίας , της οσφυοκαμψίας και της αναξιοπρέπειας.
    Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ως Ελληνες ποιοι είμαστε και από που προερχόμαστε και τι δύναμη μπορούμε να έχουμε όλοι μαζί.
    Πότε...Πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία έχει καταργήσει τη βίζα με δεκάδες χώρες του τρίτου κόσμου. Μεγάλο μέρος των λαθρομεταναστών φτάνει αεροπορικώς στη Τουρκία και μετά περνάνε στην Ελλάδα. Τωρα θα χτίσουν τεράστια στρατόπεδα στα ελληνικά νησιά, αλλα όχι στη Τουρκία απο οπου ολοι αυτοι περνάνε. Στη Τουρκία απλα δίνουν τα 9 δις....

    Η τεράστια αύξηση το αριθμου των λαθρομεταναστών δείχνει να είναι προσχεδιασμένη απο τις δυτικές ελίτ μαζι με τις κυβερνήσεις Τσίπρα - Ερντογκαν.
    Δεν είναι τυχαίο οτι ξεκίνησε απο το Μάρτιο μετα και την εκλογή Τσίπρα, οπου είχαμε και τις εξαγγελίες των Χριστοδουλοπουλου - Πανουση οτι κλείνουν ολα τα κεντρα κρατησης και σταματουν οι επαναπροωθήσεις.

    Και είχαμε μια τεραστια εκστρατεία παραπληροφόρησης απο τα ΜΜΕ που ψευδως παρουσιάζαν ολους τους πρόσφυγες ως "σύριους" (ενω πολλοι ειναι μαροκινοί, πακιστανοί κλπ). Τώρα ξεκίνησε το παραμύθι οτι φεύγουν λογω ρωσικων βομβαρδισμών...

    Με τις εξελίξεις στο θέμα της οικονομίας και των λαθρομεταναστών, η Ελλάδα κινδυνεύει με πλήρη καταστροφή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή