Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Παράλληλο νόμισμα για να γλυτώσουμε το 4ο μνημόνιο;

Η υπουργοποίηση του κ. Δ. Παπαδημητρίου με τον πρόσφατο ανασχηματισμό κάνει σαφές ότι η ομάδα Τσίπρα αναζητά διέξοδο στα αδιέξοδά της στην κατεύθυνση του διπλού ή παράλληλου νομίσματος. Φυσικά με τις πλάτες και προς το συμφέρον των πιο αδίστακτων κερδοσκόπων της αγοράς κεφαλαίου και νομισμάτων.
Η κρατική τηλεόραση ανέλαβε να "ξεπλύνει" τον κ. Παπαδημητρίου με μια φανερά στημένη συνέντευξη όπου ερωτηθείς για τις παλαιότερες δηλώσεις του ως ακαδημαϊκός για παράλληλο νόμισμα, ο νέος υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για παραπλανητικό ερώτημα καθώς -όπως σημείωσε- ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.
Φυσικά όποιος έχει απομείνει νοήμων σ' αυτήν τη χώρα θυμάται πολύ καλά τον κ. Τσίπρα να παίρνει την ευθύνη για τα σχέδια περί "παράλληλου συστήματος πληρωμών" που σχεδίαζε ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015. Επίσης θυμάται τη δήλωση του πρώην και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη - που πολλοί θεωρούν κι ως βασικό ενορχηστρωτή της κυβερνητικής πολιτικής - να δηλώνει στη Βουλή (30/10/2015) την πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να εισάγει "παράλληλο σύστημα πληρωμών". Όπως είπε: «Πρέπει να προσπαθήσουμε να υπάρξει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, που να μην το ελέγχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Επίσης, ο πρώην και νυν υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος είχε σχετικά πρόσφατα δηλώσει στη Βουλή (3/10/2016) ότι «η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό το κοινοβούλιο δεν το συζητά». Απευθυνόμενος δε στην ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Τσακαλώτος είπε «οι απόψεις σας για το πού πάει η Ευρωζώνη και πώς μπορεί να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε τέτοια ευρωζώνη και αν δεν μπορεί, τί χρειάζεται να γίνει, δεν έχουν ακουστεί ούτε από εσάς ούτε από τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω όμως ότι ήρθε ο καιρός να γίνει αυτή η συζήτηση».
Φυσικά ο κ. Τσακαλώτος δεν εννοούσε μια πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη και ΕΕ με την εισαγωγή εθνικού κρατικού νομίσματος υπό συνθήκες ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης της Ελλάδας. Όχι προς Θεού! Είναι πολύ Ευρωπαίος για να σκέφτεται με όρους πατριωτισμού και δημοκρατίας. Απλά είχε υποβολέα τύπους σαν τον κ. Παπαδημητρίου και άλλους θιασώτες του διπλού, ή παράλληλου νομίσματος.
Όλα αυτά υποδηλώνουν με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κάθε άλλο παρά αποκλείει την εισαγωγή διπλού ή παράλληλου νομίσματος σαν αυτό που προτείνει χρόνια τώρα ο κ. Παπαδημητρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόταση αυτή έχει την υποστήριξη και μέρους των επιτελείων του Βερολίνου, όπως δείχνουν οι συχνές αναφορές του ιδρύματος ifo του Μονάχου.
Άλλωστε αυτό ήταν το περιεχόμενο και της περιβόητης πρότασης Σόιμπλε, που κατατέθηκε σε εταίρους και Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα του περασμένου χρόνου.
Λέτε άμα το αποφασίσουν Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον να το αρνηθεί ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης ή κάποιος άλλος που έχει υπογράψει την παράδοση της χώρας μας στη μνημονιακή κατοχή; Ούτε κατά διάνοια. Άλλωστε με την πρόταση Σόιμπλε έχουν τρέξει να ευθυγραμμιστούν ο Μιχαλολιάκος της ΧΑ, ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ, η Κωνσταντοπούλου και φυσικά ο κ. Βαρουφάκης. Κατά περίεργο τρόπο ούτε η ΛΑΕ, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το αποκλείει με σαφήνεια. Ήξεις, αφίξεις... Ίσως γι' αυτό όλοι τους αρνούνται επίμονα - χέρι-χέρι με τους μνημονιακούς - να αναγνωρίσουν το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι η Ελλάδα τελεί υπό κατοχή.
Ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου μόλις ένα μήνα πριν την υπουργοποίησή του δημοσίευσε μελέτη για το πώς θα οδηγηθεί η Ελλάδα σε ανάκαμψη όπου αναφέρει δυο σενάρια: Είτε με πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους σε συνδυασμό με επενδύσεις για να οδηγήσει υποτίθεται στην πολυπόθητη οικονομική άνοδο μέσα στο 2017. Δηλαδή κατά το γνωστό, αν η γιαγιά μου ήταν πατίνι... Είτε με εισαγωγή του Geuro εντός του πρώτου τριμήνου 2017.
Δείτε τι έγραφε μόλις ένα μήνα πριν: "Στο δεύτερο και τελευταίο σενάριο μας, έχουμε επικαιροποιήσει την ανάλυσή μας για τις πιθανές επιπτώσεις της δημοσιονομικής επέκτασης που χρηματοδοτούνται μέσω της καθιέρωσης ενός χρηματοπιστωτικού νομίσματος, του Geuro, του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει την έκδοση για να αποφευχθεί η πτώση των ονομαστικών μισθών και συντάξεων, και να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα για την απασχόληση... Υποθέτουμε ότι, αρχής γενομένης από το πρώτο τρίμηνο του 2017, η κυβέρνηση θα εκδώσει ένα μη μετατρέψιμο «χρηματοπιστωτικό νόμισμα" στα πλαίσια όσων συζητήθηκαν σε προηγούμενες εκθέσεις μας... Αυτό που έχουμε κατά νου είναι παρόμοιο με το συμπληρωματικό νόμισμα που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην Ελβετία παράλληλα με το ελβετικό φράγκο από το 1934, όταν εισήχθη να αντισταθμίσει την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική..."
Και καταλήγει: "Ο ισχυρισμός μας σε αυτήν την έκθεση είναι ότι το 2016 είναι απίθανο να καταλήξει με τη βελτίωση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν, ωστόσο, ότι εάν οι καθυστερούμενοι λογαριασμοί εκκαθαριστούν και αυξηθούν οι επενδύσεις η εμφανιζόμενη από την κυβέρνηση προβολή της αύξησης του ΑΕΠ 2,7% το 2017 μπορεί να συμβεί. Αυτό δεν είναι, φυσικά, λόγος για θριαμβολογίες, δεδομένου ότι η απασχόληση δεν θα αυξηθεί δραματικά. Το δεύτερο σενάριο μας, ωστόσο, θα μπορούσε να παράσχει ισχυρή ανάπτυξη από το 2017 και μετά, μαζί με πολύ σημαντικά οφέλη στην απασχόληση. Έχει αποδώσει σε άλλες χώρες, και μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα."
Προφανώς για τον κ. Παπαδημητρίου μόλις ένα μήνα πριν την υπουργοποίησή του η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα, δηλαδή για το Geuro, δεν ήταν διόλου παραπλανητική. Αλλά ο νέος υπουργός έχει την απάντηση: τότε ήταν ακαδημαϊκός, ενώ τώρα είναι πολιτικός! Ως ακαδημαϊκός μπορείς να λες ότι σου κατεβάσει, ενώ ως πολιτικός μπορείς κάλλιστα να ξεπουλάς για το θώκο ακόμη και την επιστήμη σου. Η ιδεολογία της καρέκλας σ' όλο της το μεγαλείο!
Δεν είναι παράξενη μια τέτοια προκλητική παραδοχή για τον κ. Παπαδημητρίου. Άλλωστε για ποιόν δούλευε ως ακαδημαϊκός; Για το ίδρυμα του Leon Levy, ο οποίος μας άφησε χρόνους το 2004, και της Shelby White, δηλαδή ενός μεγαλοχρηματιστή ιδίου φυράματος με τον περιβόητο Σόρος και της συζύγου του. Το ίδρυμα αυτό είναι τουλάχιστον το ίδιο αμαρτωλό με την Open Society του Σόρος. Κι φυσικά αλληλοδιαπλέκονται.
Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει επίσημα κατηγορηθεί για την εμπλοκή του σε κλεπταποδοχή αρχαιοτήτων από Ιταλία. Μάλιστα το 2008 η Ιταλική κυβέρνηση κατέληξε σε κάποιου είδους συμβιβασμό με την κ. White - τον πρώτο ανάμεσα σε κυβέρνηση και ιδιώτη για ζητήματα αρχαιοκαπηλίας - για να αποφευχθούν οι ποινικές διώξεις εναντίον της εν λόγω κυρίας και του ιδρύματός Levy. Λόγω της φερόμενης εμπλοκής του συγκεκριμένου ιδρύματος και των ιδρυτών του σε αρχαιοκαπηλία, αρκετά πανεπιστήμια, αλλά και ακαδημαϊκοί αρνήθηκαν να λάβουν τις χορηγίες του ιδρύματος Levy.
Τέτοιες ευαισθησίες ως ακαδημαϊκός δεν είχε, ούτε έχει ο κατά τ' άλλα κοινωνικά ευαίσθητος κ. Παπαδημητρίου. Στόχος τέτοιων ιδρυμάτων - εκτός όλων των άλλων - είναι η καλλιέργεια της έμμισθης ακαδημαϊκής σκέψης, που υπηρετεί ως παραδουλεύτρα τα πιο άνομα και αρπακτικά συμφέροντα των πιο παρασιτικών δυνάμεων που έχουν αναδείξει οι αγορές. Οι ακαδημαϊκοί τίτλοι δεν είναι παρά το φαίνεσθαι, για να ντυθεί με δήθεν επιστημονικότητα ότι πιο χυδαίο και καταστροφικό συμφέρει τα παράσιτα τύπου Levy και Σόρος.
Τέτοιος ακαδημαϊκός υπήρξε ο κ. Παπαδημητρίου. Γι' αυτό και πρότεινε ως εναλλακτική το Geuro. Τέτοιος πρόκειται να είναι και ως πολιτικός. Ο κοινός παρανομαστής; Εντολές και συμφέροντα υπηρετούσε ως ακαδημαϊκός, τα ίδια καλείται να υπηρετήσει κι ως πολιτικός.
Δημοσιεύτηκε στην kontranews, 13/11/2016

6 σχόλια:

  1. Δημήτρη, επειδή δεν γνωρίσω οικονομικά ένα υποθετικό σενάριο που σκέφτημα: αν αύριο τυπώσει η Ευρωπαική κεντρική τράπεζα 340 δίσ ευρώ, όσο το χρέος της Ελλάδας και το δώσει δωρεάν στην Ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει το χρέος της, τι θα γίνει; Θα υπάρχουν κάποιες κακιές επιπτώσεις για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα τελευταία του σχόλια ο μέγας πρόσφατος "πατριώτης" (αριστερός μάλιστα) κ. Καζακης δηλώνει ότι ποτέ οι Ελληνες δεν είχαν προβλήματα με τους μουσουλμάνους (οι καϊμενοι) φτυνοντας κατάμουτρα εκατομύριους Ελληνες που σφάχτηκαν στη μικρασιατική καταστροφή, Πόντος και άλλου απο τους Τούρκους αδελφούς του κ. Καζακη! Ο ίδιος αναγνωρίζει και τους σκοπιανους ως νόμιμο κράτος όπως μπορείτε εύκολα να βρείτε σε παλιές δηλώσεις του στο διαδικτύου. Εμφανίζεται με μασονικά ανθελληνικα σύμβολα ως "γενικος γραμματεύς " του νεο Ε(Π) ΑΜ με τις δήθεν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας έτοιμες απο τα αριστερά επιτελεία των αφεντικών του, αλλά στην ουσία με νεο πακέτο εμφύλιο φυσικά με το άλλο άκρο του νεο διπολο χρυσή αυγή κ. τα. παρόμοια επίσης ανθελληνικα μοιασματα, αν διαβασετε μονο πρίν μερικούς μήνες τα κροκοδυλια δάκρυα που έχυνε για τούς λαθραιους θα καταλαβετε τι εννοώ! Να μην σας ξεγελάσει ο κ. Καζακης έτσι όπως ωραία μιλάει, δεν είναι Ελληνας εκπροσωπεί την διεθνηστικη μαρξιστική ιδεολογία του Εβραίου Τρότσκι σε νέα μορφή, και ακριβώς επειδή δεν είναι άσχετος με την ιστορία (δεν είναι ηλίθιος σε απλή γλώσσα) είναι αδυνάτων να μην γνωρίζει τις αιτίες τις όποιες αποκρυβει απο τους Ελληνες και μάλιστα συνειδητά,
    Αυτά
    Καλη σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε λαμόγιο Καζάκη τα παίρνεις από τον Τρότσκυ και δεν μας το έχεις πει;

      Διαγραφή
  3. Για να μην ισχυριστούν κάποιοι ότι λέω ψέματα άκουστε τον "πατριώτη " να απορεί πώς είναι δυνατών κάποιος να αισθάνεται απειλή απο τους μουσουλμάνους εδώ: https://youtu.be/m8zhlgP9H6o
    και εδώ: https://youtu.be/NYzpl2wr-nk
    Να απορεί πώς ένα κόμμα με "τεράστια" ιστορίας όπως ΚΚΕ(ναι των εβραιομασονων τροτσκιστές εχθροί και γενοκτονοι των Ελλήνων) να είχε ξεπέσει το ο όσο πολύ;;;; Τι δουλειά έχει την σφυκοφωλια ΚΚΕ ιδρυθεισα απο βουλγαροεβραους, μια ανθελληνική οργάνωση εξ αρχής και τι δουλειά έχει ένας Ελληνας πατριώτης όπως θέλει να είναι ο κ Καζακης μέσα σε μια τέτοια οργάνωση ανθελληνων όπου διετέλεσε μέλος ο ίδιος πρίν δημιουργήσουν το νεο τερατουργημα Επαμ με διαδικασίες εξπρές το 2010 και θυμήθηκε ότι δίπλα στα μασονικά ανθελληνικα σύμβολα του ε(π)αμ - βλέπετε είναι τόσο ηλίθιοι που δεν έχουν αλλάξει πολύ ούτε τις ονομασίες στα νέα τερατουργηματα τους) πρέπει να βάλει και την Ελληνική σημαία σαν δεν ντρέπεται ο κύριος; ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω να ξερω εαν τα ωτα σας ειναι σε καλη λειτουργια η πληρως βουλωμενα, διοτι ολα αυτα που γραφεις εγω δεν ακουσα τον Καζακη να τα αναφερει. Θα σας συμβουλευα να επισκεφτητε το γιατρο μηπως και σας ξεβουλωσει τα αυτια σας ωστε να ακουτε καλυτερα.

    Τελικα δεν αξιζει να χανω τον χρονο μου να σας ανοιξω τα αυτια και επεισης τα ματια σας.

    Ξανα-ακουστε τις ομιλιες του Καζακη και μετα τα λεμε παλι.

    Φυσικα εαν εισαι σε διατεταγμενη υπηρεσια και προσπαθεις να τρολλαρεις τον Καζακη, δυστυχως απετυχες πληρως. Εχει δικιο ο Καζακης που δεν σου απαντησε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα σε ερωτηση μου προς το κομμα ελληνικη κινηση οτι¨
    Έναρξη συνομιλίας
    ΣΑΒ 11:08 Π.Μ.
    ειστε υπερ του εθνικου νομισματος και διαγραφη χρεους και εξοδο απο ευρω και Ε.Ε. αν ναι τοτε γιατι δεν συνεργαζεσται με το επαμ? μου απαντησαν οτι Είμαστε ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και με κανένα Καζάκη που λέει τα Σκόπια Μακεδονία !!!
    Για να τα κάνει μια χώρα όλα αυτά που λέτε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ . ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΠΛΟΥΤΟ ! Όταν το επιτύχει αυτό και σταθεί στα πόδια της ξανά ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή