Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί το ΕΠΑΜ είναι η μόνη λύση.

Ευτυχώς που η κυβέρνηση κατέληξε σ' έναν ακόμη "έντιμο συμβιβασμό". Τερμά πια η διαρκής λιτότητα. Μόνο το αφορολόγητο θα μειωθεί δραστικά και θα διευρυνθεί η φορολογική βάση καταργώντας τις όποιες εξαιρέσεις έχουν απομείνει. Οι συντάξεις θα μειωθούν εκ νέου, θέτοντας πλαφόν ανώτατης σύνταξης ώστε να μειωθεί η μέση κι όλο περισσότερο να προσεγγίσει τα 380 ευρώ.
Από τη μεριά της η αντιπολίτευση διαμαρτείρεται εντόνως. Ευτυχώς που έχουμε αντιπολίτευση τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Λεβέντη και Σία. Για φανταστείτε να μην τους είχαμε. Πόσο φτωχό θα ήταν το κοινοβούλιό μας; Μπορεί να μην έχουν να προτείνουν απολύτως τίποτε διαφορετικό. Μπορεί να τα έχουν ψηφίσει όλα από την εποχή του 3ου μνημονίου τον  Αύγουστο του 2015, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτοί θα τα έκαναν διαφορετικά.
Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να νομίζει ο Έλληνας ιθαγενής προκειμένου να εναλλάσονται στην εξουσία οι δήμιοί του και οι δανειστές να κερδίζουν χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν τη γενοκτονία του ελληνικού έθνους. Τάπαμε. Αυτό που θέλουν είναι το οικόπεδο. Και για να το πάρουν πρέπει να εξοντωθεί ο γηγενής πληθυσμός και να καταλυθεί ολοκληρωτικά το ελληνικό κράτος ως πολιτειακή έκφραση του ελληνικού λαού. Ακόμη και με τον τρόπο που υπήρχε στην μεταπολίτευση.
Και μέχρι οι δανειστές να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, οι ιθαγενείς οφείλουν να παίζουν τις κουμπάρες με τα δοτά κόμματα της Βουλής, να διαχωρίζονται σε βαμμένους δεξιούς και αριστερούς και να ψέλνουν το απολυτίκιο του ηλίθιου: όλοι ίδιοι είναι, ας κοιτάξουμε την πάρτη μας!
Κι όσο η τηλεόραση δεν μας εμφανίζει έναν πολύπόθητο σωτήρα, για να τον πάρουμε ξωπίσω σαν πρόβατα, δικαίως καθόμαστε στα αυγά μας και κακαρίζουμε εναγωνίως κάθε φορά που έρχεται το μοιραίο. Έτσι είναι. Εμείς θα καθόμαστε στα αυγά μας και κάποιοι άλλοι θα κόψουν το λαιμό τους να μας σώσουν. Εμείς δεν χρειάζεται ούτε καν να κουράσουμε το μυαλό μας. Έτσι λειψό που είναι, δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμαι κάτι εξαιρετικά απλό. Αν δεν δώσουμε εμείς τη δύναμη σ' αυτούς που οφείλουν να τραβήξουν μπροστά, τότε πώς θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους; Αν δεν απαιτήσουμε καθαρές λύσεις  με βάση το συμφέρον μας, τότε πώς θα γλυτώσουμε; Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι εμείς, δεξιοί και αριστεροί σε μια δύναμη που είναι γέννημα θρέμα δικό μας για να μας λύσει το πρόβλημα, τότε τι περιμένουμε; Κι από ποιούς το περιμένουμε; Από τους ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης ;
Αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το ΕΠΑΜ, ένα είναι αδιαμφισβήτητο. Υπάρχει άλλη δύναμη που να γεννήθηκε μέσα από τη σημερινή κρίση και  να ενώνει δεξιούς και αριστερούς στο βασικό πατριωτικό καθήκον; Υπάρχει άλλη δύναμη που να απευθύνεται και να οργανώνεται μέσα στον ίδιο το λαό, χωρίς να μοιράζεται τις εμφυλιοπολεμικές παθογένειες της παραδοσιακής δεξιάς και της αριστεράς; Υπάρχει άλλη δύναμη με τόσο καθαρό πατριωτικό και δημοκρατικό λόγο; Μόνο το ΕΠΑΜ.
Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο δεν  θα δωθεί από καμιά δύναμη ή παράταξη του παρελθόντος. Αυτές, όλες, έχουν φάει τα ψωμιά τους. Μόνο μια παντελώς καινούργια δύναμη, που δεν ανακυκλώνει κομματικά ή ιδεολογικά υλικά οικοδομής, μπορεί να δώσει τη λύση. Και η μόνη που υπάρχει είναι  το ΕΠΑΜ.

15 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά εμένα με βοήθησες να βρω απαντήσεις, σε όλα τα διλήμματα που είχα έως τώρα, σχετικά με το κίηνμα αυτό...

      Θα ψηφίσω ΕΠΑΜ δαγκωτό στις επόμενες εκλογές!!!

      Διαγραφή
  2. Θελω να ρωτησω ολους οσους εφυγαν απο το ΕΠΑΜ,κατηγορωντας το -κυριως-για τη "μεταστροφη" του σε κομμα,γραφειοκρατισμο,αρχηγισμο, κλπ,αν εχουν βρει τη χρυση τομη μεσα σε αλλες προτασεις,περισσοτερο δημοκρατικες,και ποια ως τωρα τα δεδομενα-δρασεις,ενεργη πολιτικη, κοινωνικη απηχηση-που τους καλυπτουν.Αν αναγνωριζουν πως οι στιγμες ειναι ιστορικες,μοναδικης,για την επιβιωση μας ως Ελληνες,σημασιας, πώς μπορουν να μενουν εξω απο τη Μεγαλη Συσπειρωση που,αν μη τι αλλο,το ΕΠΑΜ την πραγματωνει,εστω και αν διαφωνουν στα επιμερους! Οι περιστασεις δεν απαιτουν κομματικη ταυτοτητα αλλα πατριωτικη-δημοκρατικη και αφορουν στην ιδια μας την υπαρξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε απαντησω Πετρο μου ...

      Το μονο που εχετε σταθερο κι αυτο με καποιες μεταβολες ειναι η επιστροφη στη δραχμη , τιποτε αλλο ! Καποτε λεγατε θα την κανατε σε καποιο χρονικο διαστημα λιγους μηνες , μετα λεγατε αμμεσως το ιδιο βραδυ ! Καποτε λεγατε παραγραφη μεγαλου μερους του χρεους μετα λεγατε παραγραφη ολου του χρεους !

      Δηλ. δε ξερετε τι σας γινεται περαν της δραχμης ! Αλλα ακομη κι για αυτην αναθεμα κι αν ξερετε τι λετε ...

      Φανταζεσαι τι γινεται στα αλλα θεμματα , ο ιδιος ο καζακης μιας και αρχηγικο ειναι το κομμα που εκφραζει τις θεσεις του κομματος για το ιδιο ζητημα εξεφραζε θεσεις διεθνηστικες και μετα απο λιγο καιρο ακροδεξιες για το ακριβως το ιδιο ζητημα . Η Κοροιδια για ψηφους με λιγα λογια ..

      απο διεθνιστης κομμουνιστης , σε ακροδεξιος σε χωρια για ψηφους .. την ιδια στιγμη ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , την ιδια στιγμη πηγαινε σε χωρια και μιλουσε για την εθνολογικη γενοκτονια και μειωση του πληθυσμου .. λολ

      Τελος ,η ψηφοθηρια του δεν εχει ορια φιλτατε εως και στους ομολογιουχους επεσε πανω τους πως ειναι μαζι τους και πρεπει να αποζημειωθουν , δηλ. το γεγονος οτι ο Καζακης προτινει κουρεμα καταθεσεων και ομολογων δε σας περασε καν απο του νου ?

      Μιλάμε για αντε μην εκφραστω εχει τοσα αναλογα κομματα στη βουλη σημερα σα το δικο σας και εκτος βουλης , που θα δειτε την κομματικη επιχορηγηση καπου στο 3 000 μχ...

      Αντιο

      Διαγραφή
    2. Ραδάμανθυς Ανθόπουλος

      Ειναι φανερο οτι εισαι αδιαβαστος και δεν παρακολουθεις απο κοντα ολες τις συνεντευξεις του Καζακη.

      Επειδη τον παρακολουθω απο την εποχη της πλατειας εχω καταλαβει οτι οσο περισσοτερες συνεντευξεις δινει τοσο περισσοτερο εχει βελτιωσει τον τροπο ομιλιας και παρουσιασης των οικονομικων και αλλων θεματων που τον ρωτανε να σχολιασει.

      Την ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ δεν την εκανε Νομο ο Καζακης αλλα ο Τσιπρας. Ουτε ακουσα τον Καζακη να λεει να τους δοθει Ιθαγενεια αλλα να πολιτικοποιηθουν οπως γινονται και σε αλλα κρατη εφοσον εχουν τα προσοντα.

      "Ελληνας Ιθαγενης γενιεσαι δεν γινεσαι"

      Τελος σε συμβουλευω να ακους και να καταλαβαινεις τι λεει ο Καζακης και οχι οτι νομιζεις οτι ειπε η φανταζεσαι οτι ειπε.

      Διαγραφή
    3. Φιλε,ειτε δεν εχεις παρακολουθησει τις σταθεροτατες εδω και 6 χρονια θεσεις του ΕΠΑΜ,ειτε εισαι τρολλ.Εμμισθο ελπιζω.Ποτε το ΕΠΑΜ δεν εχει υποστηριξει αυτα που αναφερεις παραπανω.Ποτε.

      Διαγραφή
    4. Ρε...΄΄μεγάλε΄΄ ...αφού το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης είναι τόοοσο...΄΄τίποτα΄΄ ...και τόοοοσο...΄΄ευτελή΄΄...
      ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ...ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ?
      Ασε μας εμάς στο ...΄΄τίποτα΄΄...και στην ΄΄ευτέλεια΄΄...και ασχολήσου με τον/τους ΄΄ΜΕΓΑΛΟΥΣ΄΄ ...εαυτούς σου...
      Κοινώς Ελληνιστί....Αντε τράβα παραπέρα και άσε μας εμάς στην...΄΄ τρέλα΄΄ μας...
      Εδώ μέσα βρήκες να κάνεις...κοματοσκυλίαση ?
      Υ.Γ. Καταλαβαίνεις ότι αυτά που πληκτρολογείς είναι τόσο σημαντικά και ουσιώδη όσο ένα...΄΄αέριο΄΄ ?

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Aggelos Doukelis

      Ο Φρανγκας ειναι γνωστος προβοκατορας και μονο τα φρανγκα εχει θεο αλλα τον εχω ακουσει στο ΡΕΑΛ να αναφερει τον Καζακη και το ΕΠΑΜ στην εισαγωγη του προγραμματος. Την διευθυνση της εκπομπης και τις ερωτησεις τις κανει ο παρουσιαστης και ειναι στο χερι και την εξυπναδα του Καζακη να αναφερθει στον κοσμο και στο ΕΠΑΜ. Λογω πειρας εχω να σου πω οτι:

      «Ακομη και μια κακη προβολη/εμφανηση.... ειναι Καλη διαφημηση»!

      Διαγραφή
  4. Όταν πήγαμε από τη δραχμή στο ευρώ, όλος ο κόσμος ήτανε μέσα στην τρελή χαρά και κανένας δε ρώταγε την πολιτική ηγεσία της χώρας για τις συνέπειες αυτής της αλλαγής νομίσματος, η οποία ηγεσία φυσικά δε ρώτησε κανέναν, ούτε έκανε δημοψήφισμα. Από τους μηχανισμούς της ΕΕ προπαγανδίστηκε το ευρώ με χαζοχαρούμενα επιχειρήματα, χρωματιστές αφισούλες και όλα καλά.

    Την επόμενη μέρα βέβαια ο μαϊντανός που πριν κόστιζε 50 δραχμές, πήγε στα 50 λεπτά του ευρώ, δηλαδή 175 δραχμές. Και αυτός η υποτριπλασιασμός του πραγματικού εισοδήματός μας ούτε που συζητιέται, ξεχάστηκε ως μη γενόμενος.

    Τώρα όποιον μιλά για δραχμή τον περνάνε από ανάκριση τρίτου βαθμού και όσα επιχειρήματα και να έχει πάλι του ξαναλένε τα ίδια και τα ίδια.

    Είπαμε, "...το σύμπαν και η βλακεία, αν και για το πρώτο δεν είναι βέβαιο πως είναι άπειρο..."!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε καζακη διαβαζω εδω και καμποσο καιρο το blog σας σχετικα με τα ζητηματα επιστροφης σε εθνικο νομισμα και ομολογω πως συμφωνω μαζι σας στο συγκεκριμενο θεμα.Αν δεν κανω λαθος υποστηριζετε πως το νεο εθνικο νομισμα θα πρεπει να προστατευτει απο την ελευθερη διακυμανση στις αγορες γι'αυτο και θα πρεπει να πληρωνουμε το εξωτερικο εμπορικο μας έλλειμα με συναλλαγματικα διαθεσιμα.Ετυχε πριν απο μια εβδομαδα να πεσω σε αυτο το αρθρο http://www.avgi.gr/article/10811/5731768/deka-lathe-sten-protase-grexit που ουσιαστικα παρουσιαζει τους κινδυνους ενος grexit.Ποια ειναι η απαντηση σας για τους λογους 3,4,8,9;;; Με φιλικη διαθεση παντοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ασχολήσε με τον Καλλιωνάτη; Πρόκειται για πρώην σημιτάνθρωπο, ο οποίος δεν ήξερε στην αρχή της κρίσης ότι στο χρέος και στην εξυπηρέτησή του οφείλεις να υπολογίζεις και το βραχυχρόνιο χρέος. Ψάξε στο blog και θα βρεις αναμετρήσεις με δαύτον που θα σε κάνουν να λυθείς στα γέλια για το επίπεδό του.

      Διαγραφή
  6. Σχετικά με την πρόταση που δημοσιοποίησε το ΕΔΕΚΟΠ και υπάρχουν και τα βίντεο από την εκδήλωση στο διαδίκτυο, θα μπορούσε το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης να αναφερθούν πιο συγκεκριμένα σε ποια σημεία υπάρχουν διαφορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν επισημανθεί οι κυριότερες διαφορές κι από μένα και από άλλους. Τα κύρια είναι τα εξής:
      1. Η δραχμοποίηση του δημοσίου χρέους, όχι μόνο είναι πολύ αμφίβολη, αλλά και συνιστά καταστροφή. Αφενός γιατί αναγνωρίζεις το χρέος, αντί να το καταγγείλεις ως παράνομο και εκθέτεις τη χώρα σε διαρκείς πιέσεις και διώξεις. Αφετέρου, θα σημάνει νέες φοροεπιδρομές σε βάρος του λαού προκειμένου να πληρωθεί έστω κι ένα μικρό μέρος του χρέους.
      2. Η υποτίμηση του νομίσματος και ο πληθωρισμός συνιστά κλασσική μονεταριστική συνταγή και έχει σαν σκοπό να ρίξει τα βάρη της ανταγωνιστικότητας στο εργατικό κόστος, δηλαδή στο μερίδιο της εργασίας. Έτσι θα ανοικοδομηθεί η οικονομία, ως οικονομία φτηνής εργασίας;
      3. Δεν λένε τίποτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάνε για διαπραγμάτευση, αλλά δεν μας λένε πώς, μέχρι πότε, με τι κόστος.

      Διαγραφή