Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έχουμε πήξει από κυπατζήδες πατριώτες.

Ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε προσφάτως τον κόπο να αναφερθεί σε μένα. Του έκανε εντύπωση η συζήτηση στο Σύνταγμα το 2011 ανάμεσα στους Τσακαλώτο, Βαρουφάκη, Κατρούγκαλο και Καζάκη. Για το βιντεάκι αυτό ο μέγας αυτός κυπατζής πατριώτης δήλωσε: "Όλα τα λεφτά είναι το τελευταίο βίντεο [ο εκλεκτός αυτός κυπατζής αναφέρεται στο βιντεάκι της συζήτησης στο Σύνταγμα - ΔΚ]. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας "πάρτον έναν και βάρα τον στον άλλον". Τέτοιος πολιτικός ξεπεσμός δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Αφρικής. Τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο."
Δεν γνωρίζω που βρισκόταν ο κ. Καλεντερίδης όταν εκατομμύρια λαού έβγαιναν σε δρόμους και πλατείες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη νέα κατοχή, την κατοχή των μνημονίων. Σαν καλός κυπατζής δεν αρέσκεται σε ανοιχτές διαδικασίες και μάλιστα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Τον κατανοώ απόλυτα. Τι να πει άλλωστε; Τι έχει να πει; Μόνο στο σκοτάδι, στη σιωπή και στο παρασκήνιο ξέρει να κινείται.
Από Αφρική πάντως ο εν λόγω κυπατζής είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά. Τις βρωμοδουλιές που του ανάθεταν οι καθοδηγητές του εξ εσπερίας, όπως π.χ. την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, από την Αφρική τις εκτελούσε. Τότε ξεπουλούσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ενώ σήμερα ξεπουλά την πατρίδα του στους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους για να την κάνουν Αφρική εντός ευρωζώνης και ΕΕ.
Όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής απλό: τι είναι αυτό που τον ενόχλησε ιδιαίτερα; Το γεγονός ότι ο Τσακαλώτος και κυρίως ο Βαρουφάκης έλεγαν από τότε τις ίδιες ηλιθιότητες που παπαγαλίζει και ο ίδιος; Ή του έρχεται αναστάτωση γιατί τότε ο Κατρούγκαλος συμφωνούσε με την καταγγελία του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, αλλά τα πούλησε όλα προκειμένου να γίνει υπουργός; Ή μήπως πάλι τον ενοχλεί το γεγονός ότι υπάρχει έστω κι ένας που δεν ξεπουλήθηκε;
Μάλλον απ' ότι φαίνεται χαλάμε την πιάτσα για κυπατζίδες σαν τον Καλεντερίδη, οι οποίοι σήμερα έχουν αναλάβει την αποστολή από τους ίδιους φαντάζομαι καθοδηγητές που διέταξαν την παράδοση Οτσαλάν, να πουλάνε ως πατριωτισμό την αμαχητί παράδοση της πατρίδας στους γύπες των χρηματαγορών και τους αποικιοκράτες Ευρώπης. Σου λέει, άμα συνηθίσει ο λαός μας στην ιδέα ότι ο πατριώτης δεν ξεπουλιέται και δεν ξεπουλά την πατρίδα του για κανένα λόγο και μόνοι - όπως έγραφε τον Απρίλη του 1821 ο αγωνιστής Νικολόπουλος εκ Σπάρτης - οι υπερασπισταί της πατρίδος εμπορούν να ομιλούν για πατρίδα, τότε τι θα κάνουν οι κυπατζήδες; Πώς θα πουλάνε φτηνό και πρόστιχο πατριωτισμό για τους ηλίθιους;
Ο εν λόγω κυπατζής ξέρει μόνο μια δουλειά να κάνει. Να πουλάει φτηνό πατριωτισμό για να ξεπουλάει σε κάθε ευκαιρία την πατρίδα του. Και σ' αυτή την μπίζνα του κάνει κακό να υπάρχουν αληθινοί πατριώτες που δεν αποδέχονται με κανένα τρόπο το ξεπούλημα της πατρίδας. Ιδίως όταν αυτοί οι πατριώτες έχουν ακροατήρια πολύ μεγαλύτερα από το περιθώριο του βαθέως κράτους, όπου ξέρει να κινείται ο κ. Καλεντερίδης. Και κυρίως όταν κανείς κυπατζής δεν μπορεί να τους κολλήσει κανενός είδους βρομιά ή ρετσινιά.
Τα ίδια έκανε άλλωστε και με τον Οτσαλάν. Γι' αυτό άλλωστε ο ίδιος ο Οτσαλάν, ο αληθινός πατριώτης Οτσαλάν - όταν οι δικοί μας γραικύλοι τον παρέδωσαν στους Τούρκους, αποκάλεσε τον Καλεντερίδη προδότη Ιούδα. Λέτε να μην ήξερε τι έλεγε; Για του λόγου το αληθές ιδού και το δημοσίευμα:
http://nikosxeiladakis.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%…/
Αν η χώρα μας ήταν ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική, ο Σάββας Καλεντερίδης θα είχε να λογοδοτήσει για πολλά από την κυπατζίδικη δράση του στη δικαιοσύνη. Πρωτίστως για το ρόλο του στην παράδοση Οτσαλάν. Όμως, χάρις στο καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας και το ξεπουλημένο πολιτικό της σύστημα βρίσκεται εκτός φυλακής, απολαμβάνει ασυλίας για όσα έχει κάνει και συνεχίζει τον ίδιο κυπατζίδικο ρόλο του ως δήθεν πατριώτης.

15 σχόλια:

  1. Απλή απορία για το ρόλο του εν λογω κυρίου: Από πότε τα δημοσίως λεγόμενα ενός πράκτορα μπορούν να λαμβάνονται ως αλήθειες ή ως προσωπικές παρεμβάσεις στα δημόσια πολιτικά πράγματα; Ποιός γνωρίζει για ποιον δουλεύει (κάθε φορά) ένας άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών και ποια πραγματική σχέση μπορεί να έχει με το εμφανιζόμενο προφίλ του;
    Αυτό για μερικούς (και συνομωσιολόγους) που θεωρούν τους κατά καιρούς χρησμούς του εν λόγω κυρίου ως "πατριωτικές σοφίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββας Καλεντερίδης να σηκώσουμε την υποψηφιότητα του Άδωνι στις πλάτες μας
      https://youtu.be/NZYCjb8ZTa8

      Διαγραφή
  2. Κύριε Δημήτρη, δεν σας γνωρίζει ούτε εσάς ούτε το έργο σας.

    Δεν είναι προδότης ο Καλεντερίδης και δεν είναι προδότης ο κάθε αξιωματικός που υπηρετεί σε υπηρεσίες πληροφοριών. Το αντίθετο, οι περισσότεροι είναι αγνοί πατριώτες και πολλοί από αυτούς έχουν δώσει τις ζωές τους για τη χώρα τους.

    Στον εμφύλιο και οι δύο πλευρές ήταν θύματα ακραίων ιδεολογιών. Χωρίς να έχεις δύο άκρα να τρώνε το ένα το άλλο, δεν μπορείς να καταστρέψεις μια χώρα. Ας μην συνεχίσουμε το παιχνίδι των ιδιοκτητών μας.

    Οι εντολές για παράδοση του Οτσαλάν ήρθαν κατευθείαν από το εξωτερικό προς τον Σημίτη και τον Πάγκαλο. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι. Υπήρξε ολόκληρο κύκλωμα το οποίο αντιστάθηκε στην παράδοση, και ένα άλλο το οποίο είχε σχεδιάσει καλύτερο χειρισμό της τότε κρίσης. Ο Καλεντερίδης τότε ήταν ένας τροχός της αμάξης και όχι ο οδηγός της υπόθεσης. Έκανε ότι μπορούσε και συνεχίζει τη βαθύτερη στρατηγική της χώρας μας για το Κουρδιστάν.

    Με ανώνυμα και επώνυμα άρθρα παρακαλάω εδώ και χρόνια ανθρώπους όπως εσάς, τον Καλεντερίδη. την Κωνσταντοπούλου, τον Καμμένο και άλλους να ενωθείτε, να ανταλλάξετε απόψεις, χανόμαστε.

    Πρέπει ο Καλεντερίδης να μάθει το έργο σας, να μιλήσετε, και εσείς να μάθετε το δικό του. Όμως ο χαρακτήρας σας είναι δύσκολος, και σε μια προσβολή απαντάτε με μεγαλύτερες.

    Δεν κάνετε τίποτα με τους διχασμούς, και ένας αρχηγός όποιας κίνησης πρέπει να είναι ενωτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι εννοείς. Μήπως ήμουν ή είμαι πράκτορας μυστικών υπηρεσιών και δεν το ξέρω; Μήπως προσέγγισα κάποιον σαν τον Οτσαλάν ως δήθεν μέντορα για να διεισδύσω στον αγώνα των Κούρδων προς όφελος των Αμερικανών και της CIA με την προβιά του πράκτορα της υπηρεσίας μιας υποτίθεται φιλικής χώρας; Αυτά λένε οι Κούρδοι και ο Οτσαλάν για τον Καλεντερίδη. Προφανώς εγώ πρέπει να τα αγνοήσω, γιατί εσύ και μια χούφτα άλλοι τον έχετε για πατριώτη ως εκ θεού. Έλεος!
      Τέλος, δεν είπα ποτέ ότι όποιος έλληνας αξιωματικός υπηρέτησε στην ΚΥΠ ή ΕΥΠ είναι προδότης. Πρόσεξε τι λες, γιατί προδίδεις το ποιός είσαι και πώς σκέφτεσαι. Αυτό που λέω είναι κάτι πολύ απλό - ακόμη και για σένα, αν κάτσεις και το σκεφτείς: Η διεύθυνση μυστικής υπηρεσίας που ιδρύθηκε από την CIA στον εμφύλιο και κατόπιν, την οποία η Χούντα μετονόμασε σε ΚΥΠ και ο Ανδρέας Παπανδρέου σε ΕΥΠ είναι ένα και το αυτό: μια υπηρεσία παρακράτους, καθρέπτης των μυστικών υπηρεσιών και αποστολών εξ ΗΠΑ. Και τέλος προδότης είναι εκείνος που υπηρέτησε ως πράκτορας πεδίου. Δηλαδή σαν τον Καλεντερίδη. Ο εν λόγω κύριος από τότε που φόρεσε τη στολή του Έλληνα αξιωματικού δεν υπηρέτησε σε καμιά άλλη θέση ευθύνης των ενόπλων δυνάμεων. Υπηρέτησε σχεδόν αποκλειστικά ως μυστικός της ΚΥΠ-ΕΥΠ. Ενώ οι προαγωγές του δεν δόθηκαν κατά τον προβλεπόμενο τρόπο, που ισχύει για όλα τα άλλα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, αλλά κατ' εξαίρεση και με αποφάσεις άγνωστων κύκλων και κυκλωμάτων. Αξιωματικοί που υπηρέτησαν σε υπηρεσίες της ΕΥΠ, όχι όμως ως πράκτορες πεδίου, έχουν να λένε για τον Καλεντερίδη, ο οποίος αν και έφτασε τυπικά ως τον βαθμό του ταγματάρχη δεν έδινε ποτέ αναφορά στους ανωτέρους του. Είναι άγνωστο ακόμη και στους ανωτέρους του σε ποιά ιεραχία ανήκε ο Καλεντερίδης και ποιανών τις διαταγές εκτελούσε. Κι όλα αυτά τυχαίνει να τα ξέρω από πρώτο χέρι. Να γιατί κανείς ε.α. ή πολύ περισσότερο εν ενεργεία αξιωματικός καριέρας των ενόπλων δυνάμεων όχι μόνο δεν τον έχει σε υπόληψη, αλλά δεν τον πλησιάζει καν. Μόνο κάτι περίεργοι τύποι με πολύ περίεργο βιογραφικό.
      Όσο για τον Οτσαλάν, προφανώς και η απόφαση παράδοσης είχε παρθεί σε ανώτατο επίπεδο. Αλλά αυτό γιατί αποτελεί ελαφρυντικό για τον Καλεντερίδη; Αυτός εκτέλεσε την αποστολή παράδωσης στους Τούρκους. Γι' αυτό τον κατηγορεί ευθέως ο Οτσαλάν. Κι αυτό καταλαβαίνει οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει την υπόθεση. Εδώ δεν χωρά ούτε καν η γνωστή δικαιολογία "εκτελούσα εντολές". Μόνο εθνικά ανάξιοι και συνεργάτες δοσιλόγων μπορούν να επικαλούνται κάτι τέτοιο.
      Όσο για τη συνεργασία, έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές, ότι συνεργασία νοείται μόνο ανάμεσα σε όσους κοινό στόχο. Μόνο ανάμεσα σε όσους δεν έχουν βρώμικη φωλιά και αντεθνική δράση. Αν συνεργάζουν με τον Καμμένο, σήμερα δεν είχα μούτρα να μιλώ. Γιατί βλέπεις έχω τσίπα. Για μένα θα ήταν εγκληματικό - ακόμη κι από άγνοια - να συνεργαστώ με κάποιους που πουλάνε φούμαρα για να ξεπουλήσουν την πατρίδα στην πρώτη ευκαιρία. Κι αν το είχα κάνει, θα ευχόμουν σήμερα η γη να ανοίξει να με καταπιεί. Πολύ περισσότερο αν έφτανε στο έσχατο σημείο ξεφίλας να θεωρώ ως πατριώτες σεσημασμένους πράκτορες μυστικών υπηρεσιών με αντεθνική δράσση και υπεραντλαντικά αφεντικά.

      Διαγραφή
  3. Και οι δύο, εσείς και ο Καλεντερίδης είστε χωριάτες με την έννοια του ότι δεν έχετε επαφή με τον πολιτικό πολιτισμό και εύκολα πυροβολάτε τον άλλο πριν σκεφθείτε. Όμως, και οι δύο δεν είστε προδότες ή απατεώνες. Στη διάγνωση για το τι είναι το χρέος είμαι σύμφωνος μαζί σας και πιστεύω ότι ο Καλέντερίδης είναι άσχετος επι του θέματος. Παράδειγμα, ξανά και ξανά λέει ότι η Κύπρος πέτυχε και εμείς αποτύχαμε με τα μνημόνια, διότι η Κύπρος το πήρε σοβαρά το θέμα και έκανε αυτά που έπρεπε. Δεν έχει ιδέα ότι η Κύπρος δεν αντιμετώπισε επίθεση χρέους αλλά επίθεση στον τραπεζικό της τομέα μόνο. Η ασχετοσύνη και προχειρότητα του Καλεντερίδη σε μια σειρά από σοβαρότατα προβλήματα είναι τρομακτική, και απόδειξη του ότι ημιμαθείς άνθρωποι κατευθύνουν τη χώρα στα βράχια. Εσείς πως θα του εξηγήσετε τι κάνει λάθος, με κλωτσιές ή ανθρώπινα; Δεν είναι λαμόγιο, το χωράφι του όργωνε μόνο του με τρακτέρ τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, και αυτό τον τιμά. Αυτό θα το στείλω και στον Καλεντερίδη. Νομίζω ότι μόνο με την ένωση όλων των πατριωτικών στοιχείων ίσως σωθεί η χώρα. Καταλάβετε και οι δύο ότι το πλήθος των μικρών πολιτικών κινήσεων υπηρετεί άριστα τα σχέδια αποδόμησης κάθε εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή την οριστική διάλυση της χώρας μας. Το ίδιο σενάριο με πολλές κινήσεις παίζουν ξένες υπηρεσίες για τη διάλυση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αν δεν ενωθείτε όσοι λέτε ότι είστε πατριώτες θα το πληρώσετε με τα δικά σας κεφάλια, αργά η γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου στη θέση σου θα έβαζα το μυαλό μου να σκεφτεί πριν πιάσω το πληκτρολόγιο. Ιδίως αν είχα κάνει το εγκληματικό λάθος να θεωρήσω παλιότερα πατριώτη ακόμη και τον Καμμένο. Πρόσεχε λοιπόν τι λες, γιατί αν είχα κάνει προσωπικά εγώ τέτοιο λάθος με κάποιον σαν τον Καμμένο, σήμερα θα είχα εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Με δική μου επιλογή, γιατί θα ένιωθα τέτοια ντροπή, που θα θεωρούσα ικανό τον εαυτό μου να συνεχίσει στον αγώνα. Και προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα να είμαι χωριάτης. Όπως ο Τζαβέλας όταν απάντησε στον Αλή Πασά, που τον κατηγόρησε ότι τον εξαπάτησε: χαίρομαι διότι εγέλασε έναν δόλιο...

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω ενδείξεις ότι ο Καμμένος ή ο Καλεντερίδης εν γνώση τους ακολουθούν μια πολιτική για να βλαψουν την πατρίδα τους με σκοπό το προσωπικό τους όφελος. Από τα όσα γνωρίζω για τον Καμμένο, εσάς και τον Καλεντερίδη είναι ότι και οι τρεις δεν είστε προδότες, απατεώνες οι τσαρλατάνοι, αλλά ακουλουθείτε διαφορετικές στρατηγικές. Δεν βλέπω αποδείξεις για την προδοσία κανενός σας.
    Οι αναλυτές και οι σύμβουλοι που έχουν πιστέψει τους οδηγούν να ακολουθούν τις τακτικές που ακολουθούν. Δεν γνωρίζουν τις μελέτες σας και τις αναλύσεις σας, δεν γνωρίζουν τα στοιχεία που έχετε εσείς δει, δεν έχουν χρόνο γενικά και το θέμα είναι πως θα βγουν από το ζουμί τους για να σας ακούσουν περισσότερο.


    Εξ ορισμού και κατ απαίτηση οι ΗΠΑ θέλουν τον πλήρη έλεγχο κάθε υπηρεσίας πληροφοριών σε κάθε χώρα του ΝΑΤΟ, και όχι μόνο. Ενοείτε ότι αν ο Καλεντερίδης είχε βαρέσει γροθιά στο μαχαίρι σήμερα δεν θα τον ήξερε κανείς. Καλά έκανε και δεν βάρεσε διότι προσφέρει με το να υπάρχει. Έχει προστάτες. Καλά κάνει σε αυτά.

    Η Κένυα ήταν αδιέξοδο και πράγματι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Καλεντερίδη, τον έσωσαν οι φίλοι και συγγενείς του.

    Οι λεγόμενοι χουντικοί έφτιαξαν τρεις τουλάχιστον δικές τους διαφορετικές υπηρεσίες, άλλη είχε ο βασιλιάς, άλλη οι αριστεροί, άλλη οι κεντρώοι, από στρατηγούς και υπηρεσίες να φάνε και οι κότες. Άλλοι αγκάλιασαν τη μια ξένη χώρα, άλλοι την άλλη, άλλοι την μεν δύναμη εντός μιας άλλης χώρας, άλλοι μια άλλη δύναμη. Δεν είμαι σίγουρος ποιός από όλους τους μηχανισμούς ασφάλειας είχε και έχει τα μυαλά στη θέση τους, αλλά επίτηδες έχει δώσει το ΝΑΤΟ την άδεια να έχουμε ένα σύστημα με τόσους πολλούς στρατηγούς, και επίτηδες ξένες υπηρεσίες προσφέρουν επιχειρηματίες για την κατασκεύη καλαμιών τα οποία προσφέρουν στους στρατηγούς για να τα καβαλάνε και να κάνουν καλαμομαχίες την ώρα που φουντάρει η χώρα.

    Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή ακριβώς καμία υπηρεσία προστασίας της πατρίδας μας δεν την προστάτεψε όπως έπρεπε, και αυτό σημαίνει ότι πάσχουμε στρατηγικά.

    Ο Καλεντερίδης έχει περάσει μέσα από σχολή πλύσης εγκεφάλου διαφορετική από τη δική σας, η οποία πουλάει δικά της προϊόντα. Οι σοφές λύσεις μπορούν να βρεθούν μέσα από την ανταλαγή απόψεων για διαφορετικές στρατηγικές. Υπάρχει ανάγκη μιας πατριωτικής σχολής ανάλυσης και στρατηγικής σκέψης. Εσείς δεν γνωρίζετε πολλά από αυτά που ο Καλεντερίδης γνωρίζει, και αυτός δεν γνωρίζει πολλά από όσα γνωρίζετε εσείς. Άλλοι γνωρίζουν άλλα και μελετούν άλλα που ούτε εσείς ούτε ο Καλεντερίδης τα γνωρίζετε. Αν δεν κάνετε συνέδρια πως θα πάτε τη χώρα μπροστά;

    Ο κατακερματισμός του πολιτικού δυναμικού της Ελλάδος σε τόσο πολλές κινήσεις που δεν καταφέρνουν να επιβάλουν εθνοσωτήριες πολιτικές είναι ξεκάθαρα εκ του πονηρού. Η απαξίωση δικαίων και αδίκων, οι βρισιές και οι προσβολές προς τους πάντες χωρίς σεβασμό, χωρίς καμία ιεραχία, είναι βαρβαρισμός. Ο σημερινός αντιμνημονιακός χώρος πρέπει να ενωθεί και να εμβολίσει με τη σοφία του και το ήθος του όλους τους άλλους χώρους που λένε ότι είναι πατριωτικοί και που πρέπει να εξηγήσουν γιατι νομίζουν ότι θα σώσουν τη χώρα με άλλες στρατηγικές.

    Αν από την αρχή της κρίσης υπήρχε ένα εθνικό κέντρο που θα την αξιολογούσε σωστά, δεν θα είμασταν σήμερα εδώ που είμαστε. Δεν βλέπω λύση αν δεν φτιαχτεί ένα εθνικό κέντρο με τα μυαλά στη θέση του.

    Στο τέλος θα την πάθουμε Κιτσίκικα και θα πάει σε 100 χρόνια μόνο στα μουσεία ο Ελληνισμός. Δεν θα υπάρχουμε. Θα πάμε στην ομοσπονδία Κιτσίκη όπου ως λαός θα βρούμε το ιστορικό μας τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ανθρώπους με τέτοιες λογικές, που δεν μπορούν ότι δια της πράξης του καθενός μας να κρίνει αν είναι πουλημένο τομάρι, ή όχι, δεν δίνω καμιά σημασία. Μείνε εκεί δούλος της δικής σου ανικανότητας να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι και μην με ξαναενοχλήσεις. Είσαι αδιόρθωτος και ανίκανος ακόμη και για το πιο στοιχειώδες.

      Διαγραφή
  5. Αυτή είναι η "αρετή και τόλμη" που θέλει η ελευθερία;
    Αυτό είναι το ήθος;
    "Καλοί" είναι μόνο οι χειροκροτητές και οι αυλοκόλακες;
    Η έστω λανθασμένη ή πλανημένη η αδαής γνώμη στην πυρά της "Καζακείου" ιεράς εξέτασης;
    Λίγη περισσότερη ευγένεια δε βλάπτει κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ευγενικός να είναι ο καζάκης ρε άνθρωπε μου όταν ο πιο πάνω πάει να τον βάλει στο ίδιο κάδρο με έναν ακροδεξιό κυπατζή κ τπν καμμένο εναν αμερικανόδουλο μνημονιακό πόλιτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί Κύριοι,
    Νέα πολιτεία με παλιά ήθη και συμπεριφορές δεν υπάρχει. Εάν στ' αλήθεια επιθυμείτε κάτι διαφορετικό από την ήδη εγκαθιδρυμένη πολιτεία για την πατρίδα μας, δηλαδή να αφυπνίσετε και να ενώσετε τους Έλληνες καθιστώντας τους λαό και όχι όχλο, δε θα το κάνετε με αυθάδεια, προσβολές και τις λεγόμενες "τάπες" αυτού του είδους. Αγάπη, κατανόηση, υπομονή και παράδειγμα (Η αρετή για την οποία μιλάει ο Κάλβος).
    Μήπως περιμένετε και εσείς προσκυνητές;
    Οι πραγματικοί ηγέτες Κύριοι, ξεχωρίζουν από τον τρόπο συμπεριφοράς τους, από τη στάση τους, από την ποιότητά τους και όχι από το αράδιασμα ατάκτως εριμμένων γνώσεων, επιχειρημάτων και ισχυρισμών με την αλαζονεία του παντογνώστη.
    Κύριοι, εάν εννοείτε στο ελάχιστο αυτά που διατείνεστε, συμπεριφερθείτε ως πραγματικοί ηγέτες και όχι ως εναλλακτικοί δυνάστες.
    Διότι μέχρι στιγμής δε διαφέρετε σε τίποτα από εκείνους τους οποίους κατηγορείτε.
    Έχετε απλώς διαφορετικό "φαίνεσθαι".
    Μπορείτε να με προσβάλετε όσο θέλετε.
    Δηλώνω ο ταπεινότερος, πλέον αμόρφωτος και ηλίθιος όλων, που απλώς τολμά διαθέτει την ελάχιστη παρρησία λόγου.
    Που ζήτησε να προσφέρει χωρίς αντάλλαγμα, απλώς από φιλότιμο στους παππούδες, στους πατεράδες μας που πολέμησαν και στα παιδιά μας που ψάχνουν στο χάος να βρουν το δρόμο τους


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά είναι η αιτία που δημιουργεί τις ανεπιθύμητες καταστάσεις πού βιώνουμε εδώ καί αλλού; Είναι η στάση του ανθρώπου ότι "τα πράγματα είναι ή θα γίνουν όπως λέω εγώ αλλοιώς τίποτα".

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    2. Προτείνω: Το άτομο, (το κάθε άτομο), είναι πιό σημαντικό από τις πλειοψηφίες.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    3. Γνωριζετε,φυσικα,οτι μιλαμε για πολιτικη. Δηλαδη,με την κλασικη αρχαιοελληνικη αντιληψη,την ενεργο συμμετοχη στα κοινα,ακομη και με κινδυνο απωλειας-ακομα και της ζωης. Σ αυτο,οπως ισως γνωριζετε,το ΕΠΑΜ εχει αποδειξει και συνεχιζει να αποδεικνυει την προσηλωση του. Η Πατριδα κι ο λαος μας πανω απ ολα.Αναζητηστε την αποφαση-ψηφισμα(ομοφωνη) του 5ου Συνεδριου του περι Νομικης Ευθυνης. Μιλατε για τους πραγματικους ηγετες.Εχετε,βεβαια,το προτυπο του Ιησου. Γιατι οι ανθρωποι κινουνται απο τα τρεχοντα,σταθμιζουν και αξιολογουν,αγωνιουν και προστατευουν ,μαχονται και ματωνουν. Γι αυτο και δεν ανεχονται ουτε υποβιβασμο της προσφορας τους ουτε ταυτιση με αναξιους. Μιλαω κι εγω για τους πραγματικους Αγωνιστες. Αυτους που οι περιστασεις τους οδηγουν στην Ηγεσια κι οχι η κατ επαγγελμα επιλογη καριερας. Σας προτεινω να περασετε απο τα γραφεια του ΕΠΑΜ ή να παρακολουθησετε ιδιοις ομμασι τη λειτουργια και πρακτικη του. Ισως αλλαξετε και γνωμη και σταση

      Διαγραφή
  8. @Ανδρέα Δημακόπουλο
    Αυτός που εξισώνει τον πατριώτη με τον προδότη μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γνώση και των δύο, είτε είναι προδότης ο ίδιος, είτε δεν έχει καμία ελπίδα να μάθει ποτέ τίποτα με όλη την ευγένεια του κόσμου, αφού έχει αποδείξει ότι είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και ανίκανος να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική. Σίγουρα πρόκειται για την εξαίρεση και όχι για την πλειοψηφία, αλλιώς δεν θα είχαμε καμία ελπίδα.

    Άρα, εσύ πιάσε κάποιον που συμπεριφέρεται σαν τον Καμένο ή τον Άδωνι και κάντον πατριώτη αν μπορείς, αφιέρωσε όλο σου τον χρόνο για να του δείχνεις το σωστό, να του μιλάς ευγενικά, να του δίνεις στοιχεία και αυτός να σου λέει άλλα αντ'άλλων, καθώς θα δίνεις και την εντύπωση στους άλλους ότι μπορεί να έχει και δίκιο, αφού συνεχίζεις έμπρακτα να του δίνεις αξία.

    Παν μέτρον άριστον λοιπόν και η ευγένεια έχει τα όριά της, γιατί συνορεύει με την ηλιθιότητα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή