Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τι απάντησε το Μαξίμου στην κραυγή αγωνίας ενός επαγγελματία.

Ο διάλογος που ακολουθεί καταγράφηκε και είναι αληθινός. Στο τηλέφωνο ένας επαγγελματίας, πρώην ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά και τα τελευταία μέτρα αντιμετωπίζει πλέον το άμεσο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. Παίρνει τηλέφωνο στο Μαξίμου και απαντά μια κυρία.
«Το ξέρετε ότι με οδηγείται στην εξόντωση με τα μέτρα που παίρνεται;» ρωτά ρητορικά ο επαγγελματίας.
Πριν προλάβει να προσθέσει κι άλλα, η κυρία εκ του Μαξίμου απαντά: «Ότι και να πείτε έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά βλέπετε οι δανειστές μας έχουν δώσει εντολή να εξοντώσουμε τους μικρούς και μεσαίους στη χώρα μας…»
«Πήρατε εντολή να μας εξοντώσετε;» ρωτά αμήχανα ο επαγγελματίας. «Ναι, ναι πήραμε εντολή…,» επιμένει η κυρία από του Μαξίμου.
«Ωραία, πήρατε εντολή από τους δανειστές. Κι εσείς τι κάνετε;» ρωτά απορημένος ο επαγγελματίας για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Τι κάνουμε; Ότι καλύτερο μπορούμε!»

Ο διάλογος είναι αληθινός και εκφράζει όλο το πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής. ‘Όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά όλων των κυβερνήσεων επί εποχής μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση παίρνει εντολές από ξένα κέντρα και απλά εκτελεί, όσο καλύτερα μπορεί. Το γεγονός αυτό σε τι διαφέρει από καθεστώς κατοχής;
Εμείς απλά θα θυμίσουμε αυτά που έλεγε ο Τσίπρας στην ΚΟ τον Φεβρουάριο του 2012. (20/02/2012 Το ΒΗΜΑ). Είμασταν και τότε σε διαδικασία νέου σκληρότερου μνημονίου με πρόσχημα τη ρύθμιση του χρέους, το γνωστό PSI.
«Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά, σήμερα με την απόφασή τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να διασωθούν» δήλωνε ο κ. Τσίπρας.
«Τα επιχειρήματα του κ Σόιμπλε που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Έλληνες δεν είναι καινούρια» συνέχισε τότε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν.»
Είχε δίκιο ο Τσίπρας τότε. Όντως δεν ήταν Έλληνες αυτοί που μας κυβερνούσαν τότε, αλλά απάτριδες, γραικύλοι, δωσίλογοι. Μήπως είναι Έλληνες αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα; Ούτε όσο πατάει η γάτα.
Θα μου πείτε, τους καίγεται καρφί; Γι’ αυτούς το έθνος και ο πατριωτισμός είναι κάτι παρωχημένο, είδος υπό εξαφάνιση. Δεν αποτελεί γέννημα θρέμμα της εξέγερσης των καταπιεσμένων λαών ενάντια στην τυραννία και σε κάθε λογής αυτοκρατορίες.
Παπαγαλίζουν σήμερα – λες και είναι ότι πιο μοντέρνο και προοδευτικό – τις ίδιες κατάρες εναντίον του πατριωτισμού και του έθνους που εκτόξευαν οι παλιοί ιεράρχες της φεουδαρχίας: «Ο Χριστιανός δεν είναι ουδεμιάς πολιτοκρατίας, ή Βασιλείου εν μέρει, αυτός είναι ο πολίτης του κόσμου… Ο Χριστιανισμός μας διορίζει να αγαπώμεν άπαντας τους ανθρώπους και ο πατριωτισμός να καταδυναστεύωμεν όλα τα άλλα έθνη, δια να προαγάγωμεν την ευπραγίαν την Φανταστικήν του έθνους του εδικού μας.» Αυτά έγραφε ένα θεολογικό κείμενο του 1804, προκειμένου να πείσουν το ραγιά οι θεολόγοι της Ορθοδοξίας του Σουλτάνου, ότι ο καλός Χριστιανός δεν είναι πατριώτης κι ούτε νοιάζεται για το έθνος του.
Χωρίς πατριωτισμό και έθνος δεν υφίσταται λαός, ούτε εθνική ύπαρξις κι επομένως οι πληθυσμοί δεν είναι παρά έρμαιο των δυναστών κάθε είδους. «Αύτοκράτωρ καί εύνούχοι άφ’ ένός, Πατριάρχης καί καλόγηροι άφ’ έτέρου, ένδέ τώ μέσω ούτε λαός, ούτε έθνική ύπαρξις, ούτε πατριωτισμός.» Όπως έγραφε στα 1874 ο Δημήτριος Βικέλας σε μια μελέτη για τους Βυζαντινούς.
Εκεί καταλήξαμε σήμερα δέσμιοι των αυτοκρατόρων της ΕΕ. Να συνθλιβόμαστε ανάμεσα στους ευνούχους των υπερεθνικών δομών και εξουσιών από τη μια και από την άλλη στους καλόγερους των Πατριαρχών της αγοράς και της ρεμούλας.
Κι όσοι από μας κρατάμε ζωντανή τη φλόγα της ελευθερίας, οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα αυτό που έγραφε ο Αριστόβουλος Λακεδαιμόνιος (ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου) από τη Σπάρτη τον Απρίλιο του 1821: Κανείς που αδιαφορεί για τη τύχη της πατρίδος του και δεν στρατεύεται ενάντια στους τυράννους και δυνάστες δεν μπορεί να αποκληθεί Γραικός, δηλαδή Έλληνας.
Ο αδιάφορος, ο αμέτοχος, ο δειλός, όπως κι εκείνος που δίνει γη και ύδωρ σε ξένους εντολείς δεν μπορεί να μιλά για πατρίδα. «Από ταύτην την ώραν σε αποκηρύττει η Πατρίς, σε αποκηρύττει το Γένος, ο νόμος του Θεού κι ο νόμος των Ανθρώπων. Μόνοι οι υπερασπισταί της πατρίδος εμπορούν να την ονομάσουν πατρίδα! Εάν αυτή ευτηχήση συ μένεις άπατρις, άγνωστος, άτιμος. Αν όχι! Συ συνεισέφερες εις την πτώσιν εις την δυστυχίαν της…»

9 σχόλια:

  1. "«Οι Γερμανοί είναι καθάρματα» Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να της πουν: «Ευχαριστώ»". Ζαν-Λικ Γκοντάρ

    http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_584.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία του απάντησε η τηλεφωνήτρια του Τσίπρα ,αυτός δηλαδή τι περίμενε όταν ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ να του λύσουνε το πρόβλημα με ένα ψήφο.
    Είναι σαν να πιστεύεις ότι θα αγοράσεις rolex μ΄ένα τάλιρο επειδή στο λέει ο γύφτος στην γωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.analyst.gr/2017/05/21/i-sigkrousi-tis-germaniasme-tis-ipa/

    "...
    Το γεγονός όμως ότι, αφού η χώρα εισήλθε στη νομισματική ένωση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διορθώσει την οικονομία της, υιοθετώντας επί πλέον μία επεκτατική πολιτική, κλιμακώνοντας τις σπατάλες του δημοσίου και αυξάνοντας τους μισθούς των εργαζομένων της πολύ περισσότερο από την παραγωγικότητα τους, μειώνει τις ευθύνες του ευρώ για την υπερχρέωση της, εάν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί.
    ...
    "
    Άρα εσωτερική υποτίμηση με παράλληλο νόμισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Εάν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί” πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε σοβαροί. Ο κ. Οικονόμου (αρθρογράφος του analyst) δεν μπορεί να επικαλείται “μειωμένες ευθύνες του ευρώ” χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις «αυξήσεις μισθών των εργαζομένων» χωρίς να αναφέρεται παράλληλα στην αύξηση του κόστους ζωής που επήλθε αμέσως μετά την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος. Όλοι θυμόμαστε πως, ό,τι αγοράζαμε π.χ με 100δρχ 31/12/2001, την επομένη το αγοράζαμε με 1ευρώ δηλαδή σε τιμές, αναλογικά, διπλάσιες και τριπλάσιες από όσο ήταν οι αντίστοιχες αυξήσεις των μισθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εν λόγω κύριος απλά παπαγαλίζει αυτό που επίσημα λένε οι δανειστές για να δικαιολογήσουν την επέμβαση και το καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει. Δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Μια χώρα χωρίς δικό της νόμισμα και χωρίς κανένα έλεγχο στο πιστωτικό της σύστημα υπό καθεστώς ανοιχτών συνόρων δεν έχει καμιά δυνατότητα παραγωγικής ανάπτυξης ή έστω νοικοκυρέματος των οικονομικών της. Αυτά μόνο άσχετοι ή σε εντεταλμένη υπηρεσία μπορούν να τα λένε. Όσο για τις περίφημες αυξήσεις των μισθών είναι τουλάχιστον μπούρδες. Σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα της έρευνας εργατικού κόστους του 2000, το µέσο ωριαίο κόστος εργασίας ανερχόταν στην Ελλάδα στις 3.708 δραχµές. Αν το μετατρέψουμε σε ευρώ, το μέσο ωριαίο κόστος ανερχόταν σε 10,9 ευρώ. Το 2008 πάλι σύμφωνα με την επίσημη έρευνα εργατικού κόστους, το μέσο ωριαίο εργατικό κόστος ανερχόταν σε 15,3 ευρώ. Παρουσιάζει αύξηση 40%. Μόνο που η αύξηση του ΑΕΠ την ίδια ακριβώς περίοδο (σε τρέχουσες τιμές) παρουσιάζει αύξηση πάνω από 71%. Ποια αύξηση λοιπόν των μισθών; Αφού η αύξηση του ωριαίου εργατικού κόστους δεν μπορούσε ούτε καν να παρακολουθήσει την άνοδο του συνολικού παραγόμενου προϊόντος της οικονομίας. Για κάθε 1% αύξηση του ΑΕΠ είχαμε μόλις 0,56% αύξηση του ωριαίου εργατικού κόστους. Αυτό σημαίνει υπερεκμετάλλευση του εργαζόμενου. Αν μετρήσουμε την αγοραστική αξία του ωριαίου εργατικού κόστους το 2000 θα βρούμε ότι ήταν 15,1 ευρώ, ενώ το 2008 ήταν 16,2 ευρώ. Δηλαδή πραγματική αύξηση της αγοραστικής δύναμης 7,3% καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου 2000-2008. Την ίδια περίοδο η άνοδος του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές έφτασε το 67%. Δηλαδή από κάθε πραγματική αύξηση του προϊόντος κατά 915 ευρώ, το ωριαίο εργατικό κόστος αύξανε πραγματικά κατά 100 ευρώ. Μιλάμε για τρομακτικές ανόδους στους μισθούς! Έλεος, πια!

      Διαγραφή
    2. Μπράβο κε Καζάκη. ΄Ετσι ακριβώς.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε Δημήτρη!
      Χρειάζονται απαντήσεις στην παραπληροφόρηση!

      Διαγραφή
  5. Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται!
    http://www.capital.gr/story/3213961/xodepsame-10-dis-euro-pano-apo-ta-eisodimata-mas


    Ξοδέψαμε 10 δισ. ευρω πάνω απο τα εισοδήματα μας!

    Την έννοια της αρνητικής αποταμίευσης εξηγεί o επικεφαλής Οικονομολόγος του ΣΕΒ, Μιχάλης Μασουράκης.

    Ουάου που λέει και ο Β(Μπ)αρουφάκης...!!!
    Εμείς γιατί δεν τα είδαμε αυτά τα χρήματα...;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται!
    http://www.capital.gr/story/3213961/xodepsame-10-dis-euro-pano-apo-ta-eisodimata-mas


    Ξοδέψαμε 10 δισ. ευρω πάνω απο τα εισοδήματα μας!

    Την έννοια της αρνητικής αποταμίευσης εξηγεί o επικεφαλής Οικονομολόγος του ΣΕΒ, Μιχάλης Μασουράκης.

    Ουάου που λέει και ο Β(Μπ)αρουφάκης...!!!
    Εμείς γιατί δεν τα είδαμε αυτά τα χρήματα...;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή