Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η Ελλάδα σε τροχιά εθνικού ακρωτηριασμού...

Το 2018, σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβέρνησης και δανειστών, θα είναι έτος καμπής. Έτος ορόσημο, το ονόμασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας. Έτος ορόσημο για την επιστροφή στην ομαλότητα. Ποια ομαλότητα; Σ’ εκείνη που είχαν προδιαγράψει εξαρχής οι δανειστές της χώρας.
Μέσα στο 2018 το ελληνικό κράτος θα έχει ξεπουλήσει ότι έχει και δεν έχει ως δημόσια περιουσία. Το κρατικό ταμείο έχει παραδοθεί ήδη σε μια Αρχή, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία έχει μόνο μια αποστολή: να παραδίδει ότι εισπράττει το ελληνικό κράτος στους δανειστές. Ούτε δεκάρα δεν μένει στα κρατικά ταμεία. Όλα παραδίδονται διαμέσου της Τραπέζης της Ελλάδος στην Φρανκφούρτη.
Κι έτσι όταν η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε μια οποιαδήποτε δαπάνη, θα πρέπει πρώτα οι δανειστές να εκταμιεύσουν. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα από μόνη της να εκταμιεύσει ούτε δεκάρα τσακιστή. Όλα τα έσοδα του κράτους στο βωμό του χρέους. Κι ότι περισσεύει, οι δανειστές αποφασίζουν να διατεθεί κατά πώς προβλέπει το μνημόνιο.
Το καθεστώς αυτό στην ορολογία των διεθνών σχέσεων λέγεται κατοχή! Ενώ στην ελληνική ιστορία έχει χαρακτηριστεί από την εποχή της επέλασης των Βαυαρών του Όθωνα, ως ξενοκρατία.
Δε υπάρχει χώρα στον κόσμο – ακόμη και την εποχή της αποικιοκρατίας – που να έχει υποστεί τέτοια αφαίμαξη, υπό καθεστώς τέτοιας αρπαγής πόρων και εισοδημάτων υπέρ ξένων κέντρων. Δεν υπάρχει ούτε ένα άλλο παράδειγμα. Όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στον πλανήτη ολόκληρο. Είμαστε οι μοναδικοί.
Κι όμως το χρέος καλπάζει. Αν βγούμε στις αγορές για να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος – δηλαδή αν επιστρέψουμε στην ομαλότητα του κ. Στουρνάρα – το συνολικό χρέος της χώρας που σήμερα ξεπερνά τα 330 δις ευρώ, μέσα σε μια δεκαετία θα έχει ξεπεράσει τα 400 δις ευρώ. Ενώ οι τόκοι μόνο που σήμερα κινούνται λίγο πάνω από τα 6 δις ευρώ ετήσια, μετά το 2021 θα κινούνται κοντά στα 14 δις ευρώ.
Τι θα βρούμε να πουλήσουμε τότε; Δημόσια περιουσία δεν θα υπάρχει. Τελειώνει όπως είπαμε μέσα στο 2018. Η ιδιωτική περιουσία ήδη μπαίνει κι αυτή στη μηχανή του κιμά των πλειστηριασμών λόγω τραπεζών και εφορίας. Τι θα έχει απομείνει στη χώρα;
Μόνο η εθνική της επικράτεια. Στην «μεταμνημονιακή» λοιπόν εποχή σε μια Ελλάδα που έχει ολοκληρωτικά παραδοθεί σε καθεστώς κατοχής, ή ξενοκρατίας, μόνο εθνικό χώρο θα έχουμε να πουλήσουμε.
Να γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα τα εθνικά μέτωπα. Αποτελεί βασική «μεταμνημονιακή» δέσμευση προς τους δανειστές, η αναθεώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στις παραμεθόριες περιοχές. Στο Αιγαίο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά. Το παζάρι έχει ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο και οι επίδοξοι μουστερήδες, με πρώτο και καλύτερο τον Ερντογάν, έχουν αρχίσει να διεκδικούν κομμάτια από την πάλαι ποτέ εθνική επικράτεια της χώρας.
* Δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Η Φωνή των Πειραιωτών, 1/3/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου